Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5lirayaal.com 'dan birşey alan var mı


Pluton

Öne çıkan mesajlar

aratınca şöle bişi çıkıyor..
said:
yeni bir umut tacirliği sitesidir.
sistem şu şekilde işlemektedir.
bütün ürünler 5 liradır ancak bir ürünü satın almak için en fazla talep vermiş olmak gerekir. talep vermek de talep puanıyla gerçekleşir. bir ürün için 5 liradan fazla para harcamayacağınız garanti edilmektedir ama kazın ayağı öyle değildir. çünkü en başta üyelik ücretlidir.
üç çeşit üyelik vardır, standart (haftalık 1.5 ytl), silver (haftalık 3.5 ytl) ve platin (haftalık 5 ytl), fakat öyle bir şekilde size imaj verilmektedir ki bu siteden ürün satın alabilmek için platin üye olmak zorunda hissedersiniz. zaten diğer üyelikleri seçerseniz ürün satınalabilme ihtimaliniz yüzde bire yakındır. bunun sebebini az sonra anlayacaksınız. üye olursanız dikkat etmeniz gereken üyelikler haftalık ücretle sunulmasına rağmen ödemenin aylık alınmasıdır.
bütün üyeler hangi üyelik tipini seçerse seçsin haftalık 10000 talep puanı kazanır. buraya kadar platin üyelik seçerek bir aylık ücret ödeyerek 20 lira harcadır. şimdi elimizdeki talep puanlarıyla 5 lira vererek ürün kazanırsak bu parayı çıkaracağımızı düşünerek işe koyuluruz ama geçmişte kapanan ürünlere baktığımızda ne görsek iyi? bazı ürünlere 13 bin küsür bazı ürünlere 20bin bazılarına 30bin hatta 55binlere kadar talep puanı harcanarak kazanılmış. bunun nasıl olduğunu araştırınca anlarız ki her ürün değerine göre talep almaya devam ediyor. yani bir haftada kazanabileceğimiz ürünlerim maksimum değer 40-60 lira arasında değişiyor. bir laptop almak isterseniz 5 hafta boyunca talep puanı harcamanız dolayısıyla iki ay üye kalmanız gerekmekte.
biz bir haftalık bir ürün için örneklendirelim.
40 ytl değerinde bir gram altın almayı gözünüze kestirdiniz. böylece masrafınızı çıkarak ve kara geçeceksiniz ama o da ne. en son bu ürünü kazanan 23600 talep puanı girdi yazıyor. bu nasıl olabilir hani herkes haftalık 10000 talep puanı kazanıyordu? anketler diye bir bölüm olduğunu keşfedersiniz. anket başı 250 talep puanı kazanılıyordur. anketi bir doldurursunuz o da ne? anketinizin geçerli olması için bir şifreyi sms olarak bir servise göndermeniz gerekmekte ve her sms 4 kontör. la havle çekerek 3 anket doldurup gönderirsiniz ve 12 kontör gider. 1,5 ytl de öyle harcadınız. sonra bakarsınız günün fırsatı diye bir şey var. onu da her gün bütün ürünleri gezerek kazanmanız gerekmekte ama allahtan bunun için para harcamanız gerekmez. sonra profil doldurunca puan kazanacağınız söylenir hem de 1000 talep puanı. bir de bakarsınız 1000 puan kazanabilmek için 4 kere sms göndermeniz gerekiyor. bunu da yaparsınız ve 2,5 ytl de öyle harcarsınız. artık kazanabileceğiniz bütün puanları kazanmışsınız. peki nasıl olur da ekstra 10000 puan kazanabilirim diye düşününce anlarsınız ki herkesin hafta başı, üye olduğu gün oluyor ve eğer bir ürünün talebe açık olduğu süreç sizin hafta başınızı kapsıyorsa 20000 talep puanı girebiliyorsunuz. yani üç gün talebe açık bir ürün için iki haftalık talep puanı harcamak zorundasınız. toplam harcadığınız para iki haftalık üyelik artı 7 sms yaklaşık 15 ytl. eh 40 liralık ürün için değer diyerek teklifinizi verirsiniz yaklaşık 23bin puan. ancak sorun şu ki başka talpete bulunanların puanlarını göremezsiniz. yani kapalı zarf usülü ihale yapılmaktadır. kaderinize razı olur sonucu beklersiniz ama bir de bakarsınız ki sizden daha yüksek teklif veren var. yahu nasıl olur ben bütün şartları zorladım dersiniz ama anlarsınız ki rakibiniz ekstra talep puanı adlı ürünleri de 5 liraya satın alarak avantaj elde etmiştir. o da ne diyeceksiniz? bu sitede talep hakkı parayla satın alınmaz diye kandırılmışsınızdır ama meğerse 5 liraya satılmaktaymış. her gün bir kere kazanma hakkı var. dolayısıyla ürün kazanmak için
- platin üye olacaksınız (aylık 20 ytl) ve ikinci ayında olacaksınız ki ekstra 1000 talep puanı kazanın.
- bütün anketlere katılacaksınız ve 4-5 ytl sms parası harcayaksınız.
- her gün siteye girip bütün ürünleri inceleyip ücretsiz ekstra talep puanı kazanacaksınız.
- her gün ekstra talep puanı ihalesine girip kazanacaksınızki bunun için iki hafta boyunca 80 ytl harcamak zorundasınız.
- ürünü kazanırsanız 5 ytl ödeyeceksiniz.
- ürün kazanmadığım için bilmiyorum ve sitede hiç bir yerde belirtilmiyor ama kargo ücretinin de alıcıya ait olduğunu düşünüyorum.
yani bir hafta talepte kalan bir ürün ( ki en değerli ürün 60 ytlyi geçmiyor) kazanmanız için harcamanız yaklaşık 95 ytl.
4 hafta talepte kalan bir ürün (genelde 400-500 ytl değerinde ama 1000 ytlye notebook da var) kazanmanız için harcamanız da yaklaşık 190 ytl.
tabi bir de ürünü kazandıktan sonraki durum. diyelim bir ürün kazandınız, ürün kargoya en az iki hafta sonra veriliyor. ve sitenin şöyle bir kuralı var, ürün kargoya verilinceye kadar ürünü kazandığınız statünüzü devam ettirmek zorundasınız. yani iki haftalık puanla kontör kazandınız bu 21 iş gününde geleceğine gre bir ay daha üye kalmak zorundasınız yani ekstradan 20 ytl daha harcayaksınız. eğer üyeliğinizi devam ettirmezseniz kazandığınız ürünü kaybediyorsunuz.
gelelim sitenin kazancına. kitap, dvd, kaset haricindeki 40-50 ytl değerindeki en basit ürün için bile en az 6-7 üye 10-15 ytl harcama yapıyor. 1000 liralık notebook için talep puanı harcayan üye sayısının bugün itibariyle 57 olduğunu söylersem sitenin kazancını daha iyi hesaplayabilirsiniz. tabi bir de altivi gibi kimseye kazandırmayıp kendileri en yüksek talep puanı veriyorlarsa kazançları katlanıyordur o başka.

http://www.itusozluk.com/goster.php/@2833053
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...