Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fail oldum resmen (badana), yardım

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

patiye danışmadan badana işine giriştim ve resmen batırdım. sadece 1 oda boyuyacaktık ve şu an yarısını boyadık bıraktık, pes ettik. abi neden böle oluyor ya, resmen odanın içine ettik. renk sabit değil nedense bazı yerlerde daha açık bazı yerlerde daha koyu. bu bazen fırçanın daha fazla geçtiği yerlerde meydana geliyor bazen de hiç bir neden yokken farklılık gösteriyor(fırçanın üzerindeki boya miktarındaki azalmadan değil). daha önce badana yapmış veya bilgisi bulunanlar bi yardımcı olabilirler mi, nedir bunun kaynağı. fırça olarak rulo dönenlerden ve kenarlar için 4cmlik normal fırça var. boya da polisanın gülen boyası(bayrak kırmızı), su bazlı silikon boya. offf bilsem hiç başlamazdım. şimdi 1 katın üzerine tekrar geçince mi düzelir normal midir(bana hiç öle gelmiyor ama) yoksa bizim dandik duvarlardan mı kaynaklanıyor. deli oldum gidip boyacı mı çağırsak..

özellikle 2.resimde gösterdim. tamam bazıları benim sürme şeklimden kaynaklanıyor gibi görünüyor ama üstünden kaç defa geçsem de düzelmiyor. boya 2,5 litreydi 0,5litre su ekledik(üzerinde yazdığı gibi). küçük kare beyazlıklar var onlar sorun değil onlar duvar üzerindeki eski yapışkanlar çıkmıyor.

oda adam gibi koyu kırmızı olmadan trollemeyin plz sdsf

http://www4.picturepush.com/photo/a/1407112/img/1407112.jpg
http://www1.picturepush.com/photo/a/1407139/img/1407139.jpg
http://www5.picturepush.com/photo/a/1407118/img/1407118.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten sarı-turuncu üzerinde atınca bi de flashlı kamera ile çekince açık görünüyor. o bildiğin koyu kırmızı olacak ama 1-2 saat kurumuş duvara 2.katı atsakta onlar hala belli oluyor. herneyse yarın 1 kat daha denerim bakalım. olmadı boyacıya kalıcak. keşke herşeyi geri alacak bi undo butonu olsaydı.

ha diğer yandan olunca çokta karizma olacak (gibi, sanki, heralde)
Sosyal ağlarda paylaş

Boya çok sıvıksa, duvardan akıyorsa daha az sulandırılmış kullanın. Ruloyu da aynı yere bi kaç kere sürün. Resimlerde sanki üstten aşşağı tek seferde çekilmiş gibi duruyor. Bi de şu çıkartma olan yerleri normal fırçaya bol boya alarak kapatılabilir gibime geliyor. Ben ruloyla boya tutmayan yerleri öyle kapatıyordum. Ha bana kalsa üşenmeyin alçı falan yapın oraları, zaten bi tane oda 2 saat bile sürmemesi lazım tavanı boyamıyorsanız.

On kere söylenmiş ama gene söyleyeyim 2. katta büyük ihtimalle düzelir.
Sosyal ağlarda paylaş

razzRaziel said:
boya da polisanın gülen boyası(bayrak kırmızı), su bazlı silikon boya.

duvarda sizi sinir eden alanları zımparala, o bölgelerde boyanın eşit dağılması yapacağın tek şey bu, tekrar boya. zımparalamadan devam edersen uğraşır durursun. yok duvarın arkasından bir problem geliyorsa (genelde baca isi neden olur) zımparanın üstüne astar çekmeden boşuna boyamaya devam etme.

+ Hazır karışım boyaları gereğinden fazla su ile karıştırırsanız daha sonra aynı renk tonunu elde etmeniz çok güç olur.

edit: boya kurumadan problemi göremezsin. 2.nci kat vurduktan sonra kuruduğunda (yapışkanları zımparaladıysan) genelde koyuluk veya açıklık gözükmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...