Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erasmus?!

Pyro

Öne çıkan mesajlar

Biliyorum tonlarca topic var bu konuda ama hepsinde genellikle insanlar kendi sorunlarına cevap aramış, gidip o topicte benim soracağım soru çok absürük olacaktı. Şu an anlaşmalı olduğumuz 5 üni varmış, bakındım pek net bilgiler bulamadım. Belki birileri daha önce gitmiştir bunlardan birine veya bilgileri vardır diye sormak istedim.

University of Reims ChampagneArdenne (Fransa)
University of Chemical & Metallurgy (Bulgaristan)
University of Florance (İtalya)
Technische Universitat Wien (Avusturya)
Fachhochschule Rosenheim (Almanya)

Öncelikle bölüm makine müh., Almanya daha cazip görünüyor biliyorum mak müh likleri için ama köyün dibindeymiş üniversite =p Bulgaristan'a gitmeyi de hiç düşünmüyorum açıkçası. Kısacası İtalya ve Fransa arasında kaldım ben ama ağırlık İtalya yönünde. Ayrıca ingilizce de mi eğitim yapılacak yoksa kendi dillerinde mi o da yazmıyor. Mail attım daha da cevap gelmedi erasmus danışmanından. Bilgileriniz varsa bu üniversiteler hakkında, lütfen paylaşınız. Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Fachhochschule

Türkiyedeki universite sistemine benzer çalışıyor pek tavsiye etmem,1haftada sınav ol 3 ay tatil modeli ,daha ufak derslikler,daha çok pratik bilgi vs....

Varsa normal universite veya teknik universite tavsiye ederim(tatil yok her gün farklı bir sınav heyecanı) ,yok ben gezicem diyorsam fark etmez tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Viyana Teknik'e gitsene abi, okul olarak en kaliteli o degil mi aralarinda?
Onun haricinde eglencesi zaten her yerde ayni olur, kesinlikle Fransa onermem bu arada, yabanci insana en kapali toplumlardan bitanesi. Daha da beteri bi arkadasim orada Erasmus'da simdi, verdileri yurt rahibe okulu gibi bisey ckmis 12 den sonra girmek yasak falan garip bi olay. Gerci kiz yurdudur o tahminen de.
Italya da baya eglenceli olur ama egitim acisindan bilemiyorum.

Yani egitim de degil de, CV'de nasil duracagi. Cunku bi bok ogrenmiyosun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
Pyro said:

University of Florance (İtalya)

Bu. Okul dışardan muhteşem görünüyor, şehir zaten muhteşem. Erasmusda pek öyle derslerime çalışayım çok şeyler öğreneyim muhabbeti olmuyor gezip tozmana bakıcaksın. Bu durumda en bi güzel örnek floransa.

oğuz ne anlar müzeden sanattan floransadan ya

bulgaristana git karı görürsün lkajsfkdasd
Sosyal ağlarda paylaş

viyana teknik çok net!

ing ders bulursun illa ki alcak sitesinde biraz araştır. zorlayabilir biraz derslerin hepsini geçmem gerek diyosan pek rahat olmayabilir.

ben geçen sene ordaydım gayet eğlendim. kücük şehirde erasmus yapmak belki daha eğlencelidir. grup hiç dağılmadığı, hep beraber olduğu için ama ilk 2-3 haftada çevreni oturtursan baya keyif alabileceğin bi yer. canlı bi şehir erasmus partilerine bağlı değilsin her gece başka bi yerde parti var 4 tane uni olduğundan erasmus dışından da bir sürü insanla tanışma şansın var. daha detaylı bilgi istersen sly a söle o bana ulaşır

floransa da güzel şehir aslında ama tek bitane ing ders olduğunu sanmıorum:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...