Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Konsol Karşılaştırma (Fikir Lazım)


Greeny

Öne çıkan mesajlar

Hani konsolu almalıyım? Siz niye ps3 aldınız alanlar niye xbox aldı?

PC alayım diyordum, sonra düşündüm adam gibi pc alıcam 2 ay götürücek yeni parçalar çıkacak vs gene geride kalıcam. Zaten hali hazırda bir pc, bir de laptop var. İnternet ve türevi şeyleri onlarla hallederim.

Oyun makinesi lazım bana, oyun oynamak istiyorum. Yıllardır, 2003 - 2004 ün oyunlarını çekip oynamaktan bıktım hehe

Nedir bu iki konsol arasındaki avantajlar - dezavantajlar? Oyunları orjinal alıcakmışız zaten orası kesin artık. Uzun soluklu bir konsol lazım, hani ps4 çıkacaktır 3 ay sonra ps3 çöpe gitmesin gibi malum yeni oyunlar ps3 için değil ps4 için çıkacak. Onun gibi.

Not: PS4 olayını salladım, örnek verme açısından :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer birkaç araştırma okudum özellikle Xbox360 vs PS3 için.

Grafik konusunda ikisinin farkı çok yok. Birisi daha iyi ışıklandırma yaparken (sanırım Xbox360) diğeri ise daha keskin texturelar kullanıyor.

Xbox360 oyunlarında mod kullanma şansı varken, (şu an için) PS3'te bu yok.

Xbox360'da HDDVD varken, PS3'te BluRay söz konusu.

Oyunlar konusuna gelince, 2008 süresince, ilk 5'e bakıldığında exclusive Xbox360 oyunları önde (Halo 3, vs.) Ama bu 2009'da değişeceğe benziyor (God of War 3, vs.)

Fiyat konusunda ise, şu anda Xbox360'ın avantajı var. Premium Xbox360 (PS3 ile kıyasladığında 60GB'lık versiyon olarak düşün) 299$ civarındaydı en son.

Yanlış hatırlamıyorsam, aradaki belirgin farklar bunlar şu an için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla psone la başladım.xbox nedir nasıldır bilmem hayatımda görmedim :)

ps3 ümden gayet memnunum.oyunları orjinal falan ama ps3 sahibi oldugum için şanslı hissediyorum kendimi.başarılı bi alet

türkiyeden oyun almıyorum.burda 180 ytl lik oyun yurtdışında 60-70 kagıda gelio.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Korsana ne olursa olsun karsiyiz. Bu nedenle onu bir avantaj/dezavantaj olarak gosteremeyiz.

Bunun disinda, PS3 icin daha cok oyun cikacak. Ayrica, nasil su an PS2 icin oyun cikmaya devam ediyorsa, PS4 ciksa bile PS3 icin oyun cikmaya devam eder bir sure.
PS3'un grafiksel acidan ezici ustunlugu olmasi bekleniyor, ama bu mevcut oyunlarda degil, ileride gelecek oyunlarda belirginlesecek diye okumustum bi yerde. Hatta baska bi yerde de oyunlarin henuz HD'nin hakkini vermedigini de okumustum. Bu nedenle PS3 daha ileriye yonelik yatirim olur.

Bunun disinda, oyun bilgisayari almaktansa konsol olarak mantikli bir is yapiyorsun. Ancak gozardi etmemen gereken bir nokta var; senin genelde oynadigin oyunlar ne tarzda? WoW gibi karakteri build edip oynayacagin turden oyunlari seviyorsan konsol pek mantikli degil. Cunku konsol daha cok "10 dakikam var, acip iki top kosturayim" ya da "iki adam vurayim"lik durumlar icin super. Ama aletin basinda 6 saatten fazla kalinca ben sikildigimi farkettim. Tabi bunda gununun nasil gectigi de onemli, yani monoton bi yasam suruyosan sikilmazsin tabi 6 saat sonra. Ne biliyim, artik yaslaniyorum galiba :(

Kisacasi PS3 hardcore oyuncular icin yapilmis bir sey degil, bence.

Tabi buna karsilik fallout3 var mi, var... Gayet de karakter gelistiriyosun. Veya World at War'da duzgun silahlar icin oturup karakter kasiyosun; ama bu PC oyunlarina gore minimum duzeyde diyebilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zaten bir UO bir de WoW oynadım öyle karakter geliştirmeli. Pek tarzım değil onları da zaten mecburiyetten oynadım bilgisayarın dandik olması vs. Zaten amacım o, iki saat oyun yüklemeden hemen açayım 20-30 dakika oynayım sonra işime bakayım hevesindeyim. PS3' e bakayım ben ozaman :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
PS3'un grafiksel acidan ezici ustunlugu olmasi bekleniyor, ama bu mevcut oyunlarda degil, ileride gelecek oyunlarda belirginlesecek diye okumustum bi yerde. Hatta baska bi yerde de oyunlarin henuz HD'nin hakkini vermedigini de okumustum. Bu nedenle PS3 daha ileriye yonelik yatirim olur.


bu pek doğru değil, sonuçta ps3 ün içinde Geforce 7 serisi bir kart var, sınırları belli, yeni çıkmış ekran kartları ile kıyaslama bile yapılamaz. Tabi aynısı Xbox için de geçerli. Tamam belki işlemci olarak ileriye yönelik birşeyler olabilir (olsa ne olur o ayrı) ama grafik olarak daha fazla kendini aşamayacak o belli.

hatta Based on NV47 Chip (Nvidia GeForce 7800 Architecture)
http://en.wikipedia.org/wiki/RSX_%27Reality_Synthesizer%27
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seçim yaparken hangi oyunları oynamak istediğine bak bence.
Tabi sırf fifa, pes falan gibi ikisinde de olan oyunları oynamak istiyorsan hangisini ucuza bulursan alabilirsin. Eğer little big planet, mgs, killzone 2 falan istiyorsan ps3, halo, fable (gerçi pcye de çıkacak bunlar ama pc ile uğraşamam dediğini varsayarak) falan istiyosan xbox 360.

Sonuçta donanım olarak bir eziş yok ortada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede xboxın bu kadar çok satılmasının tek sebebi var ama o konuyu fazla uzatmıyım :)

grafik olarak ps3le oynarken vay be xbox ne sönük kalıyo bunun yanında hiç bi zaman demedim öyle çok devasa farklar yok.


xbox gamepadi fps ler için falan daha kullanışlı, play station serisinin gamepadi fpslerde biraz işkence gibi geliyo bana ama xboxın analogları baya kullanışlı.



xbox teknik servis yönünden türkiyede zayıf kalıyo(zayıf kalmıyo direk yok gibi bişey teknik servis). forumalara bakarsan 100lerce kişinin elinde patladı 3 kırmızı hatası yüzünden türkiyede(yurtdışında servise verilebiliyo ama burda yok). yeni serilerde 3 kırmızı pek rastlanmasada önemli bi arızada başın çok ağırıyacak xboxta haberin olsun. ps3 ün garantili ve resmi olarak satılması baya bi avantaj.

falan filan... aynı şeyleri yazmaktan sıkılmıyorum nedense her karşılaştırma topicinde :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fps olarak şu an ps3 Killzone 2 ile avantajlı durumda o halde senin için, condemned falan gibi oyunlar her ikisinde de olan oyunlar. Tek kaybın (aklıma gelen, hatalıysam düzeltin) halo 3 olabilir xbox almazsan ki bence çok matah bi oyun değil.
Ha bir de Resistance serisi var ama ben pek beğenmedim, seveni var.

Diğer yandan xboxda oyun seçeneğin çok fazla ps3e göre. Dead rising'in ikincisi gelecek mesela, ilki nefisti. PGR var eğer yarış oyunu seviyorsan çok iyidir.

Exclusive basket oyunu yok sanırım, her oyun ikisinde de mevcut olmalı.

Aklıma geldiği kadarıyla yazdım, umarım yardımcı olmuşumdur.

@Gangren: işlemci olaraktır o, cell kolay bir işlemci değilmiş optimizasyon falan olarak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha bide kendi görüşüm olarak xboxta multiplayer oyunlar çok daha keyifli sebebide;

her oyuncuda bulunan headsetler(ps3 te pahalı olduğu için pek yaygın değil ama xboxta default olrak çıkıyo kutudan)

live çok kullanışlı falan filan ama livedan oyun oynamak için ilk 3 aydan sonra aylık belli bi ücret ödemen gerekiyo.

korsan oyunla banlanma riskide cabası



edit: yukardaki arkadaşın dediği gibi halo cidden çok kolpa bi oyun bence. orjinal satın almıştım haloyu ben ama 3-4 saat oynamışımdır max. ama haloda 300 000 kişi civarı online insan görmüştüm bi keresinde, var o oyunda bişeyler ama ben kavrayamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

demolar, arcade oyunlar(parayla satılıyo), bide eski xbox(düz xbox varya) oyunları için gerekebiliyo. save gameler için falan arcade packten çıkan flashdiskimsi şey yeterli.


hard diski sonradanda satın alabiliyon, arcade packten hdmi kablo ve head sette çıkmıyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...