Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oy Calindiginin Kaniti

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:
Sor şimdi o linkteki adama, sabaha darbe olsun ister misin diye, bakalım ne cevap verecek. sen her sakallıyı deden zannedersen işimiz var.

yok zaten şaka yapıyorlarmış yukarıda biri daha yazdı. hepsi şaka canım. biz şakadan anlamıyoruz bizde kabahat.

said:
farketmez, o da birey ve o da, senin çakma demokratlığın kabul etmese de, istediği partiye oy verme ve bunun takipçisi olma özgürlüğüne sahip. Madem sen de özgürlüklerden yanasın, özgürlüğü kısıtlanmış birini gördüğün zaman başını başka yöne çeviremezsin.
Ha çakma demokratlık bunu gerektiriyorsa onu bilmem.

yoo farkeder. başkalarının haklarını çiğneme diye bir hak yoktur demokraside. ama senin 'kendine demokrasi' sisteminde istediğine hak tanıyıp istediğinin hakkını gaspedebilirsin. evinin sınırları dışına çıkamaz gerçi o sistem.

said:
Sana "partiye destek ol" diyen olmadı ki zaten, oyunun peşinden giden, onun akıbetini sorgulayan vatandaşa demokratlık iddian gereği destek olmalısın dendi, bu partinin xyp, abp, mnp olması farketmez.
Yani senin bu sözünden ben şunu anlıyorum, "eğer mağdur olanlar klp seçmeni olsaydı seve seve destek verirdim, çünkü o parti şöyle liberal, böyle abci, öyle özgürlükçü" diyorsun, öyle mi?

yok mağdur olanlar demokrasiyi kendi haklarının alımıyla sınırladığı, başkalarının haklarını kendi zevkleri için güle oynaya gaspetmekten çekinmediği için "size kolay gelsin" diyorum onlara ve gülüp geçiyorum. onlara da ders olsun, başkalarının haklarını ellerinden almaya çalışırken iki defa düşünürler belki bir daha sefere.

said:
salak olmayabilirsin, ama idealist hiç değilsin, idealist olsan iki gündür bu tartışmayı yapmamıza gerek kalmaz, çoktan yaygara diye adlandırdığın bu tepkinin içinde yer alırdın.
demokratlık öyle esneyip bükülebilen, keyfe keder olan birşey değildir.

bütün bu söylevin ilginç bir şekilde beni mevlana olarak addediyor adeta, tokat atana öbür yanağımı neden çevireyim? herkes ektiğini biçer, hakların çiğnenmesine yataklık edenlerin ergeç hakları çiğnenir. ben bunu yıllardır söylüyorum, kimse oralı olmadı. hoş artık anlayacağınıza da ihtimal vermiyorum pek şu noktadan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

e şeriat hukuku onu gerektiriyor tabi. kısas'a kısas.

Bu ülkenin sorunları herkes birbirinden öcünü alıp bitap düşmeden bitmeyecek gibi duruyor.

Tüm anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp geçmişe sünger çekip yeni ve adil bir düzen kurmak kinsenin işine pek gelmiyor nedense. önce rövanşlar alınmalı çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

@sam,

ya bırak allah aşkına, "darbe paklar" demekle "allah seni kahretsin" arasında bir fark var mı, adam kendince beddua okuyor. yav askere gitmemek için kırk takla atan bi yığın adam var burda, hangisi ciddi bi darbe tehdidinde "hoşgelmiş, sefalar gelmiş" der? Sen şuradaki üç beş patinin bedduasından yola çıkıp çalınmış binlerce oya "oh olsun" diyorsan (her ne kadar "demiyorum" diye iddia etsen de şu son mesajın kabak gibi bir "oh olsun" mesajı) dünyan çok dar onu söyleyeyim, boşver cifors almayı, çık biraz hava al.

başkalarının haklarını çiğnemekten bahsetmişsin. şimdi soruyorum sana, tüm dünyada idam neden terkediliyor? adam katil yav, daha ötesi var mı? ama idam edilmiyor, çünkü birey olarak hakları var, insan olarak hakları var. şimdi sen "yav bunlar zaten darbeci, bunların oyu çalınsa ne olur, yakılsa banane" dediğinde (ki chp'ye oy veren, o oyları yakılanların hepsi de mi darbe destekçisi acaba, hatta chp darbeyi destekleyen bir parti mi, böyle bir açılımı var mı?) savunduğun ideallerin hepsine sırtını dönmüş oluyorsun, estel'in dediği gibi, intikamcı bir üsluba bürünmüş oluyorsun.
Hakları çiğnenenleri savunduğunu söylüyorsan al bak bu insanların da hakları çiğneniyor, bunların suçu seninle aynı fikri paylaşmamak mı?
Yani bu olay aynı şeye benziyor, gs maçında olan bi hakem hatasına fblilerin "banane yav, bana giren çıkan yok, hatta işime bile gelir" demesine benziyor. aynı fanatizm, aynı vurdumduymazlık. Yalnız burada fark, senin "ben takım tutmuyorum ama fb'ye sempatim var" modunda takılıyor olman.

Demokratlık, hak savunuculuğu, zamanında tokat atana haksız yere tokat atıldığında onun yanında durabilme erdemidir, "oh olsun" deyip dayak yiyişini seyretmek değildir. sen bu erdemi gösteremediğine göre, zaten bu saatten sonra ben senin demokratlığına felan da inanmıyorum, diğerlerine yapıştırdığın militan chpli lafını militan akpli olarak diğerleri adına sana iade ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada adamı oy yakma bahanesiyle sandıktan uzaklaştırmışlar.. sandığın başında hiç akpli kalmamış burası da ilginç. ayrıca sahte oy yapmak için bir bilgisayar ve bir yazıcı yeterlidir. belli bir miktarda oy yapınca bunları herhangi bir yere atıp. bizim oylarımız çöplerde diye bağırabilirsiniz. bunlar kaos yaratmak isteyenlerin işine gelir tabii...
o sitede yorumlardan biri alttaki =)

akp seçim iptal olsun diye değil tekrar sayılsın diye itiraz etti.chp ise seçimi iptal etmek istiyor en basitinden aradaki maliyet farkını düşün tekrar seçim yapmak ile tekrar saymak arasındaki.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathLord said:

akp seçim iptal olsun diye değil tekrar sayılsın diye itiraz etti.chp ise seçimi iptal etmek istiyor en basitinden aradaki maliyet farkını düşün tekrar seçim yapmak ile tekrar saymak arasındaki.

maliyet mi adalet mi?
vicdan mı cüzdan mı?
hak mı cep mi?

5 yılda bi seçim yapıyorsun zaten, onu da böyle yüzüne gözüne bulaştıracaksan pes derler adama.
zaten her şartta oradan aytaç durak çıkacak, ama reset atmak en iyisidir, kafalarda soru işareti kalmamalıdır.

ha amcamın öbür olayla ilgili yorum da güzel olmuş yalnız, ha o genişlikteki kağıtları basacak yazıcıyı piyasada nerede bulacağız, o da ayrı mesele.
neyse, artık herkes kendi komplo teorisini yazar, biz en güzel ve inandırıcı olanı seçerken malı götüren götürür.
koyun milletiz diye boşa söylemiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu bende Antalya'daki seçimlerden memnun değilim mesela gidip desem tekrar seçim yapın bu adaletsiz diye yapıcaklar mı? Seçim dediğiniz şeyin maliyetinden haberiniz var değil mi?
Bu sandık çalınması olayı da inanılmaz ya. Çalındıysa da çalınmadıysa da yıllardır aynı geyik memlekette bir sürü asker boş geziyor talim yapıyor vs. Topla getir her sandığın başına dik bitane olsun bitsin nedir ya... Onlar da kurtulsun biz de kurtulalım.Her seçim aynı geyik yok oylar yakıldı yok oylar çalındı yok biz kazancaktık hakem golümüzü vermedi...
pff sıkıldım cidden...

edit:Hatta asker de darbe yaparım bak haaa demekten başka bi iş bulmuş olur kendisine... (yanlış taraflara çekilmesin şimdi bu da Türk Askerine saygısızlık etmek değil amacım bodrumda askerlik yapanlardan bahsediyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
e şeriat hukuku onu gerektiriyor tabi. kısas'a kısas.

Bu ülkenin sorunları herkes birbirinden öcünü alıp bitap düşmeden bitmeyecek gibi duruyor.

Tüm anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp geçmişe sünger çekip yeni ve adil bir düzen kurmak kinsenin işine pek gelmiyor nedense. önce rövanşlar alınmalı çünkü.

şeriat hukuku ile alakasız, "susma, sustukça sıra sana gelecek" diye popüler bir sol sloganı vardır hani. hayatın gerçeği bu. hep bana hep bana olmuyor hayatta.

sg-1 said:
@sam,

ya bırak allah aşkına, "darbe paklar" demekle "allah seni kahretsin" arasında bir fark var mı, adam kendince beddua okuyor. yav askere gitmemek için kırk takla atan bi yığın adam var burda, hangisi ciddi bi darbe tehdidinde "hoşgelmiş, sefalar gelmiş" der? Sen şuradaki üç beş patinin bedduasından yola çıkıp çalınmış binlerce oya "oh olsun" diyorsan (her ne kadar "demiyorum" diye iddia etsen de şu son mesajın kabak gibi bir "oh olsun" mesajı) dünyan çok dar onu söyleyeyim, boşver cifors almayı, çık biraz hava al.

yazarken yönerge koyun neresi şaka neresi ciddi oldu olacak, böyle geçmişi revize etmeyelim. ha bu arada hala kimse çıkıp da "evet ciddi söylemedim" demedi daha lol. siz anlık görüntüyü kurtarma derdine düşmüşsünüz gibi bir izlenim uyandırıyor doğrusu şu halde. yarın 'ötekilerin' hakları çiğnenince "her yol mübah" dersiniz gene. tanıdık bu davranış paternini artık.

said:
başkalarının haklarını çiğnemekten bahsetmişsin. şimdi soruyorum sana, tüm dünyada idam neden terkediliyor? adam katil yav, daha ötesi var mı? ama idam edilmiyor, çünkü birey olarak hakları var, insan olarak hakları var. şimdi sen "yav bunlar zaten darbeci, bunların oyu çalınsa ne olur, yakılsa banane" dediğinde (ki chp'ye oy veren, o oyları yakılanların hepsi de mi darbe destekçisi acaba, hatta chp darbeyi destekleyen bir parti mi, böyle bir açılımı var mı?) savunduğun ideallerin hepsine sırtını dönmüş oluyorsun, estel'in dediği gibi, intikamcı bir üsluba bürünmüş oluyorsun.
Hakları çiğnenenleri savunduğunu söylüyorsan al bak bu insanların da hakları çiğneniyor, bunların suçu seninle aynı fikri paylaşmamak mı?
Yani bu olay aynı şeye benziyor, gs maçında olan bi hakem hatasına fblilerin "banane yav, bana giren çıkan yok, hatta işime bile gelir" demesine benziyor. aynı fanatizm, aynı vurdumduymazlık. Yalnız burada fark, senin "ben takım tutmuyorum ama fb'ye sempatim var" modunda takılıyor olman.

o katilin hakları var evet, ama sokağa salmıyorsun adamı. ömrünün sonuna dek zindana tıkıyorsun. çok başarısız benzetme olmuş.

valla baykal'ın, parti başkan yardımcılarının anti-demokratik söylemleri ayyuka çıkmış, nam salmış bir parti. nasıl tayyip'in ettiği laflarla mahkeme akp'yi mahkum edebiliyorsa, evet chp'nin en yüksek düzeyde yöneticilerinin ettiği laflar da chp'yi bağlar.

intikam diyorsun da ne intikamı yahu, ben mi oyunu çaldım chp'nin? sözcükleri de gelişigüzel, anlamlarından saptırarak kullanınca böyle ilginç bir durum oluşuyor. yaygaranıza katılmam diyorum sadece, gülüyorum.

valla ben fb'liler paso kırmızı kartlık dalıp dalıp en sonunda kendilerine sarı kartlık dalınınca isyan etmelerine gülüyorum diyelim. fb'liler de kusura bakmasın heh, benzetme gereği.

said:
Demokratlık, hak savunuculuğu, zamanında tokat atana haksız yere tokat atıldığında onun yanında durabilme erdemidir, "oh olsun" deyip dayak yiyişini seyretmek değildir. sen bu erdemi gösteremediğine göre, zaten bu saatten sonra ben senin demokratlığına felan da inanmıyorum, diğerlerine yapıştırdığın militan chpli lafını militan akpli olarak diğerleri adına sana iade ediyorum.

"oh olsun" demediğimi özellikle yazmışım, bir kere daha yapıştıracaktım şuraya ama yine görmezden geleceksin. neden? çünkü demokrasi de, yazılanı kavrama da sadece işinize geldiği sürece başvuracağınız öğeler.

sam nerede, ne zaman militan sözcüğünü kullanmış forum tarihinde, sg-1'in en son sıkış iftirasını görmek için tık!
Sosyal ağlarda paylaş

susma sustukça sıra sana gelecek ile senin söylediğinin alakası nedir sam?

yaptığın mindfucktan başka bişey değil.

Senin söylediğin yıllardır sol sağın oylarını çaldı yaktı şimdi de sağ solun oylarını çalıyor yakıyor. E gün olur devran döner diyorsun.

bence de sam. susma sustukça sıra bu döngüye göre yine sana gelecek.

bizim söylediğimiz de başka birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün yaygara koparanların hak gaspedilmesine çanak tutmadığı zaman olur o, daha önce değil. "eğitimli, göbeğini kaşımayan" adam "eğitimsiz, göbeğini kaşıyan" adamın önce hakkını çalıp, sonra hak arayışında önayak olmasını beklerse bu devran böyle sürer gider.
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam biliyor nasıl bir rezilliğe oy verdiğini ama çıkarı için vermek zorunda.Adam milletini düşünmeyecek kendini düşünecek.İş kapısını açan onlar ekmeğini yediği onlar haliyle sineye çekiyor siyasi görüşlerini.Utanmamak içinde söyleyemiyor.

iyiydi bence.En azından çok samimi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...