Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biyonik protez | vay anasını sn. seyirciler

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

Qui said:
MasterHapLo said:
peki adrenalin salgisindan sonraki normal insan kolunun yapabilecegi hareketi gerceklestirebilir mi?

Adrenalinin kol hareketine etkisi?

Vücutta adrenalin salgılandıktan sonra kaslarımız (bacak kol vs.) olağan üstü bir güçle veya hızla hareket edebiliyorlar, sanırım arkadaş ondan bahsetmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Önce organik yasami ögrendik. Simdi mekanik yasami ögrenicez. Her gecen gün vücudumuza bir parca metal daha eklenicek. Ölümlü bedenimizden adim adim kopucaz. Ilk adimi atmayi ögrendigimiz gibi, mekanik bacagimizla ayaga kalkmayi ögrenicez. Konusmayi ögrendigimiz gibi, bilgisayarlari kontrol etmeyi ögrenicez. Evrimin sonu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
ozgurtrk said:
Acaba bir robot tarafından yada yüzünden ilk ölecek insan kim olcak?Bizde olmayacagı kesin de ...(:P)

hatirladigim kadariyla robot yuzunden olen bi kisi vardi, hatta arastirdim buldum

said:
Robert Williams (c. 1954 – January 25, 1979), a worker at a Ford Motor Company factory in Michigan, was one of the first individuals killed by a robot...
The robot was designed to retrieve parts from storage, but its work was deemed too slow. Williams was retrieving a part from a storage bin when the robot's arm hit him in the head, killing him instantly.

bir de kenji urada varmis, ama robot yuzunden olen ilk insan robert williams, kenji urada iki yil sonra olmus. onun hikayesi de soyle;

said:
Kenji Urada (c. 1944 — 1981) was the second individual killed by a robot. Urada was a 37-year old maintenance engineer at a Japanese Kawasaki plant. While working on a broken robot, he failed to turn it off completely, resulting in the robot pushing him into a grinding machine with its hydraulic arm. He died as a result.
Sosyal ağlarda paylaş

genetik önüne geçer bu çalışmaların bence. kolsuz adama kolu genetikçiler daha kolay ve masrafsız yapabilirler.

bi de çok yeni bişi değil bu ya, en az 5 sene önce görmüştüm ben bi yerlerde benzer bi robot kolu. sinir ucundan sinyal alıp çalışıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...