Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hurt Locker [2008]

Kharon

Öne çıkan mesajlar

su filmin o kadar bos oldugunu guzel bir ornek verelim; ne oyunculuk, ne kurgu, ne yönetmenlik ne de senaryo konusuluyor. filmin kendisinden cok argumanlarin hepsi ya bir baska filme ya da amerika ve savas konusuna yoneliyor.

oscarlar bildigin durruk. ama maalesef sinema diyince en buyuk oduller iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Hurt Locker kesinlikle aldigi Oscarlari hak etti.

Herhangi bir filmde iyi Amerikan askeri gorunce "Aha Amerikan propagandasi buldum!" diye atlamak pek akillica degil. Ortada propaganda olmasi icin bunun otesinde bir dusunce yayma, mesela Irak Savasini dogrulama younde, bir caba olmasi lazim ki filmde boyle bir sey soz konusu degil.

Ayrica filmde Iraklilarin aptal gosterildigine de hic katilmiyorum. Kendilerini siradisi bir durumda bulan siradan insanlar gibi davraniyorlar sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

savaş filmi oldu mu otomatik propaganda deniyor.

benim gördüğüm ise sadece işine hasta, adrenalin manyağı bir adamın hikayesiydi.

michael moore bile "bu film savaş karşıtıdır, kimse bu filmden çıkıp 'ooh bu savaş sürsün iyi ki orada savaşıyoruz' demez" diye açıklama yaptı. bu yüzden zaten amerikada sağcılar filmi deli gibi eleştirmiş.

ha oscar'ı haketti mi? bence oscar'ı alan filmi izledikten sonra "vay anasını ne film yapmışlar" demek gerekiyor. ben hiç öle birşey demedim, özel bir film değil bana göre. ama 5 adayı izlemedim ondan birşey diyemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence farklı bir savaş filmi olmuş. Amerikan yapımı bir savaş filminde her zaman olan "o man we are super heros" içerikli bir film bekliyordum. Genel olarak savaşı işlemek yerine bir askerin psikolojisi üzerine yoğunlaşıyorlar. Adam tam bir psikopat :)
Filmi beğendim ama bir savaş filmine göre çok fazla durağan sahne de vardı. Bazen darlandım açıkçası. Oskar alacak kadar da süper bir film değildi. Ama kurgu bakımından, oyunculuk bakımından ve yeni bir bakış açısı getirmesi bakımından değişik bir filmdi. İzlemeye değer...

Invictus daha güzeldi ama :)
Sosyal ağlarda paylaş

yahu neyine oscar neyine 8 puan almış bu film hiçbişey anlamadım

hayır "film" demeye bile bin şahit lazım. ne bi amaç var ne bir yön var ne bi karakter arkaplanı var. öyle bişeyler oluyor kesik kesik izliyorsun

sanki ana haber bülteni öncesi 10 dakikalık bölümsel propaganda belgeseli yapalım demişler de best of 10 bölümü toplayıp film yapmışlar
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...