Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

inanılmaz acele yardım gerek


reddiye

Öne çıkan mesajlar

ya ben klasik asosyal bilgisayar genci olarak spora yazıldım.pztesi çarşamba cuma-
pztesi gittim 2 tane taş hoca var çalıştıran
Tüm programı eksiksiz yaptım hatta hava atcam ya bisikletin efor seviyesini hoca 5 e getiriyor ben 10 yapıyorum (zaten bisikletçiyim havaları) koşu bandında ilk günden koşma çalışmaları falan filan Bir de yer hareketlerini herkesten çok yaptım.
Hoca dedi ki bak eve gdince acısı çıkar.Ben de hala hava atıyorum yok yok birşey olmaz diye.Hakikatten de birşey olmadı pztesi akşam Oh dedim Süper 3 aya üçgenim.
Salı günü akşam yani dün durumum şuydu:
Gülerken karın kaslarım,sağa sola dönerken boynum kolumu oynattığımda omuzlarım yürürken bacaklarım inanılmaz ağrımaya başladı.
Şuan dik pozisyona bile zor geliyorum öne eğilerek oturuyorum :) Ve saat 15.00 de sporum var :D
acilen akapunktur(?) fln mı yaptırsam yada spordan önce masaja mı girsem Yalan oldum ya
Yoksa sadece yer hareketlerine mi girmesem Sıcak duş mu alsam neyapsam :S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hoca 5 demişse 5'te dur. gereğinden fazla yapmak hatadır, yağ yerine kas eritirsin. kas eritmek de senin yağ eritme hızını azaltır... böle böle kilo vericem diye başlayıp ya kassız cılız bişi olursun ya da verdiğin kiloları alıp üstüne 3 kilo daha alırsın : )

şimdilik benim bildiğim birşey yok kas ağrısını geçiricek. benim de heryerim ağrıyordu ilk başladığım zaman. ama ben de senin yaptığın hatayı yapıp "ben daha iyisini yapabilirim" geyiğine girdim. dark side'a geçtim. sora kaslarım tutmadı 1 gün.

bugün gitme çok ağrıyorsa. hocanın birşey diyeceğini sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fazla zorladıysan en az 2 gün daha sürecek bu ağrılar. Sonra ben tarzanım diyeceksin (yalan). Ben olsam gitmez dinlenirdim. Bir iki güne ağrıların azalınca gidersin. Spor salonu kaçmıyor ya.

Edik: Yeni gördüm, yürüyecek halim yok demişsin. Ne sporu abi dinlenmene bak. Eziyet etme boşuna kendine. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evt gittim bugün spora
Üstte biri gitsen de ağrıycak gitmesen de demiş.Ben de bugün spordan çok hafif egzersizler yapim biraz rahatlarım dedim
Hoca da iyiki geldin dedi Hafif bir program uyguladık
Direk dik pozisyona gelemiyorum şuan çünkü artık belim de ağrıyor
Karın kaslarımın ağrısı biraz hafifledi işte yerine omuz ve bel başladı bugün yaptığımız çalışmalardan.
Bir de şöyle birşey oldu
Önceki programa vücut geliştirme hocası baktı "höh kim yapmış bu programı , çok ağır bu program.Bu yüzden böyle olmuşsun sen" dedi ve daha hafif ve söyledğine göre daha etkili bir program yazdı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kaslarındaki laktik asit birikimi sonucunda oluşan ağrılar bunlar.yani bi nebze kaslarında biriken atıklar.halk arasında et kesmesi diye bilinen bi durumdur bu. bazı aşırı durumlarda iğne olabilirsin ama zamanla asit birikiminin dağılmasını beklemen ve hafif egzersizlerle hamlığını atmaya çalışman daha sonraki yüklenmelerin için ön hazırlık olabilir.

not: yağ kas "erimez".şunu kafanıza yazın :) vücüt öncelikli olarak enerjiyi karbonhidratlardan sonra yağlardan sonra proteinlerden elde eder ama bu demek değildir ki az kasarsan karbonhidrat çok kasarsan kas eritirsin.

genellikle dinlenme nabzının %140-160 atım aralığı senin ideal yağ yakma aralığındır. yani antrenörünün sana 5 birim hız verdiği yerde sen 10 birime çıkıyorsan tabiri caizse boş iş yapıyorsundur. ilk mesajında bilgisayar asosyali bi insanım tarzı bişi demişsin.kendini 5.-6. kattaki yerlere "lan hadi merdivenle çıkayım" modunda hissedene kadar kardio programlarına özellikle bisikletine özen göster.

aklıma gelenler bunlar arada hatalarım varsa kusura bakmasın daha iyi bilenler ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha sosyallik olarak unuttum Günde enaz 20 dak bisiklet sürüyorum Okul yolu malum Bir de bisikletimin vitesi bozuk hep son vitesteyim işte Ama tabi salonda da bisiklete dikkat ediyorum Dayanılmaz dediğim karın kaslarındaki ağrı geçiyor Yarın da omuz ve bel tutulur sonraki gün geçer oh mis sonra yeni programla çalışmaya başlarım (: teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yetişemedim :)
Aşırı yüklenmeye dayalı laktik asit birikimi ve yorgunluk. Halk arasında hamlamak deniyor buna.
İllet bir şeydir bu.
Kıpırdayamazsın, sağa sola dönemezsin. Adamı spora küstürür, bilirim. Ama çaresi yine sporda yatar :)

Mesela 2 uzatmaya giden futbol maçlarından sonra sporcular sahada bir süre düz koşu yaparlar. Bunun amacı laktik asit birikimini önlemektir.

Hocalarına dediklerini yaparak hava atmayı dene. Bende bir eğitmen olduğum için 5 dediğimi 10 yapan tiplere uyuz olurum. "Madem çok biliyorsun senin yardıma ihtiyacın yok" derler adama :)

Kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...