Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barzani'ye göre "Türkiye Kürdistan'ı tanıdı"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Irak’ın başkenti Bağdat’a iki günlük resmi bir ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarının ikinci gününde Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile biraraya geldi. Görüşme sonrasında, Türkiye ile iyi ilişkiler kurma arzusunda olduklarını belirten Barzani, Erbil’e dönüşünde yaptığı açıklamada "Türkiye Kürdistan’ı tanıdı’’ dedi.

Türkiye ile ilişkilerde çok ciddi ilerlemelerin gerçekleştiğine vurgu yapan Barzani, “Bir süre öncesine kadar sınırımıza 100 bin asker yığan ve sınırlarımızı tehdit eden Türkiye ile bugün gelinen nokta çok önemlidir. Bu ilişki ve yakınlaşmanın geliştirileceğine inanıyorum’’dedi Barzani, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisiyle görüşmesinin Türkiye'nin "Kürdistan Bölgesini" tanıması anlamına geldiğini belirtti.

Barzani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bağdat’ta yaptığı görüşmenin çok önemli olduğunu vurgularken, “Bu görüşme iki taraf arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çok büyük bir adımdı. Türkiye bizim açımızdan çok önemli bir ülke. Biz Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Türkiye’nin endişelerini de çok iyi anlıyoruz” dedi.
(akpye oy vermeye devam!)

Şerefsizler ya barzaninde kaldırdılar bi taraflarını
Mesaj tarihi:
Isterse baska bi taraflari kalksin.
Irak'ta kuracaklari herhangi bir devlet bizi alakadar etmez. Ederse bu Irak'in ic islerine karismak olur. Her ne kadar bolgede olsak da baska ulkeye mudehale etmek yanlis; ABD oluruz sonra mazallah.
Mesaj tarihi:
Azmodai said:
biz yirtinsak ta kuruldu zaten. sorun kurulmasi degil, bizden toprak talep etmeleri.

işte dayı herkes hakettiğini alır
onlarda şurayı almaları lazım haritada normalde. hakediyolar çünki.

Mesaj tarihi:
Adım adım ilerliyor adamlar.direk toprak istemeyecekler ilk önce eyalet,federasyon ayağına doğuyu özerk yapın diyecekler daha sonrada yalandan bi halk oylaması biz onlara katılmak istiyoruz diye al sana nur topu gibi free kurdistan hey yavrum hey.
Mesaj tarihi:
Max Damage said:
Adım adım ilerliyor adamlar.direk toprak istemeyecekler ilk önce eyalet,federasyon ayağına doğuyu özerk yapın diyecekler daha sonrada yalandan bi halk oylaması biz onlara katılmak istiyoruz diye al sana nur topu gibi free kurdistan hey yavrum hey.

+1
Bugün yediğin hurmalar, yarın bir tarafını tırmalar. Gül ve RTE 2 lisi bol bol hurma yiyor ama acısı ilerde türkiyeden çıkacak.
Mesaj tarihi:
olum kursunlar diyorsunuzda kurulursa orası direkt olarak israil ve amerika üssü olucak...vallahi körsünüz
bölelikle türkiye ve rusya ile daha yakın temasta olucaklar.üs kurucaklar daha niceleri
Mesaj tarihi:
kurdistani tanidi diyen adama yarin yedirtirler o kurdistani yalniz..

Turkiye topraklarindan yeni bir devlet kurulmasi kabul edilemez.. Gitsinler kendilerine baska toprak bulsunlar bir zahmet..
Mesaj tarihi:
türkiyede elini kolunu sallamıyor sonuçta kalkıp tr den abd "ben rusyaya saldırıcam üzerinizden" diyemez.ama kürdistandan der.bize bile saldırır vallahi
bide israil faktörü var dediğim gibi
Mesaj tarihi:
ne topragi yav 2b ozelestirilcek topraklardanmi bahsediyonuz ? o zaman ingilizin israilin olcagina kurt un olsun bence...
kurdistan asla turkiyeye tehdit olusturamaz anca bize bagimli olurlar bizimle iyi gecinmeye mahkum olurlar
yoksa ambargo uygulariz yaptirim uygulariz yamulurlar. koskoca iraka ambargo uyguliyamassin ama kuzey irak a uygularsin irani yanina alip
Mesaj tarihi:
Skyfire said:
olum kursunlar diyorsunuzda kurulursa orası direkt olarak israil ve amerika üssü olucak...

sanki şimdi değil mi? ne alakası var kürdistan'la. ayrıca artık bağımsız kürdistan olayı geçti, ürkmeyin boşuna. şii ve sunniler, toprak yedirmeyeceklerini kimseye iyice belli ettiler. dünya'nın da umrunda değil bağımsız kürdistan. haliyle federal yapıda yaşamını sürdürecek bir kürdistan özerk yönetimi var, e bunu da tanırız da ilişkiye geçeriz de.

kaldı ki, herşey cuk oturmuş olsaydı ve adamlar bağımsızlık ilan etseydi ne yapabilirdik? tutup savaş ilan etmekle olacak işler değil.
Mesaj tarihi:
bi türkiye gerçekten tanırsa görürsün.hele bi kurulsun sen ne ambargosu koyarsan koy onlar gayet iyi beslenicektir emin ol.

anlamak istemiyorsunuz ama görürsünüz oraya askeri üsler kurulduğunda , silah deposu yapıldığında
Mesaj tarihi:
kürdistan kurulcak da birleşmiş milletlere kabul olacak da sonra bizden toprak talep edip biz vermeyince, birleşmiş milletlere gidecek bu iş de. güvenlik konseyi onaylıcak da...

Toprak bütünlüü en önemli şey. Ülkeler sınırlarında stabilite istiyor, O toprak buna verilsin şu toprak buraya verilsin muhabbeti o kadar kolay değil eskiden tarih derslerinde okuduğumuz gibi. Uluslararası hukuk var artık, politik organizasyonlar var , yığınla antlaşma var. Sanmıyorum o kadar kolay topraklarımızı parçalayabileceklerini, biz izin vermeyiz, birleşmiş milletler vs de veremez.
  • Yeni Oluştur...