Agmahan Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Genel hatlarıyla atmosfer çok güzel yansıtılmış,connor gerçekten 2. planda kalmış.direnişin kullandığı teknoloji bana çok düşük geldi 2018desin adam nasıl silahlar yapmış gemiler kullanıyor sen hala top tüfek helikopterle takılıyorsun.Birde anlamadığım skynet neden insan esir topluyor ne işine yarıyor o kısmı enteresan geldi bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Belliydi zaten fazla göstermemelerinden yarım yamalak göstermelerinden ama iyiydi :) İşte filmin eksik yanı zaten adam gibi çatışma sahnesi onları da devamda izleriz heralde. Başarılıydı ama film bence baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Agmahan said: Genel hatlarıyla atmosfer çok güzel yansıtılmış,connor gerçekten 2. planda kalmış.direnişin kullandığı teknoloji bana çok düşük geldi 2018desin adam nasıl silahlar yapmış gemiler kullanıyor sen hala top tüfek helikopterle takılıyorsun.Birde anlamadığım skynet neden insan esir topluyor ne işine yarıyor o kısmı enteresan geldi bana Silah öyle o kadar çabuk gelişen bir şey değil. Bugün hala birincil silah olarak ordularda kullanılan M-16 60lardan beri piyasada. 50 senedir değişmemiş durumda yani, 10 sene sonra da değişmemesi normal :) Bugün kullanılan silahların neredeyse hepsini 90'ların filmlerinde de görürsün :) Aradaki hayvani teknoloji farkı sky-net'ten kaynaklanıyo işte. İnsanlarda normal teknoloji var olması gereken, bir de high-tech olarak makinelerden söktükleri ıvır zıvır var. diğer sorunun cevabı İki sebebi var, birincisi T-800 vs araştırması için toplanıyor insanlar. İkinci sebebi de Sky-Net naparsa yapsın hala bir türlü insan direnişini kıramamış durumda. Bunun sebebi de hep insanların yapacağı en mantıklı şeyi hesaplayıp ona göre hareket etmesi. Ama insanlar mantıksız davrandıkları için bu planı çöküyör. Örneğin şehri ağır bombalarım korkar teslim olurlar falan diye düşünüyo, ama kalan insanlar "lan bizim şehrimize haaa" diye gaza gelip backfire yapıyorlar. İnsanların üs kuracakları en mantıklı yerleri falan arıyo, ama çok alakasız saçma yerlerde çıkıyolar falan. Ya da en güzel örnek judgement day'de her yeri nüklerken Avustralya kıtasını ellemiyor. Zaten küçücük yer bi zararı yok bana, kalan sağ insanlar da el değmedi diye oraya kaçarlar sora toptan orayı nüklerim hepsini ezerim falan diye düşünüyor, ama kalan insanlar oraya kaçmak yerine direnişi kuruyo. Kısacası insan davranışını çözemediği için savaşı kazanamıyor. Bu yüzden de kendince en mantıklısını yapıyor, bol bol insan örneği toplıyıp insan doğal davranışını incelemeye çalışıyor ona göre de yapacakları şeyleri tahmin etmeye çalışıyor. Mesela T-600'lerin kuru kafa iskelet falan şeklinde olmasının da temel sebebi bu, insan psikolojisini öğrendikçe onları korkutacak tipleri seçiyo psikolojik savaş vs vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 ya arnılt cameo filmin en karizma, en gaza getiren sahnesiydi ne yalan söyleyeyim. adamın cgi hali bile yetiyor YOKEDİCİ imajını vermeye. ben diyorum ki beşinci filmde baştan sona cgi oynatsınlar ehu. yalnız t2 aksiyon sahnelerini hala geçebilen film yok bence gaza getirme olarak. cgi basmakla olmuyor olay. adamlar müziğine, ses efektlerine, (metale sokuyor bıçağı t-1000, öyle bir ses efekti geliyor ki size batmış sanıyorsunuz) koreografisine kadar öyle bir işlemiş ki ben 18 yıl sonra çıkan filmlerde hala o kadar eğlenemiyorum, heyecanlanamıyorum. cgi, maket, normal dublör olayları içiçe süper harmanlanmış. slow-mo öyle bir yerde giriyor ki etkiliyor, esnetmiyor insanı. kamera zumluyor yüzüne gözüne milletin, star power görüyorsunuz. oyuncular hepsi hayatlarının en iyi performanslarını oynamış. yok yani t2 bir kere oldu, sinemada iki kere görebilmemi toruna anlatılacak materyal olarak görüyorum şahsen. :) rewendor, bence o t-600'ler savaşta kauçuk derilerini kaybedip geri hizmette ya da search & destroy devriyesi olarak kullanılıyordu. o yüzden bazısı elbiseleri parçalanmış halde filan geziyordu diye düşünüyorum. kauçuk derili görmeyi çok istedim ama olmadı. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 T2 efsaneydi hakkaten. T1 de düşük bütçesine ve eski zamanına rağmen kurgusuyla oyunculuğuyla aksiyonuyla son derece başarılıydı ama bana göre. Onun da hakkını yemeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 yok t1'in hakkı yenilmez doğru, ben darkrider'a cevaben yazana kadar mesajlar ilerledi diye iğreti durdu. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Sam said: ya arnılt cameo filmin en karizma, en gaza getiren sahnesiydi ne yalan söyleyeyim. adamın cgi hali bile yetiyor YOKEDİCİ imajını vermeye. ben diyorum ki beşinci filmde baştan sona cgi oynatsınlar ehu. yalnız t2 aksiyon sahnelerini hala geçebilen film yok bence gaza getirme olarak. cgi basmakla olmuyor olay. adamlar müziğine, ses efektlerine, (metale sokuyor bıçağı t-1000, öyle bir ses efekti geliyor ki size batmış sanıyorsunuz) koreografisine kadar öyle bir işlemiş ki ben 18 yıl sonra çıkan filmlerde hala o kadar eğlenemiyorum, heyecanlanamıyorum. cgi, maket, normal dublör olayları içiçe süper harmanlanmış. slow-mo öyle bir yerde giriyor ki etkiliyor, esnetmiyor insanı. kamera zumluyor yüzüne gözüne milletin, star power görüyorsunuz. oyuncular hepsi hayatlarının en iyi performanslarını oynamış. yok yani t2 bir kere oldu, sinemada iki kere görebilmemi toruna anlatılacak materyal olarak görüyorum şahsen. :) rewendor, bence o t-600'ler savaşta kauçuk derilerini kaybedip geri hizmette ya da search & destroy devriyesi olarak kullanılıyordu. o yüzden bazısı elbiseleri parçalanmış halde filan geziyordu diye düşünüyorum. kauçuk derili görmeyi çok istedim ama olmadı. :/ Valla tam T-600 mü bilmiyorum ama humanoid T modellerindeki kurukafa-iskelet tiplemesinin sebebinin psikolojik savaş olduğunu okumuştum biyerde. Zamanında Terminatör evreniyle ilgili ne bulsam okuyodum wikipedia falan araştırıyodum hehe. Filmde T-600'leri görünce onlardır heralde diye kendim çıkarım yaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 wiki said: The T-600 is humanoid in appearance, functioning primarily as either a soldier or an assassin in various situations. In addition, some T-600 units are covered in a sheet of rubber skin, meant to resemble that of a human. These units are typically used by Skynet for espionage and infiltration purposes rather than direct combat. However, the T-600's importance in these roles may have diminished due to the development of more advanced terminator models such as the aforementioned T-800 and the T-1000. diziden böyle bir foto çekmişler, ben bunun gibi birşey bekliyordum filmde. alevler arasından çıkarken eriyecekti kauçuk derisi filan, efsane olurdu. değerlendirilememiş potansiyel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 T-2'de kurukafaları ezerek yürüyenler hangi model bu arada? T800 mü 600 mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 t-800 ama onlar 2027'yi gösteriyordu o filmde, hatta john'ın yüzünde yara izleri vardı ki bu filmde gördük nasıl olduğunu. (güzel detaydı :) ) t-600'ler piyasadan kalkmıştı artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 t3ü izlemiştim sadece bugün t2yide izledim etrafta çok methini duyunca daha salvationu izlemedim ama bişi takıldı aklıma bu 2de engelliyorlar ya skynetin kurulmasını falan sonra arnoldun o çarkta takılan kolundan mı 3.filmdeki skynet hazırlıklarını yapıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 simdi sinemada izleyip geldim daha bi anladim filmi (ilkini netten kamera cekimiyle izlemistim cogu seyi kacirmisim) spoiler simdi ilk olarak marcus wright kesinlikle filmde on planda, john connor yalan olmus biraz ama o da iyidi gene, sadece marcus cok iyiydi ikinci olarak marcusun gecmiste tam olarak polislerle ve kardesiyle ilgili ne oldugunu merak ettim. uc, bence marcus kalbini verdi john connor'a simdilik oldu diye bakiyoruz, ama sonucta bu adam ztn olmustu sonradan kalbi ve beyni ve bikac organi daha saklanarak robot vucudunda hayat buldu; yani bence bi kalbi gitti gene oldu diye tekrar gormicez demek degil bu, yonetmen ve yazarlar bi sag gosterip sol vurabilir o noktada, sonraki filmde marcusu tekrar gorursek son olarak da kyle reese olse bile ben john connorun yok olucagina inanmiyorum, arkadasla filmden sonra cok tartistik bu konuyu, bir kez dogan adam, ileride babasi olacak gelecekten gelen kisi olse ble, sonucta o birkez dogmus artik, yani ortadan puf diye kayip mi olucak adam nedir? anca ve anca zaman makinasinin bulunmasindan sonra ki nasil yapicaklar onu da merak ediyorum, o makinayi yokedip gecmisin tekrar degistirilmesini engellemesi gerekir bence, yani kyle reesi tekrar gecmise yollamasi gerekmez. o konu cok muammada ztn, ama bnm dusuncem budur. film guzeldi, tekrar yeniliyorum, bence cok basarili bir film, daha sonradan daha cok anlasilacak bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Spiegel o kadar tartışmışsınız da esas olayı kaçırmışsınız. Hiç geleceğe dönüş izlemedin mi? orada çok güzel açıklıyorlar bunu zaten? Kyle ölünce zaman değişiyor, john asla doğmamış oluyor, başka bir gelecek oluyor. Kaldı ki şu anda da zaten gelecek deişti T3 filminden sonra, T1 ve T2 deki gelecekte değiliz şu anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Spoiler Connor - Reese olayinda bir kere paradoks var zaten. Hepiniz Connor'u Reese'den sanıyorsunuz ama aslında Connor sütçüden , neden mi ? Doğmamış bir adam nasıl gelecekte var oluyor da başka bir adamı annesini kurtarmaya gönderiyor ? Bunun tek mantıklı açıklaması Reese'in Connor'un doğmasıyla alakasız olması.. Bence Sarah tecavüze uğradı ve unutmaya çalıştı o yüzden Reese senin baban dedi oğluna.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 en önlerde boş bi salonda gece seansında oturmamdan mıdır bilinmez, çok etkilendim ben. koca koca makineler gelince korktum, lan connor herif dost diye koltuğun kolçağını sıktım. ucunu açık bırakıp devam filmine müsait şeyetmeleri biraz şeydi şey vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 o değil de film de Derek yoktu? hani Derek ve Kyle hep beraber takılmışlardı, isyancılara beraber katılmışlardı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 derek dizi karakteri. dizi ile aynı evrende geçmiyor film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 aslında dizi de ana hikayeden sapmalar olsa da, filmin diziden çok farklı olmayacağı söyleniyordu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Farinal said: t3ü izlemiştim sadece bugün t2yide izledim etrafta çok methini duyunca daha salvationu izlemedim ama bişi takıldı aklıma bu 2de engelliyorlar ya skynetin kurulmasını falan sonra arnoldun o çarkta takılan kolundan mı 3.filmdeki skynet hazırlıklarını yapıyorlar? bişi sorduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2009 zgrw said: aslında dizi de ana hikayeden sapmalar olsa da, filmin diziden çok farklı olmayacağı söyleniyordu.. yok daha geçen yıl söyledi yönetmen hikayeyi birleştiremeyeceklerini. t3'ü yok sayıyor dizi, t4 ise t3'ten devam ediyor. Farinal said: Farinal said: t3ü izlemiştim sadece bugün t2yide izledim etrafta çok methini duyunca daha salvationu izlemedim ama bişi takıldı aklıma bu 2de engelliyorlar ya skynetin kurulmasını falan sonra arnoldun o çarkta takılan kolundan mı 3.filmdeki skynet hazırlıklarını yapıyorlar? bişi sorduk üçüncü film çok afedersin ama dötten uyduruyor, "judgement day is inevitable" diye eften püften bir mantık üretiyorlar. cameron'ın daha ilk filmde yarattığı gelecekten gelen değiştirilebilir gelecek konseptini yırtıp atıyorlar ki t3'ün en beğenmediğim yanı oydu. yani kol, çip filan hiçbirşey yok neden olarak gösterdikleri. sıfırdan uyduruyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 spoiler gelecege donus demissin de baska bi arkadas da demis, connor ilk gondermeden once nasil vardi o zaman? demek ki su anda adam artik orda yani kyle reese olse de olmese de connor orda olucak, peki marcus olmasaydi da kalbini vermeseydi kim yolliycakti reese'i gecmise? bence artik gecmis yazilmis, ordaki adam reese olmasa da olucak. nasil yokolucak yani, abi gelecege donuste resimdeki elemanlar kayboluyor diye bu da mi kaybolucak, sacma bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 marcus ve kafa atmak adamın enseden tutup kafayı koymadı mı marcus.. benim canım acıdı o nasıl kafa atmak , metal çıktı adam bi de sonra daha bi acıdı canım. arnoldın cgili artık boyun olmuş omuzları aldı götürdü beni aklım çıktı. böyle makinaya karşı direniş falan havası süperdi filmde. makina mühendisi adayı olarak makinalarında insan mühendisi gibi çalışmaları çok manidardı. alın lan mühendislik böyle olur dercesineydi. ateş yanında sarılmalı sahnede hoştu filmin ihtiyacı olan romantizmi abartısız pek güzel vermiş bi de filmde oyuncu seçerken kol skalası varmış heralde. pazuları bazuka kadar olmayan kimseyi almamışlar filme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 zaman makinem olsa bugünkü en ileri teknolojiyi 80'lere götürür cameron'a verir, "şimdi 10 tane terminator filmi çek arnılt'lı" derdim. bu da böyle bir hayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 http://www.animenewsnetwork.com/news/2009-06-07/terminator-4-director-mcg/i-love-sailor-moon-akihabara film ilk gün eleştirilince gidip fanboy lobisine oynamak için AY LAV SEYLIRMUN I LAV JIPEN diye demeç veren adam yaramaz abi Charlie's Angel yönetmenine Terminator'ü emanet etmek ne iştir? uvvvvvv onu bilir onu söylerim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Filmin havasi ve ortamlar cok iyiydi, ama nedendir bilmiyorum ben Galactica dizisine cok benzettim cogu seyi. Hibrit'in makina oldugunu kabul edemesi ve kismen ic hesaplasmasi. Conor'un Adama gibi radyodan gaza getirici konusmalar yapmasi, Ast-ust iliskileri lacka olmasi ve halk insiyatifinin liderden yana olmasi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar