feaverrond Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 evet oturduğum yerde bir anda takıldı bu soru kafama.İnsan daha önce görmediği bir görüntüyü zihninde canlandırabilir mi?Yoksa hayal ettiklerimiz daha önce gördüklerimizin bir karışımı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 John Locke, Tabular Asa. google. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 tabula rasa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 o da olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 adriana limayı hayal etmek gibi bişeymi bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 ben bebe yumruğu büüyklüğünde susamlı soya fıstığı hayal ettim görmediğim bişey ama sonuçta kombinasyon kabaran ekler pasta hamuru+ soya fıstığı+ kaşarlı simitin susamları hepsini birleştir ta da hayalgücü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 ha anladım daha önce görmediğimiz bişi yani resim felan videoda değil benim hayal gücüm geniş değilmiş hiç bişi düşünemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2009 Mümkün değil,nasıl bilmediğin bir şeyi hayal edebilirsin ki? Sende imgelemi yaratan çevreden edindiğin bilgilerdir.İçgüdüleri nedeniyle insan bazı duygu,hisleri canlandırabilir aklında ama görsel bir imgelem olmaz herhalde. Edit: Gerçi aklıma geldi,bir ressamımız vardı, kör ama resim yapabilen. Çeşitli testlerle kör olduğu doğrulanmıştı.Resimleri de gerçeğin aynısı üstelik (bu arada doğuştan kör ressam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 ne goruyorsan ne dusunuyorsan hepsi birer kombinasyondan ibaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 tabikide hayal edebiliriz, gelecek yarattığımız hayallerimizdir ztn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 görmediğin bir şeyi kendi hayal gücün doğrultusunda tabi ki hayal edebilirsin. Etrafına bir bak, bunlardan* biz hariç hangisi daha önceden vardı? *cansızlar ve doğal olmayanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 edebilirsin, en azından edebildiğime inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 what the bleep do we know? belgeselinde benzer bişey vardı. dediğine göre kızılderililer topraklarına okyanusu aşarak gelen gemileri görememiş. çünkü daha önce ne gemi görmüşler ne duymuşlar. ancak ne zaman gemilerin yarattığı dalgaları farketmişler o zman gemileri de görebilmişler. yani diyo ki bu quantum bilmemnesine göre sadece hayal edebildiğimiz şeyleri görebiliyoruz. dolayısıyla görmediğimiz ya da ihtimal vermediğimiz şeyleri de hayal edemiyoruz. işte böyle bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 namık kemal ne demiş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mertk Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 http://www.facebook.com/video/video.php?v=46484514382&ref=nf Dogustan kor ressam... o hayal edebiliyor! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2009 Hayal edebildiğin herşey daha önce gördüklerin ve onları beyninin modifiye etmiş halleridir.Birleştirilmiş ( unicorn ) büyütülmüş (ejderha) küçültülmüş vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2009 Iyide kafanda canlandirirken daima daha once gordugun seylerden yola cikarsin. Daha dogrusu cikmadigini kanitlayamazsin. Tabula Rassa guzel bi konsept; ancak dogdugun andan itibaren duyularin araciligiyla algiladigin her seyin dusunceni etkiledigini dusunursek sorunun cevabi acik. Aksi ise daha bir zorlu cunku boyle olmadigini kanitlayamayiz bile. Bu nedenle hayal ettigin seyin tamamen bagimsiz olmasi imkansiz. Insani sadece RAM'den ibaret olarak dusundugunde (uzun sureli hafiza olmadan), yine kisa sureli hafizada sakladigi bilgilerden etkilenmeden hayal ettigini kanitlayamazsin. Kisa donemlik hafizasi da olmadigi noktada zaten fonksiyonel bir yani kalmamis oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 En basididen şu ana kadar hiç algılamadığınız bir rengi hayal edebilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Ardeth said: En basididen şu ana kadar hiç algılamadığınız bir rengi hayal edebilir misiniz? Iyide hayal etmek degil karistirmak olur sonucta her renk 3 ana renkten cikiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 İşte heh.. Sen hala bildiğin iç rengin karışımı gibi düşünüyorsun. Şu ana kadar gördüğün herhangi bir renkle alakası olmayan bir rengi hayal edebilir misin (muhtemelen edemezsin de işte zaten soru o) diye soruyorum. Tut ki, senin beyin yapın kırmızıyı hiç bir şekilde algılamana el vermiyor, fakat sen kırmızıyı aklında canlandırmaya çalışıyorsun onun gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 dogustan kor olanlar hicbir seyi gorsel olarak hayal edemez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 onların nesnelerin üç boyutlu şekillerini algılamak için dolaylı olarak ellerini kullanma şansları var. Renkleri düşünürsek şöyle bir gerçek var. Renkleri gözleriyle algılayabilen bir insan, gözlerini kapatıp renkleri hayal ettiği zaman, beyninde o renkleri gördüğü zaman aktive olan aynı bölgeler çalışıyor. Yani aslında senin gözlerindeki reseptörler ışıkla aktive olmadan, sen belirli bir miktar o reseptörlerin beyinde uyardığı noktaları uyarabiliyorsun hayal etmeye çalışarak. Eğer kör insanların sorunları beyinsel renk bölgelerinde değil de, reseptörlerdeyse muhtemeleten o kısımları bir şekilde uyararak renkleri hayal etmeleri sağlanabilir diye düşünüyorum. Göz ve reseptörler ara eleman onlar çok önemli değil, muhtemelen her şey beyinin yapısında ve renkleri algılamayla ilgili bölgelerde bitiyor, o yüzden başka bir rengi algılayabilmemizin fizyolojik olarak mümkün olduğunu sanmıyorum daha ziyade felsefi bir soru olarak soruyorum. Aslında fizyolojik olarak da ele alındığı zaman insanın beyni ile oldukça kısıtlı olduğu görülebilir, bazı romantik arkadaşlar ama sınırsız hayal gücü falan dese bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2009 renk çok ilginç bir konu aslında, küçüklükten beri görmeye alıştığımız bir şey olduğu için çok içselleştirmişiz ama biraz soyutlamaya başladığın zaman kendinden bence hayatın amacı nedir gibi bir sorudan daha enteresan bir soru olabiliyor. Yani şurda bizim diyebileceğimiz son şey, beyinde mavi rengi görmemizi sağlayan bölge aktive oluyor... İyi de o bölge aktive olunca bizim "hisettiğimiz" mavi renk nasıl ortaya çıkıyor, soyut bir şey mi, rengi hissetme, duyma gibi şeylerden ayıran nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2009 gözümün gördüğü şeyden korkmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar