Karag8z Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 darwin teorisiden bu kadar ürküyorlarsa, arşimetin kaldırma kuvveti deneyine hazır olsunlar bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 siz asıl bir de sitede yapılan yorumları görseniz http://www.nature.com/news/2009/090310/full/news.2009.150.html "The people of Turkey do not believe in evolution" gibi yorumlar var çok korkunç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Ardeth said: siz asıl bir de sitede yapılan yorumları görseniz http://www.nature.com/news/2009/090310/full/news.2009.150.html "The people of Turkey do not believe in evolution" gibi yorumlar var çok korkunç off bunu görmemiştim natureda çıkmışsak durum kötü, artık aylarca hakemlerde bekler gönderilen makaleler. İntihal olayından sonra gözler üstümüzdeydi tuz biber oldu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 evet bir de bundan önce intihalden nature'a çıktık bu kadar sık nature'a çıkan bir toplum yok herhalde heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Bu ne ya herifler nature'a abuk sabuk yazılar yazmışlar. Saçma sapan adamlar bir de genel adına konuşmuşlar yok Türk insanı akıllıymış da böyle kanıt olmayan teorilere inanmazmış, bu ne lan böyle. EDit: Abso / Kişisel sataşma silindi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Hayır bazıları yanlış fikirleri öyle büyük bir inanç içersinde evrimi çürüten gerçekler olarak sunmuşlar ki sinir olmamak elde değil. Bu da sonuçta Nature dergisinin sayfasyı dünyanin en bilinen bilimsel dergilerinden biri, öyle bir ortamda bu insanlarla tartışmaya da girmek istemiyorum saçma şeyler olacak diye. 2 sayfa yazı yazıp sildim zaten forum olsa direk koymuştum. Ortada bir sansür var ve insanlar bunu bilimi darwinin dogmasından kurtarmak, bilimsel olmak olarak yorumluyorlar. Yok böyle bir şey daha dünyada nasıl beyinleri yıkanmış bunların ya, ortada olan bilimsel bir teorinin sansürle çürütülmesini bilimsellik olarak görmek nasıl bir zihin halidir anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Adamlar o kadar kapalı bir akla sahip ki Darwin teorisini modası geçmiş, yalanlanmış bir iddia gibi tahayyül ediyorlar. Bir de nasıl bir özgüvense spekülasyonlarla bilimsel bir teoriyi yalanladıklarını sanıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 ooof of...şaka gibi ya. nature da neler varmış ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 İşin ilginci bence dinle evrim çatışmak zorunda değil. Bir önceki mesajımda yazdığım ayette canı olan her şeyin sudan yaratıldığı yazıyor örneğin. Pekala tanrıya inanacak bir kişi için evrim gerçek olabilir. Zaten çoğu dini metinde canlıların yaratılışının bir süreç içerisinde olduğu söylenir (6 gün?). İlk modern insanın ilk ortaya çıkışının 130.000 ~ 200.000 yıl önce olduğu söyleniyor ve ancestorlarının soyları tükeniyor. Burada ilk modern insanın dindeki hikayelerdeki gibi ortaya çıkmadığı kesin ve bilimsel olarak ispat edilmiş değil. Bunun yanında dindeki hikayelerde Tanrı Adem'i yaratacağı zaman meleklerin söyle bir sözü var: Bakara/30 : Hani Rabbin, Meleklere: "Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. (Allah:) "Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim" dedi. Bakın daha Adem yaratılmadan melekler bir şekilde benzer bir varlıktan ya da önceden gelip geçmiş bir insan soyundan haberdarlar. Dini şeyleri niye yazdın diyeceksiniz ama bu konuyu daha iyi anlamak için biraz etraflı düşünmek gerekli bence. Zaten evrimi kabul eden bir çok müslüman vardır. Official görüş budur diye bir durum yok. Düşünceye açık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Evrim hristiyanlığı tamamen yok ediyor. Ama islam için aynısı geçerli değil Giovanni'nin dediği gibi. Yanlız anlamadığım şey islam için önemi olmayan bir şey nasıl bu kadar taraftar toplayabildi Türkiyede. Sanırım kendine müslüman diyenlerin aslında kuran'ı doğru düzgün okumamasından kaynaklanıyor. Bu durum gerçekten ironik, hani belli başlı teknolojilerde islami devletler zaten batı'nın çok gerisinde ama biyoloji konusunda bir nebze ileride olmaları mümkün olmasına rağmen o konuda bile geride kalıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Bu evrim çürütldü filan diyenler daha yeni maymunluktan kurtulduğu için bu varsayımları dinlemeye bile tahammul edemiyorlar.Aynı ergenlik çağında çok samimi arkadaşların ergenlik çağından çıktıktan sonra birbirlerine selam bile vermemesi gibi birşey. Bu arada felsefi ve öğreti bilgileri anlamında dinleri ele alacak olursak islam dininin yanına hiçbir din yaklaşamaz. Hergün yatıp kalkmak kolay sıkıysa kuranı komple türkçe okuyup her satırını anlasınlar ve insanlara ortak aklın buyurduğu gibi iyi davransınlar.Tabi bunları yapacak kapasite olmayınca en kolay olanlarını gösteriş için yap ve insanlara "ben aslında müslümanım" imajı vermeye çalış. Aynı şu hesap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Sylian said: Evrim hristiyanlığı tamamen yok ediyor. Ama islam için aynısı geçerli değil Giovanni'nin dediği gibi. Yanlız anlamadığım şey islam için önemi olmayan bir şey nasıl bu kadar taraftar toplayabildi Türkiyede. Sanırım kendine müslüman diyenlerin aslında kuran'ı doğru düzgün okumamasından kaynaklanıyor. Bu durum gerçekten ironik, hani belli başlı teknolojilerde islami devletler zaten batı'nın çok gerisinde ama biyoloji konusunda bir nebze ileride olmaları mümkün olmasına rağmen o konuda bile geride kalıyorlar. Mesela Zeitgeist'i de izlediysen din diye dışladığı şey bu günün bozulmuş İncil'ini baz alarak yaptığı bir tüme varım. İkinci paragrafın cevabı çok açık. İnsanlar kendileri kafa yormak yerine fikirlerini başka insanlara emanet ediyorlar (hocalar, imamlar ya da -sözde- hiyerarşik olarak daha üstte gördükleri kimseler). Bu yüzden çok kişi gerçekten kitapta ne yazdığını bilmez. Şimdi islami devletler dediğimiz devletlerin ne kadar islami oldukları bir yana, asıl sorun yukarıda anlattığım hatadan ortaya çıkıyor. Örneğin İbn-i Sina (http://en.wikipedia.org/wiki/Avicenna) zamanlarında ve ondan daha öncesi, (peygamber zamanları) ve biraz da sonrasına kadar insanlar kendilerine değer veriyor, birbirlerinin fikirlerine değer veriyor ve özgür bir tartışma ortamı var İslam topraklarında. Hatta Bağdat'daki, Endülüs'deki günler geceler süren felsefi tartışmalar meşhurdur. Kütüphaneler meşhurdur. Zaten sonuçları da dünya hayatında görülüyor. Teknikte tıpta gerçekten ileriler. Hatta Antik Yunan metinlerinin Rönesans'da tekrar Arapçadan çevrilerek faydalanıldığını bilmeyeniniz yoktur (aksi takdirde aktarılamayacak unutulup gidecekti). Her neyse. Ne zaman fikirler -sözde- "üst" lere emanet edilmeye başlanıyor ve insanlar akıllarını kullanmaktan kolaya kaçarak sorumluluklarıyla birlikte "hüküm vermeyi" başkalarına emanet ediyor o zaman bugünkü geri durum ve düşünce tarzı ortaya çıkmaya başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 darwin'in evrim'i hristiyanlığı bozuyorsa, euclid'in elements'i de islamı bozuyor heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Ne açıdan Jadelith ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 %112.5 konusu. islamda miras var ya o işte. elements eski önemli aritmetik kitabı ya o açıdan şeyettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 İlgilenenler için yukarıda yazdığım ayetin devamı da oldukça ilginç. Adem'e maddenin doğasını öğrettiği sahne. Belki de burada Adem'den önceki varlıklarda olmayan maddeyle ilgili bir bilgiyi, bilimi aktararak onu üstün ve farklı kıldığını anlatıyor. İnsan dediğimiz (ilk insan dediğimiz) varlığın önceden yaşamışlarla farkı burada muhtemelen. Bu bilgi onu meleklerden de üstün kılan bilgi. Herkes kendi aklıyla değerlendirebilir. isimler mevzusu (ilgilenenler için ayetlerin devamı) Hani Rabbin, Meleklere: "Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. (Allah:) "Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim" dedi. Ve Adem'e isimlerin hepsini öğretti. Sonra onları meleklere yöneltip: "Eğer doğru sözlüyseniz, bunları bana isimleriyle haber verin" dedi. Dediler ki: "Sen yücesin, bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yok. Gerçekten sen, her şeyi bilen, hüküm ve hikmet sahibi olansın." (Allah:) "Ey Adem, bunları onlara isimleriyle haber ver" dedi. O, bunları onlara isimleriyle haber verince de dedi ki: "Size demedim mi, göklerin ve yerin gaybını gerçekten ben bilirim, gizli tuttuklarınızı ve açığa vurduklarınızı da ben bilirim." said: Sonra da o meşhur sahne geliyor: Ve meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Jade konuyu bilmiyorum eğer aklındaysa biraz açıklayabilir misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Konuyla alakasız tartışmaları özel mesaj vasıtasıyla yürütürseniz daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Tübitak'a gelen sansür dini bir düşünceden gelmedi mi odiflame ? Konuyla daha ne kadar ilgili olabilir dinin aslında ne içerdiği ? Sen de gayet makul ölçüdeki konuşmaları sınırlamaya çalışırken Tübitak'ı sansürleyen zihniyetten hiç bir farkın yok. edit : neyse arkadaşın gerçekten boş yere konuyu baltalayan postı silinmiş. Teşekkür ederim mod arkadaşıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Kusura bakmayın belki konuyla da alakasız ama şu klasik "abi işte hristiyanlığı çürütüyor,ama islamla alakası yok" gibi bir yaklaşım aşırı saçma,biri gerçek değilse öbürü de gerçek değil o mantıkla sonuçta her bir sonraki din bir önceki dini kabul ediyor...İslam,Hristiyanlığı,İsa'yı ve İncil'i kabul ediyor değil mi... Hemen şimdi İncil bozuldu fln muhabettine gireceksiniz de,e tam gerçeğini kimse bilemediğine göre İslam'ın kabul ettiği Hristiyanlık hangisi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Gio'ya katılıyorum, Kuran'da bu tip ayetler var ve düşünülürse aslında günümüz bilimsel teorileriyle çatışmıyorlar, yani en basitinden "topraktan yaratıldık biz" geyiği bile canlıların oluşumu hipotezleriyle uyum gösteriyor. Sonuçta burada kritik olan insanların evrim teorisine dinsizlik gözüyle bakmaları, üstüne üstlük "inanıyorum" dedikleri kitabın içeriğini bile bilmeden. Ve bu cehaletin TÜBİTAK gibi bir kurumu avcuna almış olması. yani dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, islamda sağlam bir reform ve kuran'ın yeniden yorumlanması elzem bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Sylian'ın dediklerine katılıyorum. Hakatten kuranı kerim'i adam gibi okuyup anlamaya çalışan adam , bilimsel açılımlara öcü gibi yaklaşmaz. Tam tersine üstüne gidip anlamaya doğruluk payını öğrenmeye araştırmaya çalışır. Ya da bunu bir ihtimal olarak kabul edip aklının köşesinde bulundurur. İşte bu biraz yobazlığa giren birşey. Yobazın ne dini ne sağı ne solu vs. olur. Bush başkanlığında kök hücre araştırmaları yasaklanmıştı. Obama geldi geri izin veriyor mesela. Al sana yobaz. Çok örneği var yani , sadece islamda değil islamdan önce olan birçok dinde yobazlık yapanlar oldu hala da var. Kısaca insanlığın önünde engel teşkil ediyor bu tipler. Bu arada sg-1 islamda reform değil , islamı öğretenlerde reform yapılması gerekiyor. Gayet güzel mealler var mesela. Çok güzel anlatan hocalarımız mevcut. Programlar yapanlar var. Önemli olan kişinin her önüne geleni dinleyip inanmaması. Biraz kendisinin çabalayıp araştırması. Tembellikten kaynaklanıyor buda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 bilim ile ilgili bir yerde dinle ilgili bir görüş ile sansür yapılması abes bi sonuca sebep olmuş. ikisinin birbirine kısıtlama amacı güdülerek karıştırılması, tarafları sonucu eğreti olaylara gebe bırakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 off topic, zamanında benzer bi konuda attığım mesajı koyayım buraya da, bence şu olay din ve evrim ilişkisini çok güzel açıklıyor: sg-1 said: Time Bandits/Zaman Haydutları filminde Tanrı'yı insan suretinde gördüğümüz bir sahne var. Aynen şöyle diyor : "Daha fazla oyalanmayayım. Yine kontrolü kaybedip herşeyi evrimleşmeye bıraktığımı zannedecekler." Tanrı-Şeytan, İyi-Kötü, Zaman-Mekan konularında ilginç şeyler söyleyen farklı ve eğlenceli bir yapım, karşılaşırsanız kaçırmayın derim. topik de bu, 3 sene sonra dönüp dolaşıp aynı yere... http://forum.paticik.com/read.php?13,1848836,page=1#msg-1848836 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar