Dennis Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Benim anlamadığım hala bazı kürtler bu adama nasıl lider gözüyle bakıyor? Yakalanınca "Benim annem de türktü, yapabileceğim birsey varsa yapmak, yardım etmek isterim, abiiii boyayım mııı yardım edim kopeginiz olim" diyen bir adam değil mi bu?
Horizon Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Adam bildiğin maşa , eline alan kullanabiliyor. Göstermelik lider aslında , liderliği falan kalmadı onun bana göre. Eğer liderliği varsa ve gerçekten barıştan kardeşlikten yana ise oradan çıkmadan bu işi hallederdi. Ama varmı öyle birşey ? hayır yok. Kısaca ya barışı istemiyor ya da lider değil ya da her ikisi birden.
firatram Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 sg-1 said: http://www.taraf.com.tr/makale/4563.htm ulan acıdım adama salalım gitsin Bunu şehit analarına, kaçırılan ve tehdit edilen, 17 yaşında zorla dağa çıkarılan çocuklara, dükkanı bombalanan esnafa, haraç vermek zorunda kalan almancılara, annesi babası otobüse molotoflarla yapılmış saldırıda ölen çocuklara sormak lazım... Türkiye siyasi karışıklıkların ülkesi. Şu bir gerçektir ki Türkiye asla tamamen demokrat olamaz. Hayır size faşizmi reklam yapmıyorum veya kafatascılığını... Ama tarih bunun örnekleriyle dolu. Bu ülkede özgürlük verdiğin kişi, yarın üstüne çıkıp seni ezebiliyor. Bu nedenle kürdistan diye bir yer, Türkiye sınırları içinde olamaz ve geçemez. Çünki türban gibi kullanılmış, halkın gözünde korku saçan ve huzursuzluk yaratan bir kelimeye dönüşmüş. Ve bugün DTP gibi partiler olmasa, PKK olmasa kürtler bu kadar insanların antipatisini çekmeyecekti. Bugün kürt halkının özgürlüğü zaten mevcut. Bir doğulu çiftçi ile, ege'de bir çiftci arasındaki fark nedir ? Fark şudur; doğu ilk hedeftir. Ege'de sonra gelecektir. Sonra Akdeniz, karadeniz... Yani anlatmaya çalıştığım şu; 90 yıl önce ermenileri kışkırtıldı, bugün kürt halkını kışkırtıyorlar, yarın ege halkını, lazları, çerkezleri, alevileri kışkırtacaklar. Ve bunu yapacak olanlarda sadece dışımızdakiler değil, içimizdekilerde. Doğulu insanların dağa çıkmasının ana sebepleri çünki halen devlettir. Çokmu zor iş sahası kurmak, okul kurmak ? Oradaki insanlar huzuru bulsa çokmu takarlardı kürtçenin televizyon kanalı açılmasını ? Dediğim gibi bu birliği bozmak için oyunlar olduğu sürece, kaybeden taraf hep bu ülke olacak. Bu yüzden bu hassas dönemlerde bırakında biraz demokrasiyi kenara koyalım. Oradaki masum halkı kendi yanımıza çekelim, bu ülkenin onunda olduğunu söyleyelim, sonra 3-5 tane provokatörün cezasını keselim gitsin.
matama Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 ya bazi seyleri yorumlamak lazim yeniden ben cocukken iyi hatirliyorum, nevruzda ASKERI LOJMANDA ates yakar ustunden atlardik. Sam said: buradaki bazı arkadaşlar çok genç herhalde, nevruz'un kutlanmasının yasak olduğu zamanlardan birdenbire "türk bayramı" olarak ilan edildiği, başbakanların yumurta tokuşturmaya başladığı zamanlara geçişi hatırlamıyorlar. kürt kelimesini telaffuz edemezdiniz bundan 15 yıl önce. bunun da çok farkı yok. bizden toprak almaya niyetli bir devlet halinde değilse sorun da göremiyorum, ırak'ın kendi iç meselesi.
DoctorNeo Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Cumhurbaşkanı bugün öyle bir ifade kullanmadığını açıkladı. Gazcı medyanın oyunları olmasın bu yine.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Sam said: buradaki bazı arkadaşlar çok genç herhalde, nevruz'un kutlanmasının yasak olduğu zamanlardan birdenbire "türk bayramı" olarak ilan edildiği, başbakanların yumurta tokuşturmaya başladığı zamanlara geçişi hatırlamıyorlar. kürt kelimesini telaffuz edemezdiniz bundan 15 yıl önce. bunun da çok farkı yok. bizden toprak almaya niyetli bir devlet halinde değilse sorun da göremiyorum, ırak'ın kendi iç meselesi. dunyanın girdigi su 10 yıllık kriz surecinde ulkeler ekonomilerini yeniden yapılandırmaya ve reel sektör dısı gelirlerini maximize etmeye calısırken reel sektörde sekteye ugramıs amerika gibi dunyada reel sektörden uzak uyusturucu ve silah gibi 2 tekelle götünü toplayan bi ülke bu cografyada savaş cıkarmadan durur mu sanıyosun ve yine en anlamadıgım gözümüzün önünde ortadogu ve afrika gibi 2 örnek dururken hala liberal politikaları destekleyen ulus devletten uzak duran diplomasi ve dıs politika yapılıyor,ıragın kendi ic meselesi ıragın kendinden daha cok bizim ic meselemizdir,sanki isvicreden bahsediyoruz hey allahım tey tey ha bir de bugun cuzdaninda turkiye cumhuriyeti nufus cuzdanı tasıyan etnik kökeni kürt olan bu ulusun bir vatandası son 5 sene icinde 2 milyon insanın öldürüldügü,aclıgın sefaletin hukuksuzlugun kol gezdigi bir cografyaya bir kürt devleti bayragı cekilmesiyle izmiri istanbulu antalyayı bırakıp gider mi sanıyosun,gitmemelidir de bu topraklar üzerinde yasayan her kim ki kendini türkiye cumhuriyetinin bi parcası hissediyorsa zaten parcasıdır ve ustunde söz sahibidir
fizban Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 körfez savaşı için seferberlik ilan edildiğinde babam yeniden subay olarak alındığında, gölcükte, nevruz şeklinde insanların ateşin üzerinden atladığını hatırlıyorum. ben çok küçüktüm, korkup atlamamıştım.
huun Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 nevruz orta asya'da falan çok yaygın kutlanan bişi. tarihi nedir, nerden gelir bilemiyorum tam ama sanırım zerdüştlükle de alakalı. yani çok eski ve çok geniş bir coğrafyada olan bir şey. şey diyip duruyorum, kutlama bayram neyse işte ondan anlayın.
sir Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 yahu aynı ülkede mi yaşıyoruz biz acaba? evet, apo kürtlerin birçoğu için bir nevi mandela'dır, bir semboldür, külttür. pkk bu "kişi kültü"nden olabildiğince yararlanmaktadır, ve bu durum dtpnin de bu gerçeği gözardı ederek güneydoğuda siyaset yapmasını imkansız kılmaktadır. adamın kılına zarar gelse güneydoğuda kıyamet kopuyor. ve adamın ağzından çıkacak bir sözle harekete geçecek yüzbinlerce kürt var. o yüzden bu konuda ertuğrul özkök de ahmet altan da haklıdır, belki de ilk ve son kez aynı fikirde uzlaştıklarını görüyoruz. fırat'ın doğusuna gittiğinizde kahraman-katil kavramları çok değişiyor, bunu anlamadan kürt sorunu ve apo anlaşılamaz. şöyle bir ekleme de yapayım; günümüz türkiyesinde devlet tarafından kürt sorununa dair atılacak her adım, muhakkak TSK'nın onayından geçirilerek atılır.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 sir said: fırat'ın doğusuna gittiğinizde kahraman-katil kavramları çok değişiyor, bunu anlamadan kürt sorunu ve apo anlaşılamaz.
Absolut Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Fıratın doğusuna da gittim, Silopidede kaldım. Hiçbir yerde PKKya kahraman diyen görmedim. Hatta daha ileri gidip Kuzery Irakta kürt bölgesi denilen yerlerde günlerce kaldım. Orda dahi kimse PKKye kahraman demiyor.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Absolut said: Fıratın doğusuna da gittim, Silopidede kaldım. Hiçbir yerde PKKya kahraman diyen görmedim. Hatta daha ileri gidip Kuzery Irakta kürt bölgesi denilen yerlerde günlerce kaldım. Orda dahi kimse PKKye kahraman demiyor. kimse bir "istanbullu"'ya açık açık fikir söylemez zaten. biz iş yapıyoruz yakın tanıdık var onlardan biliyoruz. adam "pkk lehine bişi desek türkler hain diyor. türk lehine desek kürtler hain diyor. orta yolu bulmak çok zor" diye şikayet ediyodu. pkkyı kahraman olarak görmelerini pkklı cenazelerinden izleyebilirsiniz. veya protestolardan. izlemişsinizdir zaten.
Law Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Jadelith said: Kimse bir "istanbullu"'ya açık açık fikir söylemez zaten. biz iş yapıyoruz yakın tanıdık var onlardan biliyoruz. adam "pkk lehine bişi desek türkler hain diyor. türk lehine desek kürtler hain diyor. orta yolu bulmak çok zor" diye şikayet ediyodu. pkkyı kahraman olarak görmelerini pkklı cenazelerinden izleyebilirsiniz. veya protestolardan. izlemişsinizdir zaten. Türk haindir diyenlerin demek istediği aslında biraz yanlış bir tanımlama, Türk diye kasıtedilen Kürtleri yoksayan görmezden gelerek sorunu aşmaya çalışan bir zamanki egemen düşünce yapısı. Bu anlamda bakarsak evet hain.
firatram Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Jadelith said: Absolut said: Fıratın doğusuna da gittim, Silopidede kaldım. Hiçbir yerde PKKya kahraman diyen görmedim. Hatta daha ileri gidip Kuzery Irakta kürt bölgesi denilen yerlerde günlerce kaldım. Orda dahi kimse PKKye kahraman demiyor. kimse bir "istanbullu"'ya açık açık fikir söylemez zaten. biz iş yapıyoruz yakın tanıdık var onlardan biliyoruz. adam "pkk lehine bişi desek türkler hain diyor. türk lehine desek kürtler hain diyor. orta yolu bulmak çok zor" diye şikayet ediyodu. pkkyı kahraman olarak görmelerini pkklı cenazelerinden izleyebilirsiniz. veya protestolardan. izlemişsinizdir zaten. İstanbul'da açık açık bana söyleyen ve tartışan insanlar olduğuna göre, oralarda niye söylemesinler ?
OogahBoogah Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 bisey sorucam irakda kurdistan devleti kurulsa burdaki kurtler oraya gidip yasasa Turkiyeye ne zarari olabilir ? Turkiye o kadar gucsuz bi ulke mi ki yeni kurulan bi devletin zarari olsun ? Eminim somurgemiz gibi bisey olurlar ordaki yatirimlarla da yine turkler zengin olur
Law Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Şöyle bir zararı olur, burdaki kürtler oraya gitmez neden gitsin sanki burdaki durumdan daha mı iyisini bulacaklar. Kürt devleti kuruldukdan sonra orda ne olur söyleyeyim, PKK daha bir rahat cirit atmaya at koşturmaya başlar o bölgede, o kürt devletide bunu engelleyemez, pkk çünkü o bölge için büyük bir askeri güç, orada kurulacak kürt devleti pkk yı bitiremez. Bizde içeri girmek zorunda kalırsak işte o zaman çok daha kötü olur. Kürt devleti kurulsa bile orda sanmayın ki PKK biter.
Greeny Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 1. Gitmezler 2. İş gücü düşer, ayak işlerini kime yaptırıcaksın başka?
Law Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Greeny said: 2. İş gücü düşer, ayak işlerini kime yaptırıcaksın başka? Bence asıl senin gibi böyle düşünenler gitmeli bu ülkeden yada en azından değişmeye çalışmalı.
raw power Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Peki Alparslan Türkeş Türklerin Mandela'sıdır dese biri karşı çıkmaz mısınız?Rahatsız olmaz mısınız?Ben fazlasıyla olurum.Onun da hatırı sayılır destekçisi var Türkler arasında.Her toplumda faşist katilleri savunan bir topluluk olabilir.Koca toplumu yaftalamak ne kadar doğru?(Ki Ahmet Altan o durumu olumlayarak söylüyor o lafı,bak bu adam onların Mandela'sı,kabul edin artık demeye getiriyor.)
OogahBoogah Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 ben sahsen %95 kurt um gitmem dogru soyluyosunuz ama inanin pkk nin kurtlerle alakasi su sekilde bunu bizzat insaatlarimiz da calisan iscilerden ogreniyorum 1. agiz yani en dogrusu vede kim nederse desin ornegin bi tanesinin eski isi irandan kacak petrol getirmek fakat bunu yaparken iran askerleri bu insanlari tutuklamadan olduruyorlar isci de pekeke(onun deyisiyle) burdaki insanlari koruyolar onlara yemek mazot veriyolarmis para veriyolarmis gerektiginde tabiki bunu onlari somurmek icin daga cikarip turk askerleriyle catistirmak icin apiyolar bunu he pkk nin basindaki adamin kurt oldugunu saniosaniz cok yaniliyosunuz pkk ya yardim edenler bircok Avrupa ulkesi ve Amerika dir. Anadolu da kesinlikle ekonomimin guclenmesini kalkinmasini istemiyorlar cinku israilogullarini gozu var oralarda yani olay kurt turk kavgasi degil kurt le turk gercekten kardestir kurtulus savasinda bu ulke icin herkes savasti. Herkes kafasina geleni soyluyor oyle olmaya da devam edicek keske Ataturk zamaninda o universiteyi Van a yaptirsaydi bunlar boyle olmazdi (van miydi emin degilim ama bayaa dogudaydi) biraz cuomd oldu kusura bakmayin unutmadan bi ornek daha burda floryadaki bir otoparkci agriliydi sanirim(bi cok insanin degimiyle agrili degil kurt..) adam diyo diki okan bana daha iyi bi is bulalim aileme bakamiyorum yoksa sonum arkadaslarim gibi olucak daga cikicam ve olucem bu arada 3 aydir da yok kendisi yerinide bilen yok kisaca PARA>ALL
Greeny Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Law said: Greeny said: 2. İş gücü düşer, ayak işlerini kime yaptırıcaksın başka? Bence asıl senin gibi böyle düşünenler gitmeli bu ülkeden yada en azından değişmeye çalışmalı. Pardonda, dediğimde yanlışlık nerede? Kürt halkı genel olarak şirketlerde CEO fln de ben mi bilmiyorum?
huun Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 saçmalıyorsun greeny. kendi şirketinde c.o.b olan kürt de var bir dünya. ne alaka c.e.o m.i.o
Greeny Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Alaka şu, çevrenize bakın. İnşaatlarda çalışanlar kimler, cafelerde restaurantlarda (özellikle yazlık bölgelerde) çalışanlar kimler, otobüs şöförleri kimler, hayvancılık yapanlar kimler. Çoğumuzun "ulan işe bak yapılır mı" dediği şeyler, bu işleri onlar yapıyorlar. Bu insanların gitmesinden bahsediyorum ben, kürtleri ezdiğim fln yok. İki dakika düşünün sonra yazın. Artık okuduğunuz özel üniden, mühendislik bölümünden çıkıp bizim inşaata siz devam edersiniz.
firatram Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Mesaj tarihi: Mart 25, 2009 Üslubunu düzeltmelisin greeny. Ayrıca sadece kürtler ayak işleri dediğin işleri yapmıyorlar Türkler, lazlarlar, egeliler, akdenizlilerde yapıyor o işleri... Ayrıca o ayak işi dediğin olay için aşağıdaki söz senin için yeterli olur umarım : Köylü milletin efendisidir. M.K.Atatürk...
Öne çıkan mesajlar