Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Vhailol said: İnanılmaz build-up kesinlikle deliverlamıyor. bunca sayfayı en baştan okudum. ama bukadar salak bir cümlenin bir eşine daha rastlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/16117134/Inception-Triple-Play-Limited-Edition-Briefcase/Product.html ALMAK ISTIYORUM?!?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 oha harikaymış, sendit'e shopto'ya falan düşerse çekeyim bir tane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 sağda solda satmıyolar mı zaten bu çantadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 nerde satıyorlar biliyorsan söyle gidip alıyorum hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_catastrope_ Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 oha istiyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2010 http://i54.tinypic.com/10g9v7a.jpg http://i55.tinypic.com/347ze41.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 inception topacı 40 dolardan satılıyor yahu, keriz silkeleme resmen. var mı şöyle kalıphanesi olan, 5-10 liradan biz döküp satalım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 http://images.4chan.org/b/src/1283614475242.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2010 Çıkmadı mı hala Hd Rip'i bunun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elazulruby Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 oldun said: burdaki sayfa sayısı artıkca filme uyuz oluyom buradaki sayfa sayısı arttıkça film daha da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 goldbären said: inception topacı 40 dolardan satılıyor yahu, keriz silkeleme resmen. var mı şöyle kalıphanesi olan, 5-10 liradan biz döküp satalım! döküm diildir gibime geliyor o ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 5-6 lira? toptan imalatta 30 kuruşa gelmez o şerefsizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2010 hic gerek yok aslinda oyle alete, ilaca, abdestlerini alsinlar, namazlarini kilsinlar, yatsinlar istihareye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skoko Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 son dopaç düşüyo işte aq kafamı yoramam daha fazla bu arada bu topicde The Shawshank Redemption The Man from Earth V for Vendetta ya sallayanlar olmuş aman ha film tanrıları çarpar iki büklüm kalırsınız sora. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 yeni izledim, başlığın yarısını okudum da kimse de değinmemiş, gece gece de ukyum gelmedi beynimi kusayım/iki soru sorayım dedim : dikkat wot limbo sistemi ve rüya makinasını tam anlamadım, filmin sonu biraz saçma bağlandı, öncelikle rüyalara şöyle yaklaşırsak (boldlu kısma atlayın daha kısa kes derseniz) : rüyaları bilgisayar üzerinde çalıştırtılan sanal makinelere benzettim, belli bir miktar soyutlama getirerek iş yapmanızı sağlar, dilerseniz onun üzerinde de başka makineleri koyabilirsiniz, tersten de olsa zaman kavramını da destekliyor bu kavram, üstteki katman alta şunu yapacağım dediğinde aslında alt taraf doksan adım izlemiş olur, bunda da ters mantıkla, altta 1 sn geçtiğinde üstte 12 sn geçmiş oluyor "belirli miktar" soyutlama derken de, alt katmandaki değişimlerin bir kısmının üste çıkışını (sarsıntı ıvır zıvır, daha "derin" rüyalarda daha az farkedilme sebebi de bu) ve rüyalardaki açıkları ele alırsak : kick "legal" çıkış yöntemi iken (gerçek hayatta da rüyada düşerseniz irkilir uyanırsnız) /sedatifsiz ölüm makinayı çökertip içinde bulunulan katmana dönmenizi sağlıyor, aynı zamanda dışarıdan o makineyi zorlarsanız yine çöküp sizi "uyandırıyor" (dışarıdan dürttükleri vakit uyanmaca). bu yüzden hem içten hem dıştan uyanabilmek mümkün sedatif ise ben bu makineyi uzun süre çalıştıracağım diye plan yapması ve alt katman-üst katman arası iletişimi sıfıra yakınsatan bir olgu ; zaman dolmadan çıkmanın yolu makine içi legal çıkış olan kick, alta sinyalinizi yollayıp çıkıyorsunuz ama ölümde ise sedatif alt katmanla ilişkinizi düşme hissiyatı hariç kestiği içn alt katmanın sizi sahiplenmesini engelleniyor ve beyin saçmalamaya başlıyor, arada derede bir yerde limboyu yaşıyorsunuz. sedatif bitince alt katman lan bu çökmüş diyip sizi sahipleniyor. dedikten sonra, özetle filmde ilk "gerçek dünya" katmanı olduğunu düşündüğümüz yer trendi ama orası limbo tanımına göre bariz bir şekilde cobb'un kafasında geçen bir katman olabilir, sırf topaça bağlı olarak da değil, şimdi zencili kahve bölümünde de hani tip tip bakmıyorlar dersek en somut antitezi, fakat fischer'a seni uyuttular diye arthur'un rüyasında kandırmacaları esnasında da adam bunu idrak edene kadar bilinçaltı sakinleri tip tip bakmıyordu elemanlara, kendisi de dedi bunu zaten. yine mimar kız da başkasının rüyasında oraya buraya köprü döşedikçe bilinçaltları kıza daha sert yüklenmeye başladı, gerçek dünya sandığımız cobb'un "dünyasına" direk etki eden kimse olmadığı (belki de fischer arthur falan hepsi yansıma) ve cobb o şahısların rüyasında olduğunu bizzat bilemediği için bu noktada da reaksiyon göstermeyen yansımalar olması normal olabilir limbo dediğimiz olayda da eksiklik şu : şimdi teorinin ismini hatırlayamadım ama yanılmıyorsam elektromagnetik dalgalar, iletişim ağlarının kendi içinde bir alt dünya oluşturması teorisi (işlenmiş bir konu zaten, çok da yeni değil) var. bundan esinlenerek alarak rüya cambazlığı yapan beş altı adam (hatta onu geçtim, her insanın beyin dalgalarının oluşturduğu dünya) kendi aralarında global bir limbo oluşturup insanları oraya hapsediyor diyebiliriz ama buna dair pek/zerre ipucu yoktu (dursun kenarda), bu durumda, limbo tanımı gereği "zihnin seni uyandıramadığında uydurduğu yer". bu yüzden herkes kendi limbosunu yaşar, bu doğruysa neredeyse kesin olarak cobb'un neticede rüyada oluşunu gösteriyor. mal yanındayken veya değil, bir şekilde limboya düşmüş bu (veya limbo zannetiği şeye, çok da farketmez çünkü kilit nokta literal anlamda cennet cehennem arasına veya evrensel bir ortama gitmiyorsunuz, yine kendi zihninize düşüyorsunuz) ve orada mal ile birlikte olduğunu zannediyor, zihnine girip ölümüne neden oluşu vs de tamamen hayal. başta dediğim gibi her katman kendini gerçek dünya gibi soyutladığı ve de adamlar ulan ben bunun farkındayım diye totem vs uydurarak kendilerine güvendiklerinden, farklı düşüneyim derken aslında işi iyice çorba edebilmeleri epey olası. kafa içinde kafa içinde kafa... yaşarken siz aslında tek kafayı yaşadığınızı zannedebilirsiniz. e totem düşüyor diyeceksiniz, cobb kendi rüyasında ise evet düşebilir. bizzat kendisi ben başkasına verirsem ve onun kafasına girersem düzgün bir şekilde replike eder bir anlamı kalmaz diyor. adam kendi bildiği nesneyi kendi rüyasında pürüzsüz taklit edebilir. düştü/düşmedi olayı da şöyle bir TWISSST getiriyor, düştüyse cobb'un kendi zihni olması pek mümkün, düşmediyse de yine cobb o rüyadan çıkıp başkasının kendi rüyasını soyutladığı katmana çıktığı için o katmanın sahibi onun topacı replike edemiyor. veya cobb artık gerçek-sanal çok da iplemediği için topacı "önemsiz, fake olduğu bariz" topaç haline gelme sürecine girip sürekli dönsem mi düşsem mi diye karar verememe moduna girmiş de olabilir. ek olarak şimdi hatırlamadım ama mal ve cobb "limbo" dan uyandığında ikisinin kolunda o cihazdan var mıydı ? varsa da pek bir şey ifade etmiyor, yine kafasında kurgulamış olabilir o cihazı ama yoksa hayırseverin birinin/sevimli ayı mentaliteli bir şirketin de hadi evine bırakayım uyusun genç çiftimiz :)) diye yaklaştığını da zannetmiyorum, direk rüya olduğunu destekliyor, birazdan gelcem oraya limbodan uyanışa dönersek, aynı limboya düşülemediği için mal'ı orada zehirlemesi imkansız, gerçek veya sahte limbo veya değil, adam kafasında böyle bir şey yaptığını kurguladığı için en "gerçekçi" katmanda da mal zannetiği obje de ona göre davranıp intihar ediyor. ve de cihaz sahiden yoksa mal o katmanda kesinlikle cobbun kurguladığı bir oluşum, öldüğünde olan biten şey yine kafasında, hani gerçek hayatta mal diye biri varsa da yoksa da pek bir anlam ifade etmiyor. bir de ufak detay, cobol müh. ile ilgili adam suçluluk çekiyor ama bununla yaşamak zorunda, hayatındaki ana dert bu, cobol da iki hatada yakasına yapışan ama işe gitmesi gerekliliği sebebiyle birlikte yaşadığı şeyi temsil ediyor bir yerde adamın bağımsız iş yapmaya çalışırken (=suçundan kaçmak) coboldan heriflerin gelişi de aslında suçluluğundan kurtulmak için çabalarken kendi kendine hayır bunu yapamazsın demesi. farkettiniz muhakkak, cobol mühendislik geyiği ikinci yarıda azalarak bitti çünkü adam olayı kafada bitirdi, mal ile hesaplaşmasını yaptı ve allahın zencili kahvesinde bile bulan eden cobolun da esamesi okunmadı. ha şimdi bu noktada saito'nun "limbo" su konusu var diğer tarafta, şimdi millet sırayla x y z nin gördüğü rüyalardan uyanarak ilerliyor, cobb en basitinden eames'in rüyasından çıkamadı, bildiğin disconnect yedi, bu noktada rüya serverının işleyişi anlatılmadığı için bant kopuyor, limboyu aynı rüya katmanında arasında sınır olan ikinci bir rüya döngüsü olarak alıp, dışarıdan ona standart rüyaymış gibi sızamaz mıyız diye de çeşit katarak bakarsak zilyon tane olasılık var, misal : makine dc yeme durumunu algılayıp diğer açılardan normal bir rüya durumunda ise kimseyi limboya sokmuyor, dc yedin hacım diyip uyandırıyor, veya haritayı değiştiriyor aynı katmanı donduruyor bir süre ve diğerinin rüyaya geçiyor, bu da olabilir (ki bu durumda cobbun o kafalar kafası katmanda bir anda plaja geçişi de mantıklı, saitoyu buluşu da tee en başta dediğim gibi herşey adamın rüyasında olduğu için gerçekleşiyor) limbodaki adama bir şey yapamaz zaten, uyusun o öteki türlü global bir limbo olayına dönersek adamlar bu limboya bir şekilde girebiliyor olmalı, yoksa saitoyu allahı gelse kurtaramaz oradan, adamın kafa olmuş uranüs plüton, saito da özünde cobbun kafasındaki limboya girmemişse at adamı çöpe bu durumda global limbo katman matman dinlemeden milletin düştüğü yer ve birbirlerini orada öldürerek uyanmış olmaları mümkün, en rüya olmayabilen durum bu, çünkü global limbo demek en başta mal ile ortak limboya düşebilmeleri olasılığını ve herşeyin gerçek olabilitesini arttırıyor, topaç da zaa tartışın siz diye öyle atraksiyonlara giriyor. limboda atladığım bir nokta falan mı var ? pokemon aslında ashin rüyası mı konulu yazıya benzedi gsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 bu wota cevap verenin aklini operim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pýrokþi Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Fly said: yeni izledim, başlığın yarısını okudum da kimse de değinmemiş, gece gece de ukyum gelmedi beynimi kusayım/iki soru sorayım dedim : şimdi o spoilerda 2 tane sorumu var. özet geçsen =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 olur limbo dediği şey tam olarka ne, uyuşmuşken ölümün dışında birinin rüyasından uyanamadan o adamın uyanması durumunda da limbo olabilir ölünce oraya gideriz diye geveliyordu, çok takip edemedim birisi diğerinin limbosuna nasıl girebilir başkası bir de o konuda bir şey söylemiş miydi ? sonu bu yüzden ya oldu bittiye geldi, 4 katman inip limbodan şlak diye en üste çıktılar saçma oldu ya da herşey cobbun zihninde, adamın içinde kalan çocuklarını görme dışındaki tek dert saito diye canlandırdığı imgeyi kurtarmak olduğu için kafası daha fazla yormayayım çocuğu dedi ve film boyunca gerçek olarak baz aldığımız katmana çıktılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2010 @fly Limbo dedikleri olay ağır yatıştırıcı altında ölürsen veya gerçekliğe olan inancını kaybedersen (Mal'a bu oluyordu) gittiğin "ortak rüya" mekanı diye tanımlanıyor. Başkalarının Limbo'larına girmek diye de bi olay yok çünkü limbo zaten oraya daha önce gidenlerin bıraktıklarıyla falan oluşuyor. Limbo'dan şlak diye uyanma diye de bi olay yok orasını da şöyle açıklayayım. Saito, Yusuf'un yaptığı ağır yatıştırıcı etkisindeyken ölünce Limbo'ya gidiyor ve orasını kendi gerçekliği olarak kabul ediyor ve orada yaşayıp yaşlanıyor. (Cobb'un yaşlanmamasının nedenini orasının rüya olduğunu bilmesi diye kabul edebiliriz.) Sonra Cobb bunu bulunca "I'm a man filled with regret waiting to die alone." sözünü tekrarlıyorlar, Cobb'un totemini falan görüyor ve Cobb onu rüya'da olduğuna inandırmayı başarıyor ve gerçek hayata geri getiriyor. Ha tabi hepsinin Cobb'un rüyası olabilme ihtimalide var Nolan tam bir açıklama getirmediği sürece bilemeyiz bence bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 oh be bir ton şey geldi başıma anca izleyebildim, 9/10 direk, çok iyi bir filmdi. Herkes herşeyi konuşmuş sadece, bunu yazmak için gelmiştim bende zaten asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2010 Bunneh said: @fly Limbo dedikleri olay ağır yatıştırıcı altında ölürsen veya gerçekliğe olan inancını kaybedersen (Mal'a bu oluyordu) gittiğin "ortak rüya" mekanı diye tanımlanıyor. Başkalarının Limbo'larına girmek diye de bi olay yok çünkü limbo zaten oraya daha önce gidenlerin bıraktıklarıyla falan oluşuyor. Limbo'dan şlak diye uyanma diye de bi olay yok orasını da şöyle açıklayayım. Saito, Yusuf'un yaptığı ağır yatıştırıcı etkisindeyken ölünce Limbo'ya gidiyor ve orasını kendi gerçekliği olarak kabul ediyor ve orada yaşayıp yaşlanıyor. (Cobb'un yaşlanmamasının nedenini orasının rüya olduğunu bilmesi diye kabul edebiliriz.) Sonra Cobb bunu bulunca "I'm a man filled with regret waiting to die alone." sözünü tekrarlıyorlar, Cobb'un totemini falan görüyor ve Cobb onu rüya'da olduğuna inandırmayı başarıyor ve gerçek hayata geri getiriyor. Ha tabi hepsinin Cobb'un rüyası olabilme ihtimalide var Nolan tam bir açıklama getirmediği sürece bilemeyiz bence bunu. haaa tamam limbonun ortak dünya konsepti bana saçma geldi işte, makinalar nasıl çalışıyor vs anlatmasın eyvallah yine konu içindeki tutarlılığını koruyor rüya konsepti de, millet "fazla" bayılınca nasıl ortak bir noktaya gider ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2010 tamam artık kasmaya gerek yok, Sir Michael Caine: Sonuyla İlgili açıklama yapmış BBC Radio'ya " drops at the end, that's when I come back on. If I'm there it's real, because I'm never in the dream. I'm the guy who invented the dream." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Marinero Mesaj tarihi: Ekim 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2010 film güzel etkileyici, güzel şeyler var ama beynim burun deliğimden aktı anlama gayretinden dolayı.. ilk 15 dk zaten ne oldu ne bitti anlamadım. filmin ilk sahnelerini sonradan acıklayan filmlere gıcık oluyorum. evde de değilizki başa alıp tekrar bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… 4 hafta sonra ... SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 dvd rip i malum sitelere düşmüştür. asılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Sonraki 29.sayfa (Toplam 36 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Vizyon Inception (2010) × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Marinero Mesaj tarihi: Ekim 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2010 film güzel etkileyici, güzel şeyler var ama beynim burun deliğimden aktı anlama gayretinden dolayı.. ilk 15 dk zaten ne oldu ne bitti anlamadım. filmin ilk sahnelerini sonradan acıklayan filmlere gıcık oluyorum. evde de değilizki başa alıp tekrar bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 dvd rip i malum sitelere düşmüştür. asılın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar