fede Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 engin ardıçlar yılmaz özdil okuyorum ben bi tek. özet geçiyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 sir said: ve her kitlenin/sınıfın kendine ait gazetesi var demesi çok mantıklı. nasıl ki akp taraftarları, biraz sosyetikse sabah okuyo, milli görüş geçmişi varsa zaman-yeni şafak falan okuyo..akp karşıtları-ordu yanlısı kişiler de cumhuriyet-hürriyet-vatan okuyo. ordu karşıtları-demokrasi yanlıları taraf okuyo. taraf kadar sivri olmak istemeyenler radikal okuyo vs vs oldu gülüm ben de emperyalist spacenoid uşağıyım zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 quote mine etmiş ama diğer kısımları silmeyi unutmuş. fail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 ben izmir doğumlu değilim. sevindi,ğim tek nokta ise benim gibi düşünen insanların içindeyim. burdan açıklıyorum tüm izmir ergenekoncu , tabi rte ye göre. ayrıca ben ahlaksızım. rte nin okumayın dediği gazetelere abone oldum dün gidip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 aferim sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 okicaksaniz gidin adam akilli haber.sol .org u okuyun (bosluksuz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 sir said: ve her kitlenin/sınıfın kendine ait gazetesi var demesi çok mantıklı. nasıl ki akp taraftarları, biraz sosyetikse sabah okuyo, milli görüş geçmişi varsa zaman-yeni şafak falan okuyo..akp karşıtları-ordu yanlısı kişiler de cumhuriyet-hürriyet-vatan okuyo. ordu karşıtları-demokrasi yanlıları taraf okuyo. taraf kadar sivri olmak istemeyenler radikal okuyo vs vs abi bunu ironi olsun diye mi yazdın bilmiyorum da ciddi ciddi yazdıysan o kadar yanlı yazmışsın ki. yani anca bu derece yaftalanabilir sanırım. tamam insanla ilişkili olan her şey gibi gazetelerin de karakteleri var ve bunlar tek okuyuşta bile anlaşılabiliyo. ama aynı zamanda böyle geniş ve kesin genellemeleri sosyal bilimler imkanı yok kaldırmaz yalan olur. yapmamak lazım. ben çok merak ediyorum bu mantıkla taraf okumayanlar demokrat olamıyo mu, veya demokrasinin baş kuralı, mottosu "ordudan nefret et!" mi? demokrasi yanlısı hürriyet okurları yok mu,varsa da bunların hepsi orduya mı tapıyo. hadi oldu da ordudan nefret etmedi, bu adam taraf okuyamayacak mı, gazete bayiinde sorun mu çıkaracaklar. çevremde demokrasi yanlısı pek çok insan cumhuriyet okuyorken, duvar kenarında bi sürü zaman duruyodu bedava, ben de aldım bitane diyen insanlar da var. yıl olmuş 2009 hala kalıp seçmece oynamamalıyız bence. gerenk yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 emre aköz KAL'ın yüz karasısın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 cengizhan66 said: okicaksaniz gidin adam akilli haber.sol .org u okuyun (bosluksuz) hayır bismillah.com u okuyun. adam gibi site, orda yazanların hepsi doğru. solculuk da iyi ama dincilik bir numara tek geçerim. milliyetçilik baydı artık ne o öle 200 yıldır aynı şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Yanlis bir tespit. Okudugu gazete kendi gorusunu yansitmaz herkesin. Bu mantikla gazete okuyan insanlar kendilerine yandas aramaktan baska bir is yapmiyorlar. Gazete okumak cok daha farkli bir is. Tabii ki insanlar kendi gorusunde olan gazeteleri okur; eksik bilgileri varsa bunu tamamlarlar ama karsit gorusu de okuyan bircok kisi var. Sirf ne demisler, olaya nasil bakiyorlar diye dusunen, karsit gorusun ne dusundugunu ogrenmek isteyen. Zaten bu nedenle RTE'nin yaptigi yanlis. Emre Akoz yanlis bir ongorude bulunmus (insanlarin sadece kendi goruslerini okuduklari gibi). Bunun disinda DMG hakkinda soylediklerine katilmamak mumkun degil. Bir de Engin Ardic'i savunan insanlar mi var, bana mi oyle geliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 http://www.netgazete.com/ratingtiraj/tiraj.htm Buradan gazetelerin tirajlarına ulaşabilirsiniz. Şimdi bu tirajlara ve aköz&sir a.ş.'nin yorumlarına dayanarak: biraz sosyetik akp taraftarının gazetesi 405.000, milli görüş geçmişli akp taraftarının gazeteleri 800.000 (aslında bunun da önemli bir kısmı zorunlu aboneliklerden geliyor), akp karşıtları-ordu yanlılarının gazeteleri, sıkı durun, 1.800.000, ordu-karşıtları-demokrasi yanlılarının gazetesi, yine sıkı tutunun, 41.000, o gazete kadar sivri olmak istemeyenlerin gazetesi de 46.000 satıyor. her bir gazeteyi ortalama 3 kişi okuyor dersek sırasıyla 1.200.000, 2.400.000, 5.400.000, 120.000, 140.000 civarı sayılar buluyoruz. Yani ordu karşıtı, demokrasi taraftarı topu topu 120.000 kişi varken, akp karşıtı, ordu yanlısı 5.400.000 kişi var. Allah Allah, bu işte bi gariplik var, ama nerde? Yani aköz&sir ortaklığına göre kendileriyle aynı fikirde olanların birleşim kümesinin eleman sayısı, ahlaksız okurların 5'te biri ediyor anca. Ve Türkiye'de demokrasi yanlısı topu topu 120.000 kişi var. Daha da ilginci toplamda elde ettiğimiz sayı 9.000.000 felan. Hadi hata ettik, 15.000.000dur aslında desek, ki olabilir belki, ortak kullanılan çok gazete var, kahveler, oteller, işyerleri vs., türkiye'de bu seçimde oy kullanacak seçmen sayısı da 48 milyon ise(kaynak:http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/467318.asp), demek ki, türkiyede 33 milyon insan herhangi bir fikre dahil değil, öyle ot gibi yaşıyor, veya kendine göre bir gazetesi yok, veya sadece internetten takip ediyor (Türkiye'de düzenli internet kullanım oranı 2007 yılında %26, yani 48.000.000 seçmenin (hadi 2008'de biraz arttı desek) 14.000.000'u felan. kaynak: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=19628). Şimdi soruyorum, aköz&sir ikilisinin söylediklerini doğru kabul edersek - 5.400.000 insana ne dememiz gerekir, diğerlerinin toplamı bile bu sayıya yaklaşamıyorken, ahlaksız deyip hıncımızı, nefretimizi kusmamız yeterli mi? Gazete okuyabilen insanlarımız arasında akp karşıtı, ordu yanlısı olanların ezici üstünlüğü olması neye işarettir? - 5.400.000'e ahlaksız diyorsak 33 milyon insana ne dememiz gerekir? - akp'nin Milli Görüş tarafındakilerinin gazetelerinin öyle ya da böyle bu kadar çok eve giriyor olması ne demektir? Veriler böyle, hala daha aköz&sir genellemesini savunan varsa şu sorulara ve yukarıda verdiğim sayılara cevap versin mümkünse. Ha aköz&sir'in saçmaladığını düşünüyorsanız yerden göğe kadar haklısınız. Okuduğu gazeteye göre insanları fişleyip üzerine bir de ahlaksız damgası yapıştıranların o çok nefret ettikleri ordunun sıkıyönetimlerinden farkı, o bayıldıkları demokrasiyle de alakaları kalmaz, kendilerine yönelik her türlü lafı da hakederler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 AKPnin veya ordunun tarafında olmayan gazeteyi okumak onlara karşı olduğun anlamına gelmez tam olarak. Fiyatı ucuzdur, spor sayfasını seviyorsundur, kapına bedavaya bırakıyordur birisi .... uzar gider bu liste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Hürriyet, Milliyet, Sabah ve benzerleri gibi jan janlı ve topluma mal olmuş gazeteler artık belli bir görüşe sahip insanlar alıp almaz modundan dışarıda bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 bu herif gibi döneğin önde gideni ve satılmış olduğu cümle alemce bilinen bir adamın yazdığı safsataları foruma koyup, forumu kirletenleri kınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 ooh yine kafaya göre quote'lar, laf çarpıtmalar, doğrusu şahane =) bakın ne yazmışım, her gazete bir nevi algıda seçicilik yapar yazmışım. ve her gazetenin kendine has bir kesimi vardır yazmışım, bunun da arkasındayım. burda bi kısıtlama veya yargılama yok. kaç kişinin hangi gazeteyi okuduğunun da bir önemi yok. önemli olan bu gazetenin yayın politikası ve onu hiç sorgulamadan kabul eden-çünkü öyle olduğuna inanmak isteyen yurdumun "merkez-çağdaş" insanları. emre aköz'ün "ahlaksız" olarak nitelediği grubun hangi grup olduğu ortada. o gazeteleri okuyan kişiler belki bilinçli belki bilinçsizce bu ahlaksızlığı desteklemekteler. burada deniz feneri davası veya şaban dişli olayından bahsetmiyorum, işte malezya mı oluyoruz yok efendim şeriyat geliyorr tarzı yalan yanlış haberlerden tutun 367 kararına, 27 nisan muhtırasına, kapatma davasına alkış tutanlardan bahsediyorum. evet, bunlar hukuk dışı olduğu gibi ahlak dışı uygulamalardır.çünkü bütün bu olaylarda esas mesele akp-karşıtlığı değil, doğrudan siyaset ve demokrasi karşıtlığıdır. bunları alkışlayan ve koşulsuz olarak destekleyenler de ahlakın dışına çıkmışlardır, ister yayın grubu olsun, ister holding olsun ister 5 milyon vatandaş olsun, ister yargıtay başsavcısı-ister genelkurmay başkanı-isterse anayasa mahkemesi üyeleri olsun. ha alışkanlıktan, veya bu yayın çizgisinin farkında olmayarak, veya ne bileyim magazin-spor sayfası için, kankası yazdığı için gazeteyi alanlar da olabilir ama konumuz bu mu? değil. sanki zamanında "zaman, yeni şafak" falan okuyanlar için fetocu damgasını, veya akpye oy veren 16 milyon insan için "cahil-gerici" damgasını şırakk diye yapıştırmamışsınız da şimdi gelmiş bana etiketçi diyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 sir said: ...algıda seçicilik ... http://www.farketing.com/fikirler/2004/12/algda_seicilik.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Bu kadar samimiyetsiz bi adam daha görmedim her fırsatta teröristin yanında olan destek veren.Onlarca şehit verdiğimizde biz onlara terörist diyemeyiz diyen adama bak.Şimdi sadece hürriyet ya da milliyet okuyunca teröristten beter olduk.Samimiyetsizliğini bıraktım bari suraya gelip her dakka böyle iki yüzlülük yapma.Böyle aptalca bişeyi bari destekleme yok akp karşıtlığı değilmiş demokrasi karşıtlığı imiş hadi ordan Bu ahlaksız-satılmış adamı gelip burda savunmak anca başka ahlaksızlara yakışır. Türkiyede sırf akpnin ne haltlar karıştırdığını yazan gaste okuduk diye ahlaksız olduk.Adamın dediği net Hürriyet okuyanlara ahlaksızlığı desteklemiyor ahlaksızlığı yapıyor diyor ikisinin arasında çok fark var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Sir'ün teröristin yanında olduğu ve destek çıktığı mesajları kırpmadan yazabilirmisin ? Ben hatırlamıyorum öyle birşeyi , biz okumadan gözdenmi kaçmış yoksa ? Yoksa hiçbir mod görmeyip sir'ü banlamamışmı yoksa yetkililer pkk sempatizanımı ? Bir aydınlatırmısın , bilgi eksikliğim var bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Karakol baskını olduğu gün 10dan fazla şehit verdiğimizde.O konunun başlığında biz onlara terörist diyemeyiz yoksa TSk de terörist dememiz gerekir dedi bunu zaten hiçbir yerde inkar etmiyor.O yüzden merak etme adam bu gözle bakıyor olaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 iide hürriyet apaçık yalan haber yapan bir gazete + ertuğrul özkök gibi bir görev adamı gazetenin başında. yani hürriyeti savunan biri gelip herhangi bir gazeteye laf etme hakkı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Bilerek yalan ve provoke haberleri yapan gazeteleri buradaki herkes biliyor zaten. Buna rağmen savunuluyorsa , demekki yalan olduğunu bile bile okuyup bunu savunan adamda sorun var. Ben şu sir'in terörist yanında durup desteklediği mesajları merak ediyorum. Hakikaten görmedim okumadım. Url verin de görelim. Eve gittiğimde müsait olunca bakıcam. Url lerde sir ne demiş çok merak ediyorum. Bakalım paticiğin istediğin tarafından anlama geleneği üzerinemi yapılmış yorum , yoksa gerçekten öylemi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Bu adamların bütün haberleri yalan olsa anlayacağım.Yalan yaptığı haberleri mahkemeye verip düzelttirirsin.Artık kimse haberi sadece gasteden takip etmiyor bir sürü internette haber kaynağı var o yüzden rahat olun.Hürriyet okuyan herkes ahlaksız değil.Bunu söyleyen başakanın basına yüklendiği dönemde , açığını yapan gasteyi okyan kişilere ahlaksız diyor.Siz de alkış tutyorsunuz.Ben bırak sizin ahlakınızı ,adamlığınızı.İnsanlığınızdan şüphe ederim. Olay da o değil zaten.Okumana laf söylüyor.Siz de burda alkış tutuyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 adam zaten kabul etti ille görmeden inanmam diyorsun.Genel yöneticiye şikayet etmiştim zaten bu mesajını tekrar ederse banlanacağını söylemişti bana.Kimseye iftira atacak halim yok. http://forum.paticik.com/read.php?13,3613886,page=11 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Theghosthand said: Bu adamların bütün haberleri yalan olsa anlayacağım.Yalan yaptığı haberleri mahkemeye verip düzelttirirsin.Artık kimse haberi sadece gasteden takip etmiyor bir sürü internette haber kaynağı var o yüzden rahat olun.Hürriyet okuyan herkes ahlaksız değil.Bunu söyleyen başakanın basına yüklendiği dönemde , açığını yapan gasteyi okyan kişilere ahlaksız diyor.Siz de alkış tutyorsunuz.Ben bırak sizin ahlakınızı ,adamlığınızı.İnsanlığınızdan şüphe ederim. Olay da o değil zaten.Okumana laf söylüyor.Siz de burda alkış tutuyorsunuz. Ben hem hürriyet hem sabah gazetesi okuyorum.Emre Aközün dediklerine de sonuna kadar katılıyorum.Emre Aköz yazısında, bu dogan gazetelerinin yaptıgı ahlaksızlıgı görüp de onları savunanlara "ahlaksız" diyor, evet hürriyet gazetesinin yalan haberlerini savunan ahlaksızdır, degil midir? Emre Aköz"ün bu yazısından "bu gazeteleri okuyan herkez ahlaksızdır" sonucunu çıkarmak abesle iştigal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar