Toledor Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Şu forumda da böyle at gözlüğü olayı süper. Dediğim dedik, ne dediysem doğru gerisi yanlış.. Bir söz vardı; " Bu ülkede düzen değişir ama düzülen hep bizler oluruz" diye heh chp de akp de o. Ortada bir mağduriyet var doğru. Bu birşeyleri bilerek yanlış yapmaktan değil eksik yapmaktan kaynaklanıyor. Belediyenin burs dağıtması anayasal olarakta yanlış birşey. Ha ne olurdu, arkadaşların dediği gibi bu yasayla aynı anda "Bursları KYK dağıtacaktır" gibi bir madde eklenseydi mağduriyet giderilirdi. Ama aklı paraya ve oya çalışanlar direk; işte bu yaptı vurun kahpeye diyerek bir güzel gazlıyor. Baya kişide payını almış hani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 iyi de izmirde sanırım chp li belediye bursları kesmedi verdi listeyi kyk'ya oradan ödemeye devam ediyor diye biliyorum en azından ntv'den fln takip ettiğim kadarıyla böyleydi verirsin listeyi, her ay gerekli ödemeyi yaparsın kyk'ya sonra burslar kesilmemiş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ama o zaman boyle bir konu acip elestri yapilamazdi degil mi? yok oyle kolay cozumler chp kestirdi parayi iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 listeyi verip, şunlara para verin diye parayı başka bir kuruma verip ödeme yapmaları ile belediyenin kendisinin ödemesi arasında bürokrasiyi arttırması dışında ne gibi bir fark var? Burda siyasi söylemlere kurban gitmesine rağmen aslında tartışılan konu sosyoloji ve iktisadın bazı temel soru ve cevapları üzerine derin düşünmeyi gerektiren bir konu. google ödevi: meltzer ve richard ya da ve'yi boş verin türkçe kaynak kıtlığını göze alarak. meltzer and richard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 arada çok fark var burs yardım vs de kimin tarafından yapıldığının önemi yoktur önemli olan yardım etmektir oysa buradaki durum bakın biz para dağıtıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ya yanlış doğru. bu burs ile geçinen birleştirip kiraya çıkan binlerce öğrenci var. ve hepsine acı acı girdi. chp bundan büyük oy kaybedecek emin olun. sadece bu seçimde değil. bu adamlar unutmayacak bu bursların gidişini. bırakın şimdiki seçimi çocuklarına bile chp ye oy vermeyin diye tavsiye edecekler :D chp işte bu yüzden iktidar olamaz bu ülkede. seçimleri asla kazanamaz... çünkü insanlar unutmaz kolay kolay, siz unuttuklarını sanırsınız ama unutmazlar. oy vermeyen ihtiyarlar taa inönü zamanındaki gıcık oldukları mevzular yüzünden vermezler. baykal bahanedir onlar için :) bence akp chpye teşekkür etmeli. zira onlar uğraşsa böyle bir darbe vurduramazlardı chpye. chp yönetimi için çok daha ağır konuşur hatta yazardım bazı yazılarda artık umurumda değil. ne de olsa seçim kazanamıyorlar, bela olamayacaklar parti içi demokrasi ile kendilerini düzelttirmeyeceklerde yeni gelenlere. ehh takılsınlar bildikleri gibi. cumhuriyet elden gidiyor diye meclise girerler ama asla iktidar olamazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 izmir'de chp'li belediyenin ihtiyaç sahiplerini listeleyerek! para verdiğini öğrendik. arada kredi ve yurtlar kurumu var ya da yok. değişen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ya arkadaşım geç diyorum, geç. millet aptal değil. buzdolabı chp zamanında hiç dağıtmadı değil mi? hiç arazi işleri olmadı değil mi? burs para fln da dağıtmadı zaten. sefa sirmen kocaelide hiç belediye başkanlığı yapmadı o yüzden bilmiyoruz biz chpnin nasıl belediyecik yapacağını :D karayalçınıda bilmiyoruz.. istanbulda chp neler yaptı bilmiyoruz chp gelcek herşey düzelcek fln asdkaskd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ev arkadaşımın bursu gg oldu dolaylı yoldan bana da girecek bir çok masrafı ortak kısıcaz allah belalarını versin şerefsiz herifler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 valla ben o yıllarına yetişemedim ankara'nın ama altın dağıtılan yıllar varmış. görmedim, bilmiyorum; ama söylendiğini duydum pek çok kişi tarafından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 huun said: izmir'de chp'li belediyenin ihtiyaç sahiplerini listeleyerek! para verdiğini öğrendik Ciddi misin değil misin bilmiyorum ama "ihtiyaç sahipleri" kuyruklu yalan. İzmirli iki arkadaşım var benimle aynı üniversitede okuyan. İkisi de izmir belediyeden burs alıyor. Biri tek başına 3+1 de oturdu 2 sene, diğeriyle bir sene aynı evi paylaştım ve elemanın hobisi ortaçağ silahları toplamaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ben bilmem, bana uzak böyle şeyler. başbakanlık bursu bile almaya hakkım vardı, işim olmaz dedim geçtim. yani bir noktada chp, akp fark edemiyor. alem göt olmuş akp, chp olmuş çok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ayan beyan ortada olani gormek zormus bazi insanlar icin demekki. ortada anayasaya aykiri olarak hazirlanip kabul edilmis bir kanun maddesi var. bu maddeye dayanarak belediyeler (akp, chp vs) kafalarina gore burs dagitiyorlar. benim gordugum bu isin basini ceken akpli belediyeler. chpnin sanirim zaten bir tek izmiri var :) o da rekabetten dagitiyor. bu arada mevcut, yillardir calisan burs dagitan bir kurum var. bu kurum burs dagitmaya karar verici kurum (burokrasi dediginiz is bu, bu yuzden bu kurum var. karar vermek ve bursu dogru dagitabilmek icin). gucunu kanunlardan aliyor. sistemini, denetimlerini oturtmus. yanlis yapsada cezalar belli. belediyeler bu kurumu kullanmiyor kafalarina gore tamamen siyasi sebeplerle para dagitiyorlar. sonra anayasa mahkemesi belediyelerin burs dagitmasina yol acan kanunu iptal ediyor. diyorki burslari bu isle ilgilenen kurum dagitacak. cozumde buluyorlar. kredi yurtlar kurumu diyorki fonu bana devredin, dagitilacak adamlarin listelerini banada verin ben dagitiyim. kimse madur olmasin. anladigim kadariyla mahduriyeti engellemek icin mevcut listeyi oldugu gibi bir seferlik kabul ediyorlar. bundan sonra kendi usullerine gore dagitimi yapacaklar. istanbul belediyesi bu cozumu kullanmiyor ve burslari kesiyor. sorumlu yanlisligi duzeltmeye calisan insanlar oluyor. gayet mantikli lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Kaede said: huun said: izmir'de chp'li belediyenin ihtiyaç sahiplerini listeleyerek! para verdiğini öğrendik Ciddi misin değil misin bilmiyorum ama "ihtiyaç sahipleri" kuyruklu yalan. İzmirli iki arkadaşım var benimle aynı üniversitede okuyan. İkisi de izmir belediyeden burs alıyor. Biri tek başına 3+1 de oturdu 2 sene, diğeriyle bir sene aynı evi paylaştım ve elemanın hobisi ortaçağ silahları toplamaktı. ben sağdan soldan topladığı burslarla aylık 3bin ytl alan adam biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 burslarla araba taksidine girenler bile oluyor, çevren genişse çok ekmeğini yersin burs olayının. konuya dönersek chp gene kendisine çelme taktı, bursu kesilen öğrenciler ve aileleri illa ki gıcık olacaktır chpye, seçim öncesi bulaşmayacaktı milletin bursuna. burs alıyor diye akpye oy verecek sandı heralde üniversite öğrencilerini. chp o üstüne titreyip ayda 600kaat vaadettiği adamlardan sanıyor gençleri, oysaki nurcular dışında üniden pek akp oyu çıkmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 toplumun çoğunluğu vergi vermeyecek, herşeyi kaçak kullanacak, sonra kalkıp bu vergi vermeyen insanların evladı kalkıp benim bursum niye kesiliyor diyecek. partiler de benim paramla millete burs ayağına yalakalık edecek. 3gün tok olmak için 10 sene aç kalınmaz. bu kadar öngörüsüz olmayın artık. uyanın da raylar yerine otursun. 3 gün aç kal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar