Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Greeny said: faiz haramdır. basit düşünün, bankaya ne kadar verdiğin önemli değil. hakkın olmayan parayı alıyorsun, iddia haram, piyango haram, loto haram vs. söylenen şey belli, " alınteri olmadan elde edilen kazanç, haramdır". ayrıca, 2 topic öncesinde allah yok diyenler yorum yapmasın mümkünse. saçma çünkü, hiç ilginiz olmayan, inanmadığınız şeyler konusunda (din için geçerli) yaptığınız yorumlar saçma oluyor. nerdrage değil bu, muslumrage de değil. laf sokmuyorm. siz de sokmayın mümkünse. yazılan - çizilen şeyler belli eğer inanıyorsanız. inanmıyorsanız, zaten allah yok o yüzden no problem. di mi? inanmakla ne alakası var lan hehehe. "inanıyorsanız, hurafelere de inanmıyacaksanız, inanmıyorsanız zaten no problem". ok. 600'li yıllardaki tefecilikle şimdiki banka faizini eş tutmak ama adı farklı "kar faizi"ni farklı birşey gibi sunmak da güzel şey tabi... Shadow said: ayrıca kuranda "faiz almak haramdır" yazıyor yersen, hehehe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 hoccemama said: sg-1 ne düşündüğün umrumda değil ilgilenmiyorum. ister islam kötü de istersen iyide. e niye bana cevap yazıyorsun? şu cümleden sonra yazdığın hiçbirşeyin önemi kalmıyor. hoccemama said: hala saçmalıyorsun. ayar vermeye kalkıyosun birde. forumun nasıl bir ortam olduğunu anlayamamışsın daha. ayrıca seni özel olarak takip etmek zorunda da değiliz. çok önemli fikirlerin olduğunu düşünebilirsin ama kendini bu şekilde gösterip diğerlerini ezmeye çalışmak saçmalık. forumda çok önemli şeyler yazdığını düşünüyosan topla kitap yap sdf. öyle bir "sen kimsin ki" havası var ki mesajında , her ne kadar amacım bu olmasa da, ayar aldığını gösteriyor. ayrıca sana "beni özel olarak takip et" dediğimi hatırlamıyorum, ama benim hakkımda kendince bir düşünce yargısı kuracaksan bunu ezberden yapman çok saçma, hiç olmazsa genel görüşlerimi bil de, greeny gibi, benim adıma konuşurken saçmalama, di mi ama? hoccemama said: sıkıştın mı demagoji yapıyorusun. diğer kişileri suçluyorsun. mesela bu said: greeny efendi, benim bu mesajlarımı okumuş olsa böyle şeyinden uydurup mesaj yazmazdı. misal ben greeny'i yeterince tanımadığım halde kalkıp "bu adam faiz haramdır diyor, demek ki tarikatçı" diyebilir miyim? greeny zihniyetinde olsam derim, ama demiyorum. greeny'nin zihniyetini eleştrip aynı şeyi kendin yapıyosun bana yapılan sataşmaya (evet, ilkokul çocuğu gibi olacak, ama önce o yaptı) münasip şekilde karşılık verdim, greeny'nin zihniyetini ortaya sermek midir demogoji, yoksa bizzat greeny'nin yaptığı mı? hoccemama said: said: beni tanımak beni şahsen tanımak değildir, beni tanımak burada yazdıklarımdan az da olsa benim kim olduğumu çıkarabilmektir bu lafın bi yerden tanıdık geldi :) "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)" M.Kemal Atatürk ah, iyi bari, iki saattir konuşuyorduk bi atatürk dememiştik, iyi oldu bu. yalnız bu tip cümleler kurmanın atatürk'ün tekelinde olmadığını düşünüyorum, ama güzel teadüf olmuş, iyi oldu bu sözü hatırlattığın. hoccemama said: son olarak eli yüzü düzgün verdiğin cevap buysa senin diğer yazdıklarına bakmak bile saçmalık olur. e bu bi bakıma itiraf, diğer yazdıklarıma bakmadığını söylüyorsun, bu da bana ezberden saldırdığını gösteriyor, ama bi de şu var ki, hani ben sıkıştığımda demogoji yapıyordum ya, hem benim mesajlarımı okuma, hem de benle ilgili kendince böyle bir kritik bilgiye sahip ol, vay vay vay, ikisinden biri yalan, ama hangisi, gerçi cevap ortada, esas demogog belli. bu durumda seninle konuşacak daha fazla birşeyimiz kalmamış. önce forumda takıl, insanları tanı, sataşacaksan öyle sataş, karambole olmuyo böyle, saçmalıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Greeny said: ha onu bilmiyorum nerde yazıyor. herşey kur'anda yazmıyor zaten. hz. muhammed' in söyledikleri gibi mesela. ben duydum sadece. kur'an' da yazıyor demedim. yanlış anlaşılma olmasın hehe bu anlayışa hastayım ben ya. insanları "inançsızlıkla" suçluyor, ama kuran'da yazmayan şeyleri "esas din" gibi ele alıyor. hacının hocanın biri söylüyor, söyleyince "olum dinde böyle diyormuş, sen buna karşıysan inançsızsın" deniyor... Greeny said: e şuan da sorabileceğimiz güvenilir bir kaynak olmadğından yapacak birşey yok fazla :) sorabileceğimiz güvenilir kaynak yok ne demek ya euheuheuhe. Kuran'ı Kerim var işte. mis gibi kaynak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 senko said: eveettt bir topic daha kişisel ayar topici olmuş durumda sayın izleyiciler.8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 sırf söylemiş olmak için söylüyorum, hadisler de bi kaynak islam için. yani kuranda yazmıyorsa inanmam geyiği, fail = Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Lancelion said: sırf söylemiş olmak için söylüyorum, hadisler de bi kaynak islam için. yani kuranda yazmıyorsa inanmam geyiği, fail = hadisler baya baya tartışılıyor. kaldı ki islam ın şartları arasında hadislere inanmak diye bişey mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Greeny said: Epic thread olmuş gene, sg-1 gelince. Hep diyorum adam fanatik, AKP = İslam, AKP kötü, İslam da kötü. Adamın düşünce bu. Şimdi faiz islam'da haram. E İslam kötüydü, o zaman faizin İslam' da kötü olduğunu savunan herkes kötü, KARŞI ÇIKMALIYIM. Greeny said: ben ne yazmışım? sen ne okumuşsun? ben sana islam kötüdür, faiz haramdır dedin dedim mi? "ahah" özür bekliyorum zekayla alakası yoksa artniyet meselesi. karşıdakine hakaret edip sonra da "hayır ben o hakareti etmedim" deniliyor. aynı Türkçe'yi mi konuşuyoruz merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Lancelion said: sırf söylemiş olmak için söylüyorum, hadisler de bi kaynak islam için. yani kuranda yazmıyorsa inanmam geyiği, fail = fail derken? http://www.haberturk.com/haber.asp?id=59091&cat=230&dt=2008/03/04 İslamiyet'in temel kaynağı Kuran. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 said: 1. Kur’an-ı Kerim 2. Sahih Sünnet 3. İcma-i Ümmet 4. Kıyas-ı Fukaha 5. Örf ve Adetler 6. Maslahatlar birini al diğerlerini bırak olmuyor öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Peygamber'e inanmak diye birşey var ve onun kaynağı da hadisler. Nitekim Kuran'da yazmayan bir ton şey var, mesela namaz'ın nasıl kılınacağı gibi. O zaman namazda da dans edin, hoplayın zıplayın nasıl olsa Kuran'dan başka kaynak yok, eh ? Sahih Sünnet, yah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 o hadislerin hangilerinin doğru olduğunu nasıl anlayacaksın? peygambere inan da o sözlerin peygambere ait olduğunu nerden biliyosun? e o zaman bone un verdiği adrestekilerde mi doğru? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 fenris hadis diye bir ilim var ilahiyatta. araştırılıyor kökenleri anlamları 1400 yıldan beri bu işle ugrasan adamlar var. o kadar kolay değil herşey. kimse %100 bu hadistir demiyor zaten ama sahihlik derecesi %100 e yakın olanlar var çok kişinin ayrı ayrı kaynaklardan naklettiği falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 olmayanlar? ya öyle din olur mu; şu kadarı uydurma değil galiba diye? hayır istediğinize inanın da her müslüman inanmak zorundadır diye birşey yok. ve yanlış bilmiyorsam hadislerin toplanması hz muhammed in ölümünden 200 yıl sonra gerçekleşiyor.(düzeltin yanlışsa, toplayanın adı aklıma gelmediği için tam emin olamadım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 İslam'ın TEK kaynağı kuran'dır diyen adamla islam'ı tartışmak istemiyorum, üzgünüm. Sahih hadis mevzusu, içtihat, kıyas gibi teknikler var bu konuda, din adamları uğraşıyor 1400 yıldır sonuçta. Hele bir de inananlar varsa buna durum çok vahim, belirtmek istedim. İlkokul-lise din derslerinizi biraz daha iyi dinleseydiniz, veya keşke biraz daha iyi öğrenseydiniz objektif kaynaklardan dininizi. ha ben inanmıyorum ayrı mesele, belirteyim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 fenris said: olmayanlar? ya öyle din olur mu; şu kadarı uydurma değil galiba diye? hayır istediğinize inanın da her müslüman inanmak zorundadır diye birşey yok. ve yanlış bilmiyorsam hadislerin toplanması hz muhammed in ölümünden 200 yıl sonra gerçekleşiyor.(düzeltin yanlışsa, toplayanın adı aklıma gelmediği için tam emin olamadım) tam olarak öyle değil. kitap olması olarak diyorsan kuran da peygamberin ölümünden sonra kitap haline getirildi. dediğim gibi hadis uydurmak ve bunu kabul ettirmek o kadar da kolay değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Lancelion said: İlkokul-lise din derslerinizi biraz daha iyi dinleseydiniz, veya keşke biraz daha iyi öğrenseydiniz objektif kaynaklardan dininizi olay bu aslında. ilkokul-lise niye umrumda olsun. okurum ne anlıyorsam onu uygularım. hayır tanrıyla arama aracı istesem direk katolik olurdum; daha kolay olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Buyse said: said: 1. Kur’an-ı Kerim 2. Sahih Sünnet 3. İcma-i Ümmet 4. Kıyas-ı Fukaha 5. Örf ve Adetler 6. Maslahatlar birini al diğerlerini bırak olmuyor öyle heheh işte bu mantık yüzünden "Kuran'da intihar etmek en büyük günahlardandır yazar" iken, aynı zamanda "aa örf ve adet, bilmemne zart zurt bana insanları öldürerek müslüman etmeyi emrediyor" deniyor. Ortaya çelişkilerle dolu bir İslam çıkıyor. Zart Zurt efendi'nin sözlerini Kuran'da yazan şeyle eş tutanlar yüzünden "aa demek ki İslam salak birşeymiş" diye ortalıklarda geziyor :) Lancelion said: İslam'ın TEK kaynağı kuran'dır diyen adamla islam'ı tartışmak istemiyorum, üzgünüm. ha ben inanmıyorum ayrı mesele, belirteyim dedim. Kuran'ı İslam'ın kaynağı olarak görmeyen adamla da ben İslam'ı tartışmak istemiyorum, ben daha üzgünüm. Ha, inanmadığını söyleyip de İslam'ı tartışmaktan bahseden biri komik oluyor. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Ayrı bir sorun da yoruma açık olması. Tevbe Suresi said: Then, when the sacred months have passed, slay the idolaters wherever ye find them, and take them (captive), and besiege them, and prepare for them each ambush. But if they repent and establish worship and pay the poor-due, then leave their way free. Lo! Allah is Forgiving, Merciful. bu sureyi çok fantastik yorumlayanlar var. Faiz haramdır bu arada, konudan kopmayalım sdfuhsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Buyse said: tam olarak öyle değil. kitap olması olarak diyorsan kuran da peygamberin ölümünden sonra kitap haline getirildi. dediğim gibi hadis uydurmak ve bunu kabul ettirmek o kadar da kolay değil. e ama kuran parça parça da olsa yazılı olarak saklanıyordu ve bir araya getirilmesi yine bu kadar uzun süre sonra olmadı(hz ebu bekir di yanlış hatırlamıyorsam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Sahabeler de hadisleri gayet güvenli bir şekilde saklamaktaydılar ki, genellikle sahih bir hadis alakasız iki üç kişi tarafından doğrulatılırdı da. Buhari gibileri bu konuda gerçekten saygı duyulan insanlar. Hadisler arasında bir ayrım yapılacaksa kaynağına bakılmalı öncelikle. Bone, tekrar tekrar oku yazdığım cümleyi, yanlış anladığın noktayı farkedersin umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 bone said: heheh işte bu mantık yüzünden "Kuran'da intihar etmek en büyük günahlardandır yazar" iken, aynı zamanda "aa örf ve adet, bilmemne zart zurt bana insanları öldürerek müslüman etmeyi emrediyor" deniyor. sen bi yüzünü yıka gel bence. şu ikisi arasında bi alaka kurabiliyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 İçeriğini tartışmayacağım da ikisi arasındaki ilişkiyi söyleyeyim:"İnsan hayatını sadece Allah alabilir" kısaca...Temelde aynı,kimse kimsenin canını alamaz kendi veya başkası...(Sadece dediğim gibi yazdığı 2 şeyi karşılaştırdım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Bone said: Greeny said: Epic thread olmuş gene, sg-1 gelince. Hep diyorum adam fanatik, AKP = İslam, AKP kötü, İslam da kötü. Adamın düşünce bu. Şimdi faiz islam'da haram. E İslam kötüydü, o zaman faizin İslam' da kötü olduğunu savunan herkes kötü, KARŞI ÇIKMALIYIM. Greeny said: ben ne yazmışım? sen ne okumuşsun? ben sana islam kötüdür, faiz haramdır dedin dedim mi? "ahah" özür bekliyorum zekayla alakası yoksa artniyet meselesi. karşıdakine hakaret edip sonra da "hayır ben o hakareti etmedim" deniliyor. aynı Türkçe'yi mi konuşuyoruz merak ediyorum. Hakaretin olduğu yeri bold etmemişsin ? Ya da ettin, ben hakareti hala göremiyorum. Aket - Akut nerde, ban lazımdı en son bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Şimdi ben anlamıyorum 100 param var diyelim bankaya yatırdım bunu. Banka bu parayı allrıken bana dediki ben sana 12 ay sonra 120 lira vereceğim. Banka benden aldığı 100 lira ile yatırım etc.. yapıp o parayı kullanıyor ve kendine bir şekilde kâr sağlıyor. Bana da o kâr dan bir yüzde veriyor gibi düşünebiliriz. Bu durumda bankayla 12 aylığına ortaklık kurmuş gibi oluyoruz. Eğer bu durum haramsa o halde bir şirkete ortak olmak, borsa falan da haram? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Buyse said: sen bi yüzünü yıka gel bence. şu ikisi arasında bi alaka kurabiliyorsan. "birini al diğerlerini bırak olmuyor öyle" diyorsun onun üzerine söyledim, anlamamazlıktan gelip "bi yüzünü yıka gel" diyorsun. hani yüz müz yıkanacaksa senin yapmanı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar