Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SLR Foto. Mak.


Radiance

Öne çıkan mesajlar

himm zaten kalem pil kullaniyor benim k100d. baya da bir gidiyor. iki takim pil almistim makine ile beraber hic sorun yasamadim uc senedir. yeni degistirdim pilleri performans dusunce. nasil bir pil secme yapti ki?
hazir kalem piller ile kullaninca cok dayanmiyor piller eger sorun bu ise.
k200d kendi pilini kullaniyor bu arada bildigim kadariyla, kalem pil ile kullanilmiyor ki bu bence kotu bir sey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

D80 aldım ben birkaç ay önce,gayet kaliteli ve güzel bir makine,

böyle ikisini de dene imkanın varsa,eline hangisi rahat gelirse onu kullan.yakın bir arkadaşım 450d aldı geçen gün kullanma fırsatım oldu da çok yabancı geldi bana ve nedense hiç sevemedim.

Kendim kullandığım için D80 diyeceğim tabii ki :) Gerçi fiyatları tekrar tavana çekmişler diye duydum ama
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi yerden okudum 500D cıkacagı icin alma fiyatı düşecek dediler birde Lens alma işine pek yaramaz daha iyi lens almamı önerdiler.

sadece aleti alacagım aparatlarını almayacagım sizce ne yapmalıyım. arkadaşın sony kullandım cok hoşuma gitti birde Pentax kullandım oda iyidi ama Pentax biraz soguk geldi.

Canon 450D ve Nikon D80 hiç kullanmadım etrafımda kimsede yk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pentax ve Sony 'de çok iyi, özellikle pentax ama 2. elleri kötü nikon ve canon'a göre.
Yani beğenmediğin lensi satacam desen zorlanırsın elinden çıkarmakta... Canon-nikon'da böyle bir durum yok, ilan açtığın gün satılıyor makul bir fiyat istersen.

Şimdi 450D kit hepsiburada.com 'da 1800TL civarı, eğer bu kadar para verebileceksen sana önerim 2. el Canon 5D alman olur. 12mp full frame, keskinlik konusunda artık referans alınacak kadar iyi bir makina. 2000-2250TL arasına alabilirsin iyi durumda bir 5D.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

canon 450D kullanıyorum, oldukça memnunum. nede olsa kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş :) şaka bir yana nikon D80 kullanmadığım için ikisi arasında bir kıyaslama yapamayacağım.

lens konusuna gelince, 450D kit lensinin image stabilizer özelliği sayesinde daha rahat ediyorsun daha eski modellerin kit lenslerine göre. düzgün bir lens alabilecek duruma gelene kadar beni gayet iyi idare ediyor şimdilik.

edit: yurtdışına giden birine ısmarlama yapma şansın varsa gayet iyi olur, yarı yarıya farkediyor neredeyse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet herkes Canon makine daha iyi nikon'unda lens iyi diyor.

Şu var sorun yaşarmıyım kendi lens olmadıgı icin yada ne gibi kaybım olur, kendi lensinin artıları nelerdir.

aslında fotorafa sıfırdan baslıyorum hiç bilgim yok kendi lensi yeterlimidir.

herşeyi cekebilirim, portre yarış hayvan börtü böcek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fotoğrafçılık olayına eos450D ile başladım diyebilirim. şu an hem makinayı tanımakla hem de işi amatörce de olsa öğrenmekle meşgulüm. olaya kendi açımdan bakınca lens konusunda acele etmek gerekli değil gibi geliyor maddi manevi. neden dersen imaj stabilize saolsun bazı durumlarda günü kurtarmaya yardımcı oluyor. sonradan belki sırf porte yada sırf macro çalışacam yada başka tarzlara yönelecem. o yüzden işi biraz kapana kadar bekleme kararı aldım. bir de adam gibi bir lens dünya para onun da bu kararıma katkısı yok değil :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Pratik taşınabilirlik ve küçük olmasının avantajları ilgini çekerse 450D'yi tavsiye ediyorum. Ancak nikon 80D kullanan arkadaşlarım da var, onlarda çok memnun olduklarını söylüyorlar. Kararı kendin ver yalnız Canon alacaksan 18-55mm lens ile birlikte yani kit ile alma. Sadece gövde olarak almanı tavsiye ederim. Canon lensler nikona göre biraz pahalı olabilir ama sigma, tamron gibi markalar da iyi lensler üretiyorlar. Son olarak Canon alacaksan erkayalar garantisi olmasına dikkat et. Distribütör tarafından getirilmeyen ürünler, Türkiye'de garanti kapsamında tamir ve değişim işlemleri yapılamıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşe yeni başlıyorum demişsin,
bence analog bir makine al, minolta, pentax, zenit vs.
onlara bir tele bir makro bir geniş açı bir de 55mm lens alırsın. çok pahalıya gelmez zaten. hem de işi kavraman açısından çok yararlı olur. çünkü dijital SLR alınca bir süre sonra full otomatik modda basıp basıp çekersin.
niyetin işi öğrenmekse analog tavsiye ederim. 6 ay oyalanırsın, sonra yine alırsın bi dijital.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konu bitmiş tükenmiş gibi galiba, oyüzden gönül rahatlığıyla baltalayıp aynı soruları farklı açılardan sorabilirim sanırım.

ben de yazın bu fotoğraf işine başlamak istiyorum, bi de bisiklet almak istiyorum derken derken yazın 2buçuk 3 ay çalışıcam gibi bu gidişle =D neyse işte elimde bulunması gereken para nedir böyle bi fotoğraf makinası almak istediğimde? yeni başlayan birisi için SLR makina hakikaten gerekli mi? bi fotoğrafçı kompaktla yapmak istediğini yapamazsın zevk alamazsın yarı profesyonel bi makinayla başla demişti bana, ne olmalı bu yarı profesyonel makina? bu sorulara cevap alırsam para biriktirirken ona göre kemerimi sıkıcam daha rahat olucak her şey bu sayede =D nat. geo. fotoğraf okulu diye 4 cdlik bi eğitim programı indirdim, terimleri şunları bunları ondan öğrenebilirim sanırsam. daha sınavlardan falan inceleme fırsatım olmadı ama programı.

yani sonuç olarak; başlangıç için elimde kaç para olması gerekli, nasıl bi makinayla başlamalıyım, garantisi okadar önemlimi, yani olur da amerikadan gelcek bi tanıdığa rastlarsam yada 2. el ucuz temiz bulursam garantiyi boşverip aliyim mi? ve son olarak, doğrusu makina mı makine mi =D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...