Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Kaya'nın Mezarı Türkiye'ye Getirilsin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Demek ki terörü kabul görmemek lazımmış.Devlete bağlamamk lazımmış.Geçmişin hatalarının bugunun kanı olarak görmemek gerekliymiş.
Devlet elini taşın altına koyuyor ama toplum kafası silahlı mücadele ile daha çok kar edeceklerini düşünüyor.

Bu ülkede gidipte seve seve oralarda görev yapabilecek çok adam var.Onlar silahı bıraksınlar batıdan yüzlerce adam kalemiyle defteriyle gider.
Ama ellerinde silah oldukça gönüllerinde apo yollarında mayın oldukça bu devletten yağmurlu günde su beklemesinler.
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
Mohi said:
ya orası işin geyiği tabiki, inşaata çekme olmaz, inşaata atma olur(tu)
ama ait olmadığı ve içlerini doğrudüzgün bilmediği bir grubu böyle oturduğu yerden, delicesine savunan birine de anca bu yazılırdı son noktada.

sen insan öldürdükten sonra inşaata cesedi atan insanlardan birisin yani, veya o tür insanlarla takılıyosun durmadan? diğer türlü şu anda kendi kendine de bilip bilmeden konuşuyo diyo oluyosun çünkü, o yüzden sordum.

ya her yere çektiniz olayı, her türlü laf ebeliği de yaptınız. gidin takılın diyorum işte aralarında biraz, kini nefreti kıskançlığı hissedin alelade türk vatandaşına karşı olan. sanki sade vatandaş bişey yapmış gibi onlara. tabii dediğim gibi veletler tarafından cüzdanınız, telefonunuzun gitme şansı bile var orası ayrı tabii.
ha bide bunları götümden uydurmuyorum, ben orta halli bir semtte yaşadığım için zaten yeterince tecrübe edindim. maksadım sizinde gözünüzü açmak ama buna ihtiyacınız yok gibi, neyse gün gelir de o yumuşak poponuzu yaydığınız koltuktan kaldırır da halka karışırsanız anlarsınız bunları...
Mesaj tarihi:
ginaly said:

işte batıya gelip aç kalınca yapacak şeyleri kalmıyor da ondan.
doğuya git bi de sor bakalım şantiyede nerelisin diye.
tabi şantiye bulabilirsen.
yok. çünkü orada adamlar aga, paşa. amelelik yapmaz, marabalık yapmaz.

bence batıya geliş sebeplerini arayıp bulmak lazım. Ki bunlar da bilinen şeyler. Tek tek yazmaya gerek yoktur. Bu konuda yanlışsın kanımca ginaly..

ayrıca,

doğudaka adamın türkçe bilmemesi onun suçu mu peki Cons ?

hatta bu bi suç mu ?
Mesaj tarihi:
Onca sayfa yazılanlardan,başlıktan çıkıp, 16. sayfaya kadar gelen bu tartışmadan da anlaşılacağı üzere ,

1- Müzik tarihinin önemli şahsiyetleri ölmüş mü ölmemiş mi ( örn: Janis ,Elvis vs) olduğunun henüz açıklanamaması ,
2- Bob Marley'in Che ile birlikte 70'lik rakı açıp içmiş mi içmemiş mi gibi polemiklerin henüz sonuçlanmadığından ,
3- Shaggy ölmediği için hala rahat edemediğimizden ,
4- Türkiye'de çerkezlerin mi,lazların mı yoksa boşnakların mı daha fazla tepkiye maruz kaldığının yıllardır açıklanamaması nedeniyle,
5- Bazı yazarların inatla konuyu başka yerlere çektiğinden dolayı gerçek konunun unutulmasından ,
6- İnşaata atmak mı yoksa inşaata çekmek mi ikileminin üzerinde gereğinden fazla kafa yorulmasına rağmen haaala daha makul noktalara varılamadığından ,
7- Son olarak da Amerika'nın sokaklarda doğduğundan dolayı , Ahmet Kaya'nın mezarının Türkiye'ye getirileceğine ya da getirilmeyeceğine karar verilmiştir.
Mesaj tarihi:
raw power said:
Ahmet Kaya'yı Kürt milliyetçiliğine iten sebepleri de tartışmak lazım.Ona o ödül töreninde yapılanları da tartışmak lazım.Kürt milliyetçiliğini ve oluşturduğu terörizmi lanetleyelim,ama Türk milliyetçiliğini ve onun oluşturduğu terörizmi de lanetleyelim.Var mısınız?

Bazı andavallar bana bu topicte PKK'lı yaftasını yapıştırmaya çalıştı.Bakın yukarıdaki alıntı benim bu topicteki 2. mesajımdan.Ne demişim?'Kürt milliyetçiliğini ve oluşturduğu terörizmi lanetleyelim,ama Türk milliyetçiliğini ve onun oluşturduğu terörizmi de lanetleyelim.Var mısınız?'Düşüncelerimi özetliyor bu lafım.Şimdi bazılarınızın yazdıklarına bakıyorum,PKK'lılardan zerre farkınız yok.Aynı köhne,dar bakış açısı,aynı barbarlık.
Mesaj tarihi:
raw power said:
milliyetçiliğini ve oluşturduğu terörizmi lanetleyelim,ama Türk milliyetçiliğini ve onun oluşturduğu terörizmi de lanetleyelim.

sonra sayfalarca doğrudan milliyetçilik ve terörizm bağlantısı olmadığı anlatıldı bunu da atlamayalım.

Türk milliyetçiliği terörizm sebebi değildir dendi. Milliyetçiliğin faşizmle farkları ve terörizmin bir yöntem olduğu anlatıldı..vs.
Mesaj tarihi:
-007- said:
raw power said:
milliyetçiliğini ve oluşturduğu terörizmi lanetleyelim,ama Türk milliyetçiliğini ve onun oluşturduğu terörizmi de lanetleyelim.

sonra sayfalarca doğrudan milliyetçilik ve terörizm bağlantısı olmadığı anlatıldı bunu da atlamayalım.

Türk milliyetçiliği terörizm sebebi değildir dendi. Milliyetçiliğin faşizmle farkları ve terörizmin bir yöntem olduğu anlatıldı..vs.

Türk milliyetçiliği ile terörizm arasında nasıl bağlantı yok?Hangi ülkede yaşıyoruz?Darbeciler,ülkücüler Türk milliyetçisi değil miydi?O kadar çok örneği var ki milliyetçi terörün...Maraş katliamı,Bahçelievler katlamı,Taksim'de ki 1 Mayıs katliamı...En son örneğini Hrant Dink'in öldürülmesinde gördük.Milliyetçiler yapmadı mı bu olayları?
Ha,bazı milliyetçiler terör uyguladıysa,her milliyetçi teröristtir denemez tabi ki,o ayrı.Her fikirden insan siyasi sebeplerle terör uygulayabiliyor.
Mesaj tarihi:
raw power said:
-007- said:
raw power said:

Türk milliyetçiliği ile terörizm arasında nasıl bağlantı yok?Hangi ülkede yaşıyoruz?Darbeciler,ülkücüler Türk milliyetçisi değil miydi?O kadar çok örneği var ki milliyetçi terörün...Maraş katliamı,Bahçelievler katlamı,Taksim'de ki 1 Mayıs katliamı...En son örneğini Hrant Dink'in öldürülmesinde gördük.Milliyetçiler yapmadı mı bu olayları?
Ha,bazı milliyetçiler terör uyguladıysa,her milliyetçi teröristtir demiyorum,o ayrı.Her fikirden insan siyasi sebeplerle terör uygulayabiliyor.

Bak yeniden başa dönmüşsün, olmadı şimdi. Sayfalar önce açıkladık öyle olmadığını. Geri dön oku. Milliyetçilik terörizme ihtiyaç duyan ya da buna sebep olan bir olay değil. Senin dediğin faşizm olabilir belki. İkisinin arasında fark var diyoruz. O dediklerin de milliyetçi değil, ülkücü faşist vs.

Mesela çoğu ülkücü Türk milliyetçisidir aynı zamanda. Ama her milliyetçi ülkücü ya da faşist değildir.

Ya da ülkücü biri milliyetçiliği savunmayabilir, ırkçı olabilir. Bilmeden konuşmayın.
Mesaj tarihi:
Ben de kendini milliyetçi olarak tanımlayan herkesin faşist olduğunu söylemiyorum zaten,belirttim bunu.Genel kavram hakkında konuşmuyorum.Fakat Türkiye'de kendini Türk milliyetçisi olarak tanımlayıp,teröre bulaşmış hayli fazla insan var,motivasyonları,çıkış noktaları bu.Keza Kürt milliyetçileri için de aynı durum söz konusu.
Mesaj tarihi:
Tamam bir takım teröristler kendini milliyetçi olarak tanımlıyorsa bu, milliyetçiliğin terörizmle alakası olduğu anlamı çıkmasını bırak o kişilerin milliyetçi olacağı anlamına bile gelmez. 2. kez aynı örneği veriyorum PKK biz çevreciyiz dese "çevrecilik kötüdür, terörizme sebep olur" mu diceksin. Terörizmle milliyetçilik arasında kurduğun mantık bu kadar saçma yani. Kendini milliyetçi olarak tanıtan teröristler varsa bu milliyetçiliğin terörizmle bir alakası olacağı anlamına gelmez. "Kendini tanımlama şekli" bir kriter değil yani burda. Bu mantıkla hareket edip "teröristlerin çıkış noktası milliyetçilik" diyemezsin. O zaman terörizm her şeyin çıkış noktası olabilir, her şeyle terörizm arasında bağlantı kurabilirsin bu yanlış yaklaşımla.

"Kürt milliyetçileri" dediğin kesim ırkçılıkla komünizm arasında gidip gelen bir terör örgütü ve onun doğrudan ve dolaylı destekçileriyle alakalı ideolojisiz bile denebilecek bir durum. O da milliyeçilik değil yani.
Mesaj tarihi:
raw power said:

bu arada milliyetçilik atatürkün ilkelerinden biri. fyi.
Mesaj tarihi:
biz onu baya uzun tartıştık burda tanımlara takılıp kalmamak için Türkiyede 1980 öncesi dışardan gazlanan faşist milliyetçilik anlayışı olarak kelime düzeltmesi yapıldı.
  • Yeni Oluştur...