Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer'ın durumu çok mu kötü ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Absolut said:
War güzeldi ama 30-40 arası beni çok baydı ve hersey hep aynı gelmeye başladı o yüzden bıraktım. Elbette hayat 40tan soınra başlıyor biliyorum ama ruhum kararmıştı dayanamadım. Şimdi çok daha zevklidir benim oynadığım dönemlere göre herhalde.

valla 30-40 arasi bence yine guzel 40'tan sonra esas bayiyor. Hayat mayat da baslamiyor. Baslasa da yeni karakter aciyosun oyle hayat basliyor :)
Mesaj tarihi:
Eregorn2 diğer konudaki mesajlarına kitlendiği için cevap yazamadım burada yazıyorum dolayısıyla cevabımı sadece bu başlıktaki mesajına cevap olarak nitelendirme.

Ne bu stres gül eğlen takma kafana, çok gergin gördüm seni. Canına okumak bir deyim bir hakaret değil niye bu kadar alınıyorsun ki ? Biri gelip bana senin yaptığın çocukluk misali ya bu oyun çizgi film dese ben gerilmem kızmam sinirlenmem ama sen çok fazla hırs yapmışsın. Yetmemiş wow oynayanların %50si aptal demişsin ne haddine senin 11-12/2 milyon insana bu şekilde hakaret etmen hayır şimdi kalkıp biri sana sorsa senin zekanın seni hayatta getirdiği yer ne dese ve bunu soran senin çok çok üstünde biri olsa kafanı öne eğip susacaksın, o yüzden bu tür boyundan büyük laflara girişmek pek akıl karı bir iş değil.

Sana kimse kişisel olarak bir yorum yapmamış, hakaret etmemiş, çirkinleşmemiş; ayıp etmişsin olgun bir davranış değil bu. WAR son çare olarak wow platformlarına reklamlar vermeye başlamış (o platformlardaki kullanıcılar tarafından yapılan değerlendirme bu yönde) ve bu durum garipsenmiş. Wow killer denen bir oyunu ondan öncekiler gibi popülarite anlamında gerilerde görmek şaşırtıcı oldu hepsi bu. Sadece burada değil wowhead ve official forumlarda da birçok konusu olunca bende üzerinde yorum yapmak için buraya taşıdım, ben yapmasam başkası yapardı.

TBC esnasında forumlarda blizzardı aşırı eleştiren war gelince o olacak bu olacak hapı yutacaksınız diyen büyük bir kitle vardı. Ben bile öyle gözümde öyle büyütmüştüm ki oyunu oynamadığım halde yaşanan tablo beni bile şaşırttı. Blizzard hiçbir zaman için war ya da aoc platformlarına gidip reklam vermiyor tvlerde farklı kesimlere hitap eden çok önemli popüler isimlerle reklam yapıyor o yüzden bunu blizzard bile yapıyor diyenler belki bizlerin görmediği birşeyler görmüştür.

Reklam neticesi eğer bütün platformlarda alay konusu olmuşsa bu başarılı bir strateji değildir bana inanmıyorsan 5-10 dk sağa sola bak bir sürü konu göreceksin.

Ha bu beni mutlu etti mi ? Yoo etmedi ben hiçbir konuda tekeli sevmem keşke biraz daha başarılı bir çıkış yapsaydı ve popülaritesi daha yüksek olsaydı da blizzard şuanda olduğu kadar rahat olmasaydı diye düşünüyorum. Rekabet ortamı herzaman iyidir bundan en çok kazancı ve keyfi bizler alırız.
Mesaj tarihi:
Geçenlerde başlığını açmıştım ama, anladığım kadarıyla fazla ilgi görmemiş.

WAR'ın istenilen düzeyde gitmediğini, oyuncu yorumlarına bağlı değil de, numaralar ile gösteren bir konuydu.
Mesaj tarihi:
Durumu "porsche fans" web sitesine full boy ferrari reklamı verilmesi ile örnekleyebiliriz.

Durum bu olsaydı "hepisi araba sever insanlar ondan garip değil bu reklam" denir miydi acaba

"wow"wiki ve "wow"head "genel mmorpg" siteleri değil "wow" oyuncularının bulunduğu yerlerdir, reklamda onları çekmek amaçlıdır işte :)
Mesaj tarihi:
WAR yeni çıkıyor olsa belki, ama yaklaşık 7 aydır piyasada olan bir oyunun reklamını yapıyorlar ve birçok WoW oyuncusu, WAR'un ne halde olduğunu biliyor. (özellikle Wowhead'i ve Wowwiki'yi kullanan EU/NA kesimi)
Mesaj tarihi:
Nessarien said:
Wowu piyasadan sileceğini öne süren bir oyunun wowun popüler portallarına free uo shardların birbirlerinin platformlarında reklam yapar gibi reklam vermesini çok garipsedim, profesyonellik dışı buldum. Alay etmeye değil merak ettiğim için soru sormaya geldim. İşler çok mu kötü gidiyor diye merak ettim.. Böyle bir hamle garipsenmeyecek bir hamle değil bir nevi son çare gibi görünüyor.

para var huzur var arkadaş diyor, parayı basar wow'un login ekranına da koyarım reklamı diyor ;)
Mesaj tarihi:
mardox said:
Nessarien said:
Wowu piyasadan sileceğini öne süren bir oyunun wowun popüler portallarına free uo shardların birbirlerinin platformlarında reklam yapar gibi reklam vermesini çok garipsedim, profesyonellik dışı buldum. Alay etmeye değil merak ettiğim için soru sormaya geldim. İşler çok mu kötü gidiyor diye merak ettim.. Böyle bir hamle garipsenmeyecek bir hamle değil bir nevi son çare gibi görünüyor.

para var huzur var arkadaş diyor, parayı basar wow'un login ekranına da koyarım reklamı diyor ;)

+1 diyorum. :) yorumda son nokta...
Mesaj tarihi:
Herkese selamlar,

Oyunu head starttan itibaren oynayan ve 2,5 hafta once bırakan biri olarak görüşlerimi paylaşayım istedim.
Her şeyin ötesinde oyunun şu anda popularitesini yitirmesinin sebebi kesinlikle uzun vadeye yayılamayan oyun ici konsept oldu.Çunku şahsi gorusum oyun release edildiğinde gecmişteki mmolar arasında en hazır en sorunsuz oyun oldu.Tabii ki bir cok bug u ve dengesizlikleri de wardı ancak bu zamana kadar oynadıgım 10 a yakın mmo arasında en sorunsuz bu oyun gelmişti.Bir çok arkadaşım gibi ben de 40 lı lvllara kadar kadar gecen sure zarfının en hareketli ve zewkli kısım oldugunu söyleyebilirim.Aslında 40 lvle kadar pvp bazında gördüğünüz şeyleri 40 tan sonra sabit bir kurgu üzerinde tekrarlamaya devam ediyorsunuz ve bir kaç şey eklenıo zone capture gibi.Pve konseptinin de kısmen kolay ve bitirilebilir bir olay olabilmesi pve kısmının da uzun vadeye yayılmasını engellediginden son zamanlarda Lost Vale farmlayan kişi sayısının gözle görülür bir artışı olduguna şahit olduk.Sürekli aynı pve ve pvp döngüsü haliyle insanları sıkmaya başladı ve oyundan kopmalar başladı.Oyun içi politikalarında yanlış seçimler oyunun normalden biraz daha hızlı etkisini kaybetmesine sebep olmuştur bana göre.Ama tabii ki hala RvR konusunda bir başka rakibi de olmucaktır çünkü bu sorumluluğu üstüne alacak bir başka oyunda gözükmuyor ufukta.Önümüzdeki günler warhammer'in kaderi nasıl çizilcek hep beraber görücez.Oyunu bıraksam da takip etmeye devam ediyorum çünkü güzel anılarım oldu oyunda.

Herkese iyi oyunlar.
Mesaj tarihi:
uzun vadeye yayılmayan oyun contentı demıssınde

choppa'yı kotbs'ı blackguard'ı hammerer'ı cıkardılar sonra hammerer dısında gerı koydualr oyuna zamana yararak. Hammerer'ın mekanıklerınıde zaten slayer'a cevırdıler.

aynı sekılde 4 capıtal'ı cıkardılar, ilerde koymak uzere.

var olan contentı zamana yaymak adına releaseden cıkardı adamlar.
Mesaj tarihi:
oyunu yakın zamana kadar oynayıp, bırakırken eleştireni anlıyorum da 6 ay önce ya da betada bırakıp da her fırsatta gelip neden göstermeden "war çok kötü durumda" diyeni anlayamıyorum doğrusu.
Mesaj tarihi:
Hehe sorma Sam, bir de capitaller yok falan demiyorlar mı komik durumda düşüyorlar. Harbiden eleştirmek isteyen WoWcular benim mesajları okusunlar biz zaten söylüyoruz eksiklerini. ;)
Mesaj tarihi:
komik yani, kontetn hemen verildi denmiş, hayır var olan contetnı bolup bolup verdiler dedim. Anında "wowcular bilmeden konusuyo" tepkisi almışız.
Mesaj tarihi:
6 ay öncesinde bırakanlar, şu anda dönse tamamen mükemmel, 6 ay öncesi sorunlardan tamamen arındırılmış bir WAR bulacaklar yani?

Bırakma sebepleri tamamen ortadan kaldırılmış, sınıf ve faction dengeleri tamamen kurulmuş, PvE contentte yer alan buglar kaldırılmış olacak?

Hatta oyun o kadar ilerledi ki, ilk ay 750.000 sales yapan WAR, şu anda inanılmaz bir başarı ile subscriber sayısını 300.000'e yükseltmiş?!?

Üstüne üstlük, denge çalıştılar ki bu 6 ay içerisinde, yaklaşık 100 serverda inanılmaz bir faction dengesi sağlandı, hergün siege capitallar birbirini izledi, öyle değil mi?

Son olarak, Mythic'te olan çok sayıda layoutlar da bu başarıyı pekiştiren göstergeler.

Oyunu bırakan kişiler, oyunu ilgili sitelerden izlemiyor, son güncellemeleri bilmiyor diye düşünmenize şaşırdım. Sonra gelip buraya yazdığımızda, millet çıkıp Trollslayer resmi falan koyuyor (kendileri bu konunun erbabı olduğu için)

Enteresan tabi.
Mesaj tarihi:
Gangren said:
6 ay öncesinde bırakanlar, şu anda dönse tamamen mükemmel, 6 ay öncesi sorunlardan tamamen arındırılmış bir WAR bulacaklar yani?

Bırakma sebepleri tamamen ortadan kaldırılmış, sınıf ve faction dengeleri tamamen kurulmuş, PvE contentte yer alan buglar kaldırılmış olacak?

Hatta oyun o kadar ilerledi ki, ilk ay 750.000 sales yapan WAR, şu anda inanılmaz bir başarı ile subscriber sayısını 300.000'e yükseltmiş?!?

Üstüne üstlük, denge çalıştılar ki bu 6 ay içerisinde, yaklaşık 100 serverda inanılmaz bir faction dengesi sağlandı, hergün siege capitallar birbirini izledi, öyle değil mi?

Son olarak, Mythic'te olan çok sayıda layoutlar da bu başarıyı pekiştiren göstergeler.

Oyunu bırakan kişiler, oyunu ilgili sitelerden izlemiyor, son güncellemeleri bilmiyor diye düşünmenize şaşırdım. Sonra gelip buraya yazdığımızda, millet çıkıp Trollslayer resmi falan koyuyor (kendileri bu konunun erbabı olduğu için)

Enteresan tabi.

nie hep tamamen kelimesini kullanmışsın anlamadım. 5 yıllık oyununda bugı var, 6 aylık oyununda. her online oyunda sınıflar dengesiz.bu arada bazı gereksiz serverlar kapatılarak, oyuncuları dier serverlara aldılar ve normalinden daha fazla rvr olmasına neden oldu. tmm belki capital rvr yapamıoruz ama onunda bi nedeni var. her defasında ya order yada dest iyi defans yapıor. ama her gün her saniye (sabah 5le 10 arası hariç :D) rvr var.
Mesaj tarihi:
"Tamamen" kelimesi vurgulamak için söylemiştim, aşırıya kaçmış olabilir tabi ki, WoW'da bile, bir ton developera karşın halen uzun zamandır süregelen sorunlar var :)

Ama okuduğum kadarıyla, WAR'da release de gelen bir çok bug (gamebreaker olsun, minor glitch olsun) halen sürüyor (en önemlisi bildiğim kadarıyla morale abilitylerin halen tam zamanında çalışmaması)

Sınıf ve faction dengesi sağlanabilecek en kolay oyunlardan bir tanesi WAR. Mirror sınıflarda, mirror abilityler, mirror morale abilityler var çok sayıda. Çok fazla (en azından WoW'daki gibi) sorunlar ile karşılaşılmaması gerekiyordu. Üstüne üstlük content daha minimal durumda, şu ana kadar en azından rayına oturtulması gerekirdi.

RvR konusuna gelince, diyorsun ki, saat 05:00 ile 10:00 arasında, 4 Tier'de de, her RvR alanında, her saniye kapışıyorlar?
  • Yeni Oluştur...