Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Winamp Kitaplığı

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar benim müzik arşivim hep
tarzsanatçıyıl - albüm

şeklindedir. Mesela

RockDisturbed2008 - Indestructible

Ben winamp media library'de bunu bu şekilde listeletmek istiyorum ama hep id taglarına göre listeliyor. ID tagları da bütün mp3plerin doğru değil ondan güzel listeleyemiyor. 120gb müziğin de id taglarını düzenlemek istemiyorum.

Zilyon tane ayarı var, kesin yapılıyordur bu ama karıştır karıştır olmadı sıkıldım yahu :)

Varmı nasıl yapılacağı hakkında bilgisi olan?

BKZ. Media Library

Not: foobar ile yapılıyor biliyorum ama Winamp'ta yapmak istiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

İlla winampta olsun istiyosan mass id tagger programlarla o dosya içindeki tüm mp3lerin genrelarını o dosyanın adına değiştir.

Mesela rock dosyasının içindeki tüm mp3lerin genre larına rock yazsın program.

Sonra browse by genre dersen orda rock a girdiğin an o dosya altındakiler gelir.

5.22 versiyonundan önce winamp.lks dosyası editlenerek buna benzer bir şey yapılabiliyordu. Artık olmuyor. Ama bir yığın media library plug in var bir bak istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
easytag hepsini yapıyor: http://en.wikipedia.org/wiki/EasyTAG

Windows versiyonu var.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/08/EasyTAG_main_window.jpg

Programı yükle.

Sana göstermek için şöyle bir klasör yarattım kendime: Muzik/Rock/Guns N' Roses/1987 - Appetite for Destruction/10-Guns N' Roses _ You're Crazy.mp3

Önce Müzik klasörünü şeç yandan. Hepsini taramasını bekle.

CTRL+A ile tüm dosyaları şeç.

Scan File(s)'ı şeç buttonlardan

Oraya şunu yaz: %g/%a/%y - %b/%t

(Help'e bakarak aynı pencereden kendi kombinasyonlarını da yaratabilirsin.

Bunu yapınca hepsi düzgünce yazılıyor. Kontrol ediyorsun. Save diyorsun. İstersen sadece Rock klasörünü şeçip sonra ctr+a ile hepsini şeçip sağdaki tag yazma yerinin genre bölümünü rock yazıp da yapabilirsin tek tek.

g ile ilk klasöre genrelere yazıyor. a ile ikinci klasörü artiste yazıyor. y - b ile: y ile klasörde yazıyorsa yılı, b ile albümü yazıyor. şu format için : yıl - albüm. t ile title yazıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...