Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oy kullandınız mı?

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

Kalten said:
Bu oy vermeyenlere bence gerksiz yüklenilmiş.BEnde eger kendime yakın bulmuyorsam hiç bi partiyi gidipte 1 saatimi orda harcamam buda gayet mantıklı bişeydir.

ya problem bi partiye yakın hissedip hissetmemek değil
mevcut yönetimden de mi hiç şikayetçi olmadınız
çok mu güzeldi herşey ? değildi farkındasınız.
herşeye bık bık ediyosunuz ama şu partylerin hiç birine kendimi yakın bulmuorum doğru değil.
şikayetin varsa o zmn karşısındakilere oy vermekte bi çözüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
Absolut said:
Hiçbir partiyi beğenmiyorum o yüzden bu gidişatı TEK değiştirme şansım olan oy verme hakkımı kullanmıyorum demek tamamen cahilliktir.

%0.0000035

eet ÇOK büyük değişiklik.

asıl istatistik okumuş bir insanın oy atması kendi kendine küfür etmesidir.

eğer birşeyler değiştirmek istiyorsan miting filan düzenlersin. 5000-10000 kişinin fikrini değiştirirsen birşeyler değişir.

senin tek başına verdiğin oy hiçbirşey değiştirmez.

Hiçbirşeyi değiştirmeyecek olsa da. A partisi 1 oy alacak olsada mantığıma yatıyorsa gider 2. oyu ben veririm. Aklıma yatan parti yoksa da vermem arkadaş.

İstatistik okumuş bir insanın kendine küfür etmesidir demişsinde senin kullandığın tek oy çok şey değiştirir. Eğer bir fikri olmasına rağmen oy kullanmamış insanlar bir araya gelse %1-2 lik değişimler olabilir partilerde. Bu sonucu değiştirmese bile partilerine ne kadar ilerleyip, gerilediği hakkında bilgi verir.
Sosyal ağlarda paylaş

Arma said:
Mum_Chamber said:
bence de, gelismis ulkelerde kisi basina 10-11 sosyal orgute uye olunurken turkiyede hayatinda bir sosyal organizasyona uye dahi olmamis, hayati boyunca en ufagindan bir dernek isi yapmamis, sadece gelir duzeyinden kendini orta-ust sinifa koyan, biraksan kendine aydin damgasini bile vurabilecek paticik kitlesinin de oy kullanmakla siyasi iktidari degistirmek mantigini baglamasi cahilcedir.

asil cahillik de budur. yaptiginin ne ise yaradigini bilmemek, kendi yetememezligini %5-10luk kitleye yuklemektir cahillik.

yani, ulke oy kullanarak degil orgutlenerek kurtarilir. bir pazar gunu gidip oy kullandiginiz icin ulkeyi degistirdiginizi sanmayin. hayal dunyalarinda dolasmayin

Mum güzel konuşmuş.

Evet hemde çok güzel anlatmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
OY atılmadan nasıl kurtarıcan onu merak ediyorum.
Sen çalış örgütlen ama sonunda gidip oyunu kullanıcan yoksa bir anlamı yok. Kimsdeye birşey yüklediğim yok sadece sana verilen seçme seçilme hakkını heba ettin diyorum ki sen ben özgürce düşündüm diyorsun. Özgürlük değil üşengeçlik o dediğin.

Arma said:
Mum_Chamber said:
bence de, gelismis ulkelerde kisi basina 10-11 sosyal orgute uye olunurken turkiyede hayatinda bir sosyal organizasyona uye dahi olmamis, hayati boyunca en ufagindan bir dernek isi yapmamis, sadece gelir duzeyinden kendini orta-ust sinifa koyan, biraksan kendine aydin damgasini bile vurabilecek paticik kitlesinin de oy kullanmakla siyasi iktidari degistirmek mantigini baglamasi cahilcedir.

asil cahillik de budur. yaptiginin ne ise yaradigini bilmemek, kendi yetememezligini %5-10luk kitleye yuklemektir cahillik.

yani, ulke oy kullanarak degil orgutlenerek kurtarilir. bir pazar gunu gidip oy kullandiginiz icin ulkeyi degistirdiginizi sanmayin. hayal dunyalarinda dolasmayin

Mum güzel konuşmuş.

Oy kullanmak ve siyasi iktidarı değiştirmek arasında ince çizgiden bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi asıl moda şu. "Benim siyasi anlayışıma göre parti yok kimse oy vermeyeceğim"

İyide birader senin siyasi anlayışın ne ? Bu ülkede 7düvelin siyasi anlayışını karşılayacak parti var.Merak ediyorum feodaliteyi mi savunuyorsun.Nedir siyasi anlayışın?

Adamlar LDP sinden EMEP ine kadar parti kurmuşlar.

Ayrıca bir oyla ne olur demeiyn.Bakın EMEP en güzel örnek.Yıllardır hiçbir yeri alamayan EMEP kalktı bu seçim bir ilçe aldı.
Ama doğru ilçe dediğin nedir ki.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
bos bile olsa oy kullanmiyan insanin hic birsey istemeye hakki yoktur. oturupta adam akilli bir mazeretiniz olmadan savunulacak birsey degil.

Bence boş oy atan adam daha iyisini istediği için boş oy atıyor, bundan güzel mazeret mi olur. Oy atan adam çukurun dibinde daha iyi bir konfor bekleyen adam gibidir aslında, boş oy atan adam çukurun dibinde konfor olmayacağının farkındadır.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:
Abi ne kasıonuz sonuçta oy pusulası elektronik ortamda okunacak bişi değilki. eheh iki sn da katladım tıklım tıkış soktum zarfa.

Ayrıca Oy vermemek protesto değildir bana göre. Kimin yönettiği şeyimde değil kafanıza göre takılın demektir. Vatandaşın en büyük protestosu seçim değilde nedir yani. Yönetimini beğenmediğin insana oy vermezsin ve senin gibi düşünenler çoğunluksa yol alır gider. Ayrıca %30 boş çıktı eeee sonra? Hadi bi daha, bi daha nere varacak ki bu işin sonu?
Sosyal ağlarda paylaş

3 gün önce AKP'nin ne halt olduğunu bilipte 1 gün önce oy kullanmayan insan 2 gün sonra gelip AKP böyle, AKP söyle diye yine hayıflanmaya başlayacak. E demezler mi "kardeşim sen bunu değiştirmek için 1 sokak öteye bile gitmedin, şimdi ne lak lak ediyosun?"

Aynı şekilde bu kişi gelip aman CHP muhalefet yapamıyor da diyecek :)
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
bos bile olsa oy kullanmiyan insanin hic birsey istemeye hakki yoktur. oturupta adam akilli bir mazeretiniz olmadan savunulacak birsey degil.

bu bir argüman değil. savunma yapıldıktan sonra, savunmaya laf etmeden "savunulacak birşey değil" demek de baya iyiymiş.

hiçbirşey istemiyorum zaten. meclise girebilecek hiçbir parti insan hakları & eğitim & sivil anayasa vs gibi konularda GEREKEN reformları yapmayı istemiyor. eskiden akp anayasayı düzelticez filan diyordu, ama anayasa mahkemesindeki anayasaya uymayı bir zorunluluk olarak görmeyen bir avuç düzenbaz sağolsun, ondan da vazgeçtiler. chp ile beraber görüşelim filan diyolardı, sonra chp daha anayasa taslağını görmeden "biz akp ile işbirliği yapmayız" dedi, GG anayasa.

türkiye politikasından en ufak bir umudum yok. amerika istediği gibi yönetiyor bizi (onlarca senedir olduğu gibin). obama başkanın işalla iyi amaçları vardır türkiye için de iyiye gideriz.

şimdiki yasalarda yazdığı gibi yönetileyim, yeter bana. akp bile chp gibi status quo partisine dönüşmüşse dicek bişi yok.

beşiktaşta oturuyorum. ismail ünal aldı, alacaktı zaten. allahın hırsızı herif, beşiktaşta sadece 3-4 tane heykel dikti başka da bir bok yapmadı. ama laiklik diye oy verdiler işte adama. bari mhp filan geçseydi.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:
lan itşe senin gibi düşünen kaç bin insan var şu memlekette onu diyoz.
değiştirin şu kafayı diyoz.

iide

ha akp ha chp ha tkp

hepsi aynı yönetecek türkiyeyi. hiçbir fark görmüyorum partiler arasında.

edit: en son hatırlıyorum ailem anap a oy vermişti mesut yemedi hiç o zamana kadar diye. sonra adam başka bir ülkeden rüşvet aldı...
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte anlamıyosun
akp kötü yönetiyo diyosun şu lafınla sen
ama belki chp ya mhp yada diğerleri farketmez onlarda nbiri gelse
akp gibi yönetecek anlamına mı geliyo hemen ?
belki adamlar akp den daha iyi olcak.
işte bunu düşünerek akpy nin yönetiminden memnun değilim, böyle devletin ben içine edeyim felan gibi düşünüyosan gidip oyunu vereceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:
ya işte anlamıyosun
akp kötü yönetiyo diyosun şu lafınla sen
ama belki chp ya mhp yada diğerleri farketmez onlarda nbiri gelse
akp gibi yönetecek anlamına mı geliyo hemen ?
belki adamlar akp den daha iyi olcak.
işte bunu düşünerek akpy nin yönetiminden memnun değilim, böyle devletin ben içine edeyim felan gibi düşünüyosan gidip oyunu vereceksin.

aynı şekilde devam ederse, cumhurbaşkanı seçiminde direk gidip oyumu apogüle vericem. gördüğüm tek iş yapan cumhurbaşkanıdır kendisi.

fakat ne elinde iple meydanda "asacağıııım" diye bağırana oy verebilirim, ne statüko partisine, ne de krizin teğet geçeceğini düşünene.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Ayrıca Oy vermemek protesto değildir bana göre. Kimin yönettiği şeyimde değil kafanıza göre takılın demektir. Vatandaşın en büyük protestosu seçim değilde nedir yani. Yönetimini beğenmediğin insana oy vermezsin ve senin gibi düşünenler çoğunluksa yol alır gider. Ayrıca %30 boş çıktı eeee sonra? Hadi bi daha, bi daha nere varacak ki bu işin sonu?

Oy vermemek yapılacak iş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
Jadelith said:

aynı şekilde devam ederse, cumhurbaşkanı seçiminde direk gidip oyumu apogüle vericem. gördüğüm tek iş yapan cumhurbaşkanıdır kendisi.

Bence o zaman sen oyunu kullanma :).

işte bu tavırlar yüzünden adam gidip gül'e vericem diyor ya. Azınlık çoğunluğu yönetmek istiyor şuan türkiye'de ve bu yüzden inanılmaz şekilde geriliyor ortam. İnsanlar iyice kutuplaşıyor sonu iyi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...