pekaziz Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Horizon ve Sam, biliyorum BOP haritasına vereceğiniz cevap Buyse'nin yaptığı gibi "ama bizim ülkücüler de Ermenistan'ı istiyor" tarzı 8 yaşında çocuklara ait cevap olacak. Ama rica ediyorum bakın -cidden- bir kere de sıkışınca hakaret bahanesine sığınmayın. Bana istediğinizi batırabilirsiniz, dert etmem ben. Allah'ın adını verdim artık.
elaidi Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Gratz nutella. İkinci ve kısa olarak, olayın vahim olduğunu kabul etmemenin enteresan olduğunu söylemek istiyorum. Söyleyen adam siz değilsiniz, cumhurbaşkanı. Gitmiş bir de sarılıyor o adama. Gereksiz samimiyetler. Madem çok diplomatiksin el sıkış bitsin. Yerim öyle diplomasiyi. Kürdistanmış.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Millet kafayı takmış aponun serbest bırakılmasına. Bunu medyada birilerinin tartışıyor olması , resmi makamların bunu gündemlerinde düşünüyor olmaları anlamına mı geliyor ? Bu bir oyun , biri taşı atıyor aynen kuyuyya misali. Medyada bu herzaman oluyor. Türkiye iran , malezya vs. vs. oluyordu ? Şeriat geliyordu ? Kıbrıs veriliyordu ? Hani bunlar ? Mardukta gelecek ona bakarsanız , ona göre ayarlayın tüm hayatınızı.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 nutella , pekaziz tartışma seviyesindenmi bahsediyorsunuz ? Nutella madem yapmışsın öyle bir yorum. Bana göster bakalım bu konuda hakaret ettiğimi. Malesef bulamazsın. Adam kendi sinirlendi diye hakaret edecek , biz onu seviyemize çekmiş olacağız. Ne güzel savunma :). Pekaziz senin seviyene gelecek adam senin gibi olsun , o seviye bana göre değil kusura bakma. Kimseye hakaret etmem.
Sam Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 cevap vermeyip ünleme bassaymışım keşke. hem suçlu hem güçlü ile uğraşmaya değmiyor cidden. nutella yerim said: horizon ve ankıl sem melih gokcek ekolunden geliyor abi,once tartısma sırasında karsındakini kendi seviyene cek sonra cıgırtkanlıga basla edep adap nerde ahlak diye,ama sende suc abi cok kolay provakasyona geliyosun,bırak istedigini sana gore hatalı da olsa yazsın,sonucta buraya insanlar kendi yanlıs dusuncelerini ortaya cıkan bi paylasım sonucu duzeltmek icin degil kisisel duygularını tatmin etmek amaclı fikri masturbasyonu icin giriyor,herkes bosalmakta serbest foruma yani valla 'benim seviyeme' çekebilsem zaten derdimiz kalmayacak. ayrıca elbette ki kurallara aykırı olmadığı sürece istediğim düşünceyi yazarım, kimseden izin beklemediğim gibi kimsenin de bana izin vermeye yetkisi yok.
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Canımsın Horizon, hakaret edersen kalbimi kırarsın zaten :) Seviyene çekmeyi dene Sam, gerçekten merak ediyorum nasıl bir seviye olduğunu? Ama yukarıdaki sorularıma da cevap ver, kaynatma arada.
Karag8z Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 @horizon Kıbrıs verildi. haberin yoksa, şu an türk askeri çekilmesi bekleniyor bir tek. + RTE cumhurbaşkanını yönettiğini dünkü miting te ilan etti. kısaca tc başbakanı ,tc cumhurbaşkanı gül ün rektör atamaları için, biz istediğimizi şeçtik diyerek olayı bitirdi. ciddi anlamda körü körüne tapınıyorsunuz RTE yeki, yaptığınızın dinimizde bile karşılığı yok.
Norak Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Karag8z kaç sene kıbrısta yaşadın, bilmek ister bünyem.
Llama Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 kıbrıs ne kadar önemli türk askeri için verirsek ak denizde sözümüzün geçtiği yerlerin yarısını kaybederiz.. bence asker istemez stratejik olarak yok öyle bişey
Karag8z Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 AB ile imzalanan sözleşmeye bir bakın diyorum. eşek gibi anırarak güleceğinize okuyun.
balon Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 ya bi git banla kendini dünyadan allah aşkına ya .
Sam Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 pekaziz said: Seviyene çekmeyi dene Sam, gerçekten merak ediyorum nasıl bir seviye olduğunu? Ama yukarıdaki sorularıma da cevap ver, kaynatma arada. kuyudan su çekmiyoruz, karşındakinin içinde varsa zaten gerek olmaz. okullarda düzgün münazara öğretilse zaten derdimiz kalmayacak. soruna cevap verilmesini istiyorsan adabını takınacaksın, oturup düşünürsün hatan nerede diye. insanlar birbirine gösterdikleri asgari saygı ile tartışmalardaki yerlerini hakediyorlar.
Aforoz Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Kıbrıs verilmez hocam sacmalamayın kıbrıs stratejik acıdan cok önemli bir bölge TSK kıbrısı asla vermez. Horizon sen hangi bayra hizmet ediyosun abi hep seni eleştiriyolar he konuda :D
eldar Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Eee Dışişleri çalışanları yerine kendi hödük danışmanlarının ipiyle kuuya inerlerse böyle saçmalarlar yeri geldiğinde.
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 "Ankara net konuşuyor: ABD destekli Kürt devleti Türkiye Cumhuriyeti için savaş sebebidir." "Irak devleti ile. Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine müdahale anlaşması var. MGK'nın Ecevit hükümeti döneminde, Milli Güvenlik belgesi ile Kürt devletinin kabul edilemeyeceği kararı var.'" Sene 2003 çok da eski değil. Başbakan kim peki?
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Sam said: pekaziz said: Seviyene çekmeyi dene Sam, gerçekten merak ediyorum nasıl bir seviye olduğunu? Ama yukarıdaki sorularıma da cevap ver, kaynatma arada. kuyudan su çekmiyoruz, karşındakinin içinde varsa zaten gerek olmaz. okullarda düzgün münazara öğretilse zaten derdimiz kalmayacak. soruna cevap verilmesini istiyorsan adabını takınacaksın, oturup düşünürsün hatan nerede diye. insanlar birbirine gösterdikleri asgari saygı ile tartışmalardaki yerlerini hakediyorlar. Çık oku o zaman ilk "hakareti" kim etti diye.
eagle_dnz Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Flameoffear said: "Ankara net konuşuyor: ABD destekli Kürt devleti Türkiye Cumhuriyeti için savaş sebebidir." "Irak devleti ile. Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine müdahale anlaşması var. MGK'nın Ecevit hükümeti döneminde, Milli Güvenlik belgesi ile Kürt devletinin kabul edilemeyeceği kararı var.'" Sene 2003 çok da eski değil. Başbakan kim peki? şimdim de seçim yatırımı yapıyorlar ya cumhurbaşkanı seçim yatırımı yapıyor işte kürdistan lafına mı yanarsın buna mı yanarsın gerçi şaşırtıcı bişey değil gülün akpye yardım etmesi hep de yaptığı sey ama yine de temelde anayasal bir devletin vatandaşı ve hukukunu okuyan bir birey olarak koyuyor edit: kürdistan denen yapının toprak bütünlüğünü belli türkiye'nin bir kısmını içine de alıyor bence cumhurbaşkanının bu lafıyla vatan hainliğinden yargılanması gerekir
raw power Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Kürdistan Kürtlerin yaşadığı coğrafi bölgeye denir.Bunun yanısıra bizim Kuzey Irak dediğimiz bölgenin resmi adı da Kürdistan.Bunun dile getirilmesine bir sorun yok.Bence tartışılması gereken;Öcalan'a Kürtlerin Mandela'sı diyen insanların 'demokratlığı'.
Sam Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 var mı öyle bir insan? en azından forumda görmedim.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Mesaj tarihi: Mart 24, 2009 Geçen gün Hürriyet’in Genel Yayın Müdürü Ertuğrul Özkök çok ilginç bir yazı yazdı. Apo’nun da barış sürecinde yer alabileceğini söyledi. Bilmiyorum Özkök’e haksızlık mı ediyorum ama ben Hürriyet’te çıkan bu tür yazıları, “devletin içindeki hazırlıkların” ön habercisi gibi görürüm. Oluşmuş ya da oluşmakta olan bazı hazırlıklara kamuoyunu hazırlamak için yazıldığını düşünürüm. Özkök’ün kendi fikriyse de, devlet “ricasıyla” yazılmışsa da sonuç değişmez, bence bu olumlu ve ileri bir adım. Bu yazı yayınlanmadan birkaç gün önce de aynı derecede ilginç bir habere rastlamıştım. İmralı’ya 12 hücre daha ekleneceğini bildiriyordu. Yani Apo’nun yanına on iki arkadaşı daha getirilecekti. Bu ikisini birlikte değerlendirince bir şeylerin değişmekte olduğu fikri daha kuvvetleniyor. Apo ismi, tanrı Janus gibi iki tarafı, iki ayrı görüntüsü olan bir isim. Türklerin çoğu bu ismi nefretle anıyor. Hatta gazetelerin bir kısmı onun isminin önüne “terörist başı” ya da “bebek katili” gibi sıfatlar ekliyor. Kürtler içinse bu isim neredeyse kutsal bir anlam taşıyor. Apo, Kürt sorununun bu ülkede somut bir şekilde konuşulmasını sağlayan bir lider onlar için. Günümüzdeki Kürt kimliğinin ayrılmaz bir parçası. Hatta PKK’lılar ondan Apo ya da Öcalan diye değil, “önderlik” diye söz ediyorlar. Neredeyse mistik bir etkisi var onun sıfatının. Bir iki ay önce Güney Afrika’nın zenci lideri Nelson Mandela’yla ilgili bir film seyretmiştim. Mandela ismi de aynen Apo ismi gibiydi Güney Afrika’da. Beyazlar için bir “katil”, zenciler için “kutsal” bir lider. Film, Mandela’nın hapishane macerasını beyaz bir gardiyanın gözünden anlatıyordu. Mandela önce yalnız tutuluyordu bir hücrede. Sonra yanına kendi örgütünden mahkûm arkadaşları konuyordu. Sonra hep birlikte daha rahat bir “yere” yerleştiriliyorlardı. Daha sonra Mandela’ya koruma altındaki bir çiftlik tahsis ediliyordu. Sonra da tahliye ediliyor ve seçimlere giriyordu. Bu süreç, birçok beyaz için “korkunç” bir süreçti. Zenciler içinse kutlanması gereken bir süreç. Öfke ya da intikam duygusu, bu tür sosyal sorunları, ırk çatışmalarını çözmeye yetmiyor. Siz, milyonlarca insanın varlığını, kimliğini, dilini, geleneğini yok farz etseniz de hayat kendi gerçeğini dayatıyordu. Türkiye’nin bir Kürt gerçeği var. Bu “gerçek” bir türlü kabul edilmediğinden önce bir soruna sonra bir savaşa dönüşmüş. Binlerce insan ölmüş. Bu ülkede yaşayan insanların refahı için harcanabilecek yüz milyarlarca dolar silaha harcanmış. Sorun çözülmemiş. Bugün artık emekli generaller bile Kürt meselesinde hatalar yapıldığını kabul ediyor. Türkiye savaştan yoruldu. Dünya, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun barışa kavuşmasını istiyor. Büyük bir Kürt konferansı hazırlanıyor. Apo, İmralı’dan yaptığı açıklamada bu girişimi olumlu bulduğunu açıkladı. Türkler bu fikri duymaktan çok rahatsız olsalar da Apo “barış” için önemli biri. Alev Er’in her zaman söylediği gibi “kiminle savaşıyorsan onunla barışırsın.” Savaşı Apo başlattı. Bugün barışı başlatacak güce de sahip. Apo’suz ve PKK’sız bir barış mümkün değil. Türklerin Apo’ya ve PKK’ya çok öfkeli olması, hatta nefret etmesi bu gerçeği değiştirmiyor. Bugün Apo’yu barış sürecinin dışında tutmak, PKK’nın varlığını görmezden gelmek gerçek duruma uymuyor. Böyle bir yazı okuduklarında birçok Türk okuyucunun nasıl öfkeleneceğini bilmiyor değilim. Ama, öfkeden ve tepkiden korkarak gerçekleri ne kadar yok sayabiliriz? Apo, Kürtlerin Mandela’sı bugün. Onların ulusal kahramanı. Şimdi Türk okuyuculara sormak istiyorum. Apo’dan intikam almak, onu “cezalandırmak” mı sizin için daha önemli yoksa Türkiye’nin refaha kavuşması, çocukların ölmemesi, bu ülkedeki herkesin huzurlu yaşaması mı? İntikam, olumlu sonuç veren bir duygu değil. Bu savaşta iki tarafın da canı yandı, iki taraf da acı çekti, iki taraf da çocukları için ağladı. Bunu uzatmanın ne anlamı var? Apo’yu barış sürecine katmanın büyük yararları olabileceğini görmemek mümkün mü? Türkiye barışın eşiğinde. Biraz kararlılıkla bu eşiği aşabiliriz. Güney Afrika gibi nefretin ve kanın içinden geçmiş bir ülke bile bunu başardı. Biz niye başarmayalım? Anladık savaşmayı çok iyi beceriyoruz da... Barışmayı becermenin de savaşmak kadar değeri yok mu? http://www.taraf.com.tr/makale/4563.htm ulan acıdım adama salalım gitsin
Öne çıkan mesajlar