Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye muhafazakarlaşıyor mu?

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Çok geyik yapmıyorum soru açık, şeriat gelmez ama hoşgörü gittikçe azalıyor diye düşünüyorum.Mahalle baskısı, trtnin hadiseyi sansürlemesi,rtük ün envai çeşit icraati felan.
konuya özet çekebilecek güzel bi lafı var m. ali erbilin
"bundan 15 yil once televizyon ekranlarinda tutti frutti yarışması yayınlanabiliyordu. nerede yol katettik, nerede geri düştük. bugün yayınlansa fırınlarda ekmek kalmaz. insanlar ihtilal cıktı sanır"

Kendi adıma özellikle avrupadaki insanlarla konuştuğum zaman Türkiye gözlemlerinden hiç hoşnut değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

ne türbanmış, sömür sömür bitmedi be

80k kızın türbanı için harcadığımız şu enerjiyi üniversitelerin başka sorunlarına harcasaydık herhalde şimdiye epey yol almış olurduk.

ha bi de, iktidarı cemil ipekçi, muhalefeti mali erbil olan bir ülkede yaşıyoruz, bilmem farkında mısınız?
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye muhafazakarlaşmıyor bence.

Onun yerine muhafazakar kesimlerden insanlar sosyal ve ekonomik hayata daha fazla müdahil olma fırsatı yakaladıklarından kendileriyle daha fazla karşılaşıyoruz, dolayısıyla muhafazakarlaşıyormuşuz gibi anlaşılıyor.

Tabi bunun Akp ile doğrudan alakası var, çünkü bilindiği gibi önemli bir orta (gittikçe de üste doğru kayan) bir sınıf oluştu. Bu kesim için önemli olanın Akp'den çok, ceplerine giren para olacağını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim; yani aynı ekonomik imkanı şu anda Akp sunamasa ve Chp'nin sunabileceğine inansalar, hepsi anında laik, modern Türk vatandaşı olur şüpheniz olmasın.

Ayrıca şuna da inanıyorum: Hali hazırda pek çok başı örtülü kadın, eskiden "laik modern türk kadını" nın alışveriş yaptığı yerlerden alışveriş yapıyor; daha modern bir hayat yaşıyor, sinemaya falan gidiyor. Bu kadınların, bu hayatı tattıktan sonra, bu haklarından kendi istekleriyle vazgeçmelerini beklemek saçma olur; dolayısıyla "şeriata doğru bir gidiş" olursa, bu kadınların da sesli / sessiz tepki göstereceklerine inanıyorum ben.

Sonuç olarak tek cümleyle: Akp sonrası Türkiye'de önemli bir kesimin gelenekleri ve dini anlayışları aynı kalsa da, bu kesim yaşam tarzı olarak gittikçe modernleşiyor; dolayısıyla Türkiye'nin bahsedilmeye değer ciddiyette bir muhafazakarlaşma sürecinde olduğuna ben inanmıyorum.

Newsweek Türkiye'nin 2 hafta önceki dosya konusu tam olarak bu mevzuydu. Dergiyi bulabilirsem tarayıp koyacağım buraya yazıyı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...