Arma Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 O oy vermeyenler Akp ye de verebilirdi yalnız. Şimdi oy vermeyen kitleyi cahil görüyorsunuz. Chp ye oy verenleri eğitimli, bilgili kiişler olarak görüyorsunuz. Demek ki oy vermeyenler Chp ye değil, Akp ye oy verirdi. Chp li arkadaşların işine gelmiş olması lazım. Niye tepki gösteriyorsunuz anlamıyorum. Not: Akp li gibi görünmek istemiyorum. Nefret ederim. Hiçbir siyasi partiye karşı sempatim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Oy vermeyen kitleyi vatandaşlık hakkını kullanmadıkları için cahil görüyorum. AKP veya CHP veya XX partisi farketmez sonuçta kendilerine tanınmış oy vermek hakkı ve görevi yerine getirmediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 "Elma yeşildir, armut da yeşildir, o zaman elma armuttur" yani? Tamam :p Direk düz cahil ya da kandırılmaya alışmış, kemikleşmiş bir kitle var. Bunlar görev gibi firesiz gidip veriyorlar oylarını, öyle "aman tepki göstereyim" gibi marjinallik çabaları ya da "nasılsa kazanırız yæw" gibi boşvermişlikleri yok. Laf edilen kitle ise bunun dışında, kendini çok aristokrat falan gören ama en basit mantıkları bile kuramayan kitle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Onlara lafım yok. Oy verme hakkı vatandaşlık görevi olduğu için yapılmalı kesinlikle. Ama oy vermeyenler CHP ye verecekti diye birşeyde yok. Onu anlatmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 bence cok abartmissiniz olayi. pasif kalmak da bir tercihtir ve oy kullanmak gibi oy kullanmamak da bir ozgurluktur. yillardir empoze edildigi gibi vatandaslik gorevi filan da degildir. vergi vermektir gorev. oy kullanmak degil. ayrica oy kullanmayanlarin cogu cahil olabilir, fakat oy kullanmadigi icin insanlari cahil diye addetmek dar gorusluluktur. her elma yesil olabilir fakat her yesil elma degildir ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 cemad güzel belirtmiş o kısmı zaten Mum, istisnalar kaideyi bozmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Hiçbir partiyi beğenmiyorum o yüzden bu gidişatı TEK değiştirme şansım olan oy verme hakkımı kullanmıyorum demek tamamen cahilliktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 o bir secimdir, secimlerin de cahillikle alakasi yoktur. cahillik sonuclarini bilmedigin seyi secmek/secmemektir. sonuclarini biliyor ve raziysan istedigin secimi yaparsin, bunun adi da ozgurluktur. yok aksine mantik yurutuyorsak AKP'lilerin hepsi cahildir'e kadar variriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Baggio said: Direk düz cahil ya da kandırılmaya alışmış, kemikleşmiş bir kitle var. Bunlar görev gibi firesiz gidip veriyorlar oylarını, öyle "aman tepki göstereyim" gibi marjinallik çabaları ya da "nasılsa kazanırız yæw" gibi boşvermişlikleri yok. Laf edilen kitle ise bunun dışında, kendini çok aristokrat falan gören ama en basit mantıkları bile kuramayan kitle. +1. memleketi bu adamlara bırakırken vicdan azabı çekmiyor musunuz çok merak ediyorum. bölücüsü dincisi kıçını kaldırmaya üşenmiyor, farklı farklı illerden memleketine gidip oyunu kullanıyor. aynı heves neden muhteşem görüşleri olan aşırı kültürlü bu arkadaşlarda yok, anlayamıyorum. demokrasilerde herkesi tam olarak temsil edebilecek, herkese uyacak bir parti zaten olamaz. mantıklı değil bu. o yüzden sana en yakın gelen partiyi seçip ona oy atman gerekiyor. popomun rahatını bozamadım, kaldırıp iki adım uzaklıktaki okula gidemedim demiyorlar da, gidip "kendime uygun parti bulamıyorum çok fena" diyorlar. yesinler. pehh. hıncımı alamama editi: siyaseti beğenmiyor arkadaşlar, demokrasi mantıklı gelmiyor. hımm. enteresan gerçekten. birisi her millet hak ettiği gibi yönetilir demiş. en doğrusu. burada yazanları da gördükçe biz bunu hak ediyoruz kardeşim dedim tekrar. hesapta eğitimli okumuş insanların olduğu, türkiye geneline göre orta-üst seviyede insanların takıldığı bir forumuz. çok süper çok. bu kafayla daha çook arsenikli su içersiniz, en sevdiğiniz parklar bahçeler yandaşlara beleşe verilir, evinizin önüne araba park etmek paralı olur. o zaman da "siyaseti sevmiyordum ama ben : (((" diye takılırsınız yine. unK said: İstanbul'da 2 milyon 400 bin kişi kadir topbaş'a oylarını verdi. yine 2 milyon 900 bin kişi oy vermeyerek hem kılıçdaroğlunu bitirdi hem de kadir topbaşı başkan yaptı. büyük şekil yaptınız oy vermeyenler, umarım çok çekeceğiniz olur başımıza gelenlerden.. buna da +1 bi edit daha: aklıma geldikçe düşündükçe delleniyorum yine yaa. abi kömür için oy atandan ne farkın kaldı allasen. "ceza 17 lira, gidip gelmem 80, e o zaman cezayı öderim, e iyi iyi. tamamdır" demek nasıl bir mantık, nasıl bir şey yani anlayamadım. hayır parası olmayabilir insanın doğal tabii ama bunu nasıl savunabiliyor insan aklım almadı. bi tane daha: haydin sokaklara çıkıyoruz. iktidarı önce BİLE BİLE "karşıya" teslim edelim, sonra sokaklarda eşkıyalık yapalım, milletin camını çerçevesini indirelim arabasını yakalım. süper. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Oy vermeyen(hasta vs disinda usenen gorusu olmayan) bi insanin bence birakin hukumeti ulkenin sorunlarini elestirmeye bile hakki yok. Kicini kaldirip en onemli hakkindan birtanesini yerine getirmeyen adam hic bik bik yapmamali.. Edit:arka sayfada benzer bisey yazilmis tum sayfalari okumamistim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Absolut said: Hiçbir partiyi beğenmiyorum o yüzden bu gidişatı TEK değiştirme şansım olan oy verme hakkımı kullanmıyorum demek tamamen cahilliktir. %0.0000035 eet ÇOK büyük değişiklik. asıl istatistik okumuş bir insanın oy atması kendi kendine küfür etmesidir. eğer birşeyler değiştirmek istiyorsan miting filan düzenlersin. 5000-10000 kişinin fikrini değiştirirsen birşeyler değişir. senin tek başına verdiğin oy hiçbirşey değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Exhibit 1.A: Öğrenmeyen organizmalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 haklısınız,mesela ben dsp'yi yakın görüyorum görüşüme en çok.ama belediyelerde chp ye vermek zorunda hissettim istemesem bile.il ve ilçe genel meclisinde dsp ye verdim en azından biraz içim rahat etsin diye :) şehir:izmir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 bence de, gelismis ulkelerde kisi basina 10-11 sosyal orgute uye olunurken turkiyede hayatinda bir sosyal organizasyona uye dahi olmamis, hayati boyunca en ufagindan bir dernek isi yapmamis, sadece gelir duzeyinden kendini orta-ust sinifa koyan, biraksan kendine aydin damgasini bile vurabilecek paticik kitlesinin de oy kullanmakla siyasi iktidari degistirmek mantigini baglamasi cahilcedir. asil cahillik de budur. yaptiginin ne ise yaradigini bilmemek, kendi yetememezligini %5-10luk kitleye yuklemektir cahillik. yani, ulke oy kullanarak degil orgutlenerek kurtarilir. bir pazar gunu gidip oy kullandiginiz icin ulkeyi degistirdiginizi sanmayin. hayal dunyalarinda dolasmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Bildiğim kadarı ile herkesin oyu 1 oy sayılıyor ve o oylar birkimi ile kazanan belli oluyor. Jadelith said: senin tek başına verdiğin oy hiçbirşey değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Oy verip vermemek tercihtir, cahillik degil. Oy vermeyen elestiri de yapabilir; insanlarin soylediklerinin dogrulugu oy verip vermemelerine gore degismez. Ayni mantikla, aktivizmden nasibini almis birisine gore, sadece oy verip evine donen de uzerine duseni yapmamistir; daha fazlasini yapmasi gerekir. Misal CHP'ye kayitli olan insanlar, CHP'ye sadece oy veren insanlara "sizin bu yaptiginiz yetmez, kayit olmaniz gerekli, parti icin bir seyler yapmaniz gerekli" derse, sizin soylediginize gore hakli olur -ki bu insanlarin ne kadar aktif olduguna gore degisen bir durumdur. CHP secimi kaybetmisse, bunun sorumlusu ona oy vermeyen halk degil, derdini anlatamayan CHP'dir. Baska bir goruse gore de, halkin verdigi mesaji almamakta direten, politika konusunda farkli stratejiyi "turban acilimi" gibi gereksiz seylerden ibaret goren yozlasmis zihniyettir. Ama asla oy vermeyen veya baska partiye oy veren degildir. Cunku bunlar her zaman tercih meselesidir. @Jadelith, sacma olmus biraz. O mantikla secim diye bir sey soz konusu olmamali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Oy vermeyen adamlar mı sosyal örgüte katılıyor, örgütleniyor? Örgütlensek, hatta yeni oluşumlar yapsak katılacaklar mı iki sokak ötedeki mahalle okuluna gitmekten aciz beyinler? Dediğin kendi kendine çürüyor zaten. "Tek başınıza oy atıp bilmemkaçmilyonda bir etki ettiğinizi düşünüp sevinmeyin, zaten atan da boşa atıyor ha 1/1000000 ha 0/1000000" gibi salakça bir mantığa kimsenin inanmasını beklemeyin. Bu görüş yerleşip süper marjinallerimiz oy atmayınca o "on milyonda bir" dediğiniz oran gayet "on milyonda 2 milyon" haline geliyor. Bu sorumsuzluk, bencillik ve marjinallik akımına bakarsak ileride de bu oran artacak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 said: Misafir 30.03.2009 10:50 kömür icat oldu mertlik bozuldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 oy kullanmak lazım tabii de, biraz abartmışsınız sanki oy kullanmayan cahildir, bişe demeye hakkı yoktur diyerek. bi de oy kullanmayanların hepsinin chp'ye oy vereceğinden yola çıkarak, akp'yi iktidara siz getirdiniz diyenler olmuş ki; onlar da apayrı bir tat katmışlar tartışmaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 cahillik siyasetten çözüm beklemektir =) bunun yanında oy atmamak kişisel bir tercihtir .Doğru.Ama bunun yanında bunu protesto olarak yapmak da saçmasapan ve sonuçsuz bir protesto olacaktır . Seçim herkesin görüşünü yansıtsın diye ortaya koyulur .Oy atarsan bu oranda senin de payın olacaktır.He atmazsan bu hakkından feragat edersin ki herkesin istediği şeyi yapabilme hakkına sahip olması lazım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 huun said: bi de oy kullanmayanların hepsinin chp'ye oy vereceğinden yola çıkarak, akp'yi iktidara siz getirdiniz diyenler olmuş ki; onlar da apayrı bir tat katmışlar tartışmaya Onlar harika zaten de, sonuçlar daha kafa kafaya olsaydı muhtemelen o varsayım doğru olacaktı. Ben de nüfusun bu mal durumuna içleniyorum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 oy vermemek bir tercihtir protestodur diyorsunuz hala. siz de çok iyi biliyorsunuz, biz de çok iyi biliyoruz oy vermeyenler de çok iyi biliyor. bunu dediğiniz anlamda yapanların oranı %1'i geçmez. burada istisnalardan bahsetmiyoruz adam üşeniyor vermiyor. sorsan ya chp'yi sevmiyorum baykal hiçbişi yapmıyor der ama hayatında haber izlememiştir okumamıştır. chp mitingine gitmemiştir. gitmek zorunda mı değil? ama bunların hiçbirini yapmayan bir adam hangi mantıkla tepki olarak oy vermiyor? burada da çok net çizmek istiyorum. oy vermeyenler chpye verecekti diye birşey yok. benim için: akpye oy veren >>> oy vermeyen organizasyonlara katılınmaması, aktif olunmaması eleştirilmiş. bence çok haklısınız. ancak oy vermemekle, aktif olmamak aynı dereceden eleştirilemez. tabi ki chpnin adam olması için belli başlı kesmin aktif rol alması lazım. bu chpnin akpyi geçmesi için değil. öncelikle chpnin içindeki gereksiz bir sürü kişinin temizlenmesi için gerekli birşey. ancak bu başka bir konu. senin elinde oy gibi güçlü bir silahın varsa git kullan be adam. şimdi chp+mhp'nin oyu akpyi geçti. kılpayı. demek ki her bir oyun önemi varmış değil mi? bu toplam geçmeseydi bugün söze "hala çoğunluk bizde. ikisinin toplamından fazla oy aldık" cümeleleriyle başlicaklardı basın toplantılarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Absolut said: Bildiğim kadarı ile herkesin oyu 1 oy sayılıyor ve o oylar birkimi ile kazanan belli oluyor. evet. ama ben oy birikiminden bahsetmiyorum. senin oy verip vermemen başka insanların oy verip vermemesini değiştirmiyor ise (ki normal olanı budur, miting düzenlemediğin sürece), senin oyun 1 tane oydur, o kadar. sen oy versen de vermesen de, o birikim orda olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 oy vermedim... mutluyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2009 oy kullanmayan cahildir mantığıyla iddiası olmayan partiye oy kullanan da cahildir oyunu boşa atmıştır. Bence insanlar Türkiye'de seçim kavramının anlamını ve önemini yitirmeye başlamışlar. Benim bildiğim Ülkeyi yada bölgeyi yönetmesini istediğin adama oy verirsin. Sırf biri yönetmesin de kim yönetirse yönetsin mantığıyla hareket etmek bana o kadar da mantıklı gelmiyor. Zaten ülkenin şuan içinde bulunduğu konuma gelmesinin temel nedeni de bu olayın altında yatıyor. Bir kesim insanları korkutmaya çalıştı bunlar şeriatçı vs diyerek.Ve CHP altında toplamaya başladılar sol kesimi. Cumhuriyet yürüyüşleri yapıldı bunlar CHP'ye maledilmeye çalışıldı halbuki bu ülkede zaten Cumhuriyet'e karşı olan zaten %5 doğudaki pkk destekleyen kürt kesim,%5 de falan da şeriatçı kesimdir daha fazla değil.Eh %90'ın desteklediği gönülden bağlı olan bir şeyi tek partiye maletmeye çalıştılar. Sonuç mu buna karşı bi reaksiyon oluştu insanlarda,kapatılma davaları tehditler hakkı olan Cumhurbaşkanı seçimini yaptırtmamalar insanları tepki vermesi gerektiği sonucuna itti. Çünkü bana göre rejimin tehlikede olduğunu savunanlar rejim için asıl tehditi oluşturmaya başladılar. (Darbe tehditleri vs) Bu ülkede sol-sağ görüş oranında sağ görüş büyük çoğunluk. Siz insanları kutuplarsanız sonuçta o dönem sağ görüşte güçlü görünen kim varsa açık ara devletin başına geçicektir.Tarih bunu bir kaç kez göstermiş zaten dönüp dönüp aynı şeyleri yaşıyor türkiye. Bütün bunları geçtiğimizde siz kampanyalar yaratıp otobüslerle adam taşıdıkça geri kalan insanlarda tepki oluşuyor. Oy almanın iktidar olmanın yolu karşındakini aşşağıya çekmek değil kendini yukarıya çekmektir.AKP'nin oyu %40 a düştü diye seviniliyor. Önemli olan bu mudur? Yoksa senin savunduğun görüşün partinin oyunun artması mıdır? İnsanlar ülkedeki politik durumu kurcalamasalar asker anayasa mahkemesi haddi olmayan yerlere burnunu sokmasa zaten AKP bu kadar oyu rüyasında bile göremezdi.Bıraksınlar şu insanların boynundan tutup sürüklemeye çalışmayı zaten görürler herkes gidip gereken yere oyunu verir. Ama sen birine ona verme o tukaka dersen adamda sen benden iyi mi biliyorsun diyip sırf sana inat gidip oraya verebilir. İstediğimden ve yazmaya başlarkenki düşüncemden çok daha uzun bi yazı olmuş okumaya zahmet edenler kusuruma bakmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar