Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yandım anam! aka banka faizi

aente

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:
ayrica 1 sene bile olmadan
paranin 10a katlanmasi nedir abi
hane eyvallah yuzde 5.5 6 diel 7 alsinnar
12 ay desek 2.5 katina cikar ya

Yanlış hatırlamıyorsam faiz sistem şöyle işliyor. Ödemenin yapılacağı ay ödemen gereken paranın tamamını ödeyemezsen faiz kalan borcun üzerinden değil o ay ödemen gereken paranın tamamı üzeridnen hesaplanıyor. Atıyorum o ay 1000ytl+10$ ödemen gerek ama sen sadece 1000ytl ödedin, gecikme faizi 1000ytl+10$'a göre hesaplanıyor. Benim aklımda böyle kalmış.
Sosyal ağlarda paylaş

1000 TL borcun vardır bankaya banka seni icraya verir;

160 Tl vekalet ücreti
20 Tl harç ve masraf vb
*itiraz edersen;
-itirazın iptali davası açılır İİK 68 hükmünde belge niteliğindedir gönderdiği ihtarname hemen itirazın kaldırılır
-mevzu bahıs borcun %40'ı tazminat
-dava harc ve masrafları(nisbidir söz konusu borc oranında degısır)
-yine vekalet ücreti 160 Tl
*ardından mal beyanında bulunman gerekır bulunmazsan;
-tazyık davası acılır mal beyanında bulunana kadar 3 aya varan hapis cezasına mahkum olursun. Yakalandın dıyelım gıder mal beyanında bulunursun kurtulursun ama vekalet ücretinden kacamazsın.
-Yani bir vekalet ücretide mal beyanında bulunmamaktan dolayı hapis cezasıyla tazyikten yersin.

Özetle 1000 Tl olan borcunuz Muhtemel seyir icralık olmanız halinde 2000 Tl ye kadar cıkabılır :)

Kötü Kötü... En iyisi bulup buluşturup ödemektir. Yada ödeyemeyecek kadar borç yapmamaktır.

Varsa borcunuz icralık olmadan yada ödeme emrini alır almaz avukatla yada banka genel müd. ile irtibata gecmenız de size işbilir tavsiyemdir.
Sosyal ağlarda paylaş

benim şöyle bir olay olmuştu. eleman aradı kart çıkartalım flaan dedi bende bir işe girecektim oranın maaşı o kartlar ödeniyor o sandım dedim ok çıkartalım. ne işe girebildim ne kart elime ulaştı. şimdi bu kart yollandığında benim kendim almam gerek değil mi? imza fln atmalıyım de mi? başkası benim yerime atıp kartı kullanır sonrad bana güm diye girer bu tarz olaylardan feci tırsıyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

bankaya gittim kadınla konuştum bireysel bankacılık zımbırtısına. bankanın 444lü numarasını arayın dedi, aradık konustuk

adamlar paraya faiz + gecikme faizi + bir faiz daha (kartın sahibinden başka kimseyle konuşmuyorlar o yüzden kız konuştu sadece) ve faizi de günlük işletiyor adamlar yani en faizlerden bitanesi en azından günlük olarak işliyor.

euro olan herşey de hemen dolara çevriliyormuş ekstrede baktım, işin kötüsü bu euro borcu normal turk lirası borcunun oldugu kısımda değil daha altlarda bir yerde yazıyormuş eve gelen kağıtlarda. itiraz ettikse de kaçarı yok daha fazla faiz binmeden en azından ödemesi bu ay belirtilen kısmı ödeyelim dedik.

89.93 dolarlık ilk kısmı severek ödedim -.- 2. taksit KAMİNK SUUN!

dolar umarım 1.15 e geri döner <.<
Sosyal ağlarda paylaş

Faizin öyle katlanması temerrüt faizinin yüksekliğinden, temerrüt işte zamanında ödenmemesi hedesi. Kanunda ne yazıyorsa o olur zaten temerrüt faizi, banka çok kımıldat(a)maz.
Genel işlem şartlarında sıkıntı olmuş "altlarda bir yerlerde yazıyormuş" dediğine göre de, onu kovalayana kadar ödeyin daha iyi hakkaten yani. Öyle çok uçmamış allahtan borç.
Kolay gelsin valla ne diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
bide bu kredi karti magdurlari felan ayagi war ya
nedeni bu ya iste
ilgisizlik bakmamak
babamda bole
ben kendi kartimi gunu gunune takip ediyorum
5 lira eksik olsa 1 saat ariyorum nereye verdim
soncuta borc bi para kullaniyosunuz ve takipe tmek senin sorumlulugun
bence kizin kendi angutlugu yane
Sen tahminen 20 li yaşlarında tek fert olan birisisin böyle konuşması kolay yok bakmıyorlar etmiyorlar fln kalkıp 40 yaşında memurla sen bir değilsin o adamın çocukları var suyu var doğalgazı var yiyecek almak zorunda e adam ne yapıyor ödeyemiyor sonra onun faizi bunun faizi derken kredi kartı mağduru oluyor

Senin dediğin şekilde olanlarda vardır tabii ama sonuçta kalkıp insanları ilgisizlikten bu borca giriyor fln demek tabii biraz saçma kaçıyor.

Bu arada benim de bi sorum var böyle küçük bir miktar paraya yapılabilecek yatırım ne tavsiye edersiniz ?

Not:Küçük bir miktar para 300-400 tl
Sosyal ağlarda paylaş

NoS said:
BonePART said:
bide bu kredi karti magdurlari felan ayagi war ya
nedeni bu ya iste
ilgisizlik bakmamak
babamda bole
ben kendi kartimi gunu gunune takip ediyorum
5 lira eksik olsa 1 saat ariyorum nereye verdim
soncuta borc bi para kullaniyosunuz ve takipe tmek senin sorumlulugun
bence kizin kendi angutlugu yane
Sen tahminen 20 li yaşlarında tek fert olan birisisin böyle konuşması kolay yok bakmıyorlar etmiyorlar fln kalkıp 40 yaşında memurla sen bir değilsin o adamın çocukları var suyu var doğalgazı var yiyecek almak zorunda e adam ne yapıyor ödeyemiyor sonra onun faizi bunun faizi derken kredi kartı mağduru oluyor

Senin dediğin şekilde olanlarda vardır tabii ama sonuçta kalkıp insanları ilgisizlikten bu borca giriyor fln demek tabii biraz saçma kaçıyor.

Bu arada benim de bi sorum var böyle küçük bir miktar paraya yapılabilecek yatırım ne tavsiye edersiniz ?

Not:Küçük bir miktar para 300-400 tl

O memur iste kredi karti olmasa odeyemeyecegi seyleri nasil olsa var diye oduyor oda onun sorunu. Eve yiyecek alamayacagi gun gidip alabiliyor kredi karti sayesinde. Burda bi magdurluk felan yok. Burda bi secenek var memur kendi borclanmayi seciyor, Kendi incelemiyor. Borc biriktikten sonra elbette sikinti oluyor ama biriktirende kendisi. Kullanmayi bilmiyorsa almayacak kredi karti.

Ayrıca garanti bankası da o kadar iyi bir banka değil bence adamlar 4 tl alıyor işlemlerde yapı kredi fln beleşe yapıyor bildiğim
Sosyal ağlarda paylaş

Kredi kartı mağdurları genelde memurlar, sözleşmeli işçiler değil de serbest meslekle uğraşanlar ya da finans vs. alanlarında çalışanlar oluyor. Çünkü özellikle son yıllarda piyasa dalgalı, insanlar para kazanırım bir şekilde diyor ve harcama yapıyor; daha sonra beklentileri gerçekleşmiyor ve borçlanıyorlar, borçlarını ödemek için başka bankalardan kredi çekiyor ya da kart alıyorlar, oraya da borçlanıyorlar ve bu bir kısır döngüye giriyor. Salaklıklarından değil de pek de uzağı göremediklerinden mağdur oluyorlar.

Kredi kartı mağduru değil de salak olanlar bugün tramwaya binerken gördüğüm 60 yaşındaki çöpçü ve kader ortaklarıdır, kardeşim senin ne işin var I-phone'la?
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:
Kredi kartı mağduru değil de salak olanlar bugün tramwaya binerken gördüğüm 60 yaşındaki çöpçü ve kader ortaklarıdır, kardeşim senin ne işin var I-phone'la?

Bundan soz ediyorum iste. Sirf alabildigi icin bi urunu almak var. Onu yapan cok. En zengin donemde bile ileriyi dusunmeden bisi almamak gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...