Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Netbook Tavsiyesi

Darqainu

Öne çıkan mesajlar

kesinlikle aspire o

zaten netbook dediğimizde standartlar belli;
2-2.5 saat giden pil ömrü
10 inch ekran
gma 900 veya benzeri ekran kartı
1gb ram
160gb sabit sürücü
5in1 kart okuyucu
web-cam
vs..

şimdi işin ayırt edici özelliğine gleirsek..

ben neden aspire one diyorum da başka bir şey demiyorum;
öncelikle klavyesi, aspire one ın klayyesinin tuşları hatrı sayılrı şekilde geniş hatta yer kazanmak için sağ-sol mouse tıklama tuşları mouse padin sağına-soluna yerleştirilmiş, diğer firmalr klasik notebooklardkai ghibi dizdiği için klavye tuşlarının alanı daha dar

ama en önemlisi şu neter tuşu, bir çok netbook modelinde enter tuşu tek satırlık bir çubuktur ve üstünde "," ya da ";" tulu unlunur ki sıklıkla enter yerine bu tuşa basacağından çıldırma raddeisne gelebilirsin.. hele ki hızlı yazı yazman gereken durumlarda ama aspire one da enter tuşu klasik klavye düzeninde durmakta yani iki satırı kaplayacak ters L şeklinde (zaten aspire one seçmemim en büyük nedeni buydu <3)

bana göre ikincil nedeni renk seçenekleri, ben kendime lacivert olanı aldım olcukça güzel estetik öyle ki yatağa alıyorum yatakta yazı yazmak süper bir şeymiş

ayrıca linux veya windowsxp seçenekleriyle gleiyor, makinenin açılış süresi 20sn kadar

acer servisi oldukça iyi en aında altunizadedeki dekare bilişimin servisi (adamlar bekleme sırasında sahlep bile ikram ettiler ehe) benim yavrucak kucağımdna düştü (evet çok ufak insan unutaibliyor) pilini bıozmuum 2 haftada hallettiler sorunu (parça gelmesini beklediler)

umarı yrdımcı oaliblmişimdir

ha yeteri kadar beklersen sony çıkarıuyor bir model 1000 dolar oalcakmış amerika çıkış fiyatı onun içinde gps vs gibi lü,zumsuz özellikler de var

umarım yeteri kadar yardımcı oaliblimişimdir..

uzun lafın kısası; aprie oen, test edildi ve onaylandı
Sosyal ağlarda paylaş

2-2.5 saat giden pil ömrü nasıl standard yahu? Atom işlemcili netbook'larda çok daha iyi oluyor genelde pil ömrü. Aspire one o açıdan rekor kırmış sanırım. :p

Benim Samsung NC10 7-8 saat gidiyordu. Asus EEE 1000H'lar da 4-5 saat gidiyor bildiğim kadarıyla. 2-2.5 saat pil ömrü olan netbook pek kullanışlı olamaz bence.

Ben Samsung NC10 ve Asus EEE 1000H kullandım. Diğerleriyle de karşılaştırma şansım oldu. Samsung NC10 ve Asus EEE 1000H tavsiye ederim. Arada farklar var. Samsung'un touchpad çok küçük ve bluetooth yok, ama tasarımı çok şık ve klavyesi harika. Asus'un ise pil ömrü düşük (4-5 saate düşük diyorum), bluetooth var, touchpad daha rahat ve kalitesi de gayet iyi.

Sonuçta denemeden alma diyorum. Klavye, touchpad, tasarım çok önemli. Ama ben olsam Samsung ve Asus arasında tercih yapardım.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
2-2.5 saat giden pil ömrü nasıl standard yahu? Atom işlemcili netbook'larda çok daha iyi oluyor genelde pil ömrü. Aspire one o açıdan rekor kırmış sanırım. :p

Benim Samsung NC10 7-8 saat gidiyordu. Asus EEE 1000H'lar da 4-5 saat gidiyor bildiğim kadarıyla. 2-2.5 saat pil ömrü olan netbook pek kullanışlı olamaz bence.

ben sadece yazı yazmak için kullandım 3 saat akdar gitti zonra zatem %10 a düştü pil

asus eeepc ve msi wind de de aynı durum

samsung daha yüksek kapasiteli pil de kullanıyor olailbir o ayrı
bu arada asusun da var daha yüksek kapasiteli

benim denediğim 3 model var (exper ve casper ürünlerini sayamıyorum onları bütün gün kullanamadım 2 saat mi ne kullanabildim)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya oturup saatlerce kod yazmazsin tabi. Ama acil bir is oldugunda isini halledebiliyorsun. Ben Eclipse denemistim. Sag taraftaki outline'i kapamak zorunda kalmistim haliyle. Ama sol taraftaki package explorer + text editor acik oldugunda 90-100 karakter civari genislik oluyor. Bu da gayet yeterli.

Ben aldigimda "Cantamda bilgisayar olsun, ihtiyacim oldugunda elim altinda oldugunu bileyim" diyerek almistim. Ama sonra farkettim ki isime yaramiyor. O kadar bilgisayar bagimlisi olmak da istemedim ve sattim.

Ayarica bir kac kere sunum icin kullandim, gayet rahatti.
Sosyal ağlarda paylaş

dün giremedim sornasında yazamadım

2.5 saat gidiyor pili

benim bunu alma nedenim küçük olamsı hızlı açılması bir de yolda giderken sayfalarca yazıp (evet belediye otobüsünde giderken çok yazı yazıyorum yada vapurda vs) sonra o yazdıklarımı defterden bilgisayar ormamına geçirirken tekrar yazmayı sevmiyorum yazdığımdan soğutuyor beni.. o yüzden aldım arada sıkılınca basit linux oyunalrı da oynuyorum gerektiğinde wifi internete de girebiliyorum

zaten daha fazlasını bekleyen biri için oldukça gereksiz bir makina ama tam bana göre :) bir de buna uygun çanta bulabilsem.. bildiğin sırt çantasında taşıyorum bir yere çarpıp bozacağım diye korkuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ya bana da lazim $oyle entegre 3G li (ya da express slotlu), pili uzun gidenlerden..

ama henuz Asus 1000HE piyasaya cikmadi, Samsung NC10 yok hicbir yerde, Msi Wind U120 cikmadi, Hp 2140 cikmadi.

10 mart gibi almanyaya gidiyorum, acaba oradan mi alsam? ama orda da qwertz klavyeden ba$ka secenek yoktur $imdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
ya bana da lazim $oyle entegre 3G li (ya da express slotlu), pili uzun gidenlerden..
ama henuz Asus 1000HE piyasaya cikmadi, Samsung NC10 yok hicbir yerde, Msi Wind U120 cikmadi, Hp 2140 cikmadi.
10 mart gibi almanyaya gidiyorum, acaba oradan mi alsam? ama orda da qwertz klavyeden ba$ka secenek yoktur $imdi.

şöyle 3g li falan deyince, paran da varsa sony nin tz veya tt serisini öneririm, almanyadan al evet. qwerty klavye var tabii, f mi arıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
up!

bu netbooklarda cd-dvd player yok mu ya? player dediğim cihaz işte adını unuttum dışarı çıkıp tekrardan içeri giren cd-dvd çalar diyeyim :P reader sanırım. aman neyse. yok mu yaw? kız arkadaşım arıyor bir tane netbook,cd çalar yok dedi ahah lol dedim baktım hakkaten yokmuş. fail oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben de taşınma işinden sonra para kalırsa bir ikinci el almak istiyorum. Kütüphanede çalışırken çok işime yarar diye düşünüyorum. İkinci el fiyatlar ne kadar bir bilginiz var mı? Pil ömrü önemli, e-booklar için (100 MBlik textbook pdfleri) ve not almak için kullanacağım sadece. (mkv anime de izlerim arada) Söyle kütüphanede harcayacağım 4-5 saat boyunca pili bitmesin istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...