Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hurt Locker [2008]


Kharon

Öne çıkan mesajlar

http://vvvwww.files.wordpress.com/2008/10/hurt_locker.jpg
http://www.cinema-france.com/Webmasters/Images/2140film20070730_172230_0_big.jpg

IMDB rating: 7.5

Filmi az once izledim, cok fazla bisey beklemeden baslayip baya memnun kalarak bitirdim diyebiliriz.

Konusu olarak ozetle, bagdad da bomba imha ekibi olarak calisan 3 kisilik bravo takimi eve donmelerine 50 gunden az kala takim liderlerinin degismesiyle kendilerini turlu aksiyon icinde bulurlar.

Konu olarak cok bir sey vaad etmesede gorsellik ve sahnelerin islenisi oldukca basariliydi bence. Her ne kadar irak muhabbeti artik biraz baydiysa da generation kill tadinda savasa farkli bi acidan bakarken guzel bi seyirlik sunuyor.

imdb notu son zamanlarin klasik bol puan verelim de yonetmenlerin OÖBP si yuksek olsun modasinda. Yinede izleyin diyorum (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hic begenmedim. kurgu, diyaloglar inanilmaz kopuk. kamera acilari rezalet. yil olmus 2009 sen hala 70'lerin uzak dogu kung-fu filmleri gibi zoom ile titretmekle ugrasiyorsun. diyaloglar felaket. her sey havada kaliyor. yani diyaloglar sey gibi "hava ne kadar guzel degil mi? - evet" veya merak uyandiran bir hareket, tavir ya da konusma oluyor devami gelmiyor. 50 kez "eee?" diyip kaldim. hadi hepsi kotu olsun bari araya aksiyon koy onu izleyelim desen o da yok. her ikisine de ugrasimis ama hepsi fiyasko.

yani bunlari diyorum da mantiksizlik anlaminda degil. oyle olsa filmin olmamasi lazimdi bi defa. imdb listesine felan bakmamak gerek cunku direk overrated. bir tane yonetmenin adi gecmeyen yorum & elestiri yok (yonetmen kadin bu arada o yuzden gazi veriyorlar).

5/10'dan fazlasi diger filmlere hakaret olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
izledigimde yazmistim zaten overrated'i. bu oscara adayligi oldugunda cok ciddiyim baska film sandim. "lan gecen sene ayni isimle film vardi nasil ayni isimle baska film olur" diye dusunuyordum sonradan anladim. sacma sapan savasa saksakcilik yapip ustune 80 yilda kadin yonetmenlere bi odul veremedik ezikligi birlesince 6 oscar ediyor iste.

2 sene sonra adini bile unutur herkes diyecegim ama oscar torenine kadar bile unutmustuk lan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

amerikalilarin dandik savasimsilariyla ilgili film yapilmasin artik, saving private ryan gibi olmicaksa.


yalnız saving private ryan'da bu filme göre daha çok amerikan askeri şakşakçılığı ve mantıksızlık vardı.

edit: hurt lockerın görseli oscar hak etti bence. en iyi filmi alması da diğer filmlerin kötülüğünden. Çekimler kötü falan denmiş, niye öyle dediniz anlayamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kurgusuna falan laf edilmişti de bu film teknik yönden 2010'un en iyi 4-5 filminden bir tanesidir herhalde, hatta o sayede bu kadar ünlendi diyebiliriz.

6 Oscar'ı var, bence en özgün senaryo ve en iyi filmi almamalıydı ve hatta en iyi yönetmeni her ne kadar gönülden istiyorsam da bigelow'a hayran olduğum için lee daniels ve james cameron gibi adaylar varken ona gitmesini istemezdim :D

Yani Hurt Locker fazlasıyla iyi bir film ama sadece Amerika'da böylesine benimsenebilecek bir konusu var, çünkü denildiği gibi savaşa şakşak çekiyor. Yani tam bir standart Amerikan bakışı olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sam: Abi neyi geçicem? Adamın bu filmde üstün bir yönetmenliği yok ki. Üstün teknoloji kullandı diye mi üstün yönetmen? Pocahontas çakması film yapmış yani tamam iyi yönetmen de avatarda süper müthiş yönetmenlik yok bence. Ayıp falan olmamış, eski filmlerine verilebilirdi zamanında en iyi yönetmen ödülü :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...