Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sarı saçlarından sen suçlusun!

Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar

http://arsiv.sabah.com.tr/2009/03/09//haber,B7DE080638EE4D83BCF3545DB3075DC6.html

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.11.2007&Newsid=227169&Categoryid=4&wid=136

Eğitim kurumlarının kimlerin eline bırakıldığına, adım adım nasıl günlere gittiğimize dair güzel bir haber ve yorum, sizinle paylaşmak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Okullarda öğretmen adı altında birsürü yürüyen şaka var. Geçmişte de böyle idi şimdi de öyle malesef. Denebilcek laf yok yani ama yazılan doğru ise ailenin bunu hemen şikayet etmesi gerekirdi. Etmeyip başka okula kaydırıp sınıfta kalmasına sebep olmuşlar anladığım kadarı ile.

Hemen bunu üst makamlara götürseler kızın sınıfta bırakılması sanmıyorumki mümkün olsun. Öğretmenler de böyle olursa , yetişen öğrenci ne olur bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim lise de de aynı şeyler oldu. Sonunda sarışın kızlar saçlarını siyaha boyamak zorunda kaldı.
Reha Muhtar'ı o kadar sevmesem de bu yazısı güzel olmuş kanaatimce.

Rehatan serpmeler said:
Diyelim ki 17 yaşındaki Merve, doğal sarışın değildi ve genç bir kız olarak sarışınlara özendi ve saçlarını sarıya boyattı... Ne var bunda?..

Bir genç kızın sarışın olmasında nasıl bir hafiflik var acaba?.. Siyah veya kahve saçlar, kumrallar namuslu da sarışınlar mı namusuz?..

Yoksa sarıya boyatan genç kızlar mı hafif meşrep kadın klasmanına sokuluyor?..

Ve son demeci efendime söyleyeyim said:
Boyama değil, doğal sarışın olduğunu ispatlayacaksın... Telefonda özel konuşmalarında hiçbir kimseye karşı olmadığını, kimseye içinden geldiği gibi sövemeyeceğini bileceksin...

Özel hayatın gözetlenecek, telelukla dinlenecek...

Evet Kürtçe konuşabileceksin, Cem TV seyredebileceksin...

Türban takabilecek, “Yaşasın demokratik Cumhuriyet...”

Ama saçlarını sarıya boyatamayacak, sarışın olduğu için haifi meşrep kız kategorisine sokulacak, telefonda özgürce konuşamayacak, istediğine özgürce sövemeyecek, istediğine istediği şekilde ilan-ı aşk eyleyemeyeceksin...

“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür... Ve bir orman gibi kardeşçesine...” diyen Nazım Hikmet’in mezarı getirilmeye çalışalacak demokrasi adına...

Ama Nazım’ın sözlerindeki muhteviyat idam sehbasına gönderilecek?.. Bu mudur?..
Sosyal ağlarda paylaş

ya 1 okul olsa anlarım da 3 okul değiştirme olunca, kızda daha farklı bişiler de olabilir gibi geliyor insana. sadece saç boyası olamaz bukadar şeye sebep. izmirden bahsediyoruz, diyarbakırın köyünden değil, illa olaya vakıf bayan hocalarda var izmirde.
bence kızın daha başka disiplin zaafları vardır ama ailesi gizliyordur. polisin zor ayırdığı kavgalar, tuvaletlerde ve ön bahçede sigara, arka bahçede seks, hatta uyuşturucu veya hap alemleri bile oluyor biton lisede. bence direk okulu suçlamak saçma, işin iç yüzünü bilmeden
Sosyal ağlarda paylaş

Mohi said:
ya 1 okul olsa anlarım da 3 okul değiştirme olunca, kızda daha farklı bişiler de olabilir gibi geliyor insana. sadece saç boyası olamaz bukadar şeye sebep. izmirden bahsediyoruz, diyarbakırın köyünden değil, illa olaya vakıf bayan hocalarda var izmirde.
bence kızın daha başka disiplin zaafları vardır ama ailesi gizliyordur. polisin zor ayırdığı kavgalar, tuvaletlerde ve ön bahçede sigara, arka bahçede seks, hatta uyuşturucu veya hap alemleri bile oluyor biton lisede. bence direk okulu suçlamak saçma, işin iç yüzünü bilmeden

Dur bakayım... Evet, ben bu kafayı gördüm sanki daha önce.

Hani şu tecavüzde kadın tahrik etmiştir diyen kafa sanki?
Sosyal ağlarda paylaş

nooldi zoruna mi ciddi!?
bitek seks yazmadım ki orda, lafı dötünden anlayıp direk seks diyorsunuz. belki de eline erkek eli değmemiş bir hapçıdır, nerden bileceksin?
siz nasıl bir lisede okudunuz bilmiyorum, ben istanbulun en başarılı birkaç anadolu lisesinden birindeydim. sınıfta hoca varken camda sigara içenide gördüm, milletin karşısında konuşurken kucak dansı yapanı da. ön bahçede olan linç sonucu, ilçe komiseri müdürümüzü arayıp "siyasi kavga çıkmış müdür bey sizde" demişti. tuvaletteki, ön bahçedeki sigarayı, kopya dehalarını, hocalara posta koyanları, arka bahçe ve depolarda olan seks partilerini saymıyorum bile. ayrıca hapçı bikaç kişide vardı okulda. sadece damardan uyuşturucu görmedim, onu da tvden falan görüyoruz liselerde var yani.
ama yok siz haklısınız, tüm gençler harika insanlar ama tüm hocalar amele(!)
Sosyal ağlarda paylaş

Mohi said:
nooldi zoruna mi ciddi!?
bitek seks yazmadım ki orda, lafı dötünden anlayıp direk seks diyorsunuz. belki de eline erkek eli değmemiş bir hapçıdır, nerden bileceksin?
siz nasıl bir lisede okudunuz bilmiyorum, ben istanbulun en başarılı birkaç anadolu lisesinden birindeydim. sınıfta hoca varken camda sigara içenide gördüm, milletin karşısında konuşurken kucak dansı yapanı da. ön bahçede olan linç sonucu, ilçe komiseri müdürümüzü arayıp "siyasi kavga çıkmış müdür bey sizde" demişti. tuvaletteki, ön bahçedeki sigarayı, kopya dehalarını, hocalara posta koyanları, arka bahçe ve depolarda olan seks partilerini saymıyorum bile. ayrıca hapçı bikaç kişide vardı okulda. sadece damardan uyuşturucu görmedim, onu da tvden falan görüyoruz liselerde var yani.
ama yok siz haklısınız, tüm gençler harika insanlar ama tüm hocalar amele(!)

sizin lise inanılmazmış.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
ya sen erkeksin ne bilicen sdf. bana kumral olmama rağmen boyalı bikbikbik etmişlikleri var. adamların tribi bu.

bizde normal sarışını bırak, boyaya bile laf edilmiyordu. sadece birkaç kadın hoca sakala ve kızların bilekliklere falan takmıştı. yani baya rahattık lisede, hocalarda başarılı insanlardı. genelde özel okullar transfer ediyordu iyi olanlarını zaten. anadolu lisesi olduğundan öss başarımız falanda iyiydi. ama işte 15-16 yaşından sonra insan değişiyor, üniye girene kadar mallık geçmiyor bir türlü.
Sosyal ağlarda paylaş

fedeeeee:D
valla iyiydi bizim lise. okul halkının %70i bağdat caddesi kökenliydi, kız kalitesi de haliyle taştı:)-D
bu arada, hocalarında arasında saçmasapan tipler var ama iyi bir okuldaysanız, öğrencilere oranla cok cok daha az bu rakam.
bu çağlarda disiplin olmassa olmaz birşey, herşeye serbestlik getirelim derseniz, ya amerikadaki gibi okulu pompalıyla basan (bizdekiler anca eli döner-bıçaklı olur) zibidileri ya da yılın 12 ayı hamile dolaşan kızları kabulleneceksiniz. eğer bunlar olmassa, japonyadaki üşütükler ortaya çıkcak demektir ki bu en fenası

allahım sen koruuuuuuu>:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...