Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kılıçdaroğlu, SSK'yı aile şirketine çevirmiş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Law said:
eldar said:
AİHM'yi içine katan bir yargı sürecinin en az, bak abartmıyorum en az, 15 yıl süreceğini hesaba katmak gerekir.

Var olan hak arama sistemi bu evet uzun sürüyor ama ne yapalım peki ?
Boyle birseye hak arama sistemi mi diyorsun sen? Teorisini degil pratigini dusun bi de biraz lutfen.
Mesaj tarihi:
Evet mevcut olan sistem bu adıda hak arama. Ben süper demiyorum ama olan bu. Daha iyisi talep edilinceye kadar olan bu.

Bininci edit olacak ama birşeyler daha ekleyeyim :), sanki ilk defa duyuyormuşda şaşırıyormuşcasına tepki gösteriyorsunuz. Adını ben koymadım sistem bu. Hayır birde olayı çıkış noktası ruhsat verilmeyişini iptal davası, ya siz sanıyormusunuz ki belediye sıradan bir ruhsat için olayı bu kadar sürüncemede bırakacakda, bu kadar çamura yatacakda, koskoca danıştayıda satın alacakda yok bilmemnede olay 15 sene sürecek biraz gerçekçi olalım.

Sistemin yavaş işlemesinin belkide en büyük nedeni iş yükünün fazla olması, hakim ve mahkeme sayısının az olması buraya yapılacak bir müdahele bile işlerin hızlanmasını sağlar. Teknik bir konu tabi. Elbette bir çok sorun var, saçmalık var. Ama dediğim gibi hak arama sistemi böyle işliyor, ama süper olduğunu söylemiyorum.
Mesaj tarihi:
hak ararsin da, bulabilir misin bilemem.

ruhsat i$i belediyenin ekmek kapisidir. her belediye icin gecerlidir. oyle "hakkini ara" yok "idare hukuku var bu ulkede" gibi aciklamalar biraz acikli olmu$.
Mesaj tarihi:
Esh said:
hak ararsin da, bulabilir misin bilemem.

ruhsat i$i belediyenin ekmek kapisidir. her belediye icin gecerlidir. oyle "hakkini ara" yok "idare hukuku var bu ulkede" gibi aciklamalar biraz acikli olmu$.

Haklısın arkadaşım ben boş konuşuyorum. Bildiğin gibi devam et.
Mesaj tarihi:
Sailor said:
abicim adam öyle değil demiyor, öyle olmamalı diyor sonuçta. ve haklı... böyle gelmiş böyle gider mantığı mı iyi olan anlamadım ki?

Teşekkür ederim beni anlayan biri çıkdı.
Mesaj tarihi:
Ortada iyi olan birşey yok, kötü birşey var. Law, hiç bulaşmadığın işler hakkında polyannacılık oynamak güzelde olmuyor be abi. Bir atılın gerçek hayata, işiniz düşsün belediyeye derdimizi anlarsın. Sonra mahkemeye verirsin lol
Mesaj tarihi:
sanki biz boyle olsun istiyoruz. belediyeye domalmaktan kimse memnun degil merak etmeyin, cunku oyle kucuk meblaglar odenmiyor.

o yuzden burada konu$mayin bence, ruhsati alacaginiz zaman mudure konu$un bunlari. ya da cok delikanli varsa acin davayi, cocuklariniz alsin ruhsati.
Mesaj tarihi:
Esh said:
bo$ konu$tugunu ilerde ruhsat alirken anlayacaksin zaten.

Size birşeyler anlatma çabamı, boşa konuşmak olarak belirttim, yoksa dediklerimin arkasındayım elbet ama burda anlatmaya çalışmak boş. Siz bildiğiniz gibi devam edin.

Domalmaktansa, delikanlı gibi davamı açar, ruhsatımıda torumlarım alsın. Bu biraz mide meselesi aslında. Neyse bildiğiniz gibi devam edin bende aynı şekilde devam edeyim.
Mesaj tarihi:
Para kazanmak ise problem, sorun değil pazarda limon satar yine kazanırsın dürüst bir şekilde. Bu dediğim gibi tercih meselesi yargılamıyorum kimseyi. Herkes bildiği kadar, tahammül edebileceği kadar katlanır bazı şeylere. Mesela bazılarımız belediyelere domalmak hoşlarına gitmesede bu eyleme devam edecek çünkü böylesi daha kolaymış, ilerde torunlarına bunu anlatacak . Ve aynı zihniyetle gelecek kuşağı yetiştirecek buda böyle sürüp gidecek ne kadar güzel, bende torunlarıma bunu anlatır aynı hatayı yapmamalarını sağlarım eheh ilahi greeny :).
Mesaj tarihi:
Her şey toz pembe idealizmle olmuyor. Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler. Sen işyeri açmak için bir sürü şeyle uğraş, ruhsat için rüşvet istesinler sıfır kanıtla, sıfır tanıkla, hatta üstüne karşı tarafın lehine 100 tanıkla, Türkiye'de devlete karşı dava aç, kaybetmen bile 10 sene sürer.

Bu süreci 5 farklı yerde işyeri açmayı deneyip 5 kere başlat, sonra gel burada idealizm havaları at :)
Mesaj tarihi:
Haklısınız arkadaşalar, ben ne desem sizde ne deseniz boş, sonuçda herkes bildiği yoldan gidecek ve kendi bacağından asalacak.
Mesaj tarihi:
bu tarz işlerle uğraşmamak için akademisyen olup matematiğin en zor konularını çalışıyorsun sonra doç dr. olmak için mülakata gittiğinde oraya gelen denyolar sana tahtada 3'e 3lük bir matrixin özdeğerlerini buldurtuyor (bilmeyenler için lisans 2. sınıf konusu).

yani aslında bu tip işlerle uğraşmamak için de akademisyen olmak istiyorum diyecektim sonra bir hocamın anlattığı bu hikaye geldi aklıma lol
Mesaj tarihi:
"SSK İstanbul Kartal Hastanesi Onarım İnşaatı: 1992 yılı birim fiyatlarıyla ilk keşif bedeli 12.7 milyar TL. 1998 birim fiyatıyla 1.9 trilyon lira ödendi. İhaleyi Kılıçdaroğlu’nun yakını olduğu ifade edilen Şahin Güven aldı.

SSK Göztepe Hastanesi Genel Onarımı: 1992 birim fiyatıyla ilk keşif bedeli 24 milyar TL. 1998 birim fiyatlarıyla 3 trilyon TL ödendi. İhale Ali Özcan adlı CHP İl Başkanı’na verildi.

Tunceli Sağlık Meslek Lisesi İnşaatı: 1993 fiyatıyla keşif bedeli 28.5 milyar TL. 1998 fiyatlarıyla müteahhide 1 trilyon 100 milyar TL ödendi. İhale Ali Rıza Olcay adlı Kılıçdaroğlu’nun yakınına verildi."

ya saymayın bilmiyorsun ya dayak yememişsin diye buna deniyor sanırım
Mesaj tarihi:
Baggio said:
Her şey toz pembe idealizmle olmuyor. Davulun sesi uzaktan hoş gelir derler. Sen işyeri açmak için bir sürü şeyle uğraş, ruhsat için rüşvet istesinler sıfır kanıtla, sıfır tanıkla, hatta üstüne karşı tarafın lehine 100 tanıkla, Türkiye'de devlete karşı dava aç, kaybetmen bile 10 sene sürer.

Bu süreci 5 farklı yerde işyeri açmayı deneyip 5 kere başlat, sonra gel burada idealizm havaları at :)

Her şey teori ile olmuyorsa burda forumda yolsuzluk yapanlara atıp tutmayın o zaman, mentalite aynı çünkü.Napsınlar çalmayıpta hizmet mi yapsınlar,baksana ben bile vatandaş olarak gerektiğinde veriyorum rüşvetimi diceksin.

Teoride toz pembe olabilir buna uymak zorunda değilsin,şartlar bunu gerektiriyor olabilir ama bu yanlışa giriyorsan o zaman başkaları hakkında atıp tutma/eleştirme hakkını kaybetmişsindir bence.
Mesaj tarihi:
İyi de ben "tabii ki alacaklar" ya da "ben olsam ben de alırım" demiyorum. Sadece kalkıp "ne demek kardeşim vermezsin açarsın davanı çatır çatır alırsın hakkını ruhsatını" diye takılmak hayatın kendisiyle pek haşır neşir olmadığınızı, davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini gösterir, bunu diyorum.
Mesaj tarihi:
Gerektiğinde çatır çatır rüşveti verenlere yani lafım,soyulduklarında üzülme hakları olmaz ne yazik ki bence.

Hak arama kısmı konusunda evet türkiye'de epey yalan bir durum o,çatır çatır hakkını alamazsın ama hani rüşvet son tercih olarak değil ilk tercih olarak görülüyor bizde artık herhalde,kimse ilk hak arama yolunu deneyeyim diye bile aklından geçirmiyor,birazda kafalarda bitmiş olay.
Mesaj tarihi:
Olayın boyutu çok değişik, belediye elbette bir mahkeme sürecinde işlerin belli bir zaman alacağını biliyor, karşı tarafında bunun göze alamayacağını bildiği için (karşı taraf genelde sıradan vatandaş, neyin ne olduğunu bilmez, devlet eşittir tanrı, boynumunz kıldan ince) ve artık rüşvet toplumunda bir parçası olduğu için, ruhsat vermesi gereken durumda bile sırf para koparmak için zorluk çıkarır vatandaşa, vatandaşda neyin ne olduğunu bilmez yada işine gelir rüşveti verir (domalır) ve işini gördürür.

Kısırdöngü bu, bunu kırmakda var olan hukuki sisteme sarılmakdan geçer, başka yolu yok.
Mesaj tarihi:
Baggio said:
İyi de ben "tabii ki alacaklar" ya da "ben olsam ben de alırım" demiyorum. Sadece kalkıp "ne demek kardeşim vermezsin açarsın davanı çatır çatır alırsın hakkını ruhsatını" diye takılmak hayatın kendisiyle pek haşır neşir olmadığınızı, davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini gösterir, bunu diyorum.

Evet haklıysan hakkını çatır çatır alırsın bu kadar basit. Bunun aksini iddia etmek asıl işin hukuki kısmıyla pek haşır neşir olmadığınızı gösterir bende bunu diyorum.
  • Yeni Oluştur...