Innuendo Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 topic ana soru. simdiye kadar "kesin" olarak ne kadarini gorup, inceleyebildik uzayin? insan gonderebildigimiz yerler kisitli o yuzden soru araclari da kapsiyor. hakikaten uzay sonsuz mu? teoriler ve senaryolari alalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 odevin falan war insanları burda tartısırıp onlardan mı faydalancan :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 bence daha onemlisi sonsuz degilse sonunda ne var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 dünya gibi yuvarlaktır bence. big bang. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Mum_Chamber said: bence daha onemlisi sonsuz degilse sonunda ne var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Bence uzay tepsi gibi düz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Sonundan girince başına çıkıyorsun,göt kadar bir yermiş uzay aslında,biz çok açılamadığımız için ilkokulda tanımlarken,uzay sınırsız sonsuz hede hödö diye tanımlamışız tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Asteroth said: Bence uzay tepsi gibi düz. Bu fikrimi bu Youtube videosuyla destekliyorum, inanmıyorsanız da dar görüşlüsünüz demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Restoran var evrenin sonunda. Düşün adamlar orayı bile parsellemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 O kadar komik bir olay oldu ki şu videoyla aynı dakikada axedice'ın mesaj atması, Hitchhiker göndermesini tamamen kenara bırakarak kihkihkih şeklinde gülüyorum şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 uzay diye bişey yokki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Video çok iyiymiş bu arada bir benzeri daha varmış,reklamlar başarılı huehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 restoran obur ucunda axe, bu ucunda ne var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Isigin da hizinin oldugunu dusunursen, katettigi yol/zaman'in ne kadar fazla oldugunu kestir kafanda. Hah iste bize hala ulasamamis isinlar var. Bu isinlar bize ulastiginda, relative zaman bize gore o an oluyo ama absolute zaman olarak dusundugunde binlerce yil once gerceklesmis olaylar oluyo. Tum bu hikayeye bir de farkli yuzeyleri ekle. Su an sen her seyi dikdortgen bir duzlemdeymis gibi dusunuyosun: "iki nokta arasindaki en kisa mesafe bir dogrudur." mantigiyla dogrunun duz oldugunu kabul ediyorsun. Iste bu sadece dikdortgen bir duzlemde boyle oluyor. Duzlemini silindir yaptigin zaman, iki nokta arasindaki en kisa mesafe relative olarak yine bir dogrudur ancak absolute olarak baktiginda bir yaydir. Simdi farkli sekilli duzlemler dusun, silindir gibi kontrollu olmasin. Bunun uzayda oldugunu dusun bir de simdi. Yani sana dogru gelen isinin aslinda sana gore dogrusal hareket ediyor, tam karsinda, ama absolute olarak dusundugunde alakasiz bir yerde olma ihtimali var. Iste boyle uzayip gidiyo bunlar. Bu nedenle dusunme... 42 de gec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 ben hepsini gördüm. yok lan şaka şu fizikte en bilmediğim şey varsa o da kozmolojidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Dünya üzerinde olup biten hemen herşeyi bilim inceledi o yüzden biliyoruz. çünkü çok rahat ulaşabiliyoruz. Uzayda konu öyle değil. Teleskoplara ve menzili sınırlı uydularla sınırlı gözlem yeteneğimiz. Yarın öbürgün nasıl bir nat. geo. muhabiri safariye afrikaya gidiyorsa o şekilde uzayda sağa sola gidilebilir olursa o zaman çözülür diyorum ben =) ama şimdilik bişey demek zor, insan kafayı yer çünkü düşüne düşüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 ne yazik ki daha kendi dunyamizi bilmeden uzayi bilmemizi biraz olanak disi olarak goruyorum sadece teorik olarak biliyoruz cogu seyi kendi dunyamizda... daha cekirdegin kac km kalinliginda oldugunu tam olarak bilmedigimizi var sayaraktan soluyorum bunu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 MrMarvelous said: Dünya üzerinde olup biten hemen herşeyi bilim inceledi o yüzden biliyoruz. her sene bilmem kaç bin tane yeni bitki, hayvan bulunuyor. 100 tane şey var 80'i inceledik diye birşey diyemezsin ki; belki 1000 tane şey var incelenecek ama daha bilmiyorsun. sürekli adı geçen 10 tane kadar galaksi var bi de, sanırım şimdilik o kadar bilebiliyoruz uzayı ya da kaç tane varsa işte. bence insalığın ömrü yetmez uzayı tam olarak haritalandırmaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 şimdi ışık hızından hızlı giden mazdamızı alıyoruz. bir süre uzayda dünyaya 90 derece gidiyoruz. neblim, arkamızdan gelen ışıklardan 70 sene ilerde oluyoruz mesela. sora açıyoruz süper XXL kameramızı, dünyayı izliyip kaydediyoruz. 2. dünya savaşını izliyoruz baştan sona. hem de canlı yayın. çok güzel oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 sonunda beyaz bir ışık var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 huun said: MrMarvelous said: Dünya üzerinde olup biten hemen herşeyi bilim inceledi o yüzden biliyoruz. her sene bilmem kaç bin tane yeni bitki, hayvan bulunuyor. 100 tane şey var 80'i inceledik diye birşey diyemezsin ki; belki 1000 tane şey var incelenecek ama daha bilmiyorsun. sürekli adı geçen 10 tane kadar galaksi var bi de, sanırım şimdilik o kadar bilebiliyoruz uzayı ya da kaç tane varsa işte. bence insalığın ömrü yetmez uzayı tam olarak haritalandırmaya. iyide ben ne diyorum sen ne diyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 ne diyosun, hakkaten? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Ciddi bir konu ve ABD artık uzayda yaptıklarındn doğru düzgün bahsetmiyor bile. Aşağıya Türkiyenin %40'nın uzay hakkında inandıklarını yazdım :) Uzayda insanoğlundan başka gözle görünür varlık yoktur. Cinler vardır. Uzay sanılanın aksine boş değildir, sevgi ve huzur vardır. Kaynak : Feto dayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Son 20 yılda sıradan insanın uzayla ilgili bilgisi ve fikri arttığı için artık "bilim" adamları uzaya çıkmakta zorlanıyor. Deep umbrala geçiş için iyice daralan gauntleti geçmeleri lazım ama sleeperların konvansyonel inançsızlığı bu eylemi gittikçe zorlaştırıyor. O yüzden son yıllarda yörüngeye uydu atmak dışında fazla bi uzay aktivitesi göremiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2009 dünya üzerinde hemen herşeyi inceledik diyorsun da, uok öyle bişi diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar