Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Microsoft'tan Gelecekteki "Dünya"

roket adam

Öne çıkan mesajlar

gidişat hergeçen gün dahada kötüye gidiyor. global krizin saklı tutulan ama gerçek olan en büyük etkisi bu teknolojinin ivmesinden kaynaklanıyor. Otomasyon firmasında çalışan biri olarak yaptığımız ve ürettiğimiz,üretmesinde yardımcı olduğumuz binlerce firma var. artan nüfusa karşılık tüm üretim yapan firmalar artan talebe yeni makina ve cihazlarla yanıt veriyor (işçi almıyor). çok basit bir örnek vericem eskiden 100 tane torna tezgahı olan ve bu 100 tezgahın başında 100 işçi varken günümüzde 5 cnc tezhahı ve 5 tezgaha sadece 2-3 kişi ile aynı işi daha kaliteli ve daha fazlasını yaptırabiliyorsunuz ne kadar korkunç değilmi. atıyorum hiç dolum tesisi yada tavuk tesisi gezdinizmi milyonları doyuran tesislerde bi avuç insan çalışıyor. eskiden tarlalarda 10larca insan çalışırdı şimdi ise bir makinanın üstünde 1 oparatör ve 100 insan gücünde iş çıkartıyor. Ne olacak sonumuz çok merakediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

e-paper falan kesin gelecek şeyler zaten 3-5 yıl içinde ilk ticari örneklerini görücez, sıradan bişi olcak zaten ondan sora. kağıt fabrikaları batar zate bu çıkınca.

ama şu tüm ekranlara parmak atma şeyi gıcık olm heryer parmak izi eheh çips yiyip oyun oynuyosun tüm ekran batcak :p bi aparat lazım parmak uçlarına silikon bişi böle.
Sosyal ağlarda paylaş

nedemek ya 100 kişiden 5 kişinin teknolojiye ayak uydurması şuan zaten uydurmuş devam eden düzende adam çıkartıyolar. Ha evet 5 kişi varken 1 kişinin daha eksilmesi müdürlere yapılan yalakalıktan geçiyor. pek bilgiye bakılmıyor. piyasada ne kadar müdür var tüm para onlara akıyor. 100 kişinin çalıştığı firmada 15 tane müdür var müdürün altında 2-3 adam bumudur ? SAP gibi gelişmiş yazılımlar sayesinde lojistik, material bilgileri, stok takip ve finans !! kağıt üstünde yada çok basit şekilde tutulduğu dönemde insanlar deli divane çalışırken mesailere kalırken şimdi 10 saatlik çalışmanın 2-3 saatini sadece kontroler lık yaparak işi bitiriyoruz. YOk öyle kendini geliştiren ayakta kalır devri. iş sahası yaratılmadığı sürece 6 milyarı geçen nüfus böyle devam edip otomasyon da ivmelenirse sonumuz 3.dünya savaşıyla ve hayatta kalma mücadelesine dönücek. bu kriz neden çıktı sanıyosunuz binlerce firma türedi büyük firmalar satış yapamaz duruma geldi napılcak kriz yaratıp küçük üreticiyi batırıcan ki büyükler ayakta kalsın. teknoloji sonumuzu yaklaştırıyor buna bende alet oluyorum sonuçta yaşam savaşı !!
Sosyal ağlarda paylaş

Su yazdigin yaziya cevap vermeye calisiyorum ama elle tutulacak bi yanini bulamadim yahu.. Yani olmasi gereken de bu zaten. Napacaktik, 100 insan calistirip %10 hata payimizi koruyacak miydik yaptigimiz islemlerde? Heralde yatirim yapip (ki duyan da bu isin bedava oldugunu sanir, yuz binlerce dolar akitiyosun bu isi yaptirabilmek icin) hata payimi dusurecegim ki musteri memnuniyetim artsin.

"Mudurun altinda 2 3 adam bu mudur..." Budur. Her mudurun altinda 3 kisi olsa 100 kisilik firmada 25 mudur eder. 2 kisi dersen 33 mudur eder ki bu durumda mudurlerin duzgun para kazanmalari gayet dogal ki bu duzgun paradan kastin ne onu da merak ediyorum. 3 kisiyi cayira salmakla bitmiyo bu is. Ayrica mudurun altindaki adamlar da ya terfi alacaktir ya da vasifsiz oldugu icin bulunduklari pozisyonu koruyacaklardir. Terfi edecek adam "allah kahretsin, niye yukseltmiyolar beni"den "yukselmek icin ne kadar gelismem gerekli"yi soyleyene kadar da orada takilir kalir. Ha yukselmek icin yalakalik konusu devlet dairelerinde olur, haklisin. Ama o mudurun de performansi olculuyo. Adam kendi altindakini yalakalik yuzunden yukseltirse, bunun sonucu kendi isinden olur. Hani begenmedigin SAP var ya, iste onun sayesinde bu isler dogru duzgun yuruyo. G.t korkusu olan mudur de yalakaliga prim veremez.

"Yok oyle gelisen ayakta kalir devri..." Dediginin farkinda misin? Magra adamlari calistiralim istersen telco firmalarinda, telefonun baglanmadiginda kufur etmek yok ama... Hat kesildiginde de sucu kablolari yiyen balinalara atacam sen de pasa pasa inanacaksin bana. Bak bakalim internet bolumunde kac tane telekom'a kufur konusu var. Niye var bunlar? Gelismeyen insanlar, mevcut pozisyonlarinda kaldigi icin insanlar dogru duzgun hizmet alamiyolar.

"Is sahasi yaratilmasi..." Pasam iki dakika otur, dusun, risk al, saha zaten var. Yapacak adam yok 1, dusunen adam yok 2, risk alan yok 3. Armut pis agzima dusle olmuyo bu is. 6milyon issizi hic one surme; adam 6 sene boyunca yatmis universitede, sonra bana gelmis ben is istiyorum diyo. Naparsin diyosun ne is olsa yaparim diyo. Gel kafa at. Peki diyip para teklif ediyosun, adam burun cevirip calismam daha iyi diyo. Bu mudur issizlik? Bir adam alacaz, ilan verdik, gelen 500 kisiden sadece 2'si isi yapabilir durumda ki bu bilgisayar sektoru abicim. Bu iki kisiden de ben eminim birisi parayi begenmeyecek. Zibilyon tane kendisine "bilgisayarci" diyen adam var ama isini hakkiyla yapacak adam yok ortada. Herkes rahat olma, calismadan para kazanma derdinde. Kriz tabii ki patlar bi taraflarinda.

Krizin neden ciktigina hic gelmeyelim. Zaten su yukaridaki konunun Donanim Yazilimla alakasi kalmadi, dogrudan isletme konularina giriyoruz. Kriz ise apayri bir ihtisas istiyo. Ama su kadarini soyliyim, su koskoca krizi sadece tek bir nedene baglamak yapilacak en buyuk hatadir zaten. Bir suru nedeni var bu isin ki senin soyledigin bu nedenler arasinda kucuk bir rol oynuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Edit: Söylediklerimin yarısını kesip attıp, aynı şeyi iki kere keşfetmeye gerek yok, Riglous kafa adam, katılıyorum sana tamamen. Eklemek istediklerimi ekliyorum. Hatta alışıldık ama epeydir forumda görünmeyen serbest çağrışım yazılarımdan birini yapıp direk konuyu olabildiğince dağıtıyor, ama "gelecek" ve "dünya" konularına bağlı kaldım diyerek yırtmaya çalışıyorum.

Santanio, yanılıyorsun.

Teknolojik gelişme daima iyidir. Senin dedin gibi makineyi reddedip ellerimizle çalışmak, geriye gitmek anlamsız olur. Herkes bunu şöyler bazı ekstrem gruplar dışında. Sosyalistler, faşistler, kapitalistler, anarşistler... her kafadan grubun kabul ettiği tek şey teknolojik ilerlemenin iyi olduğu.

Ayrıca nerenden uyduruyorsun krizin amacının küçük üreticiyi batırmak olduğunu, hangi şaçma sol yayından okuyorsun tanrı aşkına bunları? Kobiler kapitalizmin suyudur, havasıdır, herşeyidir. Olsa olsa aşırı marxist bir devlet küçük şirketleri batırıp herşeyi monopole eder ve işin en gülünesi, hatta kahkahalarla yerde yuvarlanılası olayı bu üst cümlede söylenen kriz şaçmalığını solcuların söylemesi. Sinir oluyorum böyle hiç birşey bilmeden, tamamen tek taraflı bilgiler edinip ekonomi, tarih ve siyaset hakkında ben herşeyi bilirim, en doğru davranış biçimi benim ideolojim diyen insanlara, güzel bir özlü sözümüzü uygulama fantazileri kuruyorum: "Eğer şiddet sorunu çözmemişse, yeterince uygulamamışsındır."

Ve evet abi, ben senden daha iyi biliyorum. Çıkıp nasıl öyle dersin, diyebilirsin, hatta beni kendi silahımla vurmaya çalışıp doğru yoktur, gerçeklik insandan insana değişir gibi akademik laflar etmeye çalışabilirsin, en son ad hominemlere başvurup megalomanyaksın diyebilirsin ama benim işim bu konular. Ekonomi hakkında benim kadar bilgili olan birkaç kişi ancak vardır Pati'de. Ve sadece marxist ya da kapitalist ekonomi bilenleri saymıyorum bunlardan. Nasıl çıkıp Riglous'a yazılım kodlama hakkında dayılık yapamazsan, çıkıp bu konularda da bazı insanlara karşı da konuşamazsın. Şuna benziyor: oturup bir şarkı besteliyorsun, hayatının büyük kısmını müziğe atamışsın, progressive şeyler yapıyorsun genelde, sonra karşına liseli bir aptal (evet, aptal, bunu rahatça söyleyebilirim), ergen bebe çıkıp, "Bu komplekslik sadece birkaç küçük burjuvaya ve aristokrata hitap ediyor. İnsanlar bunu anlamaz. Müziğin, sanatın amacı olan isyan yok, sistem yanlısı. Değersiz, defol git". Kendisi ne yapıyor: iki akor üzerine, uyumsuz yazılmış bir üç bas notası ile punk!

Artan talebe yeni makinalar ile cevap verecekler elbette, bana XIV. Louis dönemi market erişimi (reach of the market/arz-talep olayı) grafiği gerekse verileri alıp bunu çizecek program yazması için Riglous gibi birisini tutarım, neden para verip öğrenci tutayım her gerektiğinde (Bir kere böyle birşey gerekmişti - hatta tam bunun için gerekmişti - , tam istediğimi veren bir program bulamadım, shell scripting bilgim de doğal olarak yetmedi, parasızlıktan tam istediğim gibi bir programla iki saatte halledebileceğim iş için bir hafta uğraştım, Matlab falan bu işi görür dediler ama onun için bilen adam tutmak lazım yine). İşte sana yeni iş alanı. Kimin aklına gelirdi Riglous'un ekonomi tarihi alanında çalışacağı, ama param olsaydı o, ya da onun gibi biri çalışacaktı. Hatta ilk önce Pati'ye başvurup para teklif edeceğim için büyük ihtimalle buradan bildiğimiz biri çalışacaktı. Bir sürü yeni iş alanı yaratılabilir, ama yaratana...

Ayrıca MySQL gibi, ERP gibi, Oracle programları gibi şeyler ne kadar faydalı şeyler bir fikrin var mı senin? Eğer akademik yöne dönüp kendimi ekonomi tarihi ve teorisi ile delirtmeseydim onlar herşeyim olacaktı benim. Sen şimdi onları kağıt üzerinde tutalım mı diyorsun! Bir bakkal bile olsan sadece işin içinden zor çıkarsın ve kesinlikle bir sürü hata yaparsın, bir de bu kağıt üzerinde tutma işini Sun gibi bir firmaya yaptır sen bir de!

Teknoloji sonumuzu getirmiyor, asıl teknoloji olmasaydı, herşey insan gücüyle yapılsaydı sonumuz gelirdi. Hiç birşeyden değilse açlıktan ölürdük. Asıl o zaman isyanlar, üçüncü dünya savaşları çıkardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya, ben de uzun bişeyler yazacaktım ama GERGE ile riglous herşeyi açıklamışlar.

Sadece şunu demek istiyorum. Eğer ki suç sanayiinin makinalaşmasında olsaydı, o zaman Henry Ford assembly line'ı bulduğunda dünya çökemliydi. Ama olmadı, çünkü insan ve toplumlar buna alıştılar ve kaybolan iş kollarına karşılık yeni iş kolları doğdu.
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji güzel şey de.. dünyamız kıt.. yani kaynak olarak.. yakın zamanda diğer gezegenlere kolonileşme çalışmaları başlamazsa zaten bu dünya hepimize dar gelecek.. sanayi devriminde nasıl tarladaki ırgatı şehire getirerek işçileştirme süreci başladıysa teknolojinin bu ayağında artık üretim yerlerinde "işçisizleştirme" hareketi başlayacak. çünkü makina insandan daha ucuz ve daha az hata yapıyor ama şöyle de bir durum var "sızıntılar = enjeksiyonlar" kuralını bozan bir durum bu "işçisizleştirme" çünkü üretilen değerleri satın alanlar üretime bizatihi katkıda bulunan çalışanlar ama o çalışanların bu üretilen değerleri satın alacak maddi değeri olmadığında karşımıza babalar gibi "emtialaşma" problemi ortaya çıkıyor

endüstri devriminden günümüze kadar gelen genişleyen spiral döngü bugün tersine döndü (okuyucuya ödev: mikro eknomi-örümcek ağı teorisi) enflasyonun yerini deflasyonun alması da olası zaten bugünkü mali ve üretim krizinin ortasında da bu var.

nereden nereye geldim lan ben?
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle ahuahuahauhuah lam cam olayı süper olmuş..

at parmağı, çek exe'yi.
camların en leke-sizi
esenpen esenpen
camlara parmak gelir iken

diye şarkısını yapmak lazım hatta

yetemenk said:
kesinlikle. o ceo denen zımbırtıların ne demeye o kadar para aldıklarını anlamış değilim. sağlam bi ekonomistin biri yazmıştı zaten gecenlerde bu konuyu ama konumuz ekonomik kriz degil neyse :D

nerden nereye cidden.. o değilde penth'e mesajım var. "amcası, bizim çocukları da ms'e alırsın di mi?"
daha çoluk çocuk yok ama şimdiden yatırım yapmak lazım. ben evde öğrensinler diye programlama dillerinden küpler yapmaya başladım bile. mesela yeşiller c++.. böle üzerinde A=aslan yazan eğtim küpleri gibi ama üzerinde "int v=0;" ne biliim " setattr(r,c,SE);" falan yazıyor. doğru bileştirirsen proğğram çıkıyor. yanlış yaparsan büyük kutudan fırlayan psikopat palyaço kafana kafana vuruyor! bi 8sene içinde küpleri bitirir bi çocuk hazırlarız artıkın.. 20sene sonra da yollarız yanına çırak..

2019'daki gelecekt dünyayı bilemem ama işte! 2028'deki gelecekteki dünya böle kurulur!

risk budur muammer!
Sosyal ağlarda paylaş

microsoft neyi dogru tahmin etti ki $imdiye kadar?

10 yil sonra bariz bicimde $u anki ya$amdan daha farkli olmayacak. tamam o-led geli$iyo iyi guzel de bir teknolojinin son kullaniciya ula$masi geli$tirilmeye ba$lanmasindan itibaren 5 yil falan suruyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...