Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üniversite kredi kartları?

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

Nereye açacagımı bilemedim o yüzden yanlış olduysa pardon..

sorum şu
sadece üniversite öğrencilerine verilen kredi kartlarından almak istiyorum fakat limiti düşük olan garanti bankası ile limiti yüksek olan hsbc advantage campus card arasında kararsız kaldım
kredi kartı olaylarından pek anlamam o yüzden bilen biri
arasındaki bariz önemli farklardan avantaj ve dezavantajlardan bahsederse sevinirim
hsbc limiti daha yüksek olduğu için onu düşünyorum fakat mutlaka altından görünmeyen bi noktası vardır ilerde başımı ağırtabilecek
gerçi kredi kartını bir tek online oyun için alıyorum belki belirtmem de fayda vardır sanal aliışveriş falan diye

şimidden cevaplarınız için teşekkür ederim
Sosyal ağlarda paylaş

sanal kart çok rahat ya iş bankasında, atmye gidip sanal kart menüsünden seçiyorsun, sana atmden makbuz veriyor, ek kart gibi bir numara ve şifre var, netten ayarlıyorsun limitini ve kendi kart numaranı değil atm nin verdiği numarayı veriyorsun, olup bitiyor.

gerçi ben direkt üniden aldığım için kartı sanal kartta bayağı bir problem yaşamıştım.

ayrıca nakit avans dediğin olay insanın ocağına incir ağacı diken, borç batağına sürükleyen iğrenç bi durum. kesinlikle tavsiye etmiyorum. tefeciye gitmek gibi bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

kartı aldığım gibi atmden sanal kart oluşturdum ama eve gelip bilgisayardan online işlem zımbırtısından para aktaramıyordum.devamlı hata kodu gibi bişi veriyordu sonradan öğrendim şubeden bişi açdırmak gerekiyomuş.

nakit avans olayı içinde 300 tl limit veriyo mesela işbank'ın üni kartı.ben bunu istediğimde nakit olarakda çekebilmeliyim.
eft yapmaya kalkdım nakit avans zamazingosu yüzünden olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

HSBC'deki sıkıntı, günlük faiz uygulamaları, üstüne bir de faizi ana borcun değil, önceden faizlenmiş borcun üzerine uygulamaları.

100 ytl ana borç varken, örneğin %10 faiz uygulanacaksa 110 ytl oluyor borç, ikinci gün 100 ytl değil, 110 ytl'ye uygulanıyor faiz. (%10 falan salladım tabii de, olay bu yani)

Kaldı ki arkadaş sadece online oyun için alacakmış, gidip sanal kart aldırması yeterli gelir muhtemelen, uğraşmasına gerek yok kredi kartıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Quadrophenia said:
Etrafımdan gördüğüm kadarı ile Hsbc deki genel sorun bankanın sana bilerek fazla limit vermesi, sormadan limiti arttırması ve bunları bir strateji olarak görmeleri. Evimin yakınında Hsbc var, bir kişiyi para çekerken görmedim herkes yatırıyor.

2-3 senedir kullanıyorum hiç başıma gelmedi. bugün atm ye gittim, limitinizi arttıralım mı diye sordu cihaz. hayır dedim bi daha sormadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 5 senedir HSBC Campus kullanıyorum, hiçbir sakıncasını göremedim. İlk sene 500 lira olan limitimi ilerleyen yıllarda 750 liraya çıkardılar.

Adamlar limiti arttırdığında "Hadi doya doya kullanın, biz bunu sizden almıycaz" demiyorlar ki. Sen ekonomik durumunu ayarlayıp kredi kartını ona göre kullandıktan sonra ister limit 200 lira daha artsın isterse platunium kart sahibi ol bişey değişmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu kredi kartinin bankalar icin kari bu zaten. Yani bir adam isini yapiyor diye ondan nefret etmezsiniz. Sadece sizin alehinize oldugu icin dikkat etmeniz gerektigini bilirsiniz. Ilk kullanimlar icin, yaklasik bi 5 sene falan, minimum limit daima en iyisidir. Heleki geliriniz yoksa cok rezil durumlara dusebilirisiniz. Duzgun maas almaya baslayinca da en fazla maasinizin 1/3'uyle falan baslamak iyidir. Mantikli davranmak gerekli; elinde karsiligi yoksa harcamicaksin. Yoksa basin belaya girer, veya kendini er ya da gec sorunun icinde bulursun. Karsiligi varsa bile tum paranla kredi karti borcunu odemek hakkaten kotu bir durum. Kendinize limitleyici olarak kullanmak en mantiklisi. Mesela aylik 500 savurabileceginize inaniyorsunuz. Her yaptiginiz harcamayi kredi karti uzerinden yaparsaniz, limitiniz doldugunda "haa demekki su kadar para harcamisim" dersiniz ki bu sizin icin fren olur. Malum bankalar size para harcatmaya calistigi icin size ne kadar harcadiginizi siz ozellikle talep etmediginiz (atm'ye gidip bakmadiginiz) surece soylemez. Siz de bakmazsiniz. Bu nedenle dusuk olmasi en iyisidir.

"Bana bir sey olmaz, iradeliyim" demeyin. Sizin de basiniza gelir mutlaka.

Bankalarin kredi karti limiti artirmasi konusunda.. Bu bazen bankanin isi gibi gozukse de subede calisanlarin da halt yemesi olabiliyor. Yani bankayi mimlemeden once subeleri belirtin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...