Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kriz Yok! Beceriksizler batıyor!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sağlam ve ileriye dönük vizyonu olan firmalar kolay kolay batmaz bu doğru. Ama bu batanların hepsinin kendi yeteneksizliklerinden dolayı battığını göstermez.

Kendi vizyon eksikliği ve idare yeteneksizliği yüzünden birçok firmanın battığına inanırım. Tedbir hiçbirzaman almayıp kendini kısa dönemler ile kurtararak devam eden firmalar yani. 90 ların sonuna doğru tekstilin çöküşe geçtiği dönemlerde (kendi akrabalarımdan ve çevremden bilirim) kendi beceriksizliklerinden ve yenilenmemenin yüzünden iflas eden fabrika kapatan birçok firma biliyorum. Bunlar en iyi dönemlerde matbaa gibi para basarken yatırım yapmayıp çarçur edip , kendine emniyet almadan devam edenler. Sonra tektilde bir düşüş olduğunda anında patladılar ve kriz var o yüzden battık diye ağladılar.

Nedense yatırımını yapan , kendini sağlama alanlar batmadı. Fark burada. Bu dediğim firmalar öyle küçük firmalar da değil. Kendi dönemlerinin en iyi olan firmalarından.
Mesaj tarihi:
Ülkende, başbakanım ben dediiğin topraklarda, halkım dediğin insanlar senin kabul etmediğin kriz yüzünden batıyor, işsiz kalıyor ve sen çıkıp beceriksiz diyorsun bu insanlara. Resmen ayıp.
Mesaj tarihi:
Adam krediyle iş yürütüyor , kazancını öyle sağlayıp az buçuk bir karla kredisini ödüyor .

Bankalar kredi vermeyi sanayicilere kesince , adamın durumu da zaten sıkıntılı.İşi de dönmeyince down.

Genel olarak zaten sıkıntılı durumda olan şirketler , bu global krizle battı . Bir yönden başbakan haklı , kriz yok falan derken de haksız .
Mesaj tarihi:
Benim kriz öncesi aldığım kredi teklifi eğer şu an geri ödenmesi imkansız rakamlara yenilenmiş ise ve bankanın bana kredi sözleşmesi diye sunduğu mantıksız şey komik şartlar öne sürüyorsa VE benim başbakan ve bakanlarının arkadaşları gibi bir telefonla bu şartları değiştirme şansım :) yoksa ben beceriksiz mi oluyorum şimdi?
Mesaj tarihi:
@nutella yerim : Batmanın en büyük sebebi bir kuruluşun iş yapamamasıdır bence , bunun da zaten tonlarca sebebi olabilir yani .

Kriz var evet.Bununla birlikte çoğu pazarda sıkıntılar var ,iş dönmüyor .devletin bir şeyleri aktif hale getirmesine ihtiyaç var .Bunun yanında şirketlerimizin aile şirketleri modundan daha ziyade profesyonelleşen bir politikaya ve kılavuzlara da ihtiyacı var .

Yani kriz varsa beceriklisi ya da beceriksizini konuşmak da pek başbakana kalmamış , onun da yapması gereken şeyler fazla . O konuda haklısınız yani.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Ülkende, başbakanım ben dediiğin topraklarda, halkım dediğin insanlar senin kabul etmediğin kriz yüzünden batıyor, işsiz kalıyor ve sen çıkıp beceriksiz diyorsun bu insanlara. Resmen ayıp.

+1 kesinlikle.

Ekonomiden süper anlayan biri degilim, ama dogal seleksiyonun ekonomide gecerli birsey oldugunu sanmiyorum...
Mesaj tarihi:
Hafta sonu AKP mitinginden sonra bir sokak reportajına şahit oldum haberlerde ve İRKİLDİM.

Muhabir soruyor işsizlik hakkında ne düşünüyorsunuz diye badem bıyıklı abi sırıtarak ne işsizliği bu memlekette iş çok diyor.

Diğer bir sakallı vatandaş ise yöneltilen kriz sizi etkiledi mi sorusuna, hamdolsun kriz yok biz halimizden çok memnunuz diyor. Bir diğerine kredi kartı mağdurları için ne düşünüyorsunuz diye soruldu, adam ben halimden memnunum hiçte kart mağduru değilim dedi yine sırıtarak...

Ama bu arada suratlar vitaminsizlikten çökmüş üst baş yırtık pırtık.
Mesaj tarihi:
Kredilerle iş yapan bir çok firma ile çalışmaktaydım. kriz patladığında satışlarımı durdurarak tahsilata yöneldim. 6 aydır , 30-45 gün vadeli satılmış mal bedellerini tahsil etmeye çalışıyorum. çalışanlarımı işten çıkardım. şimdi ben beceriksizim ondan tahsilatta sıkıntı yaşıyorum. tayyipin oğlu, melihin oğlu, unakıtanın oğlu aşırı becerikli tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar . zihniyet bu mudur yani. ayıp yaw. 4 ncü paket açıklandı ben ilk paketin ne olduğunu anlamadım, şaka gibi ülkeyi yönetiyorlar sonrada mitinglerde alkış tutuyor millet . inanın ben insanın gözünün içine baka baka bu kadar rahat yalan söyleyen insanlarla ilk defa karşılaşıyorum.
Mesaj tarihi:
kredi kartıyla borçlananlar çocuklarını kendileri okuttuğu için Erdoğan da dürüst bakmıyor onlara.Yama oğlunu bi iş adamına okutsun versin parasını adam etsin.
Adam haklı. Herşeyde şu adamı eleştirmeyin ya.
Mesaj tarihi:
şimdi bu gibi cümlelerin çıkıp da savunulaca, elle tutulur bir yanı yok. ancak işi, hayatı siyaset olan bir adam ve hatta bir lider nasıl böyle laflar eder çözemiyorum.

diğer taraftan çok basit bir şekilde alacak kişi olmadığında malı kimlere satmalıymış bu becerikli iş adamları, başbakanın görüşleri neler bu konuda.. merak içindeyim?

sanırım yemek yemeyen çocuğun, burnunu sıkan ve ağzını açınca yemeği tıkan aileler gibi yapmalılar..
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

diğer taraftan çok basit bir şekilde alacak kişi olmadığında malı kimlere satmalıymış bu becerikli iş adamları, başbakanın görüşleri neler bu konuda.. merak içindeyim?

sanırım yemek yemeyen çocuğun, burnunu sıkan ve ağzını açınca yemeği tıkan aileler gibi yapmalılar..

malesef tarihe göre aynen oyle olmasi gerekirken o bile olamiyor.
Reklam (iyisi,kötüsü, hipnotize edeni farketmez) araciligiyla durumu sözde avantaja cevirme gibi bir durum akla ilk geliyor. Bu krizin 2ci dunya savasi oncesindeki versyonunda Amerika da benzerini goruyoruz, Amerikan rüyasi vbvbv gibi etik olarak bitik, ama sonuc olarak korkunc başarili kampanyalarin doguşudur.

Ama o bile olamiyor pek. Ayakta kalmaya çalışan firmalar reklam vermeyi gecin, calistiklari ajanslarla iliskilerini süresiz kesiyorlar..(Dünyanin en büyük ajanslarindan, acayip kaliteli butik ajanslara/uygulamacilara kadar bu durum boyle.) Sırf müsteri kaybindan dolayi kapanan o kadar cok ajans varki..

Soyle bir anekdot vereyim baska bir yerden,
Banka kredimin son 2 taksidinden birini yatirmaya gittigimde önümdeki adam kredi basvurusu yapiyordu..Fortis genel merkez, kadın sordu

-ne icin alacaksiniz krediyi?
-diger borcumu odemek icin.
-hangi bankaya borcunuz vardi efendim ve ne kadar?
-valla söyle durum

dedi ve cebinden 18 adet kredi karti çıkardı orada (cep telefonumu cikartip cekemedim fotografini utancimdan, üzgünüm patiler.)

adam 19cu babayida aldi malesef.
beceriksizdir belki bilemicem...diyemicem.
Mesaj tarihi:
ihracat ile büyüyen bir ülkede, ihracat demandı düşünce firmaların batması normaldir.

iç pazarı güçlendirecek harcamalarda bulunulması lazım. ama bir yandan imf harcamaları kıs diyor, diğer yanda ekonomi pakedi sunulsun deniyor.

kolay değil : ) gördüğüm kadarı ile (hatalıysam belirtin), imf hep devlet harcamalarını kısma/ihracatı arttırma üzerine dayalı ekonomik düzeltme paketleri üzerinde duruyor. şu anda bu nasıl olacak, imf ile anlaşma ne boka yarıcak bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
abi ürettiklerini satamayacaksan niye üretesin ki. ihracatımızı kimse istemiyor, çünkü kimse hiçbirşey almıyor ihraç ettiğimiz ülkelerde.

orda demand oldukça üretim artar.
  • Yeni Oluştur...