Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdisindan araba almak?

Mille

Öne çıkan mesajlar

matama said:
mum ben bu piyasanin bayag icindeyim,

cevremde bir yigin insan bu sekilde ozel arabalar getirmek icin bekliyor(enzo, gt40 ) araba bir seneyi gecti mi alamiyorsun getiremiyorsun. ikinci el araba turkiyeye getiremiyorsun

Mum_Chamber said:
matama, bir bildigin var da mi soyluyorsun, yoksa iskembeden sikiyor musun?

yok ben getirenler biliyorum da, neye gore soyledigini merak ediyorum.

Bulgaristanda okuyorum,gayette araba getiriliyor tr ye yalnız 6 ayda bır bg ye gecıp arabanın ıslemlerını halletmek gerekıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
peki ben 0 araba getirtsem?
Yani atlayıp gelsem veya gemiyle getirtsem(yol yapmasa böylece)
olmuo mu?
sımdı gırıp iştahla bı s2000 yaptım gene hondanın sıtesınde. 42000 dolar
e buraya gelse
basit hesap 3le çarpsam
120bın dolar falan verıcem sanırım.
E TR dekiler istediğim gibi değil, opsiyonlar eklenebiliyor mu istediğim renk geliyor mu bılmıorm
sadece hayal kuruodum
ama gelememesı kotu ya
gelemıomu
Sosyal ağlarda paylaş

amerikadan getireceksen,dediğin gibi gemi masrafı v.s varda ,ben aynısını denedim ama yemedi,diyelim 2.el araba aldın gt v.s orda 25bin dolar 50 bin lira ,burda da 150 bin lira aynı araba ,aradaki farkı gümrük vergisi olarak senden alıyorlar,sana tavsiyem almanyadan alman ciddiysen bu işte tabii,orda bir akraban v.s varsa permi hakkı mı ne diyolar ona 3*5 bin euro vererek o hakkını alırsın permi hakkıyla da orda çalışanların 1 pasaportla bir araç getirme hakkı var ömürleri boyunca,sonra da o hak sana geçer sende getirirsin ,ama akı b.. geçmesin alacaksan 100bin liradan fazla eden bir araba alman lazımki kara geçesin yoksa düşünme bile,D:
Sosyal ağlarda paylaş

Ogrenciysen geri donerken araba getirebilirsin. En fazla 3 yasinda olacak ve en az alti aydir aracin senin uzerine kayitli olmasi gerekli. Ayrica Amerika dan gelen araclara avrupa ya oranla 10 daha fazla ithalat vergisi var. Tabii ki getirdigin araca Turkiye de de ayrica vergi odedigin icin pek bir avantaji kalmiyor bu isin. Bir arkadasim bu sene CLS63 unu getirdi Istanbul'a. 1000 milde filan araba alip, uzerine lastik takip yeni araba diye sokanlar da var ama o is nasil oluyor tam bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mille said:
Araba almakla ilgileniyorum su aralarda hic mi hic bilgim yok yurtdisindan getiriliyo mu, getiriliyorsa nasil oluyo filan?Bi bilgisi olan var mi vergiler, burokratik islemler hakkinda.Bide gemi parasi ne kadar tutar birisi yazsa var ya ne makbule gecer=)

Farkeder mi bilmiyorum ama bilgileride yaziyim
ulke; amerika
araba; gt500 shelby nam-i diger eleanor 67 model

Kriz var oğlum ne yapıyorsunuz?
Aldığın araba da Shelby, benzin içiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Valla benim bildigim kadariyla 6 ayda bir arabayla gir cik yaparsan ulkeye, yabanci plakayla kullanabiliyorsun.
Sinira yakin bi yerlerde yasiyorsan oyle bisey dusunebilirsin :)

Onun haricinde direk yalan, aldigindan fazla para verirsin, Amerika'da kullan iste pasa pasa, satarsin sonra zaten 2. el piyasasi super.

arkadas dogru soluyor.misal ben edirnedeyim.bulgardan bir araba aldım 6ay kullanabildim turkiyede.sonra gene bulgara gecmesi lazimdi bir 6ay da orda kalması icin.orda araba bayagı ucuz oldugundan 6ayda bir araba degistiriyorum :) ornek fiyat verecek olursam burdaki 99model golfler 16-17k orda 5-6k ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ondada yeni bir duzenleme var

arabayi aldigin ulkeye girip cikacaksin :) yani almanyaysa almanyaya

Penthesilea said:
Valla benim bildigim kadariyla 6 ayda bir arabayla gir cik yaparsan ulkeye, yabanci plakayla kullanabiliyorsun.
Sinira yakin bi yerlerde yasiyorsan oyle bisey dusunebilirsin :)

Onun haricinde direk yalan, aldigindan fazla para verirsin, Amerika'da kullan iste pasa pasa, satarsin sonra zaten 2. el piyasasi super.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de baştaki bir avuç sivrizeka halkı aptal yerine koyup araba vergisini hayvani hale getirdiğinden dolayı araba fiyatları yurt dışına göre kat kat pahalı. Haliyle dışarıdan almak daha ucuza geleceğinden dolayı o araca Türkiye plakası taktırmaya da inanılmaz vergi isteyerek onu da hayvani pahalı hale getiriyorlar, böylece yurt dışından ucuza araba alma uyanıklığının önüne geçiyorlar (!)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...