Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çökmeyen işletim sistemi istiyorum!

lord_gorthaur

Öne çıkan mesajlar

Var.. Onlarca..

Da cokmeyen ? Windows kurarsan, bir sekilde coker.. Linux kurup da sacma bir kernel derleme yapmazsan, cokmez. Bilmem anlatabildim mi..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Sosyal ağlarda paylaş

BeOS bir turlu sevemedigim bir isletim sistemi.. Belki de Turkiye Grubu ile anlasamadigimdandir.. Daha cok Multimedia manyagi bir isletim sistemi BeOS. Kurulumu falan ise super kolay.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 16 Mayıs 2004 22:41 tarihinde demiş ki:
Var.. Onlarca..

Da cokmeyen ? Windows kurarsan, bir sekilde coker.. Linux kurup da sacma bir kernel derleme yapmazsan, cokmez. Bilmem anlatabildim mi..

(Şu an mandrake 10.0 kullanıyorum) ama
Windows'un hatalarının %80'i kullanıcı hatası...(yada kullanıcının sonradan yüklediği programların hatası)[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

valla xp de uptime recordum 6 gun 12 saat falandi, tatile gittigim icin kapatmak zorunda kalmiştım, bi kaç hafta açık tutan insanlar biliyorum. o yüzden genelleme yaparken dikkat edelim.
bir de yazılımın orjinal olmasıyla da alakalı bazı durumlarda.[signature][hline]unity100, 09 Mayıs 2004 21:55 tarihinde birilerine demiş ki:
tamam ben seni tehlikeli goruyorum seni ortadan kaldirtmaya karar verdim. 3-4 tane cember sakalli ninja yollayip kestirticem bi arka sokakta.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 17 Mayıs 2004 01:10 tarihinde demiş ki:
yaw sasser.worm de mi kullanıcı hatası?

Bir firewall kur olsun bitsin...
%90 linux'lede firewall var...
2...
Eğer tüm virusleri kastediyorsan linux'de yazılmış olanlara bir gözat...tabii kimse linux'u hedef olarak görmediğinden sadece linux'e aşırı güvenli denmesine gıcık olanlar yazıyor.
3...
Ve çok ilginç birşey daha linux için çalıştırlabilir dosyalara bulaşan virusler yazmak windowstan kat kat daha kolay...
(yanlız indirect infection çoooook daha zor o ayrı konu..)

[Bu mesaj Criminal2 tarafından 17 Mayıs 2004 02:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 17 Mayıs 2004 01:12 tarihinde demiş ki:
Burada wormdan bahseden kim ?

Internete bağlıyken worm harici olaraktan xp sapıtıyor.

Ben firewall ile giriyorum internete
makinanın ömrü 2 gün ...

tahmin:topraksız kasa kullanıyorsundur... :)
doğru mu ?[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ?
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

ne yani kasanın etrafına toprak mı dökücez :-P

o wormlar sistemi çökertmiyor.
sadece sürekli restart atmasına neden oluyor.
bi yamayla düzeltiyorsunuz.

windows 95'im vardı sürekli göçerdi sürekli format isterdi..
göçmek derken direk açılmıyor windows. Sistem dosyalarına dokunmasan da sistem direk göçerdi..

windows me ise programları göçertip duruyordu..

windows 98 ve xp o kadar fazla göçmese de, programlar ara sıra aşırı zorlandığından mıdır nedir çöktüğünü gördüm.

ya windows xp şeklinde alacalı bulacalı olan,
windows programlarını ve oyunlarını çalıştırabilecek
mouse + klavye ile çalışan
dos içeren (eski dos oyunları için)
bir işletim sistemi hala göremedim ben..

güvenli veya stabil olmasa da olur..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

En baba işletim sistemi DOS'dur onu bilir onu söylerim :) Bu güne kadar bir kez çöktüğünü görmedim, bir çok işimi de hala onun üzerinden yaparım, evet eski kafalıyım :) Örneğin firmada kullandığımız MRP2 sisteminin windows modülü zırt pırt sorun çıkartırken DOS modülü sağolsun hem çok kolay geliştiriliyor, yani eklentiler çok rahat yapılıyor hem daha az kaynak yiyor hemde deli stabil :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 17 Mayıs 2004 08:59 tarihinde demiş ki:
En baba işletim sistemi DOS'dur onu bilir onu söylerim :) Bu güne kadar bir kez çöktüğünü görmedim, bir çok işimi de hala onun üzerinden yaparım, evet eski kafalıyım :) Örneğin firmada kullandığımız MRP2 sisteminin windows modülü zırt pırt sorun çıkartırken DOS modülü sağolsun hem çok kolay geliştiriliyor, yani eklentiler çok rahat yapılıyor hem daha az kaynak yiyor hemde deli stabil :)

DOS nasıl çökmez yav? oyun oynarsın donup kalır direkt basarsın ctrl+alt+del e. nerden geldi sanıyorsun bu kombinasyon? windows tan mı.. :]

önce os.
sonra çalıştırılan programın/programların kodu.

olay bu ikisine bakar, eğer donanımda sorun yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanılan programdan dolayı yaşanan çökmeler zaten konu dışında bunun os ile alakası yok ki. Ancak windows daha üstüne bir program yüklü değilken bile çökebilen, mavi ekranı çok seven bir os.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...