Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uzay - ne kadarini gorduk ve biliyoruz

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

Isigin da hizinin oldugunu dusunursen, katettigi yol/zaman'in ne kadar fazla oldugunu kestir kafanda. Hah iste bize hala ulasamamis isinlar var. Bu isinlar bize ulastiginda, relative zaman bize gore o an oluyo ama absolute zaman olarak dusundugunde binlerce yil once gerceklesmis olaylar oluyo.

Tum bu hikayeye bir de farkli yuzeyleri ekle. Su an sen her seyi dikdortgen bir duzlemdeymis gibi dusunuyosun: "iki nokta arasindaki en kisa mesafe bir dogrudur." mantigiyla dogrunun duz oldugunu kabul ediyorsun. Iste bu sadece dikdortgen bir duzlemde boyle oluyor. Duzlemini silindir yaptigin zaman, iki nokta arasindaki en kisa mesafe relative olarak yine bir dogrudur ancak absolute olarak baktiginda bir yaydir. Simdi farkli sekilli duzlemler dusun, silindir gibi kontrollu olmasin. Bunun uzayda oldugunu dusun bir de simdi. Yani sana dogru gelen isinin aslinda sana gore dogrusal hareket ediyor, tam karsinda, ama absolute olarak dusundugunde alakasiz bir yerde olma ihtimali var. Iste boyle uzayip gidiyo bunlar. Bu nedenle dusunme... 42 de gec.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya üzerinde olup biten hemen herşeyi bilim inceledi o yüzden biliyoruz. çünkü çok rahat ulaşabiliyoruz.

Uzayda konu öyle değil. Teleskoplara ve menzili sınırlı uydularla sınırlı gözlem yeteneğimiz.

Yarın öbürgün nasıl bir nat. geo. muhabiri safariye afrikaya gidiyorsa o şekilde uzayda sağa sola gidilebilir olursa o zaman çözülür diyorum ben =)

ama şimdilik bişey demek zor, insan kafayı yer çünkü düşüne düşüne.
Sosyal ağlarda paylaş

ne yazik ki daha kendi dunyamizi bilmeden uzayi bilmemizi biraz olanak disi olarak goruyorum sadece teorik olarak biliyoruz cogu seyi kendi dunyamizda... daha cekirdegin kac km kalinliginda oldugunu tam olarak bilmedigimizi var sayaraktan soluyorum bunu..
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Dünya üzerinde olup biten hemen herşeyi bilim inceledi o yüzden biliyoruz.

her sene bilmem kaç bin tane yeni bitki, hayvan bulunuyor. 100 tane şey var 80'i inceledik diye birşey diyemezsin ki; belki 1000 tane şey var incelenecek ama daha bilmiyorsun.

sürekli adı geçen 10 tane kadar galaksi var bi de, sanırım şimdilik o kadar bilebiliyoruz uzayı ya da kaç tane varsa işte. bence insalığın ömrü yetmez uzayı tam olarak haritalandırmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ışık hızından hızlı giden mazdamızı alıyoruz. bir süre uzayda dünyaya 90 derece gidiyoruz. neblim, arkamızdan gelen ışıklardan 70 sene ilerde oluyoruz mesela.

sora açıyoruz süper XXL kameramızı, dünyayı izliyip kaydediyoruz.

2. dünya savaşını izliyoruz baştan sona. hem de canlı yayın.

çok güzel oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
MrMarvelous said:
Dünya üzerinde olup biten hemen herşeyi bilim inceledi o yüzden biliyoruz.

her sene bilmem kaç bin tane yeni bitki, hayvan bulunuyor. 100 tane şey var 80'i inceledik diye birşey diyemezsin ki; belki 1000 tane şey var incelenecek ama daha bilmiyorsun.

sürekli adı geçen 10 tane kadar galaksi var bi de, sanırım şimdilik o kadar bilebiliyoruz uzayı ya da kaç tane varsa işte. bence insalığın ömrü yetmez uzayı tam olarak haritalandırmaya.

iyide ben ne diyorum sen ne diyorsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Ciddi bir konu ve ABD artık uzayda yaptıklarındn doğru düzgün bahsetmiyor bile.

Aşağıya Türkiyenin %40'nın uzay hakkında inandıklarını yazdım :)
Uzayda insanoğlundan başka gözle görünür varlık yoktur. Cinler vardır. Uzay sanılanın aksine boş değildir, sevgi ve huzur vardır.

Kaynak : Feto dayı
Sosyal ağlarda paylaş

Son 20 yılda sıradan insanın uzayla ilgili bilgisi ve fikri arttığı için artık "bilim" adamları uzaya çıkmakta zorlanıyor. Deep umbrala geçiş için iyice daralan gauntleti geçmeleri lazım ama sleeperların konvansyonel inançsızlığı bu eylemi gittikçe zorlaştırıyor. O yüzden son yıllarda yörüngeye uydu atmak dışında fazla bi uzay aktivitesi göremiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...