Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizustu tavsiye - Gaming/Office

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Oncelikle, surekli masaustu pc kullanan biri oldugumdan dizustune yabanci oldugumu belirteyim. Gelen %10 luk kdv indirimini bahane ederek pc yenileyelim dedim.
Hem evin 2. bir masaustu pc yi kaldirmamasindan hem de kisisel sebeplerle dizustu almak istiyorum. (is vs icinde baya bir rahatlik yaratir dizustu bana)
Office work disinda evime geldigimde de oyun oynayabileyim istiyorum. Tamam, asmis destkoplar gibi fps canavari olmak zorunda degil ama yeni nesil oyunlari da orta karar kalitede oynatsin bana. Yeni gelecek d3, sc2, max payne 3, cod veya mevcut empire total war, far cry 2, warhammer online i falan canim sikilmadan oynayim diyorum.
Bu yonde onerdiginiz urunler vs nedir? 1300-1400$ gibi sinirim var.
Sosyal ağlarda paylaş

9800m gt ve 8800m gtx crysis full+full de max 20 fps almışlar.
oyun için istiyorsan sli dizüstülere baksan iyi olur.
burda da bayağı bi kartın 3dmark06 puanları var
http://optimitza.cat/news/2008/09/03/laptop-graphic-card-performance-geforce-9200m-9300m-9500m-9600m-mobility-radeon-3450-3470-3650/
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
paran varsa öyle güzel olur ki :)

parayla alakasi yok olayin. amacina uygun kullanicaksan max 15" olucak zaten laptop, essek olusu gibi olucak yani, o yuzden tasirken eben aglicak. oyun oynamak icin aliyosan 15" gayet yetersiz, tasimicaksan da, hic geregi yok laptopin. ha ayda 1 kere tasirim dersen belki, ama gene de genellikle sabit masanin ustunde durucaksa laptop almanin hicbir amaci yok. paran varsa kralindan desktop alirsin, bi de ufak laptop tasimak icin.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
senko said:

parayla alakasi yok olayin. amacina uygun kullanicaksan max 15" olucak zaten laptop, essek olusu gibi olucak yani, o yuzden tasirken eben aglicak. oyun oynamak icin aliyosan 15" gayet yetersiz, tasimicaksan da, hic geregi yok laptopin. ha ayda 1 kere tasirim dersen belki, ama gene de genellikle sabit masanin ustunde durucaksa laptop almanin hicbir amaci yok. paran varsa kralindan desktop alirsin, bi de ufak laptop tasimak icin.

olaya o açıdan bakarsan doğru söylüyorsun, laptop'un amacı mobil bir araç olması, 17" ekran 5kg ağırlık tabii ki de laptopun mobilitesini azaltır.
Ama oyun oynanabilen laptoplar var mı var :)
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'deki laptop modellerinin çoğunluğu 9600GT ekran kartına sahip, o da pek işe yarar bir ekran kartı değil. Tutup Alienware'den de getirmek çok zor. Gerçi orası da pahalı.
Bu açıdan Monster'lar cazip gözüküyor. "9800M GTS" ekran kartına sahip yukardaki model mesela.
Monster dışında şuna da bakabilirsin:
http://www.gateway.com/gaming/pseries.php
Gateway'in P-FX laptopları gayet güzel konfigirasyona sahip.

Sırf worpad açacak ve yanında cep telefonu gibi taşımak isteyenler, bu yüzden laptop almayı düşünenler için üretilmiyor o 5kg'lık modeller.
Kaldı ki artık o tip bir müşteriyseniz, laptop almanıza bile gerek kalmıyor. PDA-Cep Telefonu karışık yeni cep telefonları üretildi. Gidersin ondan alırsın bir tane, 100 gramlık birşey, gömlek cebinde taşırsın.

Elbette bir oyun oynamak için en ideali Desktop kasa alıp içine de çift sli takmaktır.
Ancak Laptop'un kolaylıkları yok Desktop'da. Bu yüzden "oyun oynanırmıymış laptopta..." demeye gerek yok.

Örnek veriyorum.
"5kg hiç de portatif değil, hiç taşınmaz öyle pc" derken, karşımızda 20kg'lık desktop kasaları var. Bunun Yanında monitör, klavye, mouse ve bilgisayar kablolarını da taşıman gerekiyor. Olur da "ev lan party" gibi birşey yapmaya kalktığında, koltuk altına koyup gidemiyorsun onları. Oysa laptopu çantasına koyup istediğin yere gidebiliyorsun. Hem 5 KG dediğin öyle çok aman aman ağır birşey de değil.
Bunun dışında laptopun şöyle güzelliği var. Okula götürebilirsin, ders arasında açıp "dur biraz wow oynuyum" diyebilirsin. Oysa desktoplarda böyle bir imkanın yok.
Bir de kendimden örnek vereyim. Kıbrıs'ta 2 sene Desktop kullandım. 5 kere harddisk ve power supply değiştirmek zorunda kaldım. Elektrik problemleri yüzünden patlayıp duruyordu. 2 ayrı UPS denememe rağmen değişmedi. 3 senedir Laptop kullanıyorum, elektrik problemi hiç yaşamadım. Hatta şu güzelliği var, oyun oynarken elektrik kesilse de, laptopun pili epey süre yetiyor oyun oynamak için.

Demek istediğim, desktop daha performanslı olsa da, laptopun da sahip olduğu güzel özellikleri var.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
aquila said:
senko said:

olaya o açıdan bakarsan doğru söylüyorsun, laptop'un amacı mobil bir araç olması, 17" ekran 5kg ağırlık tabii ki de laptopun mobilitesini azaltır.
Ama oyun oynanabilen laptoplar var mı var :)

burayi tam anlamdim ben.. ne alakasi var laptopun 17 inc olmasi ile tasinamaz olmasinin. ornegin ben;

ise giderken aliyorum sadece laptopu sirt cantasina arabanin arkasina koyuyorum tamam, sonrada ise gidince takiyorum fisine. bunun neresinde zorluk var tasima acisindan ?

iki tane guc kaynagim var birisi iste digeri evde sorun bir nebze daha da azaliyor. oyun oynamak icin laptop varmi derseniz oldukca cok var ..

alienware m17 sahibi olarak her turlu oyunu oynuyor her turlu yere tasiyorum o kadarda abartilacak bir sey degil hatta sabit pc den cok daha eglenceli ve keyifli oluyor laptoplarda oyun oynamak. ayagini uzatarak kucagina koyarak arabada isde heryerde mumkun.

ha derseniz arabam yok devamli sirtimda tasiyorum o zamanda ne ara oyun oynayacaksin ki zaten ? sadece aksamlari oyun oynayan birisi iseniz yapacak sey yok eve kadar gelmisken pcde oyun oynanabilir tabii ama ben evde sli 8800 gtx li , 24 inch ekranli bla bla power house bir pc olmasina ragmen 1 senedir yuzune bakmiyorum, verdigim paraya aciyorum guclu ve oyun laptoplari ile tanistigimdan beridir.

not : is icinde alinacaksa 15 inch yerine 17 olmasi tercigim. ozellikle isde excel autocad bla bla kullaniyorsaniz 15 inch bir eziyet. 17 ile 1900 cozunurlukte yasadigim rahatligi gidipde 2 inch daha kucuk olsun diye 15 inch de kayip etmek istemem .
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
9800m gt ve 8800m gtx crysis full+full de max 20 fps almışlar.
oyun için istiyorsan sli dizüstülere baksan iyi olur.
burda da bayağı bi kartın 3dmark06 puanları var
http://optimitza.cat/news/2008/09/03/laptop-graphic-card-performance-geforce-9200m-9300m-9500m-9600m-mobility-radeon-3450-3470-3650/

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9172511&type=product&id=1218043606827

1200 dolar ve usa da tanidikin varsa
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.sicakfirsat.com/uygun-fiyata-oyun-canavari-laptop-acer-as4935g-644g32mn-notebook-bilgisayar/

bu bilgisayarı almayı düşünüyorum, ama acer nasıldır karar veremedim, ekran kartı ram ve işlemci yeterli gibi, peşin alınınca 1200 civarına gelio.

sorularımdan sıkılmamış biri bu modelle ilgili yorum yapabilirse sevinirim. nette arattım ama sadece o kampanyaya ait siteler çıktı. bu da düşündürttü işte biras beni
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...