Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Işınlanma" (Tele Olacaz :p )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2003 yılının Ocak ayında araştırmacılar, lazer fotonlarını, 2 kilometre uzunluğunda fiberoptik kablolar aracılığıyla, 55 metre uzaklıktaki bir başka laboratuvara “ışınlamayı” başardılar. Araştırmacıların kullandıkları yöntem, minik birimler halindeki bilgisayar verilerini (bu birimlere kubit adı veriliyor) bir yerden bir başka bir yere iletmeye yarıyor.
“Işınlama”nın ne olduğunu, birçoğumuz televizyonda yayınlanan “Uzay Yolu” adlı bilimkurgu dizisiyle öğrendik. Dizideki kahramanların, uzay gemisinin içindeki bir başka bölmeye, bir başka gezegene ya da bir başka evrene gitmek için yapmaları gereken tek şey kendilerini ışınlamaktı. Bilimkurguda ışınlama (teleportasyon), bir nesnenin tam bir kopyasını bulunduğundan farklı bir yerde yaratıp gerçeğini yok etmek anlamına geliyor. Belli bir nesnenin maddesel özellikleri taranıyor; bu bilgiler başka bir yere aktarılarak nesne orada yeniden yapılandırılıyor. Bu yolla insanlar hiç zarar görmeden ve hiç zaman geçirmeden istedikleri kadar uzağa gidebiliyorlar.
Gerçek yaşamdaysa, “Heisenberg Belirsizlik İlkesi” nedeniyle, ışınlanmanın mümkün olamayacağı düşünülüyor. Daha doğrusu, on yıl öncesine kadar böyle düşünülüyordu. Bu ilkeye göre, bir atomu ya da başka bir nesneyi ışınlamak amacıyla ne kadar yakından taramaya çalışırsanız, özgün durumunu o kadar bozarsınız; yani gerçek bir kopyasını yaratamazsınız. Ancak, 1993 yılında yayımlanan bir makale, taşınacak nesne olarak fotonları, yani ışık parçacıklarını kullanarak bir tür ışınlamanın gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştu. Bir lazer ışınının, sıkıştırılıp aynı anda iki ışık parçacığı yaratacak biçimde ayrılmasıyla bu sorun çözülebilirdi. Bu süreçte üretilen ışık parçacıkları, “ruh ikizi” gibi davranıyorlardı. Ayrı düşseler bile, bir parçacığa yapılan bir işlem, ötekini de etkiliyordu. Araştırmacılar, ışınlamada taşıyıcı olarak bu parçacıkların kullanılabileceğini düşünüyorlardı. Bu parçacıklara üçüncü bir parçacık, mesaj parçacığı katıldığında, mesaj parçacığının özellikleri her iki parçacığa da aktarılabilirdi. Işınlama için, “ikiz” ışınlardan biri taranıyor; mesaj, fiberoptik kablolarla alıcıya iletiliyor ve yerine vardığında yine ışın haline dönüştürülüyor.
O zamandan bu yana araştırmacılar, bu yöntemin geçerli olup olmadığını anlamak üzere deneyler yapıyorlar. Ancak, araştırmacıların ışınlamaya çalıştıkları, insanlar ya da başka nesneler, hatta atomlar bile değil, ışık parçacıkları. Bu yeni yöntemin geliştirilebilmesi için araştırmacıların önünde daha aşılacak çok yol var. Ancak, bu yöntemin günün birinde bilgisayar teknolojilerinde önemli iyileştirmeler yapılmasında kullanılabileceği düşünülüyor.[signature][hline]Tıklayalım yardim edelim.

Mesaj tarihi:
teletubbies olmayalımda[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Mesaj tarihi:
Abi olsa hani fena olmaz ama
bana gerçekten tam bir ziya gibi gelio bunlar.... :)[signature][hline]C'mon baby light my fire
Try to set the night on fire
the doors
EomerMcEwan, 09 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki:
Biraz tuhaf bişi hissediyorum böle tam arkamda kuyruk sokumumdan biraz aşşada bişi hissediyorum ama tam çıkaramadım...
Mesaj tarihi:
onun parasını düşünebilion mu? :)[signature][hline]C'mon baby light my fire
Try to set the night on fire
the doors
EomerMcEwan, 09 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki:
Biraz tuhaf bişi hissediyorum böle tam arkamda kuyruk sokumumdan biraz aşşada bişi hissediyorum ama tam çıkaramadım...
Mesaj tarihi:
Soyle Diyalogların gecmesıde muhtemeldir
-Osman bizi ışınla
-Makina soguk, Isınlamı dogdun lan yuru ıkı adım yeri

by cem yılmaz hehe.[signature][hline] The Truth is out There

Mesaj tarihi:
Bence burada konuşulması gereken şey "hasan beni ışınla makina soğuk baba" değil, daha yakın gelecekte (hatta diğerine göre çok daha yakın) karşılaşma ihtimalimiz olan, ışınlama teknolojisini kullanacak olan bilgisayarlar. Konuştuğumuz yok 2Ghz işlemci, yok bilmemkaç Mhz veriyolu tanımları ne komik olacak! Hatta veriyolu hızı diye bir kavram kalmayacak. Oha falan oluyorum o halde![signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
Mesaj tarihi:
sonumuzu kendimiz kazacaz ....[signature][hline]Here I'll stand on the firing line
Here I'll walk through the field where I died
I will fight and let the voice ring true
I am the ghost.Standing next to you
Mesaj tarihi:
şu teknoloji(yani mücadele edicek durum olmuycak anlamında) ile ışınlama falan çıkarsa bide ele düşerse suç oranını düşünemiyom eheh[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki:
Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır
Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır
Mesaj tarihi:
yaw zaten ışınlanmak için ışınlanılcak yerdede hödö olması gerekmiyomu? evin içine koymaz adam böle otobüs duraa gibi belli yerlere koyulur sadece, yassah yapılır olur olmaz yerlere koyulanlar bağlanamaz falan, hırsız problemide olmaz bölece (biraz erken yazış yapmak için belkide :p)[signature][hline]trees and i are one...
Sarnel 50 luwi enchanter & Lorefin 43 elf ranger of Prydwen
Mesaj tarihi:
hem zaten bizim türklerinkinde lag olur, kabloyu dandiğinden koyarız orda burda kopar, uçakla takılalım bence bu çıktıktan sonra bi süre[signature][hline]trees and i are one...
Sarnel 50 luwi enchanter & Lorefin 43 elf ranger of Prydwen
Mesaj tarihi:
Hımmm maddeler ışınlanabilir fakat insanın ışınlanabileceğini hiç sanmıyorum.. yani imkansız nedenmi?
Tamam ışınlarsın madde olarak ışınladın ama ruh olarak ışınlayabilirmisin? euhue evet olayın bir de bu boyutu var... ee ruha inanmayanlar, ruhsuz olduğunu düşünen varsa o ayrı tabii...
ama biraz hayal etsenize canlı haricindeki maddeleri ışınlasak bile süper... kargo şirketleri batar... internetten mal sparişi veriyon anında yanında beliriyo..... manyak bişey olur walla.... bunun bide aboneliği olacak internete abone olur gibi ışınlama ağına abone olacaksın.. euhehe mail atar gibi istediğin arkadaşına istediğini gönderebilecen.. sonra bilgisayarda istediğin tasarımları yapıp ışınlama metoduyla maddeyi birleştirip istediğini yapacan... kendi tasarımlarını ve fikirlerini hayata geçirecen...

Sonra silah sanayi dehşet olur... havada ışınlamayala yakıt ve bomba takviyesi yapılan uçaklar, sonsuz menzilli roketler, uzayın derinliklerini araştırmak içine wayyyy süpero lur yawe... ne fantazi ama haaah ahhaaa haaaaa hıaaaa ışınlama istiyorum hıhahahaaaaa nıhaaaaaaa haaaaaa hııııııaaaaaaaa[signature][hline]yaşasın bambular...
Mesaj tarihi:
bilim bölümü açılsa da bilim konularını tarih konuları gibi geyiğe maruz kalmadan okuyup tartışabilsek..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Mesaj tarihi:
Rune book 3 milyon apiler gelin akşam run bukları[signature][hline]KralArthur, 02 Nisan 2004 19:11 tarihinde demiş ki:
Senin zayıflaman için 40 fırın ekmek yemen gerekir..
Mesaj tarihi:
said:
Black1ce, 22 Mayıs 2004 13:13 tarihinde demiş ki:
ben ciğemim
.tele

bende ciyemim ne hawa ation :-P

.go britain[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize
Kız Duası
Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim
AMİN

[Bu mesaj SwZ tarafından 23 Mayıs 2004 00:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
PXJTERM, 22 Mayıs 2004 23:59 tarihinde demiş ki:
Hımmm maddeler ışınlanabilir fakat insanın ışınlanabileceğini hiç sanmıyorum.. yani imkansız nedenmi?
Tamam ışınlarsın madde olarak ışınladın ama ruh olarak ışınlayabilirmisin? euhue evet olayın bir de bu boyutu var...

abi bu ne biçim mantık ya? kendini ışınladın da o mu kaldı?[signature][hline]Faust, 05 Mayıs 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
seni ömer abime tokatlattırırım!
imdaat!
  • Yeni Oluştur...