Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer'ın durumu çok mu kötü ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya soyle Wow oynadigim zamanlari hatirladim,du neler oluyordu :
-Serverlarin acildigi ilk aylarda ,bi bakmissin server bi gun, bi kac saat geriye mi aliniyordu ?
-amanin Shamanlar shockla milleti mi bayiltiyordu?
-yok millet speed hack,fly vb cheatleri mi aciyordu?
-Hayir ben shadow priestimle ogrimar auction house da alisveris yapanlari mi farmliyordum?
-hayir butun instancelarda bug mi vardi?
-karakterler arasinda ucurumlar mi vardi ne ?
-olamaz bi item icin 4-5 saat instance yapiyordum ama o da ne boss buglandi drop yok gm nerdesin itemimizi ver, hadi kardesim kolay gelsin gormedim ben der gider..

bunlar bilmem kac yil sonra aklimda kalanlar, daha vardir eski wowcular biraz hafi tazeleyip yazsalar suraya..Her oyunun belli bir sure buglarla,class balance ve diger sorunlarla ugrastigi bir surec vardir.Buda onlardan biri,ha oyun acildigi sureden beri hic bir gelisme gostermedimi,baya bir gelisti yeni classlar eklendi,bi ton bug fixlendi ama hala belli bir sure istiyor bu sorunlarin giderilmesi icin.tartismanin anlami yok bence.
Sonucta War, wowun su meshur 12 milyon subs playerlarindan almak istiyor vermis reklamini parayi bastirip :P herkez keyif aldigi seyi oynasin derim,oyunlari karsilastirmanin bir anlami yok derim,sizi bilmem :P

Iyi oyunlar..
Mesaj tarihi:
La havle yarabbi, ya hakikaten WAR bölümünden ban yicem bir gün sizin gibi densizler yüzünden.

1 kelime WoW mu övmüşüz şurada, kafanız mı güzel, kıçınızla mı okuyorsunuz?
Mesaj tarihi:
Gangren said:

Ama okuduğum kadarıyla, WAR'da release de gelen bir çok bug (gamebreaker olsun, minor glitch olsun) halen sürüyor (en önemlisi bildiğim kadarıyla morale abilitylerin halen tam zamanında çalışmaması)

??? Hiç rastlamadim, patch 1.06'daydi galiba en son karsilastigim morale calismama olayi.

Gangren said:

Sınıf ve faction dengesi sağlanabilecek en kolay oyunlardan bir tanesi WAR. Mirror sınıflarda, mirror abilityler, mirror morale abilityler var çok sayıda. Çok fazla (en azından WoW'daki gibi) sorunlar ile karşılaşılmaması gerekiyordu.

en kolay diyorrr.... Pacmanle karistirdin heralde. 12 tane sinif var (her factionda), her birinde 20+ aksiyon, bilmemkac tane taktik + mastery treeler ve her sinifin mekanikleri farkli.
Sahsen 1.2'den once oldukca memnundum dengelerden (sadece disorientlerin ustuste binmesi sorun cikartiyordu) ama 1.2 ile adamlar resmen sabote ettiler oyunu. Neyse en azindan tier 4, keeplerde pek fazla bug kalmadi (kapilara vurulamama vs. gibi) fortressler konusunda daha bilgili arkadaslar var onlar yorum yapabilirler.

Ha sahsi gorusum o kadar sinifa gerek var mi bence hic gerek yok, hatta melee dps'leri direkt olarak cope at (oyunda zaten neredeyse hic ise yaramiyorlar, tanklar ayni islevi gorebilirler ,RvR denen sey de aslinda ranged vs ranged, choppa/slayer var ama derseniz onlarin da omru 1-2 ay bence) veya ozelliklerini opsiyonel olarak tanka veya diger siniflara ver (swordmaster+white lion, chosen+marauder (magus+marauder de olabilir dusununce) mesela)
Mesaj tarihi:
12 tane sınıf olabilir, ama çoğu mirror, yani abilityleri ve mekanikleri aynı/benzer.
Healledikleri oranla, verdikleri hasar aynı, moraleler aynı.

Bu mantıkla gittiğinde, 1v1 hariç, 2 tarafın dengelenmesinin daha kolay olacağını düşünüyorum, yanlış mı?

En son 2 hafta öncesinde okudum, halen Keeplerde, altkattan npc dövüldüğünü (ki bu benim oynadığım zaman da aynıydı, üst katta 1 warband beklese bile, alt kattan çatır çatır NPC, keep boss indiriyorlardı)
Mesaj tarihi:
arkasinda EA varken Warhammer Online batmaz da. Adamlar geri cekilemezler, Blizzard'a karsi kaybetmis olurlar cunku o durumda.
Devam etmek icin de yeterli kaynaklari var zaten, koymaz bi oyundan kar etmiyor olmalari.
Mesaj tarihi:
12 sinifin hicbirisi mirror degil, Age of Conan'daki gibi sadece goruntusu degismiyor. her bir factionda 12 tane sinif var, toplamda 24, sayayim :

1) War pri - DoK (ap ile saldirir, mana ile heal eder )
2) Archmage - Shaman (saldirdikca defansif buyuleri, defansif buyu yaptikca saldiri buyuleri guclenir)
3) Runepriest - Zealot (sadece ap kullanan duz healer, savasma gucu dusuk)
4) Witch elf - Witch hunter (hide olma, son vurus skilleri)
5) Slayer - Choppa (savasta yavas yavas berserk olma ve buna gore +% damage ve bonus skiller)
6) Marauder - Shadow War. (stance'lara gore belli skilleri uygulayabilme) (white lion + squig h. ile de karma aslinda)
7) White lion - Squig herder : Pet kullanma (bknz no 6)
8) Bright wiz - Sorceress (skill yaptikca skillerin riskinin artmasi)
9) Magus - Engineer (turret koyma ve menzilli dotlar)
10) Chosen - Knight of BS : Auralar
11) Black Guard - Iron Breaker : Vurdukca vuruldukca Hate/Grudge artirma ve bunlara bazli olarak skillin gucunun degismesi
12) Black Orc / SwordM. : Combo sistemi

Bunlar sadece mekanikler. Skillerde bir witch hunter ile bir slayer'in skilleri, debufflari ve disarm'di knock backti gibi etkileri arasinda da bolca fark var.
Heal oranlari da yanlis, healerlarda war pri/DoK grup healleri ve yuksek zirhlari ile kuvvetli iken, Zelot/Runepri genel olarak tek kisi odakli healleri ve protectionlari ile on plana cikar.

Neyse iki saattir makale yaziyorum, sadece oyunun cok cesitli ve kalibre etmesinin zorlugunu kendi acimdan anlatmak icin. Ha sen mythic'ten misin, sana ne diye sorarsan, dogrusun derim o ayri.
Mesaj tarihi:
Ooof oof.

http://www.wardb.com/search.aspx?browse=6.1.15 vs http://www.wardb.com/search.aspx?browse=6.1.3

http://www.wardb.com/search.aspx?browse=6.1.11 vs http://www.wardb.com/search.aspx?browse=6.1.24

http://www.wardb.com/search.aspx?browse=6.1.7 vs http://www.wardb.com/search.aspx?browse=6.1.20

Bi bak, bir incele istersen aynı olmayan actionları?
İstiyorsan, bir de morale abilityler için link vereyim?

2 saat makale yazmışsın da, bildiğimiz şeyler, bilmişlik taslayarak, boşuna yazmışsın.

Lütfen, karşınızdaki insanı en az sizin kadar bilgili & tecrübeli olduğunu düşünerek yazın, sonra komik duruma düşmeyin.
Mesaj tarihi:
Gangren said:
6 ay öncesinde bırakanlar, şu anda dönse tamamen mükemmel, 6 ay öncesi sorunlardan tamamen arındırılmış bir WAR bulacaklar yani?

6 ay önceki sorunlar kalmadı evet.

said:
Bırakma sebepleri tamamen ortadan kaldırılmış, sınıf ve faction dengeleri tamamen kurulmuş, PvE contentte yer alan buglar kaldırılmış olacak?

evet.

said:
Hatta oyun o kadar ilerledi ki, ilk ay 750.000 sales yapan WAR, şu anda inanılmaz bir başarı ile subscriber sayısını 300.000'e yükseltmiş?!?

valla öyle bir 180 derece çark ettin ki, 90 derece bile olsa çark edecek yüzbinlerce insan vardır.

said:
Üstüne üstlük, denge çalıştılar ki bu 6 ay içerisinde, yaklaşık 100 serverda inanılmaz bir faction dengesi sağlandı, hergün siege capitallar birbirini izledi, öyle değil mi?

evet. faction ve dolayısıyla dengesi çok daha iyi. hayli sık capital siege yaşanıyor.
said:

Son olarak, Mythic'te olan çok sayıda layoutlar da bu başarıyı pekiştiren göstergeler.

başbakanın dediği gibi "kriz yok, işverenin kendi beceriksizliği" mi diyelim? (:P)

said:
Oyunu bırakan kişiler, oyunu ilgili sitelerden izlemiyor, son güncellemeleri bilmiyor diye düşünmenize şaşırdım. Sonra gelip buraya yazdığımızda, millet çıkıp Trollslayer resmi falan koyuyor (kendileri bu konunun erbabı olduğu için)

Enteresan tabi.

oyunu oynamadığı halde ikide bir gelip "oyunun oyuncu sayısı düştü", "şirket işçi çıkardı" diye özel başlıklar açan, oyunun kendisiyle ilgili tek şey söylemeden gelip burda ağız yoklayana başka ne resmi konur? bu mu?
Mesaj tarihi:
Üzgünüm ama senin WoW bölümündeki argümanlardan sonra burada verdiğin "Evet" cevabının hiçbir niteliği yok.

Çark etme kelimesinin anlamını bilmiyorsun sanırım? Oyunun başarısızlığından ve durumunun kötülüğünden konuşurken (bakınız: başlık) ilk ay içerisinde 750k satan bir oyunun, şu an subs olarak 300k sahip olmasının ne tür bir çark anlamı çıkardığını anlayamadım.

Başbakan referansı? lol

Son olarak, MMORPG.com sitesinde bir editörün yayınladığı yazıyı, hiçbir yorum yapmayarak, sadece bilgi amaçlı buraya copy/paste eden birisinin Troll olduğunu düşünüyorsan senin için cidden söylenecek söz yok Sam, hakikaten insanların dediği kadar varsın yani.
Mesaj tarihi:
Gangren, ben onlari Wow ovdugun icin degil, sadece her oyunun basladigi zamanalrda bir cok sorunla karsilastigini belirtmek icin yazdim hatirlatmak babiyla,yoksa senin dedigin gibi kicimizla okudugumuzdan degil sanirim.Ama okudugunu anlama yeteneginin biraz zayif oldugu kanisindayim.neyse iyi oyunlar...
Mesaj tarihi:
wow bölümündeki argümanlar? son bir yıldır filan 2-3 taneden fazla mesajım yok orada, neden bahsettiğini anlamadım doğrusu.

senin çark etmenden bahsediyorum. "war şöyle güzel böyle şahane" dedin ilk bir ay. sonra birdenbire fikir değiştirdin. ne oldu ne bitti de öyle çark ettin bilmiyorum, derdim de değil. kendin keyfin, kendi kararın. ama fi tarihinde bıraktığın bir oyunun forumuna sağda solda rastladığın her olumsuz haberi yapıştırmak için başlık açarsan elbette ki sırıtır, elbette ki troll eleştirisi gelir. o resmi yapıştırana kadar birkaç tane vukuatın var aynı şekilde.

valla yapıştırdığın yazıların ortak içeriğine bakınca yorum eklemene gerek kalmıyor. bir arama yapıp isteyen görebilir neler yazmışsın son altı ayda bu bölüme. gerçekten niyetin başkaysa o zaman bizi aydınlat rica ederim. "mythic batıyor" ya da "oyuncu sayısı çakıldı" gibi bilgileri bizimle paylaşınca ne elde ediyorsun merak ettim. senden başka kimse yapmıyor çünkü.

ne demişler bilemeyeceğim onu doğrusu ama "insanlar ne der" düşüncesiyle yazmadığımdan kendi takdirlerine sığınıyorum.
Mesaj tarihi:
Şey saçma ama;

Millet hangi oyunu oynuyorsa doğru/yanlış diğer oyuna bok atıp oynadığı oyunu övüyor. Gangren'in mesajlarını hatırlıyorum mesela WAR'ın ilk zamanları, WoWcular gelip bu oyun kaka dediğinde neler yazıyordu fdsg.

Bırakın millet neyi seviyorsa oynasın, para&zaman onun.
Mesaj tarihi:
iyi de sanıyor musun oyuncuların wow'a geri dönmesinin tek nedeni war'un süper başarısız bir oyun olması? zilyon tane şey sayabilirim war ile alakasız olupta, war oynamama nedeni olarak.

zaten 300k üye iyi ki. çünkü 250k'dan fazlası başarılı saymaya kafiymiş mmorpg'leri. ki zaten war'un milyonlarca oyuncuya ulaşabilmesi imkansiz

bir de mekanikleri aynı abilitileri farklı.morallerin gözümde oto ataktan farkı yok.
Mesaj tarihi:
@Mina

Atar yapmışsın ama o laf sana değildi, doğal ama, olabiliyor tabi böyle durumlar.

Ayrıca, WoW'un ilk dönemlerinde (ki 6 ay önce de bu argümanı kullanıyordu insanlar) ciddi sıkıntılar ve hatalar olduğunu birçok kez belirttim (belirttik)

@Sam

Eğer WAR'ın closed beta dönemlerinden beri izliyorsan, benim en büyük fanatiklerinden olduğumu ve gördüğüm, duyduğum haberleri paylaşıp, burada konular açtığımı bilmen lazım.

Hatta oyunu CE alarak, bir nevi, normal bir oyundan (WoW'u veya ek paketlerini CE almadım mesela) daha fazla önem verdiğimin sadece bir işaretidir.

Ancak Beta zamanlarında, developerların bize podcastlerde bahsettiği şekilde AWESOME olmadığını görüp, üzerinde herhangi bir çalışma yapmadıklarını görmek (1.1 baya bir süre sonra geldi, yanılmıyorsam Aralık gibi olması lazım) + oyunun endgame'inin borked design yüzünden ilk ay içerisinde tamamlandığını görmek, fikrimi değiştirmeme yetti.

Oyunu bıraktıktan sonra da (ki oyunu bıraktığımda R40/RR3X 200 Scavenge/200 Talisman Making bir Zealot vardı ve hatırlarsan bazen seninde olduğun gruplarda instance farmlıyorduk, Rdoan daha iyi hatırlayacaktır) - sizin deyiminizle "kötüleyici" - benim düşüncemle gerçekleri gösteren birden çok konu açtım. Yorumlarımı da oyuniçinden gördüğüm enstanteneler ile burada söyledim, boş konuşmadım yani.

Açtığım konulardan bir tanesine feci takmış durumdasın ancak iyi bilinen ve bu konuda söz sahibi olduğunu düşündüğüm bir MMO portalından (MMORPG.com) bir editörün haberini copy/paste ettim.

"Mythic batıyor, oyun kötü durumda" temalı yazının içeriği belki sizin görmek istediklerinizden farklı olabilir ama farklı bir görüş açısıdır. Sizi memnun etmiyorsa bilemem. Bir de vukuat nedir ya? Nesin sen? Bu bölümün asayiş sorumlusu mu oldun bir anda?

İstediğim konuyu açarım ve forum kuralları içerisinde olduğu sürece bunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Adabıyla da konuştukça hiç kimse birşey diyemez. Anca sen ve senin gibi fanatikler laf dalaşına girer, veya oraya buraya troll resmi koyar.

@Masquerade

Bu bölüme gelip, WoW hakkında kötü diyenler için kesinlikle atıp tutmamışımdır, varsa bildiğim ve tecrübe edindiğim bir olay onu karşılaştırmış/eleştirmişimdir. Senin dediğin yönde bir postum olduğunu hatırlamıyorum. Eğer bulup gösterebilirsen, yanlışım da varsa özür dilerim, bunda çekinilecek birşey yok.

AoC konusunda da aynı olayı yaşadım. Bir oyuna bakarım, beğenirsem, güzel yanlarını yazar, diğer oyunlar ile karşılaştırırım (alakalı olduğu sürece)
Beğenmezsem de, neden beğenmediğimi birşeyler sunarak söyler (boş konuşmam yani) yine karşılaştırmasını yaparım.
Bunda yanlış birşey görmüyorum, sonuçta ne Blizzard'dan, ne Funcom'dan, ne de Mythic'ten para almıyorum. İstediğim ve düşündüğüm noktada fikirlerimi değiştirir, farklı yönde eleştiriler yaparım.

Ayrıca ben kimsenin kararını değiştirmeye çalışmam, benim haddime değil, ama eleştirilerimi de yaparım. Okuyan, fikirlerime ve tecrübelerime güvenerek karar veren varsa, onların tercihidir.
Mesaj tarihi:
End game konsepti biraz zayif kalmis ama haziranda gelcek patch ve expansionla oyuna kan geleceginden eminim.Server sayisinin 5 e dusurulmeside guzel bir adimdi.Bu siralar oyun eskisine nazaran daha eglenceli.
Mesaj tarihi:
Gangren said:

Lütfen, karşınızdaki insanı en az sizin kadar bilgili & tecrübeli olduğunu düşünerek yazın, sonra komik duruma düşmeyin.

Belli ki karsimdaki insan pek bilgili degil. Sen gul ben daha cok guluyorum.
Mesaj tarihi:
evet beraber oynadık ve iyi eğlendik, iyi de anlaştık. "milletin dediği gibiymişsin" demene bakılırsa yeterince beraber oynamamışız ancak.

ve evet, bütün o yazılarını hatırlıyorum. o zamanki yazılarına da bir sözüm olmadı zaten. ama madem ki yarım yıl önce oyunu bırakmışsın, hala gelip propaganda maiyetinde, "siz istediğiniz kadar beğenin ama sayılar böyle, haberler şöyle" mealinde başlıklar açmanın maksadı nedir? demin sordum ama hala söylemedin. millete oyunu bıraktırmak mı gayen? istediğin şekilde çıkmadı oyun diye intikam mı alıyorsun?

elbette ki istediğin başlığı açabilir, istediğin konuyu konuşabilirsin kurallara aykırı olmadığı sürece. tabii aynı şekilde benim troll resmi koymama da mani olan birşey yok. hoşlanmıyorsan o zaman konuşup anlaşmak lazım, bu özel çabanın nedenini açıklaman lazım ki yanlış anlaşılma.

valla asayiş sorumlusu filan değilim ama gerçek asayiş sorumluları da oyunu yarım yıl önce bıraktıkları halde yönetime "oynamıyoruz, yerimize mod bulun" demediklerinden korkuluk görevi görüyoruz.
Mesaj tarihi:
@fuzulee

İnceledin galiba?

@Sam

Oyun çıktığında, anafikri "WAR farklı bir oyun, şu şu şu özellikleri diğerlerine göre ağır basıyor. İlk ay satışları 750k'ı buldu." olan bir konuyu neden açıyorsam, oyun çıktıktan 6 ay sonra, anafikri "Oyunun gidişatı kötü, yapımcı firma kadrosundan adam eksiltiyor, subs sayısı, satışların yarısından daha azaldı" olan bir veya birkaç başlığı aynı nedenden açarım.

Okuduğum veya gördüğüm birşey hakkında bilgi vermek. Sen bu bilgiyi biliyorsundur veya yanlış olduğuna inanıyorsundur, sana kalmış.
Mesaj tarihi:
Gangren said:
RvR konusuna gelince, diyorsun ki, saat 05:00 ile 10:00 arasında, 4 Tier'de de, her RvR alanında, her saniye kapışıyorlar?

o saatler hariç gel, rvr görmezsen bana gel.
  • Yeni Oluştur...