Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ganimeti(!) degerlendirme.

di

Öne çıkan mesajlar

ha yanlış anlamayın, altına para yatırmak mantıklıdır vs. ama kriz ortamında 3 ay sonra bozdurmak zorunda kalırsın, kısa süreli oynamalar yüzünden de para kaybedebilirsin.

ama kısa süreli likidite sorunum olmaz diyorsan, altın şimdilerde çok mantıklı gözüküyor.

abd enflasyonla başa çıkacak + altın rezervleri azalıyor = yüksek altın fiyatları.
Sosyal ağlarda paylaş

bugun gastesde altının düşceği konusunda bir haber vardı ama ben mi yanlış anladım onu.

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1068553&AuthorID=54&Date=09.03.2009&b=Altinlar%20kulce%20kulce%20yurtdisina%20gidiyor&a=Gungor%20Uras&ver=82
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şöyle anlatayım abi: bir malı 10 liraya alıyorsun, 100 liran var. 3 yıl sonra o mal 12 lira oldu, paran bankada 115 lira kalabilir. altın yine 10 tane alır ama büyük ihtimal, hatta ekonomi kötüye giderse ama dünya genel olarak daha az kötüye giderse 12 tane bile alabilir altın. dünya da aynı kötüye gider ya da değişmezse aynı gibi kalır. Herşey iyiye giderse zaten birşey olmaz.

Ama malın değeri 8'e düşerşe altın da düşebilir pek hala. İstersen economiye girip açıklayayim niye böyle olma ihtimalinin çok olduğunu.

Yani böyle çalkantılı zamanlarda ya değerli taşlara ya da taşınmaz mala yatırım yapacaksın eğer amacın profit sağlamak değilse. Profitten kastım parayı işleyip kar getirmek. iş kurmak, borsaya girmek falan.

Tabii ben çin parası alacağım, onar yükselişte de diyebilirsin ama. (Bu arada çin parası al demiyorum, çinin durumu hakkında tek bir fikrim bile yok, örnek verdim ekonomisi gelişen bir ülke bulursan parasına yatırım yap diye. Ama asla bir ab ülkesine yatırım yapma, bizim ekonomimiz almanya ve iskandinavya dışında tüm ab ülkelerinden daha iyi görünüyor şu anda, para kaybedersin. dolar durumu hakkında kimse pek birşey söyleyemiyor, çok karışık)
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:
şaka bi yana altından zarar eden gördüm ben şöyle gördüm
arkadaşımda evlendi
salak arkadaşım zamanında bozdurdu altınları 70 80 bin Tl ye
eğer biraz sabretse şu anda 40 50 bin tl daha kara geçecekti ama bekleyemedi
şimdi kafasını vuruyo taşlara ya neyse

80bin + 50bin tl mi??
arkadaşın aşiret mensubu falanmı yaw, o kadar takıyı kim taktı:D
kamyonet gerekir okadar altını taşımak için asdsadas
Sosyal ağlarda paylaş

Şimciik altın son 30 yılın en yüksek seviyesinde ki bence düğün sezonuna kadar da artmaya devam edecek. Çünkü kriz ortamında birçok yatırım aracının getirisi azaldıkça yatırımcılar altına yöneliyor , altını güvenli görüyor ve altına yatırım yapmaya devam ediyor. Bu da altının talebini artırıyor dolayısıyla altının da fiyatı artıyor.
Ayrıca piyasada inanılmaz nakit sıkıntısı var kuyumcular falan adam akıllı bozamıyorlar bile altınların çoğu erimeye geri gönderiliyor.Hükümetin iddihardaki altınları bozdurun çağrısı işe yaramış gözüküyor.

Altın her zaman güvenlidir.Böyle bir ortamda altına yatırım yapmak her zaman karlıdır. Gerge in de dediği gibi en azından alım gücünü değiştirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

dolar pik noktasına gelince bozdur
altın dursun nasıl olsa değer kaybetmiyor

3 sene para lazım olmaz diyorsan gelire endeksli senet

çok paran varsa ve uzun süre para lazım olmaz diyorsan, borsanın iyice batmasını bekleyip bütün paranı bir banka hissesine veya yatırım yapmış büyümesi garanti şirketlere yatır
2001 krizinde borsaya oynayan, imkbnin 50k yaptığı zamanda çok iyi para kazanmıştı, 13k -> 48k tabi hisselerde bu kadar yüksek deildi oran
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...