Bone Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Bir ADSL hattını ikiye bölmek istiyorum. Sanırım 2 hatlı ADSL modemler var. Ama bunlardan almak istemiyorum. Mevcut modemimden memnunum. Port açmakla, firewalla, emule lowid ile felan uğraşmadığım için kolayıma geliyor. Bu yüzden merak ettim, tek modem üstünden iki ayrı hat ayırmak mümkün müdür? Bunun için özel splitterlar var mı? Modem usb modem. Bağlantıyı usb'den sağlıyor. Acaba bunu bir usb ayıracıyla ikiye ayırıp iki ayrı bilgisayarda çalışmasını sağlamak mümkün müdür? Eğer bu modemi ikiye ayırmak mümkün değilse, hangi adsl modemi öneririsiniz? Port ayarlamarla felan uğraştırmayan bir modem var mı? Yoksa ADSL2+ olan tüm modemler portla proxyle felan uğraştırır mı? Teknosa veya Mavibilgisayar gibi mağazalardan alabileceğim şeyler olursa daha güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 ADSL i iki hatta? İki bilgisayara mı paylaştıracaksın? Eğer öyleyse usb modem ile de yapılır ama diğer bilg.dan nete girmek için usb modemin bağlı olduğu bilgisayarın hep açık kalması lazım. Yok ethernetli modem alırım ben dersen çok basit bi iş zaten, ethernetli modem, iki ağ kablosu gerekiyor sadece, port açma falan da çok zor değil bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 iki bilgisayara paylaştırıcağım evet. bilgisayarlardan birinin (normalde internete bağlı olanın) 24 saat açık kalması mühim değil. yani sorun olmaz o açıdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Mümkün değil, modem tek portlu olduğu için 1 adet pcye ip atamaya göre ayarlı. Ancak iki bilgisayara ethernet alıp veya mevcut çıkışlardan internet paylaşımı yapacaksın. İnternet paylaştıran bilgisayarı biraz kasar sanki, bilemiyorum. Yeni alacağın modemde firewall olacak, portların kapalı olacaktır. Ayarlarından DMZ > enable> Bilgisayarının iç ağ ipsi yaparsan tüm portlar açılır. Benim kullandığım modem bu tavsiye ederim, ama voip içerdiğinden hede hödö pahalı. Voipi de gıcır gıcır. http://www.mavibilgisayar.com/ud/11984 Edit:wireless falan istemiyosan al normal 4 port bi modem çok farketmez, netmaster kullanıyor arkadaş memnundu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 interneti paylaştıran usb cihazı http://www.pclabs.com.tr/2009/02/25/interneti-paylastiran-usb-cihazi/ tam senin aradığın şey eğer bilgisayarlar birbirine çok uzak değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 bunu bende denemiştim, usb modemi ancak pcler cok yakınsa paylaştırabilirsin. yani aynı ev içinde bile zor bir olay bu. tek çaren çok portlu bir ethernet modem alıp onlan paylaştırmak. ya da ucuz olsun diyorsan eski tek portlu bir modem bulursun, ona gene ucuz çin işi bir hub yani paylaştırıcı bağlarsın ve neti o dağıtır. ama en temizi çok portlu ethernet modemdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 bilgisayarlar yakın olacak, o açıdan mahsuru yok. şu iki pc'yi birbirine bağlıyan cihaz çok güzelmiş, sanırım tam benim aradığım birşey. bakıyım türkiye'deki mağazalarda satılıyor mu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Internet paylastiran usb cihazi denilen sey bi usb cross cihazi, usb den gelen sabit akim tek yonlu oldugu icin duz usb kablo takildiginda makinede sb yaniyor o acidan bu devreye ihtiyac var, aslinda gordugu is firewire in normalde yaptigi sey veya daha da basit bi ornek olarak cross ethernet kablosu. hic bu alete para vermeyip 2 makinede de firewire varsa ayni agda makineler net paylasabilir, ayni sekilde ethernet icinde gecerli bu hadise. 3 senaryodada usb modem bi yere bagli ve o bagli oldugu makine acik degilse digeri giremeyecek sonucta. ucuza ve basit olana kanaat ediniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Postları okumadım ama anladığım kadarıyla 2 pc ye aynı adsl hattından internet sağlamak istiyorsun yeni modem almadan. Switch al 2de ethernet kablosu al normal ethernet kablonu modemden siwtch e gönder sonra 2 etherneti 2 pc ye tak oldu bitti benim evimdeki setup budur şu anda :) Edit:Pardon yahu usb olduğuna dikkat etmemişim :( işine yaramaz söylediğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 KHaRoN said: hic bu alete para vermeyip 2 makinede de firewire varsa ayni agda makineler net paylasabilir, ayni sekilde ethernet icinde gecerli bu hadise. ikisinde de firewire yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Cozumu firewire odakli yazmamistim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2009 şimdi normal ethernet modemlerin hepsinde fazladan pc çıkışı var. birini diğer bilgisayara takarsın. ben bu gune kadar bi çok kez yaptım bir kez bile herhangi bir ekstra işlem yaptığımı hatırlamıyorum... tak çalıştır - tak çalıştır. edit: pardon usb miş onunla uraşılmaz ya ethernet alsana başın aarmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 sabah mahmurluğuyla şöle bi okudum da, kimse hub dememiş çok ilginç :) hub arıyor yahu işte :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 hub sorun yaratır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 yukarıda yazılan USB 2.0 Data Copy and Internet Connection Sharing Dongle (Driver Free) cihazı türkiye'de satılıyor mu acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2009 usb hub var 7-8 liraya satılıyor 4 portlu ona bagla ondan 2 usb kablosu ile pc lere götür böylece 2. pc ile internete girmek icin modemin baglı oldugu pc nin acık olmasına gerek kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Hub ve switch olmaz denmiş. Neden olmuyor? USB girişleri felan mı yok onların. USB ayırıcı cihaz Türkiye'de yok herhalde, göremedim. USB Hub dediğin nedir? Türkiye'de bulabileceğim bir marka model söyleyebilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 usb hub şöyle sorun yaratabilir, eğer gerçekten hub ise. hub mantığı sırayla işlem yapar. yani aynı anda ya senin pc ya da diğer pc interneti kullanır. bi o bi u pc kullanır gider. ikisinin de aynı anda kullanabilmesi için switch mantığı olması lazım. sorun yaratır dediğim, oyunlarda pingin falan yüksek olabilir bilmiyorum. pahalı bişe değil alıp deneyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 ana bilgisayarın açık olması sorun değil demişsin işte heralde server vs tarzı veya download vs için kullanacaksın onu. direkt usbyi ana bilgisayara bağla o bilgisayarda da ethernet kartı yoksa al bitane tak. ordan da diğer bilgisayara bağla internet paylaştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 evet yukardaki çözüm de olur. yalnız cross kablo alman lazım. normal kablo olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 DynamicK said: usb hub var 7-8 liraya satılıyor 4 portlu ona bagla ondan 2 usb kablosu ile pc lere götür böylece 2. pc ile internete girmek icin modemin baglı oldugu pc nin acık olmasına gerek kalmaz dynacan ben mi yanlış biliyorum, yoksa o usb hub denen alet sadece usb giriş sayısını artırmak için değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 şimdi modem usb degil de ethernet olsa idi rj45 ile hub a aktarıp ordan diğer bilgisayarlara yine rj45 ile baglantı yaparak hem 2 pc i internete hem de birbirlerine 100mbit hızında baglayabilirlerdi usb ile 2 pc i birbirine baglar iseniz film falan aktarırken hız biraz yavaş olur 1gb/dk aktarım hızı olur usb hub bildigin usb cıkışı çokluyor 2.0 usb hublar mevcut piyasada ben daha yeni s-link aldım bundan memnunum boyutları falan da iyi aynı anda hub a 2 adet external hdd bir webcam bir de yazıcı baglıyorum mesela tıkır tıkır çalışıyor tek olay usb den full akım çekicek 4 adet cihazı baglamayın çünkü pc nin tek usb cıkısına cok yükleme yapabilirsiniz usb modemin tek usb cıkısını sen bu hub ile 4 adet yapıcaksın ve aynı anda o huba bagladıgın pc ler internete giricek. tabi bir ethernet modem + hub sonrası pc lere internet + ev ağı oluşturmak kadar performanslı olmasını beklememek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 yetemenk said: usb hub şöyle sorun yaratabilir, eğer gerçekten hub ise. hub mantığı sırayla işlem yapar. yani aynı anda ya senin pc ya da diğer pc interneti kullanır. bi o bi u pc kullanır gider. ikisinin de aynı anda kullanabilmesi için switch mantığı olması lazım. sorun yaratır dediğim, oyunlarda pingin falan yüksek olabilir bilmiyorum. pahalı bişe değil alıp deneyebilirsin. 2-3 pc baglı hublarda ping de gözle görülür bir artış yaşatmaz. sıra ile iletişim yaptıgı dogru ama bu ptt de sıra beklemek gbi degil mili saniyeler ile ölçülüyor full duplex hub 2 pc de full duplex ethernet kartı var ise sıkıntı yok usb hub dan internet paylasımı denemedim lakin mantıken ciddi bir sorun cıkacagını zannetmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 full duplex hub = switch ethernet icin konusuyorum tabiki, usb internet paylasmak icin tamamen sacma bi yontem. ozellikle muhtemelen dhcp serveri olmayipda tek makineye hizmet edicek sekilde tasarlanmis bi usb adsl modemi daisy chain ile iki makineye usb hub ile baglarsak muhtemelen once baglanan girebilir sadece, digeri ip alamayacagindan problem cikar. Teoride konusoyurm ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 hubla ben de paylaşım falan hiç bişe denemedim ama hublarda bazen şişme meydana gelebiliyo. nete giremiyoz sistem çalışmıyo diye arıza geliyodu, adamlar hub kullanıyorlarmış (ethernet hub ama). şişme yapıyomuş, kapatıp açmak falan gerekiyo vs. bu usb çoklayıcılarda da olur mu olmaz mı bilmem. denemek lazım. sonuçta biri sürekli dl de olacak anladıgım kadarıyla. kharon un dediği gibi bi durum yani. en güzeli şu benim link verdigim alet gibi. ama biraz daha para koyup 4 portlu bi ethernet modem alınabilir de kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar