Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.1 Patch AH Piyasası


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Diyorum ki, 3.1'le birlikte değeri artacak ya da azalacak, bilinen ya da kıyıda köşede kalmış matlerin listelendiği, bankaya atmamız ya da elimizden çıkartmamız gereken malzemeleri bir listeleyelim, ne ne kadar artar, neye yatırım yapmak daha büyük kar elde etmemizi sağlayacaktır onları tartışalım.

Mesela gem toplamak ne kadar karlı olacak?
Ya da titansteel barların yığılacağı bir piyasada elimizdeki stack stack titansteel barları satabilecek miyiz?
Abyss Crystallerin durumu ne olacak?
Patch öncesi neleri satarak kar edebiliriz?
...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Patch notelar ve droplar çok belli değil ama yeni instance = yeni loot = yeni trinket. Bi kaç tanesi çıktı ortaya, e haliyle her yeni gelen trinket eski craftlardan iyi olacak. JC, alch, insc gibi professionlara da yeni trinketler geliyor olması lazım o yüzden eskilere talep azalır. Bi +90 ve procta +yüzbin veren trinket var ona talep azalmaz heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben jc/inscripim şu zamana kadar ilk mainim druidle ve şu anki main roguela toplamda 70k para yaptım jc ilk geldiği gün druide almıştım rogueada öyle jc her zaman para yapar ama şöyle birşey var artık yeni gem vakti geldide geçiyor o yüzden epic gemler gelebilir pek bakmadım şu aralar notelara falan ama gelicek gibi, inscription başta biraz iş yapacak ve çökecek gibi geliyor sonra bu dual spec olayı çok bozucak inscription işlerini bi yeni gelcek glyphlerden para yaparsın biraz sonra tın bence ama yeni birşeylerde gelebilir ins e belli olmaz alch yine her şekil para yapıcak transmutersan, gatheringleri zaten konuşmaya gerek yok çinliysen garanti 10k paran olur 1 haftada neyse böyle işte :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence AHfest beklemeyin sırf o yeni recipelerden dolayı :P O yeni kemerlerin ayakkabıların yapılması için gereken runed orblar hep 5er 6şar tane ve sadece bosslardan düştüler şimdiye kadar, trashden düşmüyorlar yanılmıyorsam. Vendordan alınabilmesi için de ulduar25den düşen emblemlerden 15er tane lazım olcak, ki her boss 1den fazla düşürmeyecektir ve 90 emblemden bahsediyoruz ki ulduarın naxx gibi olmayacağı da çok açık.

Ben derim ki titansteel bar, spellcloth etc depolayacağınıza enchant malzemesine yatırım yapın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O epic gemler gelirse mesela battım ben :P bugün saydım 130 140 tane gem biriktirmişim ki yarısı red ve yellowlar. Ama yaygınlaşana kadar (tahminimce en az bir ay sürer epic gemlerin alınabilir düzeye gelmesi -SWP gibi olacaksa tabii epic gemler-)
rare gemler yine iyi fiyatlarla alıcı bulacaklar, ama piyasada şu an çok fazla JC olduğundan ve zaten AH'a ciddi sayıda gem koyanlar işi bildiğinden eritilebilecek kadar stoklanması gerek gemlerin. Şahsen birer stacktan fazla bırakmamaya özen göstereceğim.

Titansteeller de aynı şekilde, çok fazla stoklanıyorlar ve ilk bir kaç ay pek satılmayacaklar, tabii insanlar beklentilerini karşılayacak fiyatlardan koyacağından piyasada suni bir yükseliş olacak, craft itemleri yapmak zor olursa ve kimse uğraşmak istemezse titansteel fiyatları dip yapacak bu sefer de.

Enchant malzemesi işi mantıklı, ben de saronite toplarken çıkan eternallerle ring yapıp disenchant ediyorum, baya enchant mati birikti şimdiden.

Bir de yeni flask vs. gelecek mi alchemy'e? Şu an anladığım kadarıyla alchemistlerin durumu pek parlak değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Titansteel bar = win
alabildiğiniz yada biriktirebildiiniz kadar biriktirin derim bu kadar DK, warrior ve pally varken piyasada peynir ekmek gibi gideceğine eminim.

Glyph'ler : ilk bi kaç gün deli para getirir dual spec den dolayı sonrası tam bi rezalet olucağını düşünüyorum =)

Gem : Gemlerin ilk 1 2 Hafta para edeceğini pek sanmam çünkü item değişecek dediğiniz şey en az Ulduar'da bi kaç boss indirmek demek ki bunu her guild'in ilk haftadan becerebileceğini sanmıyorum.

Enc: Enchanting matları her daim para eder. Eskisi de yeniside atın bi kenara illaki lazım olur =)

Skinning: Item enchantment olayı işin içine girdiğinden beri deriler oldukça değerli şimdi 70 80g a giden bir arctic fur patch'le birlikte baya bi fiyat artışı görür kanımca.

Frozen orb: Nerdeyse bütün craft'lar ayrıca JC icy prism e lazım olduğundan bunun fiyatı da uçar gider =) Ben daha geçen hafta 20 adet aldım stokladım duruyor =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:
frozen orb para etmez orblar değişio baktıgım receieplerde frozen orb yok.

birde umarım jc epic receipeleri gene daily tokenla koyarlar ben bu ihtimale karşı 20 tane felan biriktirdim :)


icy prism den epic gem düşme ihtimali olacak mış mış o yüzden aklı olan zaten orb'ları ucuza satmaz =) Yapmayan adama bile icy prism yaptırır bu blizz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3.1 ile beraber fishing görevleri ekleneceği için pek çok kişi fishing kasmaya başlayacak. Benim gibi engineering mağdurlarının bildiği gibi son 1-2 aydır feci para kırılıyordu fishingden. Bu aralar pazara daha fazla ürün sürmeye çalışın, çünkü sonradan bu kazancımız da elimizden alınacak :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.wowhead.com/?item=41800 - 80-90g

http://www.wowhead.com/?item=41813 - 110-120g

http://www.wowhead.com/?item=42999 - Tanesi 8g bunun da.

Genelde 48 saatlik bırakıyorum satışa, yavaş satılsa da iyi satılıyor. Günde 500g civarı geliyor 2 saatlik çabayla.

Hele bir de http://www.wowhead.com/?spell=43308 yeteneğiniz varsa çok kolay oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...