riglous Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 senko said: BonePART said: fizik hocasi deil cinci hoca odanizi mora oyayain uyuyun evdeki incilleri yakip uyuyun felan uzatilabilri konu O senin cinci dediğin hoca 7 yılını nasa'da geçirmiş. Amerikanın kaç tane üniversitesinde ders vermiş. Dünyanın 4bir yanında elektromanyetizma konusunda konferanslar vermiş biri. Emin ol ki fizik bilgisi senden kat be kat üstündür. Ben yazımda wireless modem veya kablosuz klavye mouse öldürür diye bir şey demedim. Ama biliyoruz ki etrafımızdaki tüm elektronik eşyalar, kablolar vs elektromanyetik alan üretiyorlar ve biz de bu alana maruz kalıyoruz. Her ne kadar bunların enerjileri hücrelerimize zarar veremiyecek boyutta olsa da hiçbi zararı yok demek ne kadar mantıklı tartışılır. Sina çok güzel bir örnek vermiş demişki adam uranyuma maruz kalmış 1 saatte ölmüş. Diğer odadaki elemanın ölmesi 1 yıl sürmüş. Şimdi gamma ışımalarının dalga boylarının uzunluğu 10üzeri -13 nm. x-ray'ların 10üzeri - 9 nm, zaten bu yüzdendir ki röntgen çekildiğimizde saniyelik belki saniyeden de az süre maruz kalıyoruz. 1dk boyunca xray'a maruz kalsak allah bilir ne olur. Gelelim radyo dalgalarına radyo dalgalarının da frekans uzunluğu yani dalgaboyu 1m dir. Burdan şunu çıkarabiliriz ki aslında gamma ışımaları ile radyo dalgalarının tek farkı dalga boyları. Gamma ışınları insana çok kısa sürede zarar veriyorsa bu dalga boyunun küçüklüğünden ve taşıdığı enerjiden dolayıdır. Radyo dalgalarının frekansı az ve taşıdığı enerji az diye insan sağlığına zararsız diyemeyiz. Insanlarin yapmis oldugu seyler, soylediklerinin dogrulugunu artirmaz. Isterse peygamber olsun. Boyle bi seyin asli astari varsa cikar ortaya. Gunumuz teknolojisinde zarar verdigi kanitlanamiyorsa, o zaman bu gibi soylemler mantikli degil; kanitlandigi zaman soylenir. Bu mantikla ben "Zaman makinasinin kesfi icin akim kapasitoru gerekiyor." derim, zaman makinasi kesfedildigi zaman gider bir parcasina ahanda bu akim kapasitoruydu der makinayi kesfettigimi iddia ederim. Gelecege yonelik varsayimlar deger tasimaz. Ben fizikten anlamam. En son 4 sene once gormustum. Amma velakin: said: Radyo dalgalarının frekansı az ve taşıdığı enerji az diye insan sağlığına zararsız diyemeyiz. Insan sagligina zararli da diyemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 aki kapasitoru olcak o flux capacitor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 evet akı kapasitörü o :) bu arada birsürü araştırma var wireless'ın insan sağlığına etkileri arasında. Özellikle Karolinska üniv. bayağı kapsamlı bir araştırma yapmış. Ön sonuç olarakta wireless yayınların şehirlerin üzerinde bir manyetik bulut oluştuğu ve bu bulutun beyin hücrelerine, sinir sistemine zarar verdiği yönünde. İlla 2*2=4 gibi kesin bir sonuca ihtiyacın yok yani. Zararlı olduğu besbelli birşey, ha bunun zararları ne zaman çıkar onu şimdiki teknoloji bilemiyebilir. Belki 50 sene maruz kalınca zararları ortaya çıkıyordur belki 500 sene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Tamam iste, ben de akim kapasitoru gerekiyor diyorum, current capacitor. Yapilirsa benimkisi aki kapasitorunden daha temelde yer aldigindan oncelik benim olacak (off o ne kivirmaydi beh). Yukarida dedim ki, ileride kanitlanacak seyleri simdiden iddia edemezsin. Kanitlanir, ondan sonra bakariz; 500 sene suruyosa oldurmesi, insanlarin pek de umrunda olmaz mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Yukarıda link vardı ingilizceside mevcut bu konudaki bir kısım araştırmalar ile ilgili ,benim zamanım olsa okur eşlik ederdim ama kimsenin zamanı yok anlaşılan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 BonePART said: aki kapasitoru olcak o flux capacitor içinde flux capacitor olan hiç bişi zarar vermez! http://www.youtube.com/watch?v=BytKSy8M4bk biff tannan ve ailesi verir! flux capacitor->fluxing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Zararlıdır, Eğer ki içinden geçtiği madde dalga boyundan büyükse zararlıdır o dalga ( o madde için ). Büyük ihtimal bizim nesil olduğu gibi kanserli çocuk doğuracak, ya da böyle eciş bücüş tipler veya toptan kısır olucaz ( telefon taşımaktan cepte, tabi bu benim kehanetim =) ) direk kafayı veya vücudu ele alabilirsin, ama penthing dediği gibi buna gelene kadar kaç şey var. Ayrıca bone; Geçen bizim okul bir fizikçi geldi. Marmara'da profesör kendisi, şimdi adını unuttum ama bulabilirim. Nükleer enerji vs vs vs bilumum alanda uzmanlaşmış bir adam. Türkiye'ye nükleer enerjinin gelmesini engellemiş bir adam ( çok geçerli sebepleri vardı) neyse işte enerji konferansı vardı, rüzgar vs vs vs. orda dediki, Bizim kullandığımız doğalgaz çok kalitesiz. Bu yüzden inanılmaz zararlı. İnsan vücüdu kömürün yarattığı tehlikeyi ayırt edip kendini korumaya alabilir ama doğal gaza karşı korumamız yok. Buna sebep, kanser patlayacak dedi. Yani aslında kömür yakan kardeşlerimiz bizden ileriler =). Şu durumda, kömürler ısınmak en güzeli. Elektrik desen, elektriği doğal gazla felan üretiyoruz pahalıya geliyor Doğal gaz zararlı Ya fuel oil alıcan apartmana ya da kömür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 efsaneymiş fizikçi, iç kesimlerde arsaları var herhalde sular yükselsin diye bekliyor sahile sıfır arsa satışı için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Suark said: Ayrıca bone; Geçen bizim okul bir fizikçi geldi. Marmara'da profesör kendisi, şimdi adını unuttum ama bulabilirim. Nükleer enerji vs vs vs bilumum alanda uzmanlaşmış bir adam. Türkiye'ye nükleer enerjinin gelmesini engellemiş bir adam ( çok geçerli sebepleri vardı) elektrik muhendisi olarak nukleer enerjiye karsi olan her turlu insana ben karsiyim yok tidal wave mis yok ruzgar mis yok gunes mis yillarca hidroelektrik santraller enfes diye kakakalayn zihniyetin urunu iste ga bolgesinin ekolojisi alt ust su an gap yuzunden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Suark said: Zararlıdır, Eğer ki içinden geçtiği madde dalga boyundan büyükse zararlıdır o dalga ( o madde için ). İnsanın kendi tezini çürütmesi de bambaşkaymış :) c = f*l c = 3e8 m/s f = 2.4 GHz ( wireless için ) Buradan dalgaboyu, l = 0.125 m Evet arkadaşlar 0.125 metreden büyük hücreler hanginizde varsa çıksın ortaya kesin kanser olacak o :) Hani, moleküler/hücresel seviyede hasarlardan [= kanser] falan bahsediyorsunuz, mikron seviyesine inene kadar dalgaboyu bir hasar falan olması imkansız. İsterse 24GHz olsun sinyal ne farkeder, başın ile ayağın arasında birkaç dalgaboyu var, eh bravo yani hücresel olarak elde var yine sıfır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 BonePART said: Suark said: Ayrıca bone; Geçen bizim okul bir fizikçi geldi. Marmara'da profesör kendisi, şimdi adını unuttum ama bulabilirim. Nükleer enerji vs vs vs bilumum alanda uzmanlaşmış bir adam. Türkiye'ye nükleer enerjinin gelmesini engellemiş bir adam ( çok geçerli sebepleri vardı) elektrik muhendisi olarak nukleer enerjiye karsi olan her turlu insana ben karsiyim yok tidal wave mis yok ruzgar mis yok gunes mis yillarca hidroelektrik santraller enfes diye kakakalayn zihniyetin urunu iste ga bolgesinin ekolojisi alt ust su an gap yuzunden Zaten büyük devletler, "ele verir talkımı kendi yutar salkımı" deyimini tam hakkıyla uyguluyorlar. Yüzlerce yıl heryeri sömürdüler, geliştiler, sanayileştiler, nükleer dahil her türlü teknolojiye kavuştular. şimdi sıra bizim gibi gelişmekte olan ülkelere gelince, "yassah hemşerim" diyolar... hepsi birden bizlere karşı çevreci, kiyotocu kesiliyolar. çünkü dertleri biz hep güdük kalalım, hep pazar kalalım. yoh yaaaa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 çünkü 1 milyar insanın kömür yakmasıyla 4 milyar insanın kömür yakması aynı şey değil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 şu an fiyat performans oranında en iyi seçenek nükleer santral zaten. O rüzgar gülleri kendini uzun zamanda amorti ediyor, bakımı verimi fln derken genel elektriği karşılamaya hiç yönelik değil. Hidroelektrikler bi nebze daha iyi de. Hiçbiri nükleer santrallerin yanına yaklaşamaz. Hayır hala kurulmasın etmesin diyenleri anlayamıyorum, patliyacak diye mi korkuyorlar napiyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 yani teknik aksaklıklardan başka deprem, savaş, terör gibi nükleer santralleri bir tehdit haline getiren unsur çok. illa teknisyenlerin beceriksizliği olmak zorunda değil, sürekli terör tehditi altındaki bir ülkeye kırmızı bir düğme koymak gibi bir durum. ha bunu yapan terör örgütünü kimse yaşatmaz ama kimin ne zaman gözünün döneceği belli olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Otobüste telefonla konusan birine yasli teyze amcalarin, kapasana cocugum kaza yapicaz simdi,tebiyesize bak bilmiyomusun yasak oldugunu demesi gibi bisey bence. Batil inanclar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 nükleer santrallerle ucuza gelmiyor elektrik. ekonomik ömrünü tamamlayana kadar, kurulum ve işletme masrafları ürettiği elektriğe bölünce rakam yüksek çıkıyor; ancak hidroelektrik santralleri de çok masum değil. kurulduğu yerde doğayı değiştiriyor ve baraj ortadan kalktığında hiç bişeye yaramayan geniş topraklar bırakıyor arkada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 BonePART said: abi ciddi ciddi hala cogunugu komurle isinan bi sehirde yasayip arsenikli suyla dus alan bi irk olarak mouse kablosuz diye mi olcenizi dusunuyounuz ha bu arada cogunuz sigarada iciyo ben dahil . dır bitmiştir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 İnsanlar uzmanlık alanları dışında konuştukları zaman ortaya garip şeyler çıkıyor Bilmediğin konuda kesin veri vermemek,bu tarz bu konuda öyleyse böyle dememek lazım bence forum ortamı bile olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 bu aletlerin elemanyetik alanlar yaratmasından kaynaklı tabiki bi zararları var.. ama gg for life yaparlar mı onu daha kanıtlayamadılar kanıtlamaları biraz daa sırer gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_electronic_devices_and_health Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Venator said: Suark said: Zararlıdır, Eğer ki içinden geçtiği madde dalga boyundan büyükse zararlıdır o dalga ( o madde için ). İnsanın kendi tezini çürütmesi de bambaşkaymış :) c = f*l c = 3e8 m/s f = 2.4 GHz ( wireless için ) Buradan dalgaboyu, l = 0.125 m Evet arkadaşlar 0.125 metreden büyük hücreler hanginizde varsa çıksın ortaya kesin kanser olacak o :) Hani, moleküler/hücresel seviyede hasarlardan [= kanser] falan bahsediyorsunuz, mikron seviyesine inene kadar dalgaboyu bir hasar falan olması imkansız. İsterse 24GHz olsun sinyal ne farkeder, başın ile ayağın arasında birkaç dalgaboyu var, eh bravo yani hücresel olarak elde var yine sıfır :) Abi kafan 0.125m den kucuk degıl mı( du bakim, biraz koca kafa olmak gerek heh ama gövde falan kurtarıyor )? Tamam kanser etmez, DNA yı zedelemez de, onun taşıdığı bir enerji var, vücudundan geçerken o enerjinin bir kısmını bırakacak. Oda ısı yapacak e ısıda vücuda zararlı? Zararlı yani wireless felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 BonePART said: Suark said: Ayrıca bone; Geçen bizim okul bir fizikçi geldi. Marmara'da profesör kendisi, şimdi adını unuttum ama bulabilirim. Nükleer enerji vs vs vs bilumum alanda uzmanlaşmış bir adam. Türkiye'ye nükleer enerjinin gelmesini engellemiş bir adam ( çok geçerli sebepleri vardı) elektrik muhendisi olarak nukleer enerjiye karsi olan her turlu insana ben karsiyim yok tidal wave mis yok ruzgar mis yok gunes mis yillarca hidroelektrik santraller enfes diye kakakalayn zihniyetin urunu iste ga bolgesinin ekolojisi alt ust su an gap yuzunden bende e&e mühendisiyim ve haklısın tabiki nükleer enerji daha iyi Ama; Nükleer enerji kurmak için izin aldığın anda bizim sahillerimize bizim kontrolümüz dışında atık atmalarına izin vermen falan gerekiyor. Onlar kontrol ediyor bizim atıklarımızı. Yani enerjisel değilde, politik sebeplerden dolayı nükleer enerji iyi birşey değil. Ayrıca bildiğim kadarıyla türkiyenin ihtiyacı olan 50MW filan ( böle bişidi araştırılıp bakılabilir ) Sadece rüzgar ile 50 nin üstüne çıkılabilecek kapasitesi var bu ülkenin. Birde, şunu ekleyeyim. Hükümet önümüzdeki bi 4-5 sene böyle enerjilere lisans vermemeye kasıyor. Çünkü İran'la yapılan bir anlaşma var ve onlardan enerji almasak bile parasını ödememiz gerekicek. Konuyla alakasız ama sıkıştırayım dedim ek bilgi ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Diyelim ki wireless bütün aletlerin insan sağlığına zararı var. Bahsi geçen zarar öyle minimal düzeyde ki bence kaale almaya bile değmez. Yarın trafik kazasından, terörden, polisten, kapkaççıdan, hırsızdan, kavgada, iyi takılmamış bahçe kapısının üstünde düşmesinden vs. vs. ölebilecekken böyle antin kuntin şeylere dikkat etmek çok saçma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Suark said: Venator said: Suark said: Zararlıdır, Eğer ki içinden geçtiği madde dalga boyundan büyükse zararlıdır o dalga ( o madde için ). İnsanın kendi tezini çürütmesi de bambaşkaymış :) c = f*l c = 3e8 m/s f = 2.4 GHz ( wireless için ) Buradan dalgaboyu, l = 0.125 m Evet arkadaşlar 0.125 metreden büyük hücreler hanginizde varsa çıksın ortaya kesin kanser olacak o :) Hani, moleküler/hücresel seviyede hasarlardan [= kanser] falan bahsediyorsunuz, mikron seviyesine inene kadar dalgaboyu bir hasar falan olması imkansız. İsterse 24GHz olsun sinyal ne farkeder, başın ile ayağın arasında birkaç dalgaboyu var, eh bravo yani hücresel olarak elde var yine sıfır :) Abi kafan 0.125m den kucuk degıl mı( du bakim, biraz koca kafa olmak gerek heh ama gövde falan kurtarıyor )? Tamam kanser etmez, DNA yı zedelemez de, onun taşıdığı bir enerji var, vücudundan geçerken o enerjinin bir kısmını bırakacak. Oda ısı yapacak e ısıda vücuda zararlı? Zararlı yani wireless felan Birkaç milivolt seviyesindeki sinyal (cihazdan çıkarken bu bi de, 1/(r^2) ilişkisine göre çok daha azını senin vücüdun alacak ) ne kadar ısı yaratacak ki yani, önemli olan ısı gradient'idir bu tip meselelerde ki yani en fazla 12.5 cm mesafede fark yaratabilir. 12.5 cm'de negligable sayılabilecek bir ısı farkı, meeh yani geçiniz o kadar zararı olmaz. Ona bakarsan eğer ısı üretmesi bu kadar ciddi ise, kalorifer çok tehlikeli o zaman :) Cep telefonu ile çok daha kısa mesafelerden çok daha yüksek şiddetli sinyallere maruz kalıyoruz, wireless onun yanında hiçbişey. Radyo istasyonlarında çalışan insanlar bir yüzyıldır radyo kulelerinin altında daha şiddetli sinyallere maruz kalıyorlar, ama hiçbişey olmuyor. Benzer şekilde, radyo dalgaları kullanılarak yapılan radyo/televizyon dalgaları da gayet karşılaştırılabilir sinyal gücü olarak wireless ile. Neredeyse 50 yıldır bu teknoloji var kullanılıyor ama ciddi bir şekilde sağlık sorunu yaratmadı. Çünkü sinyal gücü zayıf. Ha ne zaman ki yüksek gerilim hattının altında oturmaya karar verirsiniz, o zaman ciddi elektromanyetik alanlara maruz kalırsınız. Ama bi yandan wireless'ın gücü mili-mikrowatt seviyesinde, diğer taraftan megawattlık hattın altı. Arada ciddi bir fark var. Yani hakkaten, arsenik su falan varken wireless biraz şey kaçıyor yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Yapılan araştırmalara dayanılarak verilen bilgiler mi bunlar yoksa teoriden gidip böyledir kanka bunlar mı?:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar