Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

canı sıkılanlara abandonware oyunlar


Zed

Öne çıkan mesajlar

galiba tatil bezginliği herkesin üstünde, bu havada dışarı da çıkılmıyo, belki aşşadaki oyunlar sizi bi süre oyalar.

Master of Magic (strateji)
çok sevdiğim oyunlardan birisi. civilization'ı alın, içine master of orion'ı koyun, bol bol rpg unsuru katın, aha da bu oyun çıkıyo karşınıza. saatlerce sıkılmadan oynayabilirsiniz. yannız patchlerini de biyerlerden bulursanız iyi olur, çünkü ai biraz salak.

Beneath a Steel Sky (adventure)
bu da beni zamanında bilgisayarın başına bağlayan, yemek yerken bile "acaba şunu şöyle yapsam böyle desem geçebilir miyim orayı" diye düşündürten adventure oyunlarından birisi. iyi düşünülmüş bulmacalar, sıkmayan dialoglar, el çizimi backgroundlar falan var, kesin deneyin.

Solar Winds (action/adventure)
pek sevdiğim oyunlardan biri. epic megagames'in her zaman yaptığı gibi, amatör bi çalışma olarak başlatılıp, sevilince haklarını satın aldığı oyunlardan. oyunun full versiyonunu bulmak zor, bu da sanırım tam versiyon değil. ikisinin de tam versiyonunu oynayabilmiş şanslı kişilerden biri olarak söylüyorum; oyun cidden yapıldığı zamana göre çok yenilikçi ve bağımlılık yapıcı. uzayda dolaşıyosunuz, maceradan maceraya koşuyosunuz (12,345 koordinatlarındaki gemi bizim bilmemnemizi çaldı, git öldür) gidip ticaret yapıyosunuz, çok zevkli çoook.

ZZT (adventure)
adventure ama öyle bildiğiniz adventurelardan değil. oyun tamamen ascii karakterlerle yapılmış, ama hiç sıkmıyor. ayrıca kendi içinde özel scripting dili var, ve bu sayede star wars adventurelarından, ejderli ettinli şeylere kadar herşey olabiliyo. www.zzt.net adresinden başkalarının oyunlarını indirebiliyosunuz. bi ara super zzt gibi bişeyi de çıkmıştı ama nooldu sonra bilmiyorum.

Sensible Soccer 2 (futbol)
sensible software'i cannon fodder'la beraber zengin eden oyun. zamanında bi bu vardı, bi de kickoff serisi. hatta ikiye ayrılmıştık sensıbılcılar ve kikofçular diye eheh. şimdi bakınca kickoff çok kötü kalıyo bunun yanında. abartı takım kadroları ve rahat kontrolüyle hala zevkli. (kickoff 2002 çıktı, adamlar 3 boyutlu yapmış, ama kafa aynı, hala kontrol edilemiyo adamlar.)

Capitalism Plus (strateji)
bu da pek zevkli, sandalyeye yapıştırıp bol bol ter ürettiren cinsten bi strateji. ben bu oyunu zamanında yakalayamadım, ancak abandon olduu zaman buldum, hala çok zevkli, oynamayanlar utansın. gerçek hayatta nasıldır bu firma şirket vs. işleri bilmiyorum ama oyun içinde herşey çok tutarlı görünüyo.

X-Com: Terror From the Deep (strateji)
bu da zamanının devrim yaratan oyunlarından birisiydi. ilk izometrik turnbased tactical savaş stratejisi bu oyunla başladı. (aslında bunun birincisiyle başladı ama pek fark yok.) bundan sonra jagged alliance'lar falan pörtledi. sınav zamanları uzak durulası oyun.

Princess Maker 2 (simulasyon)
çok çok ilginç bi tarzı var oyunun, en iyisi anlatıyım, siz karar verin. sizin bi kızınız var, ve siz kızınızı ufak yaşlardan itibaren 18-20 yaşına kadar eğitiyosunuz. hangi işe verirseniz orda çalışıyo, ne dersi aldırırsanız onu yapıyo falan. bunlara göre statları ayarlanıyo, skilleri değişiyo, çok sıkarsanız stress artıyo evden kaçıyo, yeni elbise alıyosunuz mutlu oluyo. böyle anlattığıma bakmayın, çocuk oyunu değil, baya zor. (ama çocuk oyunu değil dememe bakarak adult demeyin eheh). japon oyunu, ama o zamanlar japon anime çizimleri şimdiki kadar ileri değildi, amerikan-japon karışık bi çizim tarzı var sanki. daha sonra bu oyunun psx ya da dc için üçüncüsü çıktı ama hiç oynayamadım. işte oyun böyle, ama çok zevkli, oyunun sonunda 50 küsür mü ne farklı son varmış. savaşçı oluyo, yazar oluyo, evde kalıyo falan eheh.
Not: Şimdi baktım, download linki kaldırılmış, bulduğum zaman yerine yazarım.

Battle Tech 1: The Crescent Hawk Inception (simulasyon/adventure)
sanırım ilk amigada oynamıştım bu oyunu. gelecekte geçiyo, hani bakkala mechlerle gidilen gelecekte. işte siz de orda bi şekilde maceraya atılıyosunuz, savaşlar turn based mech simulasyonu (simulasyon dediysem öyle 3 boyutlu bişeyler beklemeyin), geri kalan şeyler adventure tadında. rahat bi 5 gün oyalar.

aklıma şimdilik bunlar geldi, sonra aklıma gelirse yine yazarım.[hline]change....[url=http://bedlam.rutgers.ed
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beneath a steel sky ı şiddetle tavsiye ederim.
bi adventure oyununda atmosfer nası güzel uygulanır derseniz bu oyunun adını haykırırım
zamanında bunun bütün resim dosyalarını resim programında editliodum
karakter obje background herşeyi obje olarak kaydetmiştim
arşiv gibi bişe olmuştu
10 dakikada beneath a steel sky konulu güzel resim yapıodum :)[hline]Aha top, vursam mı ? -Hakan Şükür
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blue Ice ve Blood&Magic arıyorum full.
Bulabilen olursa sevinirim.

Ayrıca ben de abandonware çekmeye başladım
anet.net.tr
yani ftp.anet.net.tr den bir sürü oyun çektim.
Hiçbir yerde fullu olmayan oyunlar, mesela blakestonu felan buldum.
Yine de bazı oyunlar çalışmadı. Inspector Gadget mesela.

XP de neden oyunlar çalışmıyor? Win 98de çalışacak oyunların hepsi XP'de de çalışır deniyordu, Dos desteği var felan deniyordu. O yüzden ME'den XP'ye geçcektim tam da ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zed, 26 Haziran 2002 04:09 tarihinde demiş ki:
Capitalism Plus (strateji)
bu da pek zevkli, sandalyeye yapıştırıp bol bol ter ürettiren cinsten bi strateji. ben bu oyunu zamanında yakalayamadım, ancak abandon olduu zaman buldum, hala çok zevkli, oynamayanlar utansın. gerçek hayatta nasıldır bu firma şirket vs. işleri bilmiyorum ama oyun içinde herşey çok tutarlı görünüyo.


Oyun o kadar gerçekçi ki Kaliforniya Üniversitesi' nde (UCLA) ders olarak okutulduğu için literatüre geçti.

Alçak Zed 3 gün önce bu tarz bişiler deseydin ya... Gecikmiş köfte noolcak :p

şu kitabı bitiriim hemen atliicam, eline sağlık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...