Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptop soğutucusu

zarekd

Öne çıkan mesajlar

bitenekadar.com'dan kargo dahil 17 liraya laptop soğutucusu sipariş ettim, geldi bugün itibariyle kullanıyorum 3 fanı var. acer laptop un altına gayet güzel oturdu eğim açısı var çok hoş olmuş mavi ışıklar var. sesi laptop un kendi sesinden fazla değil. beğendim sıcaklık 90 dan 65 e düştü
Sosyal ağlarda paylaş

90 fazla her turlu.Long termde electromigration olma riski war.

isinma sorunu 80-85c civarlarindadir. Her ne kadar mobil c2d icin intel in belirledigi max temp 100c olsa da kanimca 90 ve uzeri pek hayra alamet degil.

sogutucu aldigin iyi olmu$ yani.
Sosyal ağlarda paylaş

moriQ said:
zarekd said:
temizlemekle alakası yok acer laptoplarda genel olarak ısınma ve kapanma sorunu var.

yemişler seni.

http://www.google.com/search?hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Atr%3Aofficial&hs=v5b&q=%22acer+aspire%22+%C4%B1s%C4%B1nma&btnG=Ara&lr=

hadi beni yemişler. ben bu şikayetle acer aspire kullanan her iki üç kişinin birinden duyuyorum.

not: bu arada aynı ortamda işim gereği 3-4 farklı laptop kullandığım oluyor biri hp, ikisi dell. bu laptoplar acer'dan 1 sene kadar daha eski olmasına karşın günlerce açık kalabiliyor ve tek bir kapanma sorunu yaşamadım diğerlerinde. demek ki hesap makinesi olmayan bir tek acer laptop.
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny, içini açmayı filan deneme derim, garantisi varsa devredışı kalabilir. en fazla yapacağın iş fanlara üflemek veya elektrik süpürgesi ile denemek. olmadı garantiye yollayıp 20-30 lira bayılmak üstüne bir de bir hafta - iki hafta laptop'undan olmak ki zaten bunu yapmak yerine kargo dahil 17-18 liraya 3 fanlı laptop soğutucusu bulabilirsin benim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

everest ile bakabilirsin sıcaklığa.

temizlemek içinde elektrik süpürgesini dayayın fan çıkışına. 30 sn falan çektirin. dikkat edin makina kapalı olsun. birde bu süpürgeler için koltuk aparatları oluyor onunla daha iyi çektirirsiniz.
ayda bir temizleseniz yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

adam doğru söylüyor acer laptoplarda genel olarak var o sorun.benim ki yalama oldu artık o derece 3 program falan beraber açtın mı 10 dk dan uzun süre çalışmıyor direk kapanıyor.

temizleme falan denmişte açtım baktım yok denecek kadar az bi toz vardı tozlanmadan kapanması için fanın sağlam bi tozla çevrili olması grekiyo kannımca.

ayrıca sorun acer laptopların iç tassarımından kaynaklandığını düşünüyorum ben.
açtım baktım fanı sağ sol köşede düşünün işlemcide makinenin ortasına doğru düşüyo aradanda ince ama genişce bi aluminyum levha gibi bişe uzatmışlar işlemciye fan aluminyumu soğutuyo oda soğuyup işlemciyi soğutuyo da pratikte öyle olmuyo işte.diğer laptoplarda menanizma nasıldır bilmiyorum ama böyle bi soğutma sistemi görmedim ben bilmiyorum.çokta alakalı değilimdir gerçi ama benim bildiğim işlemcinin üstüne lak oturturlar bi tane fan.saçma geldi böylesi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...