Draenyth Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Bu external hddlerde misal usbden girişen başkta bi yerden elektrik almayan bi hdd yi ele alalım . müzik deposu olarak kullanıyorsunuz bunu ve hdd deki bütün müzikler o an çalan playlistin içinde . Çat diye elektrikler gitti diyelim ne tür kayıplarım olur arşiv yok olurmu ? Yok oluosa yada zarar görüyosa nasıl bi yöntem kullanabilirim böyle kayıplar yaşamamak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 durum internal harddisktekilerle aynı, hiç bişey olmaz. olduğu durumda olur illakide zor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2009 hiç bişey olmaz. sonuçta pc nin de elektriği gidiyor. bilgisayarındaki hdd ler ile aynı durumda. ama bu yöntem pek kullanışlı bir yöntem değil o ayrı. çok ısınıyorlar genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Konuyu ele geçiriyorum: External HDD tavsiyesi lazım. 500GB-1TB arası 3.5" bir hdd arıyorum. Dikkat ettiğim en önemli nokta sessizlik. Kritik veriler depolamayı düşünmüyorum. Performansın da çok önemi yok. Dizi, mp3, basket maçı falan depolicam. HDD'de yer kalmadı. DVD'ye yazmaktan da sıkıldım. Özetle sessiz ve fiyat/kalite açısından iyi bir external hdd arıyorum. Seagate FreeAgent serisi iyi diye bir şeyler okudum ama çok da araştırmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Abi external hdd almaya korkuyorum çalınır ederse diye. Arkadaşımın laptopu çalınmıştı bütün arşivi gitti onunla beraber. Korkutucu yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mirage bende freeagent 1tb var. İyi hoş hdd ama ara sıra kullanırken yazma sorunu veriyor sağ altta, elektriği çıkarıp takana kadar görmüyor hdd yi. Son 1 haftadır vermiyor tabi. Bir ara canımdan bezdirmişti, downloadları açık bırakmaya korkuyordum. Ama yinede sessiz hoş birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Eralp said: Abi external hdd almaya korkuyorum çalınır ederse diye. Arkadaşımın laptopu çalınmıştı bütün arşivi gitti onunla beraber. Korkutucu yahu. nerde yaşıosn sen nasıl çalınacak yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Toledor said: Mirage bende freeagent 1tb var. İyi hoş hdd ama ara sıra kullanırken yazma sorunu veriyor sağ altta, elektriği çıkarıp takana kadar görmüyor hdd yi. Son 1 haftadır vermiyor tabi. Bir ara canımdan bezdirmişti, downloadları açık bırakmaya korkuyordum. Ama yinede sessiz hoş birşey Cyclic redundency check problemleri disk ve disk disinda bir cok probleme isaret ediyor olabilir, icinde sonradan uzulecegin birsey birakmamani tavsiye ederim siddetle. Sessiz disklere gelince, ben mybook ve lacie porsche design seri disklerin ikisininde birinci neslini kullaniyorum, ses olarak gordugum bir cok diskle esler diyebilirim. lacie samsung disk kullaniyor ve tasarim acisindan daha efektif sogutma sagladigini soyleyebilirim. Ama genel olarak ve yagane tavsiyem ne secersen sec diski almadan once kesinlikle dissamble guide larina goz gecir ilgili serinin, bazi seriler eski ide disklerle falan suruluyor gibi seyler var, icinden hangi seride ne disk ciktigina, hangi arabirimi kullandigina dikkat et. Seagate lerin bazi yeni diye sattigi disklerin ide olduklarini gormustum mesela, cogu firmada yapiyor bunu. dikkatli olmak gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Haklısın sorun olduğunda ama pek CRC hatası gibi de değil "Gecikmeli yazma başarısız" gibisinden bir hatayla geliyor altta. Ki kurtarma şansım yok gibi herhalde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 WD kullanıyorum (3. senesi sanırım bu) hala problem yaşamadım. Etrafımda 10'a yakın WD var, herkes memnun. Sadece oda arkadaşım WD aldığında sorunlu çıkmıştı ve değiştirmişti. Bir de başka bir arkadaşım farklı adaptörü 'girişleri aynı la' diyerek sokunca bozulmuştu alet. Ses açısına gelince diğerlerinin ne kadar gürültü yaptığını pek bilmiyorum ama bir arkadaşımda Maxtor var ve onun kadar rahatsız edici external düşünemiyorum. Adamlar bir ışık koymuşlar üstüne, ya gözden ırak bir yere koymak gerekiyor, ya da ters çevirmek gerekiyor; yoksa gözünün içini oyuyor hissine kapılıyorsun. Sesi de ayrıca rahatsız ediyordu. WD'yi hem şekil olarak, hem de memnuniyet olarak tavsiye ederim ama dediğim gibi ses açısından karşılaştıramıyorum. @Kharon: Son mesajında dikkat edilmesi gerek dediğin noktayı açıklayabilirmisin, o incelemeyi nereden nasıl yapabiliriz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Bahsettigim tip incelemeler su tarz guidelar. Goruldugu gibi sata to usb converter devresinden diskin modeline kadar gorulebiliyor yani ne aldiginiz konusunda "external disk" den daha fazla fikir sahibi oluyorsunuz. Ayni zamanda built quality hakkindada bi fikir verir. my b, essential in ilk serisinde dis kapak raylari yoktu mesela, kanirta kanirta acmak durumunda kaliniyordu, fakat ic aksam bakimindan gordugum en iyi tasarimdi sanirim. converter i ve encasing i baska bir diskle acik olarak usb girisinden kullaniyorum su anda mesela. disk maalesef mefta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 KillJoy said: Eralp said: Abi external hdd almaya korkuyorum çalınır ederse diye. Arkadaşımın laptopu çalınmıştı bütün arşivi gitti onunla beraber. Korkutucu yahu. nerde yaşıosn sen nasıl çalınacak yahu İzmir' de yaşıyorum. Burda arkadaşımın evine hırsız girip laptopunu çalabiliyorsa, taşınabilir harddiskini de çalabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Verbatim 3.5" 1TB USB aldım. NTFS'e formatlıyorum şu an. Saatler sürcek gibi. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 NTFS yerine FAT32 yapsan daha ii olurdu sanki? abuk kopmalarda daha güvenli olur en azından. bi de WD kullanıyorum, eski model 500 GB. bi kere masadan düşürdüm gık demiyo alet dsdfa. 1.5 TBlık başka bi modelini 40-50 cmden düşüren başka birini daha biliyorum, o da bozulmadı. daş gibi daş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 FAT32'ydi zaten. FAT32 mi kalmış dedim NTFS'e başladım. Ama şimdi ne gerek vardı diye düşünmüyor da değilim. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Büyük boyutlu dosyalarda (oyun ISO ları vs) sorun yaşadım fat32 de. Zamanında keşke ntfs yapsaymışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 nasıl sorun yaşadın? sorun sadece yavaşlığı mı yoksa dosya aktarımında veri kaybı mı oldu? ben de NTFS ve FAT32 arasında kaldım da eğer FAT32 daha yavaş ama daha güvenliyse onu seçeceğimde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 geçen sonbahar arşivim dvdlere sığmaz hale gelince harici disk almam gerekmişti fiyatı uygun geldiğinden seagate in 1 tb lik olan modelinden aldım elimde patladı yazma hatası yüzünden hiç bir şey yapamıyordum zar zor geri iade ettim sonra nette araştırdım taradım paraya kıyıp wd almam gerektiğine kara verdim şu an elimde 2 adet wd 1 tb disk var canavar gibiler ne ses nede başka bir sorunla karşılaşmadım wd ile arşivim güvünde kafam rahat huzurluyum:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Aluriel said: Büyük boyutlu dosyalarda (oyun ISO ları vs) sorun yaşadım fat32 de. Zamanında keşke ntfs yapsaymışım. BabacumMostors said: nasıl sorun yaşadın? fat32 nin limiti 4gb-1b, buyuk dosyalarda sorun yasamak normal haliyle. bunun disinda ntfs de filesystem headerlari kayboldguunda disk uzulebiliyor, ani elektrik kesintisi, usb baglantisini veri transferi varken cikartma gibi seylerde herzaman olmasada veri kaybetmek veya diske zarar vermek olasi. ama dikkatli olunursada ntfs de bi problem yasanmaz o ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 WD den şaşmam arkadaş. bu işte iyiler yani ve sessizleşiyor her yeni ürünleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar