Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar niye aptal makinesi ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kafama bişi takıldı, dikkat ettimde büyüklerimizin özellikle yaşlıların çoğu PC lere "aptal makinesi","zaman katili" gibi şeyler diyolar.. aslında bir bakıma doğru olabilir ama sizcede "aptal" sözcüğü biraz ağır kaçmıyormu? Onlar hala PC leri hiçbi işe yaramayan Arcade makinelerinin varyasyonlarımı sanıyorlar? bence öyle.. ancak bu makineler şimdi neler yapabiliyor? kısa bir liste yapacak olursak gerçeğe yakın kalitede grafikli uygulamar çalıştırabiliyor, uluslararası bankaların trilyonlarca işini yapabiliyor, sağlık konusunda vazgeçilmez teknoloji olarak kabul ediliyor, uzaya mekik yolluyor etc..

Dolayısıyla artık büyüklere bunu anlatmanın zamanı geldi diye düşünüyorum ben.. artık PC lerin aptal olmadığını kabul etsinler bence... sizce?
Mesaj tarihi:
Dersleri engelliyo ya gerisi onlar için fısss... :)[signature][hline]C'mon baby light my fire
Try to set the night on fire
the doors
EomerMcEwan, 09 Mayıs 2004 16:56 tarihinde demiş ki:
Biraz tuhaf bişi hissediyorum böle tam arkamda kuyruk sokumumdan biraz aşşada bişi hissediyorum ama tam çıkaramadım...
Mesaj tarihi:
said:
green_martian, 22 Mayıs 2004 13:24 tarihinde demiş ki:
benim bildigim televizyona aptal kutusu denir..
sende oyle butun gun basindan kalkmiyosan belki o yuzden diyolardir

Günde en fazla 2 saat..
Mesaj tarihi:
Bu önceki neslin bilgisayar karşısına geçmemiş olmasından kaynaklanıyor. Bilgisayar için edinilen ilk fikir oyun makinası olduğu için ve başında saatler geçirmenize neden olduğu için bu şekilde ağır ithamlarla karşılaşıyor zavallı! Halbüki televizyondan öte "aptal makinası" var mı?[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
Mesaj tarihi:
ben bu kadar çok kullanıyorsam zaten başka türlü adlandırılamaz.. :)

çok tv seyrettiğim zamanlarda da ona aptal kunusu denirdi, izlemeyi bıraktığımdan beri popüler oldu..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Mesaj tarihi:
said:
Qui, 22 Mayıs 2004 14:11 tarihinde demiş ki:
Kabul etmiyorum! :)

Cep telefonu yararlı amaçlar için kullanılabilinir, bilgisayar gibi. Ama televizyon olmadan pekala insan hayatını -eksiksiz- sürdürebiliyor. Mesela ben hala hayatını devam ettirebilen ve mutlu olan bir bireysem bu böyledir :)

bla bla anca laff :P ben "karı kız" denen kesimi düsünerek dediydim :P yada tüm hayatini iki melodiye baglamish salak kitleye ama nese :P
Mesaj tarihi:
sana yanlış sölemişler veya yanlış anlamışın =)

televizyona aptal kutusu denir ama pc'ye aptal makinesi dendiğini 1 kişiden bile duymadım bugüne kadar[signature][hline]Silthanas, 15 Mayıs 2004 18:10 tarihinde demiş ki:
hill oyun kurmuyoki abi, bütün maç ordan oraya pas atıp duruyo
Mesaj tarihi:
islemci hizini yukseltin yapay zeka programi yazin sonra gelin konusalim :P
comp. ne kadar aptal ne kadar zeki :P
aptal kutusu demelerinin sebebi tvde milyonlarca gereksiz salakca program olmasi (isin kötüsü izleyicileride var..) ve insanlari kendisine deli gibi baglamasi
bilgisayara aptal kutusu diebilicek insanlari sadece allaha havale ederim otesine karismam :)
Mesaj tarihi:
said:
Qui, 22 Mayıs 2004 14:11 tarihinde demiş ki:
Cep telefonu yararlı amaçlar için kullanılabilinir, bilgisayar gibi. Ama televizyon olmadan pekala insan hayatını -eksiksiz- sürdürebiliyor. Mesela ben hala hayatını devam ettirebilen ve mutlu olan bir bireysem bu böyledir :)

+123312
bazıları tv manyağıdır bense onlara uzaktan bakıp allah allah demekten başka bişi yapmam..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE)
Üstüne Şehir Örten Şehir
Mesaj tarihi:
Olmamış. Aklında bulunsun bir daha sana böyle birşey dediklerinde, Aptal sensin makina da sana girsin diyceksin...[signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki:
yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım
Mesaj tarihi:
said:
Mendoza, 22 Mayıs 2004 18:47 tarihinde demiş ki:
Olmamış. Aklında bulunsun bir daha sana böyle birşey dediklerinde, Aptal sensin makina da sana girsin diyceksin...

sonra tokattt[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 22 Mayıs 2004 20:44 tarihinde demiş ki:
vallahi bilgisayarı nasıl kullandığına bağlı. eğer sabahtan akşama kadar karşısında zaman öldürüyosan, ve hem de eğlenmeyip boşboş zaman öldürüyosan evet aptal makinesi (!). ama boşlamıyosan değil tabi.

+1
tam da bunu yazmak için son sayfaya gelmiştim..[signature][hline]Jherka McDougall [AoL]
a George Costanza lover..
  • Yeni Oluştur...