BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 neden helikopterde gps cihazı yok. tek sorum bu yetkililere. bu şartlarda zaten bulunması çok zor.
Absolut Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Neyi nasıl bulacak yav. Adamalar öldü ise zaten teknolojik olarak hiçbir avantajın yok çünkü gözlerin kör sis ve kar yüzünden. Adamlar ölmedi ise zaten ya aracın içindelker ya da bir sığınaktalar yani gene ısı tespit cihazlarının falan ulaşamayacağı bir yerdeler ve gene sis kar engeli var önlerinde. Helikopterde acil durum sinyali veren cihaz alet neyse işte yokmuş. Bu zorunlu bir cihaz değil anladığım kadarı ile. Yaralanan adamın telefonu GPSli telefon olsaydı çok büyük kolaylık olurdu diyeceğim ama değilmiş demek ki.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Uydu kanalıyla istedikleri yerde istedikleri aracı bak bu yolda giden araç ta olabilir, kaza yaptırabiliyorlar, uçağı düşüttürebiliyiorlar, gemiyi batırttırabiliyorlar.
GEd Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Türkiyede herkez bazı şeyleri kabullenmiş sanırım,bu şekilde yaşamay yani , ABD de yaşanan tek bir olay ile kıyaslanmasıda ilginç,orda 100 olayda kaçında öyle bir sonuç alınıyordur acaba? Doğa koşulları ve şartları kotu olabilir,sonuç uzayabilir ancak orada 3000 insan var deniliyor,bunların ne kadarı bu alanda uzman,eğitim almış ,yani kısaca insan hayatına hiç değer verilmiyordu hala da verilmiyor ,her seferinde böyle olaylar oldukça ( bknz:deprem) bunların yetersizliği hatırlanacak daha sonra tekrar unutulacak gidecek, ergenekon gelecek,seçimler gelecek,türban sorunu gelecek. Olaya genel pencereden bakıldığında ciddi bir ihmal var.
Silvia Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Sizce koskoca TÜRKİYE CUMHURİYETİ bu helikopteri anında bulamıyacak kadar acizmi? bence değil..
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 nedanko said: Abi ben arama kurtarma isinde degilim, anlamam. Basit bir mantik kurarim. 5000 sene once biri boyle adagda kaybolsaydi ve butun koy onu aramaya ciksaydi ve elleri bos donseydi. Ne diyeceklerdi sebep olarak, mesela hava sartlari agirdi bir dal otesini goremiyodun. Bunlar benim icin bahane degil gorus mesafesi falan. TUrkiye Cumhuriyeti 5 bin yil oncenin sebeplerine sarilamaz. Teknolojisi o su bu su yer belirleme bunlarla bulack zaten. 700 bin kisiyle arayip bulsaydin yine dalga gecerdim. Abi benim derdim arama-kurtarma çalışmalarını savunmak değil, ben de anlamam yani. Ama bir tanıdığım katıldı arama-kurtarma çalışmalarına ve teknolojinin bazen yetemediği durumlar oluyor işte. Eksi bilmemkaç derece havada, 1 metre önünü göremeden ağır tipi altında dağda helikopter arıyorsun körlemesine. "Yer belirleme hedesi" konusunda da bir fikrim yok -ki muhtemelen haklısın ihmalkarlık konusunda- ama, diyorum bak, o helikopterin nereye düştüğünü noktasına kadar bilseler de gidip kurtaramazlardı. Hareket edemiyorsun zaten, araç getirmek imkansız, nasıl bir teknoloji kurtaracak adamları oradan?
Absolut Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Şaka gibi yorumlarınız var hakkaten. Ordu ve eğitimli kurtarma birlikleri gitti oraya. Daha fazlasına gerek yok zaten çünkü bu sefer onların hayatı tehlikeye giriyor. Bunların dışındakiler için zaten BBP merkezinden artık ayrılın ordan yeteri kadar yetkili personel arama yapıyor, yetersiz teknoloji ve bilgi ile arama yapmayın çağrısı geçildi.
Stifler Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Amerikada olayda adam 911'le filan iletişime geçemiyor, geçse bulabilirlerdi. Adam direk çakılmış. Türkiyede ise resmen 8-10 dakkalık bir konuşma var 112 ile ve bulunamıyor. Kadın orda salak salak cevap vermiyor başkalarıyla konuşuyor türlü cinlikler. Ve yeri tespit edilemiyor.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 yahu hava kötü olunca bulunmuyor işte. 100 olay filan.. ben de sallıyım popomdan o zaman. amerikada her yıl 500 kişi kayboluyor böyle ve ortalama olarak 50 ay sürüyor bulunmaları. oh ne güzelmiş atıp tutmak. ordan da olay türbana bağlanmış zaten ooooh ne güzel.
Llama Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 o konuşmalar yeri tespit edilsin diye soruluyor arayanda çok akıllıca cevaplar veriyor kadında görevini yapıyor ben orda bi sorn göremiyorum
Absolut Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Telefon görüşmesinde uzman falan değilim ama kadının adamın pili bitene kadar konuşturmayıp biraz ilerisini düşünebilirdi gibime geliyor. Yani 5 dakka konuşmak yerine 4-5 saat standbyda kalabilse telefon, oraya mobil bi baz istasyon getirilip yeri tespit daha netleşebilirdi. Ama elbette o anki durumu bilmiyoruz.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Stifler said: Amerikada olayda adam 911'le filan iletişime geçemiyor, geçse bulabilirlerdi. Adam direk çakılmış. Türkiyede ise resmen 8-10 dakkalık bir konuşma var 112 ile ve bulunamıyor. Kadın orda salak salak cevap vermiyor başkalarıyla konuşuyor türlü cinlikler. Ve yeri tespit edilemiyor. [large]dağlık alanda sadece bir adet baz istasyonuna bağlanabilmiş telefon, o yüzden telefon bağlantısı işe yarayamamış[/large] kaç kere anlatmak lazım aynı olayı? teknolojik olarak imkansız birşey istiyorsunuz. dağlık arazilerde baz istasyonları azdır, cost/profit olayı, oraya cep telefonu vericisi koymazlar. ha bir de, amerikada dağlık arazide telefon nah çeker. şehirin ortasında zar zor çekiyor, bir de random dağın birindeysen baz istasyonu filan bulunmaz.
nedanko Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Abi iste teknoloji diyip geciyorum anlamiyorum aletden edevatdan. Mesela helikopter in sahibi demis ki, ucakta bi alet var, ucak hizla yere cakilinca o sinyal gonderir otomatik, demek ki hizla cakilmamis diyor. Simdi bu aleti bilmiyorumdum ogrendim, eminim bi ton bilmedigim olay var arama kurtarma isinde. Evet, koskaca Turkiye Cumhuriyeti bunlara sahip degilse, kullanamiyorsa, yanlis kullaniyorsa (yanlis yere bakildi diye bisi de gecti haberlerde) rezilliktir, ama iste o kadar cok boyle olay oluyor ki, bir parti baskani bile buna kurban gidiyorsa, Turkiye Cumhuriyeti bu kadardir diyorum uzulerek. Kapasitesi bu.
paspatur Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 cep telefonuna takılmamak lazım çok fazla. Cep telefonunun olmadığı yıllarda her kaybolan ölüyomuydu. Bunun uydusu var, jeotermal kamerası var bilmem ne feşmekanı var... Edit: Abi millet google earthden atlantisi görüyo. Yapmayın artık.
GEd Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Jadelith said: yahu hava kötü olunca bulunmuyor işte Kader kısmet zaten bu işler naparsın,yazılmışsa olur.
Absolut Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 O cihaz sorunlu değil. Ve yanılmıyorsam helikopterde de yok çünkü pahalıca bir cihaz. TVde gosteriyordu dün 25cmx10x10 gibi boyutları olan birşey. Pilot havalanmadan evvel kuleye veya yer görevlisine helikopterde bu cihaz var yok vs vs vs gibi bir suru bilgi veriyormuş. Denilen bu helikopterde o cihaz yok. Olsaydı zaten çoktan bulunurdu.
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 nedanko said: Simdi bu aleti bilmiyorumdum ogrendim, eminim bi ton bilmedigim olay var arama kurtarma isinde. Evet, koskaca Turkiye Cumhuriyeti bunlara sahip degilse, kullanamiyorsa, yanlis kullaniyorsa (yanlis yere bakildi diye bisi de gecti haberlerde) rezilliktir, ama iste o kadar cok boyle olay oluyor ki, bir parti baskani bile buna kurban gidiyorsa, Turkiye Cumhuriyeti bu kadardir diyorum uzulerek. Kapasitesi bu. Ha buraya bir şey diyemem işte.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Bu işi seçimlere ve hükümete bağlayanlar , arama kurtarma ekiplerinde 2000 askerin , özel komando birliklerinin , timlerin çalıştığını durumun içine katmıyormu acaba. İşin içinde askerdemi var yani. Teori üretilir ama , göz önündeki gerçekleri görmeyerek üretildimi çok boş oluyor. --------------- Bahsedilen cihazla ilgili , helikopterde o cihaz vardı denildi dün veya evelsi gün. Bilir kişiye göre cihazın anteni çok hasar aldı ise sinyal alınamıyor olabilir dendi. Aynı cihazdan bahsediyorsak tabi , şu uluslararası havacılık yenilemesine göre şubat ayında devreye giren yeni frekans sistemi ıvır zıvır..
Zegna Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 eğitmenim SaR kopekleriyle ucakla gitti aramaya, umarim kopekler bulurlar.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 eet helikopter düşecek gibi olunca pilotun açması lazım(mış). pilot açmasa bile helikopter çakıldığı zaman, sarsılış ile açılması lazım. herhalde karın üstüne iniş yaptı, yeterince sarsılmadığından veya hasar görmediğinden alet açılmadı.
Sly-One Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Benim soyledigime laf edenler olmus da. Yok elinden geleni yapiyorlar yok su yok bu. Nedankonun dedigi gibi, onemli bir adam var isin icinde, HELIKOPTER dusuyo arkadaslar, adam yuruyuste kaybolmuyor. Hangi devirde yasiyoruz siz neyi savunuosunuz ya. Cep telefonlari bilmemne var. Bu kadar mi aciziz yani. Orda canini disine takip helikopter arayanlara lafim yok ki, onlar napsin yeterli alt yapi yoksa. 5000 yil once dusse helikopter daha kolay bulurlardi belki, soguga daha dayanikli olurdu insanlar falan.ahahah. Buna mi kaldi is yani.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Absolut said: O cihaz sorunlu değil. Ve yanılmıyorsam helikopterde de yok çünkü pahalıca bir cihaz. TVde gosteriyordu dün 25cmx10x10 gibi boyutları olan birşey. Pilot havalanmadan evvel kuleye veya yer görevlisine helikopterde bu cihaz var yok vs vs vs gibi bir suru bilgi veriyormuş. Denilen bu helikopterde o cihaz yok. Olsaydı zaten çoktan bulunurdu. böleyse kötü tabiy. her helikopterde olması zorunlu diil mi bunun? ben mi yanlış biliyorum.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Sly-One said: Cep telefonlari bilmemne var. . dfgdfgsfdg insanlar beni trollüyor mu yoksa harbiden son msgi okuyup mu bişi yazıyolar ahahah dgfsf
Akhlaur Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Oha bulunamayacak birşey mi var abi adam helikopterden ne kadar uzağa düşmüş la.Yok artık hala bulunamadıysa bu saatten sonra bulunsa da birşeyin değişeceğini sanmıyorum.Anca ölü bulunur heralde.
kermit Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 Mesaj tarihi: Mart 27, 2009 o yağan karda kapanmıştır üstleri yada kurtlara yem oldular kötü bişi yani bulsalarda ölüsünü getirselerde rahatlasa millet.
Öne çıkan mesajlar