Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Inception (2010)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

Credits'in sonunda geliyor mu gelmiyor mu bilemiyorum da credits başlarken dönme sesindeki değişimden dengesini tamamen kaybetmiş ve düşmesine saniyeler kalmış bir topaç olduğunu anlamak zor değil. Filmin önceki rüya sekanslarında da asla dengesini kaybetmiyordu topaç. Zaten o dengesizlikte düşmemesi de mümkün değil, yani topaç düşüyor ve dam gerçekten uyanmış, mutlu son. Ne kadar meraklıymışsınız adamın rüyada kalmasına, sonra uyanıp boktan hayatına dönmesi gerektiğine falan :D

Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Credits'in sonunda geliyor mu gelmiyor mu bilemiyorum da credits başlarken dönme sesindeki değişimden dengesini tamamen kaybetmiş ve düşmesine saniyeler kalmış bir topaç olduğunu anlamak zor değil. Filmin önceki rüya sekanslarında da asla dengesini kaybetmiyordu topaç. Zaten o dengesizlikte düşmemesi de mümkün değil, yani topaç düşüyor ve dam gerçekten uyanmış, mutlu son. Ne kadar meraklıymışsınız adamın rüyada kalmasına, sonra uyanıp boktan hayatına dönmesi gerektiğine falan :D

buna niye inanmak istemiyoruz, -hani eğer kasten inanmıyorsak- çünkü bu sefer film basitleşiyor bence. klasik bir aksiyon filmine dönüyor. kahramanların bir amacı vardır, onun için bişeyler yaparlar, sorunsuz şekilde başarırlar. bitti. böyle olmaması lazım yani. bu kadar kasmış adam derin derin mevzulara dalmış, işin içinde başka birşey vardır diye düşünüyor insan.

Sosyal ağlarda paylaş

Abi esas sonunda rüya çıkarsa yıllardır uygulanan kolpa sürpriz/gizemli son klişesi oluyor. Mutlu sonla bitmesi de filmin değerini düşürmez ki.

Aslında sanırım klasik hollywood aksiyon filmlerine benzeyen bir filmin bu kadar iyi olması batıyor insanlara, "hollywood filmlerine iyi diyemem" diye düşünüp o yüzden "ama bu farklı yaa" demek istiyorlar (:P)

Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaş matrixten sonra inception, neden yaşamın büyük mimarı, olayına takmış durumda. İlla bir mimar olmak zorunda mı? Şu an biz hangi mimarın hayalindeyiz mesela, bilemiyorum ya. Mekanlar 10 numara, müzik 10 numara, oyunculuk 10 numara, kurgu 10 numara. Ama şu senaryo, hikaye bana masonluğu - yaşamın büyük mimarı olayını pompalıyomuş gibi geldi. Sürekli bir paranoya hali başladı bende holywood filmlerine karşı, bu da sonuncusu oldu açıkçası.

Bu arada, adam bence hala rüyada, çocukların üzerindeki kıyafet her zaman gördüğü kıyafet, onca sene geçmiş, hala çocuklar aynı yaşta...

Sosyal ağlarda paylaş

@Joker

Ya adamın uyandığı bariz bence topacın sesinden. Ayrıca onca sene falan geçmiyor ki, en azından bahsetmiyor onca sene geçtiğinden. Tüm olaylar taze de olabilir bilmiyoruz. Ki olaylar tazeyse çocuklar aynı kıyafeti giyebilir yani bir problem yok bunda, ben de sık sık aynı kıyafetle dolaşıyorum :D

Ayrıca masonluk gayet güzel bir şey, dünyayı falan da yönetmiyorlar, kendi aralarında takılıyorlar. Rahat olun

Sosyal ağlarda paylaş

@nilep

Abicim bir kere adamın Amerika hükümeti tarafından arananlar listesine alınıp, tüm dünyada aranıyor olduğu gerçeği var ki Fransa'ya geldiğinde, diplomatik olarak bu işlemin çok uzun olduğunu falan söylüyor. Bir adamın tüm dünyada aranıyor oluşu uzun bir süreç başlı başına zaten. Kaldı ki Saito'nun işi adamın kaçıncı işi. Çocukların boyu aynı, giysiler aynı, herşey aynı, bahçede oyun oynuyor olmaları dahil. Kaldı ki bu adam Saito'yu 4.'de uyandırıp sırayla minibüse kadar nasıl çekti?

Tabi bunlar benim düşüncelerim :), kimseyi zorlayamam. Fakat masonlukta öyle müthiş rahat, kendi aralarında takılıyorlar gibi pek değil. En azından benim gördüğüm durum bu. Ve sürekli bu durumun temel taşları, sinemada pompalanıyor. Bir kere her Holywood starının bir yahudi filmi mutlaka vardır, kime, nereye bakarsan bak. Bazı filmlerde alakası bile olmayan durumlarda, bir evlilik çıkar sinagogda yapılır, ya da benzer bir şey. Otursak gözümüze denk gelen filmlere baksak bunları yakalayabiliriz ki Spiderman, Matrix gibi filmler hep bunu gösterir. Daha yüzlercesi vardır. Piyanist'le Schindler's List'te hep acılarını görürür, Inglorious Bastards'ta "what if" kısmına göz atarız.

Sosyal ağlarda paylaş

@Joker

Ben tanıdığım masonlardan ilk elden biliyorum biraz nasıl insanlar olduklarını ve neler yaptıklarını ya :D Biri de Müslüman mesela, dini fark etmez Mason'ların.

Neyse o ayrı konu :D Abicim daha önce Araf'a gittiğinde Mal denen hatunla beraber, yıllar geçtikten sonra oranın gerçek olmadığından emin olup Mal'a da bu düşünceyi aşılayınca ölüm onları Araf'tan gerçek dünyaya attı. Aynı şekilde Saito'yla da filmin sonunda yaşadığı dünyanın gerçek olmadığı muhabbeti yapılıyor, onu alıp gitmekten falan bahsediyor. Saito'ya sıktı muhtemelen, korumaları da buna sıktı yada kendi kafasına sıktı ve ikisi birden Araf'tan döndüler. Film içinde daha önce aynı şekilde işlenmiş bir şey yani, filmin kendi mantığına uyuyor :)

Ve en çok aranan adamlardan olmak öyle yıllarla olacak bir şey değil, ben sadece 6-7 ay geçti diye düşünüyordum. Kaldı ki adam telefonda konuşurken de küçük çocukların seslerinden bariz belli ve onlarla konuştuğu kısımda topacını da çeviriyor ve topaç düşüyor yanlış hatırlamıyorsam. En azından geçrek dünya diyebileceğimiz katmanda topacın düştüğünü görüyoruz, adam da orada konuşuyor çocuklarla. Yani çocuklar hala çocuk, dediğim gibi max 6-7 ay geçmiştir. Küçük çocukların aynı elbiseleri giymesi de çok garip değil, ben çok gördüm bunu. Kendim de giyerdimö sevdiğim şeyleri hep, diğer kıyafetlerin yüzüne bakmazdım falan :D Tabi burada yönetmenin son andaki gizeme eklediği şey oluyor. İstediğin gibi yorumlayabilirsin de son sahnede de topacın kurtulma şansı olmayan bir yalpalama moduna girdiğini duyuyoruz zaten. Filmden genel olarak çıkardığım adamın kesinlikle uyanık olduğu. ÖYle işte.. :)

Sosyal ağlarda paylaş

masonlukla dinin alakası var da hristiyanlığın alakası yok. en azından teorik olarak yok. masonluğun birinci kuralı dine inanmaktır. ama bu dinin özel bir koşulu yoktur. sadece yaratana inanman gerekir.

bu arada yemin ederim bu senaryo aklıma gelmişti dicem yine klasik bir Türk gibi ama bundan 2-3 ay önce tamamen 1 ay boyunca rüyaları araştırmıştım ve olası bir senaryo için bir sürü bilgi toplayıp yazılar yazmıştım. yine önce davrandılar=( nese yedekte bir projem daha var onu da başkaları düşünmeden yazabilsem keşke.

Sosyal ağlarda paylaş

spoiler koymak adettenmis

film idare eder. scripti gileandan calmislar yanliz, dava acicak. bu arada masonlukla cok kafayi bozmussunuz, film masonik bir film degil. ayrica nilep eklemek isterim ki, eger sen bir locaya uye degilsen, bir mason seninle asla masonik isleri konusmaz.

kaldi ki size ne kim ne yaparsa yapsin, tasvip etmek zorunda degilsiniz kabul etmek zorunda degilsiniz.

joker sanada bildirmek isterim ki bahsettigin ogretiler hur masonlugun urettigi seyler degildir. Logos yada baska bir adiyla Nous, 1700lerden cok cok once vardi, antik yunanda ve misirda, sufizmde, gnostik hiristiyanliktada mevcut kavramlardir. Samanizm, paganizm ve spiritualizde de bu kavramlara iliskin ogretiler buyuk yer kaplar.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...