Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt Dışında Tıp Eğitimi

Valeron

Öne çıkan mesajlar

yalnız dikkat etmen gerken bi nokta var muhtemelen biliyorsundur bu işe el atıyorsan ama yine de söliim. tıp diğer bölümler gibi değil. her ülkede sistem aynı değil. mutlaka türkiyede geçerli olacak bir ülkeye git. aynı sistemle eğitim veren yani.
Sosyal ağlarda paylaş

baküye git. tıp alanında iyidir, dil sorunu da çekmessin. paran varsa hocalara rüşveti basıp ilk sene ortalama yapıyosun, orda her yerde rüşvet dönüyormuş. ertesi seneye yatay geçişlen buraya bir okula gelirsin. ama genede araştır tabii denkliğini falan
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika için benim bildiğim üniversitede Tıp eğitimi öncesi gereken biyoloji vb. alabildiğin ne kadar alakalı ders varsa almış olman lazım, ortalamanın iyi olması lazım. Başka hazırlık olarak katılabileceğin başka şeyler de isteniyor olabilir ama 4 yıllık mezunu olman şart (tıpla bağlantılı bir bölümde mesela biyoloji, genetik vs.).
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupada bir çok üniversite avrupa birliği dışındaki ülkelerin vatandaşlarını açıkcası alıyor sebebi 1000 yerine 10.000 veriyor olman. Open Seasonslarını araştırıp bir gezi ayarlayabilirsin para varsa emin ol okullardan profesörlerle iletişime geçer ve onlarla görüşürsün ve senin transcriptine bakıp edip ve tabii ki göstereceğin mal-mülk olaylarıda onlar için olayın asıl noktası oluyor. durum böyle olunca bu üniversitelerin kapısını azıcık aralayabiliyorsun diğer öğrencilerden daha çok.

yani ingilteredeyim 1 buçuk yıldır 15ten fazla üniversite gezdim. 3-4 tane profesörle ve danışmanlarla tanıştım para konusu çok önemli oluyor hatta birtanesinden şunu açık bir şekilde duydum. "avrupa birliği dışında bir vatandaşsan seni kontenjan listesinin başlarına koymamız daha kolay olur." sebep ? "para"...

bir ingiliz 300-500 pound veriyor yıllık.
uk dışı öğrenci 2000-3500 pound arası veriyor.
ab dışı öğrenci 8000-15.000 arası veriyor.

hesabı sen yap.
amerikadakileri hiç bilmiyorum.
özellikle bu dediğim ihtimallerle karşılaşırsan birde tr den o üniversiteyle anlaşmalı bir eğitim danışmanı bulursan işte o zaman çok iyi.

ben olsam bunun için bir ülke belirlerim bu yaz 2-3 ay dil kursu diye giderim o ülkeye üniversite listemi elime alıp open times lara bakıp ünileri gezer oradaki danışman ve bölüm başkanlarıyla yüzyüze görüşürüm.

benden demesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mohi said:
baküye git. tıp alanında iyidir, dil sorunu da çekmessin. paran varsa hocalara rüşveti basıp ilk sene ortalama yapıyosun, orda her yerde rüşvet dönüyormuş. ertesi seneye yatay geçişlen buraya bir okula gelirsin. ama genede araştır tabii denkliğini falan

abi işletme bölümü olsa anlarımda, tıp ya. yapmayın abi hakkıyla bitirilmesi gereken bölümlerden birtanesi açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...